Slik bruker du Zoom møte-skjermbildeverktøyet

Zoom har et innebygd skjermopptaksverktøy som, hvis møteverten tillater det, lar hvem som helst ta opp et Zoom-møte. Zoom-møte kan tas opp lokalt av gratisbrukere, og tas opp i skyen av premiumbrukere. Et opptak fanger alt uansett mai være overkill til tider når et enkelt skjermbilde vil gjøre jobben like bra.

Zoom skjermbilde av møtet

Det er enkelt å ta et skjermbilde i et Zoom-møte siden de fleste stasjonære operativsystemer kommer med et innebygd verktøy for å ta et skjermbilde. Verktøyet fungerer universelt, dvs. det kan fange opp alle apper med mindre de har spesifikt begrensede skjermbilder (Netflix).

  Slik endrer du standardinnstillinger for Google Dokumenter

Zoom har også et verktøy for å ta skjermbilder, og det er opp til brukerne å velge om de vil bruke skjermbildeverktøyet på deres OS, eller om de vil bruke Zoom-skjermbildeverktøyet.

Skjermbilde for zoom møte – Lagerverktøy

Hvis du vil bruke skjermbildeverktøyet på skrivebordet ditt for å ta et skjermbilde under et Zoom-møte, trenger du bare å vite riktig tastaturkombinasjon som skal brukes.

Windows 10

Mac os

macOS lar brukere ta skjermbilder av hele skjermen, et vindu eller et område av skjermen. Skjermbildene lagres i Bilder-mappen.

For å ta et skjermbilde i full skjerm, trykk på Kommando+Skift+3 hurtigtast.
For å ta et skjermbilde av det aktive vinduet, trykk på Kommando+Skift+4 hurtigtast. Når markøren endres til et trådkors, trykker du på mellomromstasten. Klikk på vinduet du vil fange.

  Ubuntu: sjekk kjerneversjonen [Guide]

Skjermbilde for Zoom møte – Zooms opprinnelige verktøy

Zoom har sitt eget skjermbildeverktøy, men det er ikke aktivert som standard. Følg disse trinnene for å aktivere det. De gjelder både Windows 10 og macOS-appen.

Åpne Zoom-appen.
På Hjem-fanen klikker du på tannhjulknappen under profilbildet ditt.
Gå til fanen Tastatursnarveier.
Utvid Chat.
Aktiver skjermbildesnarveien.
På macOS må du gi Zoom ytterligere tillatelser før du kan ta skjermbilder.
Når den er aktivert, bruk Command+T-snarveien for å ta et skjermbilde på macOS.
Bruk Ctrl+T-snarveien for å ta et skjermbilde på Windows 10.

Konklusjon

Ctrl+T eller Kommando+T-snarveien overtas av Zoom, og du kan ikke bruke den i andre apper hvis Zoom kjører. Dette kan være et problem siden den samme snarveien brukes i nettlesere for å åpne en ny fane. Den gode nyheten er at hvis du klikker på snarveien i Zooms innstillinger, kan du angi en annen/egendefinert snarvei som ikke forstyrrer andre apper.

  USB4: Hva er annerledes og hvorfor det betyr noe