tipsbilk.net

Hvordan ta opp en makro i Excel

Makroer er en serie med registrerte handlinger som du kan utføre med et enkelt klikk, og sparer deg for tid og krefter på repeterende oppgaver. Excel støtter naturlig makroer, og du kan gjøre dem om til et hemmelig våpen for raskt å få gjort hverdagslige oppgaver.

Excel-makroer er ganske enkle å bruke når du aktiverer dem. Evnen til å ta opp en makro lar deg lage en makro uten programmeringskunnskap: start opptaket, utfør handlingene og stopp opptaket.

La oss utforske opptak av Excel-makroer med en detaljert trinn-for-trinn-guide.

Hvordan ta opp en makro i Excel

Selv om makroer er innebygd i Excel, er de ikke aktivert som standard. For å bruke makroer, må du aktivere Utvikler-fanen i Excel. Når du har aktivert utviklerfanen, består opptak av en makro av å tilordne en snarvei, legge inn detaljene og utføre makrohandlingene. Her er en detaljert veiledning:

1. Aktiver kategorien Utvikler

Utvikler-fanen er der du kan ta opp makroen din. Som nevnt før, er ikke denne fanen aktivert som standard.

For å aktivere det, gå til Fil > Alternativer > Tilpass bånd. I kolonnen Tilpass båndet med hovedfaner valgt på rullegardinmenyen, merk av for Utvikler og klikk OK.

Utviklerfanen vises nå på båndet. Den forblir her permanent med mindre du deaktiverer den i samme vindu.

  9 beste maskinvarelommebøker for kryptovalutaer

2. Klikk på Spill inn makro

Naviger til Utvikler-fanen du nettopp aktiverte på båndet. I Kode-gruppen klikker du på Spill inn makro. Dette åpner et nytt vindu der du må angi detaljene for makroen din.

Alternativt kan du trykke Alt + T + M + R på tastaturet for å få frem makrodialogen.

3. Skriv inn et makronavn

Skriv inn et navn for makroen i Makronavn-feltet. Gjør det spesifikt, ellers vil du ha problemer med raskt å identifisere hva makroen gjør i fremtiden.

Det første tegnet i makronavnet må være en bokstav, men påfølgende tegn kan være bokstaver, tall eller understreker. Du kan ikke bruke mellomrom og unngå å gi makroen samme navn som cellereferanser.

4. Tilordne en snarvei

Ved å tilordne en hurtigtast kan du kjøre makroen i Excel når som helst ved å trykke på den kombinasjonen. Klikk i Hurtigtastboksen og trykk tasten du vil bruke sammen med Ctrl.

Det er best hvis du holder nede Shift mens du velger tastekombinasjonen for å gjøre den til en del av snarveien. Makrosnarveien din vil overstyre standardsnarveiene i Excel, hvis en allerede eksisterer. For eksempel, hvis du velger Ctrl + A, vil det overstyre muligheten til å velge alt. Bruk i stedet Ctrl + Shift + A siden det ikke er en eksisterende snarvei.

5. Velg Hvor du vil lagre makroen

Bruk Lagre makro i rullegardinmenyen for å velge hvor du vil lagre makroen.

Alternativene som er tilgjengelige er:

  • Personal Macro Workbook: Dette vil gjøre makroen tilgjengelig når du bruker Excel. Den lagrer makroen i en skjult makroarbeidsbok kalt PERSONAL.XLBS.
  • Ny arbeidsbok: Dette vil gjøre makroen tilgjengelig for alle arbeidsbøker du oppretter under en eksisterende Excel-økt.
  • Denne arbeidsboken: Dette vil gjøre makroen tilgjengelig bare i arbeidsboken du har åpen.
  8 vanlige PayPal-svindler i 2023 og hvordan unngå dem

6. Skriv inn en beskrivelse

Det siste trinnet i dette vinduet er å legge inn en beskrivelse i boksen. Bruk denne til å beskrive i detalj hva makroen gjør.

Dette feltet er valgfritt, men det er god praksis å være så omfattende som mulig slik at du og andre kan se hva makroen gjør i fremtiden.

7. Klikk OK

Kanskje det enkleste trinnet av alle! Klikk OK når du er fornøyd med det du har sendt inn for å begynne å spille inn makroen.

8. Utfør makrohandlingene dine

Makroen tar nå opp, så utfør trinnene dine. Dette kan inkludere å skrive, klikke celler, bruke formatering eller importere eksterne data fra nettsteder eller steder som Microsoft Access.

Du kan bytte alternativet Bruk relative referanser på Utvikler-fanen for å bruke relative referanser under opptak. Når dette alternativet er aktivert, registreres handlinger i forhold til den opprinnelige cellen, noe som kan være nyttig for dynamiske makroer.

For eksempel, hvis du klikker fra celle A1 til A3 mens du tar opp, vil kjøring av makroen fra celle J6 flytte markøren til J8. Hvis den er deaktivert, vil markøren flytte seg fra A1 til A3.

Det er best å planlegge på forhånd hva handlingene dine skal være, slik at du ikke gjør en feil. Hvis du sklir, stopp opptaket og start på nytt. Alternativt kan du prøve å fikse det ved å redigere Visual Basic Application (VBA)-koden for makroen.

9. Klikk Stopp opptak

Når du har fullført makrotrinnene, går du tilbake til Utvikler-fanen, finner kodegruppen og klikker Stopp opptak.

  Hvordan kjøpe land i Metaverse [2022] + 7 Kjøpeplattformer

Alternativt kan du trykke Alt + T + M + R på tastaturet for å stoppe opptaket av makroen. Du har nå registrert din Excel-makro!

Nå som du har det grunnleggende, kan det være lurt å sjekke ut de beste ressursene for Excel-makroer for å få en ide om hva du kan lage med funksjonen. Når du har mestret det, vil du til og med kunne sende e-poster fra Excel eller opprette et automatisk dataregistreringsskjema.

Bruke innspilte makroer i Excel

Når du har opprettet makroene, kan du få tilgang til dem ved å klikke Makroer fra Utvikler-fanen. Du kan også trykke Alt + F8 for å åpne dette vinduet.

Her kan du velge makroen din og klikke Kjør for å bruke den. Du kan også redigere eller slette makroer.

Du kan støte på «Kan ikke redigere en makro på en skjult arbeidsbok-feil» når du prøver å redigere eller slette en makro. Dette er fordi makroen din er lagret i din personlige makroarbeidsbok, som er en skjult PERSONAL.XLSB-fil.

For å vise denne arbeidsboken, gå til Vis-menyen og klikk deretter Vis i Vindu-delen. Velg PERSONLIG.XLSB og klikk OK.

Excel åpner arbeidsboken PERSONAL.XLSB. Dette er en tom arbeidsbok som lagrer dine personlige makroer. Nå kan du gå tilbake til makrovinduet og redigere eller slette makroen.

Få mest mulig ut av Excel med makroer

Excel-makroer tilbyr en transformativ måte å automatisere repeterende oppgaver, øke produktiviteten og frigjøre verdifull tid. Ved å følge denne veiledningen har du tatt et skritt mot å registrere dine egne makroer, og gi deg et verktøy for potensielt å automatisere manuelle prosesser i Excel.

Etter hvert som du blir dyktigere, vil du oppdage at makroer ikke bare forenkler oppgavene dine, men også åpner dører til mer avanserte funksjoner. Dykk dypere, øv og oppdag det fulle potensialet til Excel-makroer for å heve databehandlingsspillet ditt!

x