Hvordan starte Ubuntu-nettverksgrensesnittet på nytt

Hvis du bruker Ubuntu, må du kanskje vite hvordan du starter nettverksgrensesnittet på nytt. Heldigvis gjør Ubuntu det veldig enkelt å starte nettverksgrensesnittet på nytt. I denne veiledningen vil vi gå over ulike måter du kan starte Ubuntu-nettverksgrensesnittet på nytt.

Start nettverksgrensesnittet på nytt – Ubuntu Gnome

Hvis du bruker Ubuntu Gnome, er du på standard Ubuntu-skrivebordet du får når du installerer Ubuntu fra Ubuntu.com. Hvis du ønsker å lære hvordan du starter nettverksgrensesnittet på nytt for dette skrivebordet, gjør du følgende.

Først finner du kontrollsenteret i Gnome-panelet helt til høyre. Klikk deretter på den for å avsløre alternativene. Når du åpner menyen, vil du se høyttalerkontroll, informasjon om Wi-Fi/Kablet tilkobling, samt «Innstillinger»-knappen, «Lås» og «Slå av/logg ut».

Finn «Innstillinger»-knappen, og klikk på den. Når du velger dette alternativet, får du tilgang til Ubuntu Gnome-innstillingsområdet. En gang i innstillingsområdet, finn alternativet «Nettverk» i sidefeltet, og velg det hvis du bruker Ethernet. Eller klikk på «WiFi»-alternativet i sidefeltet hvis du bruker WiFi.

Kablet

I «Kablet»-området finner du «Tilkoblet». Dette er din Ethernet-tilkobling. Ved siden av er det en glidebryter. Klikk på den for å slå den av, og klikk på den igjen for å slå den på igjen. Å gjøre dette vil oppdatere tilkoblingen, og effektivt «starte på nytt» nettverksgrensesnittet.

  Hvordan lage en e-postliste for Gmail for å sende gruppe-e-poster

Hvis du fortsatt har problemer etter å ha slått tilkoblingen av og på, følg kommandolinjeinstruksjonene.

WiFi

I «WiFi»-området finner du glidebryteren på tittellinjen og klikker på den. Gnome slår av WiFi-en og slår den på igjen, og «starter på nytt» nettverksgrensesnittet ditt ved å velge denne knappen.

Hvis du fortsatt har problemer, følg kommandolinjeinstruksjonene på slutten.

Start nettverksgrensesnittet på nytt – Kubuntu

Hvis du bruker Kubuntu, er du på Plasma-skrivebordet. Hvis du trenger å starte nettverksgrensesnittet på nytt på Kubuntu-skrivebordet, gjør følgende. Først finner du nettverksikonet nederst i høyre hjørne. Ikonet avhenger av hvilken tilkobling du bruker. Hvis du er på ethernet, vil det være et ethernet-ikon. Hvis det er WiFi, vil det være WiFi-barer.

Etter å ha valgt nettverksmenyen, vil du se nettverkstilkoblingene dine, samt «Koble fra»-knappen. Klikk på «Koble fra»-knappen for å slå av nettverkstilkoblingen. Koble deretter til igjen ved å klikke på «Koble til».

Koble fra og koble til igjen bør løse problemet. Men hvis problemene vedvarer, følg kommandolinjeinstruksjonene som er oppført på slutten.

Start nettverksgrensesnittet på nytt – Xubuntu

På Xubuntu vil du bruke XFCE-skrivebordet. For å starte nettverksgrensesnittet på nytt i Xubuntu, start med å gå til nettverksikonet i panelet. Hvis du bruker WiFi, vil nettverksikonet være tilkoblingslinjer. Det vil være et kablet ikon hvis det er Ethernet.

Etter å ha kommet deg til nettverksikonet, klikk på det for å avsløre alternativene på innsiden. Når du først er på menyen, er det flere alternativer. Finn alternativet som sier «Aktiver nettverk» og klikk på det for å slå av nettverk. Klikk deretter på den igjen for å aktivere den på nytt. Hvis du er på WiFi, klikk på WiFi-boksen i stedet.

