Komplett veiledning for å være vertskap for og delta i møter

Google Meet er Googles videokonferansetjeneste. Det er Google Hangouts ommerket med ganske mange forbedringer. Google Meet forblir en nettapp, dvs. det er ingen offisielle skrivebordsklienter for tjenesten. Det er også gratis og en av de mest brukte tjenestene for raske, ad hoc eller planlagte møter.

Google Meet-veiledning

Google Meet er enkelt å bruke når det gjelder å være vert for eller bli med i et møte. Den tilbyr avanserte funksjoner som presentasjon, skjermopptak, skjermdeling og grunnleggende innstillinger for administrasjon av lyd- og videoenheter. Kjernen i tjenesten er enkel å bruke.

Hold et møte

Alle kan være vertskap for et Google Meet-møte. Som møtevert har du kontroll over hvem som kan være med på et møte, hvem som kan snakke og hvem som kan bli bortvist fra et møte.

  Slik bruker du Google Lens på iPhone

Du trenger ikke en Google-konto for å være vert for et Google Meet-møte, og du trenger heller ikke abonnere på en av de betalte planene. Det er best å bruke Google Meet i Google Chrome.

Åpne en ny fane i Google Chrome.
Besøk Google Meet.
For å starte et nytt møte med en gang, klikk på Nytt møte.
Velg Start et øyeblikkelig møte.

Når du blir bedt om det, la Google Meet bruke mikrofonen og webkameraet via Google Chrome-varselet.
Møtet starter.
Kopier møteinformasjonen til utklippstavlen og del den med den du vil invitere til møtet.
Når noen blir med i møtet, vil du se en melding som spør om du vil tillate eller nekte personen adgang.

Avtale et møte

Å planlegge et møte ligner på å være vert for et øyeblikkelig møte. Den eneste forskjellen er at du velger alternativet «Opprett et møte for senere» i stedet for alternativet «Start et øyeblikkelig møte». Du vil få en lenke til møtet og du kan starte det når du vil.

  Hvordan vise kart offline

Møtekoblingen som genereres har ingen klokkeslett eller dato knyttet til seg. Det er en lenke du kan bruke når du vil. Du kan bruke den med en gang, eller du kan bruke den en måned senere.

Bli med på et møte

Å bli med på et møte er mye enklere enn å være vert for et møte. Du trenger ikke logge på med en Google-konto, og det er best å bruke Chrome.

Åpne en ny fane i Chrome.
Lim inn koblingen til et møte i URL-linjen og trykk på Enter.
Gi Chrome og Google Meet tilgang til mikrofonen og webkameraet.
Klikk Spør for å bli med.
Vent til møteverten tillater deg å delta i møtet.

  VirusTotal lanserer Mac-appen; Sjekker filer for virus uten å åpne dem

Merk: du kan ikke bli med i et Google Meet-møte som ikke har startet. Fortell møteverten at du venter på å bli sluppet inn i møtet hvis du ikke får svar. Hvis du prøver å bli med i et møte før det har startet, vil du bli sittende fast på «Be om å bli med»-skjermen til forespørselen blir tidsavbrutt.

Administrer lyd og video

Du kan administrere/endre lyd- og videoenheter under et møte når som helst.

Klikk på knappen for flere alternativer (tre prikker).
Velg Innstillinger.
Velg kategorien Audio eller Video for å administrere enheter.

Konklusjon

Google Meet har mange andre funksjoner du kan utforske. Vi har skrevet om noen av de mest brukte. Du bør nå vite hvordan du starter eller blir med på et møte i Google Meet.