Hvordan redigere Ubuntu bootloader med en GRUB grafisk editor

Er du en Ubuntu-bruker? Trenger du å redigere bootloaderen for å endre noe, slette noe eller noe annet? Vet du ikke hvordan du gjør det? I så fall er denne veiledningen for deg. Følg med mens vi viser deg hvordan du redigerer Ubuntu bootloader.

Installere Grub Customizer i Ubuntu

Før du kan redigere Ubuntu bootloader, må du installere Grub Customizer-verktøyet. Dette programmet gir brukerne et brukervennlig GUI som kan lastes inn i Grub-konfigurasjoner for redigeringsformål.

Det er et par måter du kan installere Grub Customizer i Ubuntu. Du kan sette den opp via GUI i Ubuntu Software (eller Software/KDE Discover om du er på Xubuntu eller Kubuntu, etc.) Du kan også få den til å fungere på Ubuntu gjennom terminalens kommandolinje.

I denne veiledningen vil vi gå over begge installasjonsmetodene. Husk; dette programmet fungerer også på alle Linux-operasjoner basert på Ubuntu. Hvis du bruker Elementary OS, Zorin OS, Peppermint eller noe annet basert på Ubuntu, vil du også kunne følge disse instruksjonene.

GUI installasjon

For å installere Grub Customizer på Ubuntu med GUI, gjør følgende. Først åpner du «Ubuntu Software.» Hvis du ikke finner «Ubuntu-programvare» i appmenyen, se etter «Programvare» eller «Oppdag» og klikk på dem i stedet.

  Hvordan finne en bruker-ID i Telegram

Når appen er åpen, finner du søkeboksen og skriver inn «Grub-tilpasser». Når du skriver dette inn, skal bare ett søkeresultat vises på skjermen. Klikk på «Grub Customizer» for å få tilgang til programvaresiden.

Etter å ha åpnet Grub Customizers programvareside, se etter «Installer»-knappen og klikk på den med musen. Når du velger «Installer»-knappen, vil du bli bedt om å skrive inn passordet ditt. Gjør det.

Når du skriver inn passordet ditt, vil Grub Customizer bli installert. Når installasjonen er fullført, klikk på «Start»-knappen i Ubuntu-programvaren for å åpne Grub Customizer for første gang.

Terminalinstallasjon

Hvis du foretrekker å bruke terminalen til å installere Grub Customizer på Ubuntu, er dette hva du skal gjøre. For å starte, trykk på Ctrl + Alt + T-tastaturkombinasjonen for å starte et terminalvindu. Alternativt kan du søke etter «Terminal» i appmenyen og åpne den på den måten.

Med terminalvinduet åpent, bruk apt install-kommandoen for å få «grub-customizer»-pakken installert.

sudo apt install grub-customizer

Når du skriver inn kommandoen ovenfor, blir du bedt om å skrive inn passordet ditt. Skriv det inn på tastaturet og trykk på Enter-tasten. Ikke bekymre deg hvis du ikke kan se passordet ditt mens du skriver det inn.

  [FIXED] Ditt svar på invitasjonen kan ikke sendes

Etter å ha skrevet inn passordet ditt, vil Ubuntu samle alle pakkene som skal installeres (dette betyr «grub-customizer»-pakken og eventuelle avhengigheter den trenger. Når den er ferdig med å samle inn disse pakkene, vil den spørre deg om du ønsker å fortsette. Trykk på Y å bekrefte.

Ved bekreftelse vil Grub Customizer raskt bli lastet ned og installert. Når installasjonen er fullført, søk etter «Grub Customizer» i appmenyen for å åpne den.

Hvordan redigere Ubuntu bootloader

Det er enkelt å redigere Ubuntu bootloader med Grub Customizer. For å starte, finn fanen «Generelle innstillinger» og klikk på den med musen. Du finner forskjellige Ubuntu bootloader-innstillinger i dette området, som standardinngang, synlighet og kjerneparametere.

For eksempel, hvis du ikke er fornøyd med at den velger den første oppføringen i bootloaderen og laster den opp, kan du endre den til hva du vil. Velg rullegardinmenyen, og velg alternativet du vil starte automatisk.

Alternativt, hvis du foretrekker at Ubuntu alltid starter opp det siste du startet, kan du. For eksempel, hvis du dual-booter Windows 10 og Ubuntu, og du tidligere valgte Windows, kan du fortelle Ubuntu bootloader å velge det fordi du valgte det forrige gang.

  Hvorfor Face ID er mye sikrere enn Androids ansiktslås

Andre innstillinger du kan redigere

Det viktigste som Ubuntu-brukere prøver å redigere i oppstartslasteren er standardinngangsalternativet. Det er imidlertid ikke alt du kan gjøre. Du kan endre hvor lang tid det tar å starte standardoppføringen fra 10 sekunder til så raskt du ønsker ved å endre «10» til et annet tall.

Du kan også deaktivere menyen helt ved å velge bort «vis meny»-knappen. Hvis du gjør dette, skjules oppstartslasteren fullstendig med mindre du trykker på Shift-knappen mens du starter opp. Eller du kan redigere Ubuntu-kjernens oppstartsparametere ved å endre «stille splash» til hvilken kjernekommando du vil.

Når du er ferdig med å redigere Ubuntus bootloader, finn «Lagre»-knappen øverst i Grub Customizer-appen, og klikk på den for å lagre redigeringene dine. Lukk deretter Grub Customizer og åpne et terminalvindu.

Bruker endringene

Selv om Grub Customizer har et «Installer til MBR»-alternativ, fungerer det ikke alltid. I hovedsak redigerer Grub Customizer bare tekstkonfigurasjonsfiler. Som et resultat kan du bruke innstillingene via terminalen. Slik gjør du det.

Ved å bruke update-grub-kommandoen nedenfor, bruk de nye konfigurasjonsendringene på Ubuntu-oppstartlasteren.

sudo update-grub