Hvordan spille Metro Exodus på Linux

Metro Exodus er den tredje oppføringen i Metro-serien, et videospill sentrert rundt post-apokalyptisk liv i undergrunnstunneler i Moskva. I denne guiden viser vi deg hvordan du spiller Metro Exodus på Linux.

Metro Exodus på Linux

Metro Exodus fungerer veldig bra på Linux, men bare med Protons hjelp, en funksjon innebygd i Linux-versjonen av Steam. Av denne grunn må vi gå gjennom hvordan du installerer Steam på Linux før vi viser deg hvordan du spiller Metro Exodus.

Installer Steam

For å starte installasjonen av Steam på Linux, trenger du et terminalvindu. For å åpne et terminalvindu, trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller alternativt, søk etter «Terminal» i appmenyen og åpne den på den måten.

Når terminalvinduet er åpent og klart til bruk, følg med installasjonsinstruksjonene nedenfor for å få den siste versjonen av Steam som fungerer på Linux.

Ubuntu

På Ubuntu er Steam-applikasjonen lett installerbar med Apt-kommandoen nedenfor.

sudo apt install steam

Debian

På Debian må du manuelt laste ned Steam DEB-pakken til datamaskinen din slik at du kan installere programmet. For å laste ned Steam DEB-pakken, bruk følgende wget-kommando nedenfor.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Etter å ha lastet ned den nyeste Steam DEB-pakken til datamaskinen din, kan installasjonen av Steam begynne. Bruk dpkg-kommandoen nedenfor, installer Steam for Linux på din Debian-PC.

sudo dpkg -i steam.deb

Når Steam DEB-pakken er installert på Debian-systemet ditt, må du rette opp eventuelle avhengighetsproblemer som oppstod under installasjonen. For å fikse problemene, kjør følgende apt-get install -f-kommando.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

På Arch Linux vil du kunne installere Steam forutsatt at du har «multilib»-programvarelageret aktivert i filen /etc/pacman.conf. For å starte installasjonen, rediger konfigurasjonsfilen, aktiver «multilib» og oppdater Arch. Deretter bruker du Pacman-kommandoen nedenfor for å få Steam.

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

På både OpenSUSE og Fedora Linux er det mulig å installere Steam gjennom inkluderte programvarekilder. Flatpak-utgivelsen av Steam ser imidlertid ut til å fungere bedre på disse operativsystemene. Av denne grunn foreslår vi at du følger Flatpak-installasjonsinstruksjonene i stedet.

  Hvordan legge til systeminformasjon til Linux-skrivebordet

Flatpak

For å installere Steam via Flatpak på Linux, må du først aktivere Flatpak runtime på datamaskinen. For å aktivere Flatpak-runtime på systemet ditt, følg veiledningen vår om emnet.

Etter å ha satt opp Flatpak-runtime på datamaskinen din, må du sette opp Flathub-appbutikken. For å sette opp Flathub, bruk følgende flatpak remote-add-kommando nedenfor.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Nå som Flathub er konfigurert, vil du kunne installere Steam via Flatpak ved å bruke kommandoen nedenfor.

flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installer Metro Exodus på Linux

Med Steam installert åpner du appen og logger på med påloggingsinformasjonen din for brukerkontoen din. Følg deretter trinn-for-trinn-instruksjonene nedenfor for å få Metro Exodus til å jobbe på Linux!

  Hvordan installere JetBrains RubyMine på Linux

Trinn 1: I Steam klikker du på «Steam»-menyen. Inne i «Steam»-menyen finner du alternativet «Innstillinger» og klikker på det for å åpne Steam-innstillingsområdet.

En gang i Steam-innstillingsområdet, finn «Steam Play»-delen og klikk på den for å få tilgang til Steam Play-innstillingene. Deretter sjekker du både «Aktiver Steam Play for støttede titler» og «Aktiver Steam Play for alle andre titler.»

Trinn 2: Finn “BUTIKK”-knappen på toppen av Steam, og klikk på den med musen for å få tilgang til Steam Store. På Steam Store klikker du på søkeboksen og skriver inn «Metro Exodus», og trykker på Enter-tasten.

  Hvordan lytte til Plex-musikksamlingen din på Linux-skrivebordet

Se gjennom søkeresultatene for Metro Exodus. Klikk på spillet for å gå til Metro Exodus Steam Storefront-siden.

Trinn 3: På Metro Exodus Steam Storefront-siden, finn den grønne «Legg i handlekurv»-knappen og klikk på den for å kjøpe spillet. Når du har kjøpt spillet, finn «LIBRARY»-knappen og klikk på den for å gå til Steam-biblioteket ditt.

Trinn 4: I Steam-biblioteket ditt, se etter «Metro Exodus» og klikk på det. Finn deretter den blå «INSTALL»-knappen og klikk på den for å laste ned og installere spillet.

Når spillet er installert, vil den blå «INSTALL»-knappen bli en grønn «PLAY»-knapp. Klikk på den for å starte spillet!

Feilsøking

Metro Exodus har en veldig høy rating på ProtonDB. Som et resultat synes mange Linux-brukere at dette spillet fungerer veldig bra på Linux i det siste. Når det er sagt, hvis du har problemer med å starte eller kjøre spillet på Linux-systemet ditt, kan det være lurt å sjekke ut Metro Exodus ProtonDB for de siste tipsene og triksene for å løse problemene dine!