Hvordan spille Trine Enchanted Edition på Linux

Trine Enchanted Edition er den oppdaterte utgivelsen for «Trine», et siderullende plattformspill fra 2009. Trine finner sted i en middelaldersk fantasy-setting og ble utgitt på Microsoft Windows, PS3, PS4, MacOS og Linux. Slik spiller du Trine Enchanted Edition på din Linux-PC.

Få Trine Enchanted Edition til å fungere på Linux

Trine Enhanced Edition fungerer ganske bra på Linux, men bare ved hjelp av Linux-utgivelsen av Steam. Av denne grunn må vi demonstrere hvordan du setter opp den nyeste versjonen av Steam på din Linux-datamaskin.

Installer Steam

Installering av Steam på Linux gjøres best med terminalen. Åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet ved å trykke Ctrl + Alt + T på tastaturet for å starte installasjonen. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen og start den på den måten.

Med terminalvinduet åpent og klart til bruk, kan installasjonen begynne. Ved å bruke instruksjonene nedenfor, sett opp Steam i henhold til Linux-operativsystemet du bruker for øyeblikket.

Ubuntu

Hvis du vil ha den nyeste Steam-utgivelsen som fungerer på Ubuntu, bruk apt installasjon kommandoen nedenfor.

sudo apt install steam

Debian

Det er mulig å installere Steam på Debian. Du må imidlertid laste ned DEB-pakken til datamaskinen din. For å laste ned den siste Steam-utgivelsen til din Debian-PC, bruk wget last ned kommandoen nedenfor.

wget https://steamcdn-a.akamaihd.net/client/installer/steam.deb

Når DEB-pakken er ferdig nedlastet til datamaskinen din, kan installasjonen av Steam begynne. Bruker dpkg kommandoen nedenfor, sett opp Steam.

sudo dpkg -i steam.deb

Etter å ha installert Steam DEB-pakken på datamaskinen din, må du rette opp eventuelle avhengigheter som ikke ble installert under oppsettprosessen. For å fikse feilene, bruk apt-get install -f kommando.

sudo apt-get install -f

Arch Linux

Steam er på Arch Linux. Hvis du vil sette det opp på datamaskinen din, må du aktivere «mutlilib»-programvarelageret. For å gjøre det, åpne filen /etc/pacman.conf i din favoritt tekstredigerer (som root).

  Hvordan installere Kali Linux-apper i Debian

Når tekstredigereren åpner tekstfilen, rull ned og finn «multilib»-delen. Fjern deretter #-symbolet rett foran det. Fjern også #-symbolene fra linjene rett under. Når du er ferdig, lagrer du redigeringene og kjører kommandoen nedenfor.

sudo pacman -Syy

Til slutt, installer den siste utgaven av Steam på din Arch Linux-datamaskin ved å bruke følgende

sudo pacman -S steam

Fedora/OpenSUSE

De på Fedora eller OpenSUSE Linux har muligheten til å installere Steam fra programvarelagrene som følger med deres operativsystemer. Flatpak-utgivelsen av Steam fungerer imidlertid mye bedre på disse operativsystemene, så vi foreslår at du følger disse instruksjonene i stedet.

  Slik bruker du fingerkommandoen på Linux

Flatpak

For å bruke Flatpak-utgivelsen av Steam, må du først aktivere Flatpak-runtime. Å aktivere Flatpak runtime er enkelt, men ikke bekymre deg hvis du ikke vet hvordan du gjør det. Vi kan hjelpe! Sjekk ut vår grundige veiledning om hvordan du setter opp Flatpak på Linux.

Etter å ha satt opp Flatpak runtime på datamaskinen din, kan installasjonen av Steam begynne. Ved å bruke de to kommandoene nedenfor får du Steam til å jobbe på datamaskinen din.

flatpak remote-add --if-not-exists flathub https://flathub.org/repo/flathub.flatpakrepo

flatpak install flathub com.valvesoftware.Steam

Installer Trine Enchanted Edition på Linux

Når Steam-appen er installert på din Linux-PC, åpner du appen. Logg deretter på kontoen din med brukerlegitimasjonen din. Når du er logget på, følg med trinnvise instruksjoner nedenfor for å få Trine Enchanted Edition i gang.

Trinn 1: Åpne «Steam»-menyen inne i Steam. Deretter velger du «Innstillinger»-knappen for å få tilgang til Steam-innstillingsområdet. Derfra, finn «Steam Play»-delen og merk av både «Aktiver Steam Play for støttede titler»-boksen samt «Aktiver Steam Play for alle andre titler». Klikk «OK» når du er ferdig for å lagre.

  Hvordan lytte til Plex-musikksamlingen din på Linux-skrivebordet

Steg 2: Inne i Steam, finn «Store»-knappen, og klikk på den med musen for å få tilgang til Steam-butikksiden. Når du er på butikksiden, finner du søkeboksen og klikker på den med musen. Deretter skriver du inn «Trine Enchanted Edition» i tekstboksen. trykk Tast inn for å se resultatene.

Trinn 3: Klikk på «Trine Enchanted Edition» i søkeresultatene for å få tilgang til spillets butikkside. Se deretter på Trine Enchanted Edition-siden for den grønne «Legg i handlekurv»-knappen. Velg det for å kjøpe spillet for kontoen din.

Trinn 4: Klikk på «Library»-knappen inne i Steam. Deretter kan du se gjennom Steam-biblioteket ditt etter «Trine Enchanted Edition». Når du har funnet det, velg det for å få tilgang til spillets bibliotekside.

På Trine Enchanted Edition-biblioteksiden finner du den blå «INSTALL»-knappen og klikker på den for å installere spillet på datamaskinen din.

Trinn 5: Installasjonsprosessen vil ta litt tid å fullføre. Den blå «INSTALL»-knappen vil bli en grønn «PLAY»-knapp når prosessen er ferdig. Velg det for å starte spillet!

Nyt, og god spilling!