Hvordan spille Little Nightmares på Linux

Little Nightmares er et puslespillplattform/skrekkeventyrspill utviklet av Tarsier Studios og utgitt av Bandai Namco Entertainment. Spillet følger Six, en sulten liten jente som må unnslippe Maw, et fartøy fullpakket med fiender. I denne guiden viser vi deg hvordan du spiller det på Linux.

Små mareritt på Linux

Little Nightmares fungerer på Linux, men bare gjennom Proton og Steam Play, som er en del av Steam for Linux-klienten. Som et resultat må vi gå gjennom hvordan du installerer Steam på Linux før vi går over hvordan vi spiller spillet.

Installer Steam

For å starte installasjonen må du åpne et terminalvindu. Du kan åpne et terminalvindu ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller slå opp «Terminal» i appmenyen og start den på den måten.

Når terminalvinduet er åpent og klart til bruk, følg installasjonsinstruksjonene nedenfor som samsvarer med ditt operativsystem.

Ubuntu

På Ubuntu Linux vil du kunne installere Steam-appen med følgende Apt-kommando.

sudo apt install steam

Debian

På Debian Linux er den beste måten å installere Steam på å laste ned DEB-pakken direkte, i stedet for å håndtere det «ikke-frie» programvarelageret. For å starte nedlastingen, bruk følgende wget nedlastingskommando nedenfor for å hente DEB-pakken.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Når nedlastingen er fullført, vil DEB-pakken være i hjemmemappen din på Debian. Herfra kan du starte installasjonen av Steam på din Debian-PC ved å bruke dpkg-kommandoen nedenfor.

sudo dpkg -i steam.deb

Arch Linux

På Arch Linux vil du kunne installere Steam, forutsatt at «multilib»-programvarelageret er aktivert og klart til bruk. For å aktivere dette programvarelageret på Arch Linux-systemet ditt, åpne Pacman.conf-filen, finn «multilib» og slett alle forekomster av # fra «multilib»-området.

  Hvordan installere Plex Media Player på Linux

Lagre redigeringene og synkroniser Pacman på nytt ved å bruke kommandoen nedenfor.

sudo pacman -Syy

Etter å ha synkronisert Pacman på nytt, kan du installere Steam-applikasjonen på din Arch Linux-datamaskin.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

På både Fedora Linux og OpenSUSE Linux, installer Steam ut av esken med inkluderte programvarelager. Vi foreslår imidlertid at du følger Flatpak-instruksjonene for disse operativsystemene, siden Flatpak-versjonen har en tendens til å yte bedre.

Flatpak

Hvis du vil installere Steam som en Flatpak-pakke, må du først aktivere Flatpak-runtime. Kjøretiden er enkel å installere. Men hvis du har problemer, følg veiledningen vår om emnet.

  Hvordan installere JetBrains GoLand på Linux

Når Flatpak-runtime er oppe og kjører på din Linux-PC, vil du kunne installere Steam ved å bruke de to kommandoene nedenfor.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrep
flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Spill Little Nightmares på Linux

Med Steam installert på din Linux-PC, kan du begynne å installere Little Nightmares på Linux. For å starte, åpne Steam og logg på med brukerlegitimasjonen din. Følg deretter trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor.

Trinn 1: Åpne Steam-menyen, og klikk på «Innstillinger» inne for å få tilgang til Steam-innstillingsområdet. Når Steam-innstillingsmenyen er åpen, finn «Steam Play»-området og merk av for både «Aktiver Steam Play for støttede titler»-boksen og «Aktiver Steam Play for alle andre titler».

Klikk på «OK»-knappen for å bruke endringene på Steam.

Trinn 2: Finn «Butikk»-knappen øverst på skjermen, og klikk på den for å få tilgang til Steam-butikksiden. Derfra finner du søkeboksen og klikker på den med musen. Deretter skriver du inn «Little Nightmares» i tekstboksen og trykker Enter.

  Hvordan lagre filer på skyen gratis med Ice Drive på Linux

Se gjennom søkeresultatene, og klikk på «Little Nightmares» for å få tilgang til spillets butikkside.

Trinn 3: På Little Nightmares-butikksiden finner du den grønne «legg i handlekurv»-knappen og klikker på den med musen. Du legger spillet til Steam-kurven din for å kjøpe det og legge det til kontoen din ved å velge denne knappen.

Trinn 4: Etter at du har kjøpt spillet og lagt det til Steam-biblioteket ditt, klikker du på «Bibliotek»-knappen for å få tilgang til Steam-spillsamlingen din. Derfra klikker du på søkeboksen i biblioteket ditt og skriver inn «Little Nightmares» for å få tilgang til spillet i Steam-biblioteket ditt.

Trinn 5: Når du har funnet Little Nightmares i Steam-biblioteket ditt, finner du den blå «INSTALL»-knappen og klikker på den for å laste ned og installere den på PC-en din. Husk; installasjonen mai ta litt å fullføre.

Når installasjonen er ferdig, vil den blå «INSTALL»-knappen bli en grønn «PLAY»-knapp. Klikk på «SPILL»-knappen for å starte spillet. Nyt, og god spilling!