Hvordan spore/blokkere din tapte/stjålne mobiltelefon i India

Central Equipment Identity Register (CIER) portal, et svar på bønnene🙏 til de som ønsker å spore eller blokkere deres tapte eller stjålne mobiltelefon.

Vi lever i en tid hvor smarttelefonene våre har blitt en uunnværlig del av livene våre.

Helt fra personlig bruk til profesjonell bruk, og for ikke å glemme pedagogisk bruk (takket være COVID), blir en smarttelefon nå sett på som en investering og et daglig behov.

Å miste denne gadgeten kan være økonomisk og følelsesmessig plagsomt, siden alle dataene dine vil være borte i løpet av noen få sekunder. Ifølge en fersk rapport i området 50.000 mobiltelefoner er stjålet hver måned i India. Dette er absolutt stressende, men den indiske regjeringen har lansert en portal som vil hjelpe innbyggerne å spore deres stjålne telefoner.

I dette innlegget vil vi gå gjennom sporing og blokkering av din tapte eller stjålne telefon i India ved å bruke portalen Central Equipment Identity Register (CIER). La oss lære mer.

Hva gjør jeg hvis telefonen din blir stjålet eller mistet?

Det primære trinnet er ikke å få panikk og blokkere mobiltelefonen din. Jeg vet at det er en tøff situasjon å være i, men du må være klar over at telefonen din har en enorm mengde personlig og sensitiv informasjon lagret.

  Fiks Dev Error 6634 i Call of Duty Warzone

Dette inkluderer kontakter, bilder, e-posttilgang, økonomiske data og alle appdataene du har installert på den. Du må også ha brukt en bombe for å få en god telefon med gode funksjoner.

Dette er hovedgrunnen til å iverksette tiltak i tilfelle tap eller tyveri raskt. Først blokkerer du telefonen og begynner å spore den, noe som kan hjelpe deg med å beskytte dataene dine, forhindre uautorisert bruk og øke sjansene for gjenoppretting.

Før du rapporterer mobiltelefonen din, er det viktig å ta umiddelbare forholdsregler for å sikre at telefondataene dine ikke faller i feil hender. Her er et par ting du kan gjøre:

#1. Blokker din mobiltelefon

Kontakt tjenesteleverandøren din og informer dem om tapet/tyveriet av mobiltelefonen din. Som neste trinn vil de blokkere SIM-kortet ditt for å forhindre misbruk av nummeret ditt til uredelige aktiviteter.

#2. Registrer en politiklage

Det er tilrådelig å registrere en klage til din lokale politistasjon angående den tapte telefonen. Gi dem alle nødvendige detaljer, inkludert IMEI-nummeret til enheten din. Dette vil hjelpe rettshåndhevende myndigheter med å spore og gjenopprette enheten din.

Les også: Slik sjekker du telefonstatus ved hjelp av IMEI-nummer

Sørg for å ta med deg og oppbevare klageeksemplaret for fremtidig referanse. Du vil også kreve dette nummeret når du registrerer deg på CIER-portalen.

  Hva er Googles nye Premium Chromebook Plus-spesifikasjon og når lanseres den?

Hva er CIER Portal?

Det sentrale utstyrsidentitetsregisteret (CEIR) Portal er et initiativ fra den indiske regjeringen som lar mobiltelefonbrukere rapportere tap eller tyveri av enhetene sine og be om blokkering av enheten for å forhindre uautorisert bruk.

Den er også integrert med Sanchar Saathi-portalen, som hjelper deg med å spore den tapte enheten din og blokkere den for å forhindre misbruk av informasjon.

Denne portalen ble introdusert for å fremme digital kompetanse og sikre digitale transaksjoner. Det beste er at alle med et gyldig mobilnummer kan få tilgang til portalen gratis. Portalen har bidratt til å blokkere 10,04,523 og spore 4,39,052 tapte/stjålne mobiltelefoner.

⚠️Du kan også sjekke gyldigheten til mobiltelefonen din før du kjøper en ny telefon via Know Your Mobile (KYM)-funksjonen ved å skrive inn IMEI-nummeret ditt og ringe *#06#. Det anbefales ikke å kjøpe mobiltelefonen hvis statusen viser – Allerede i bruk, duplisert eller svartelistet!

Rapportering av tap eller tyveri av mobiltelefon

Nå som vi er godt kjent med plattformen, la oss hoppe videre til trinn-for-trinn-guiden for å spore eller blokkere din tapte/stjålne mobiltelefon ved hjelp av CIER-portalen:

Trinn 1: Logg på den offisielle CIER-portal nettsted. Du bør se en rød fane med tittelen Block Stolen/Lost Mobile.

Trinn 2: Du vil bli omdirigert til en side der du må oppgi mobilnummeret ditt og IMEI-nummeret (International Mobile Equipment Identity) til din mistede eller stjålne mobiltelefon.

Trinn 3: Skriv inn tapt/stjålet dato, navnet ditt og et alternativt kontaktnummer.

  Slik deler du digitale bilder med besteforeldrene dine

Trinn 4: Hold politiklagenummeret ditt i hånden og last opp bekreftelsen mottatt fra dem.

Trinn 5: Last opp din faste adresse og identitetsbevis.

Trinn 6: Til slutt klikker du på Get OTP for å motta engangspassordet ditt på ditt alternative kontaktnummer. Skriv inn OTP i det angitte feltet og klikk på Send-knappen.

Du kan spore statusen til din tapte/stjålne mobil via alternativet Forespørselsstatus tilgjengelig på nettstedet.

Opphev blokkering av din gjenopprettede telefon

Når du får tilbake den tapte/stjålne mobiltelefonen, kan du enkelt fjerne blokkeringen ved å følge trinnene nedenfor:

  • Ta kontakt med mobilleverandøren din og be dem låse opp SIM-kortet ditt. De vil bekrefte telefondetaljene dine og sette i gang prosessen.
  • Gå deretter tilbake til CIER-portalen og skriv inn forespørsels-ID og mobilnummer for å låse opp telefonen.

Du kan da begynne å bruke telefonen akkurat som før!

Avsluttende tanker

Å miste mobiltelefonen kan være en plagsom opplevelse, men du kan bruke CIER-portalen til å beskytte dataene dine og blokkere enheten din mot uautorisert bruk.

Det er virkelig en verdifull ressurs gitt av myndighetene for å registrere en klage og spore og blokkere telefonen for å øke sjansene for å bli frisk og minimere potensiell skade.

I tillegg må du alltid lagre IMEI-nummeret til telefonen din et sted, siden det er en svært viktig informasjon. Det er også tilrådelig å holde de sensitive appene dine beskyttet med App Lock. Hold deg rolig og prøv ditt beste for ikke å falle i en slik situasjon.

Deretter kan du sjekke ut hvordan du skanner og fjerner skadelig programvare fra Android- og iOS-telefoner.