Hvordan spille Minecraft på Linux med GDLauncher

Mens den offisielle Java Minecraft-lanseringsprogrammet støtter Linux, er det ikke bra. Hvis du vil bruke en bedre oppstarter på din Linux-PC, sjekk ut GDLauncher. Det er en elegant, alternativ Minecraft-starter som fungerer utmerket på Linux. Slik setter du det opp.

Installerer GDLauncher på Linux

GDLauncher har utmerket Linux-støtte og fungerer på nesten alle Linux-operativsystemer gjennom Flatpak universalpakkeformat og AppImage (et annet universelt appformat for Linux). I tillegg er GDLauncher-verktøyet i AUR for Arch Linux-brukere å installere.

I denne delen av veiledningen skal vi gå over de tre måtene du kan få GDLauncher opp og kjøre på Linux-systemet ditt slik at du kan bruke det til å spille Minecraft. For å begynne å installere GDLauncher, åpne et terminalvindu ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet eller søke etter «Terminal» i appmenyen. Følg deretter instruksjonene nedenfor.

Installasjonsinstruksjoner for Flatpak

Den beste måten å få GDLauncher til å fungere på Linux er via Flathub-appbutikken som en Flatpak. Grunnen? Flatpak fungerer på 99% av Linux-operativsystemer og gir oppdateringer, så GDLauncher vil alltid være oppdatert.

  Hvordan migrere Ext2 eller Ext3 filsystemer til Ext4 på Linux

For å starte installasjonen av GDLauncher via Flatpak, installer Flatpak runtime. For å gjøre det, installer «flatpak»-pakken på din Linux-PC. Hvis du har problemer med å sette opp kjøretiden, følg denne veiledningen om emnet.

Etter å ha satt opp Flatpak-runtime på datamaskinen din, må du ta tak i Flathub-appbutikkens URL og legge den til systemet ditt. Du kan gjøre dette ved å bruke flatpak remote-add-kommandoen nedenfor.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

Når Flathub-appbutikken er konfigurert, kan GDLauncher-applikasjonen installeres. For å sette det opp på systemet ditt, bruk følgende flatpak installeringskommando nedenfor.

sudo flatpak install flathub io.gdevs.GDLauncher

Arch Linux installasjonsinstruksjoner

GDLauncher-applikasjonen er tilgjengelig for Arch Linux-brukere i AUR som en tilpasset pakke. For å starte installasjonen, må du sette opp «base-devel» og «git»-pakkene ved å bruke pacman-kommandoen.

sudo pacman -S git base-devel

Etter at du har installert begge pakkene, skriv inn kommandoene nedenfor etter hverandre for å sette opp Trizen AUR-hjelpeprogrammet. Dette programmet vil gjøre installasjonen av GDLauncher på Arch Linux til en mye raskere og mer enkel prosess.

git clone https://aur.archlinux.org/trizen.git

cd trizen

makepkg -sri

Med Trizen oppe og kjører, bruk trizen -S-kommandoen for å installere appen.

trizen -S gdlauncher-bin

Installasjonsinstruksjoner for AppImage

GDLauncher har et AppImage tilgjengelig på nettstedet deres hvis du velger å bruke det. AppImage er på en måte som en «EXE»-fil for Windows, men på Linux. For å få appen til å fungere, bruk nedlastingskommandoen wget nedenfor for å hente den nyeste utgivelsen.

wget https://github.com/gorilla-devs/GDLauncher/releases/latest/download/GDLauncher-linux-setup.AppImage

Deretter oppdaterer du tillatelsene ved å bruke chmod.

sudo chmod +x GDLauncher-linux-setup.AppImage

Herfra åpner du Linux-filbehandlingen og dobbeltklikker på «GDLauncher-linux-setup.AppImage» for å starte den. Eller skriv inn startkommandoen nedenfor.

./GDLauncher-linux-setup.AppImage

Installere Java på Linux

For å spille Minecraft på Linux med GDLauncher, må du installere Java runtime-miljøet. For å gjøre det, åpne et terminalvindu og bruk installasjonsinstruksjonene for å installere Java på Linux OS.

  Slik eksporterer og importerer du Linux-systemene dine på Windows 10

Merk: du kan også klikke på «Automatisk oppsett» i GDLauncher for å få Java installert automatisk uten å følge kommandoene nedenfor.

Ubuntu

På Ubuntu kan du installere OpenJDK 11 med apt-kommandoen nedenfor.

sudo apt install openjdk-11-jdk openjdk-11-jre

Debian

Hvis du bruker Debian Linux, kan du installere OpenJDK 8 ved å bruke apt-get-kommandoen.

sudo apt-get install  openjdk-8-jre openjdk-8-jdk

Arch Linux

På Arch Linux, installer den nyeste Java med pacman.

sudo pacman -S jre-openjdk jdk-openjdk

Fedora

I Fedora Linux, installer Java med dnf-kommandoen.

sudo dnf install java-11-openjdk

OpenSUSE

For å få Java til å fungere på OpenSUSE, bruk zypper-kommandoen.

sudo zypper install java-11-openjdk

Bruker GDLauncher

Med Java installert, skriv inn Mojang-kontoens e-postadresse og passordet. Finn deretter «Logg på»-knappen og klikk på den for å logge på kontoen din. Etter å ha logget på, finn plussikonet nederst i venstre hjørne og klikk på det for å legge til nye tilfeller.

  Hvordan spille Gunfire Reborn på Linux

Herfra finner du «Velg en versjon»-knappen, finn «Vanilla» og velg versjonen av Minecraft du ønsker å spille. For best resultat, velg den nyeste versjonen av spillet, siden det vil ha de nyeste funksjonene og oppdateringene.

Når du har valgt din versjon, klikk på pilene for å gå tilbake til hovedskjermen og la GDLauncher laste ned spillet. Når nedlastingen er fullført, velg Minecraft for å spille spillet ditt!