  Hvordan vise kart offline

Å starte nettverkstilkoblingen på nytt via nettverksmenyen burde løse de fleste problemer. Se imidlertid kommandolinjeinstruksjonene på slutten hvis problemene vedvarer.

Start nettverksgrensesnittet på nytt – Lubuntu

Hvis du bruker Lubuntu, er du på LXQt-skrivebordet, og det betyr at hvis du vil starte nettverksgrensesnittet på nytt, må du forholde deg til LXQt-nettverksbehandleren. For å starte, gå til nettverksikonet i panelet helt til høyre.

På panelet høyreklikker du på nettverksikonet med musen. Nettverksikonet vil være et Ethernet-ikon hvis du bruker Ethernet og WiFi-barer hvis du bruker WiFi. Når du er på ikonet, høyreklikker du på ikonet for å vise alternativene.

I menyen, finn «Aktiver nettverk» og klikk på den for å deaktivere nettverk. Hvis du bruker WiFi, klikk på alternativet «Aktiver WiFi» i stedet for å deaktivere WiFi.

Etter å ha deaktivert nettverkstilkoblingen, høyreklikk på nettverksmenyen og aktiver nettverk eller WiFi på nytt for å gjenopprette tilkoblingen. Dette bør løse problemene du opplever.

Hvis det ikke hjelper å starte nettverkstilkoblingen på nytt, se kommandolinjeinstallasjonsinstruksjonene på slutten i stedet.

Start nettverksgrensesnittet på nytt – Ubuntu Mate

Ubuntu Mate bruker Mate skrivebordsmiljø. Så hvis du vil starte nettverksgrensesnittet på nytt i Mate, må du bruke Mate-nettverksmenyen. For å gjøre det, gå til nettverksmenyen på Mate-panelet.

  Viser alle enhetsdrivere som er installert på PC-en din

En gang på nettverksmenyen, høyreklikk på den. Hvis du bruker WiFi, vil nettverksikonet være WiFi-felter. Hvis det er ethernet, vil det være et annet ikon.

I høyreklikkmenyen finner du «Aktiver nettverk» og fjerner merket. Eller, hvis du bruker WiFi, fjern merket for «Aktiver WiFi»-menyen. Ved å gjøre dette vil du koble fra nettverkstilkoblingen.

Etter at du har koblet fra nettverkstilkoblingen, sjekk «Aktiver nettverk» eller «Aktiver WiFi» igjen for å starte nettverket igjen. Å koble fra og koble til på nytt bør løse problemet.

Hvis frakobling og tilkobling ikke løser problemet, bør du vurdere å følge kommandolinjeinstruksjonene i stedet.

Start nettverksgrensesnittet på nytt – kommandolinje

Hvis omstart av nettverkstilkoblingene via skrivebordsmiljøet ikke er nok til å løse problemet, må du sannsynligvis tvinge NetworkManager-verktøyet (det som styrer tilkoblinger på Ubuntu) til å starte på nytt.

For å gjøre dette trenger du en kommandolinjeterminal. Per nå er det ingen måte å starte denne tjenesten på nytt via GUI (selv om det ville vært fint.) For å åpne et terminalvindu, trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet eller søk etter «Terminal» i appmenyen og start det på den måten.

Med terminalvinduet åpent og klart til bruk, skriv inn systemctl restart NetworkManager.service-kommandoen. Denne kommandoen vil starte tjenesten som håndterer alle nettverkstilkoblinger på Ubuntu-systemet på nytt.

sudo systemctl restart NetworkManager.service

Alternativt, hvis du foretrekker å stoppe NetworkManager og starte den opp igjen, kan du gjøre følgende kommandoer nedenfor i stedet for å starte den på nytt.

sudo systemctl stop NetworkManager.service

sudo systemctl start NetworkManager.service

Når filen «NetworkManager.service» er startet på nytt, bør alle problemer angående nettverkstilkoblinger på Ubuntu løses. Hvis du fortsatt har problemer, kan det være på tide å installere Ubuntu på nytt!