Instagram

Hvordan tjene penger på affiliate markedsføring på Instagram

Lær hvordan tilknyttet markedsføring på Instagram kan hjelpe deg å bli rikere. Det er enkelt: øk salg for en merkevare og få provisjoner på hvert salg.

Å tjene penger i denne moderne tid er enklere enn du tror. Ja, det er konkurranse i markedet, men det er også muligheter. Der det er mye online ting du kan tjene penger på, er en av dem affiliate marketing, og det er en av de sikreste og mest pålitelige metodene for å tjene penger online.

Bedrifter og merkevarer trenger ulike måter å markedsføre og selge produktene sine på på nettet fordi de ikke kan gjøre alt uavhengig. Så de når ut til påvirkere og skapere for å markedsføre og selge produktene deres på nettet. En av de populære sosiale medieplattformene er Instagram.

Men her er en hake, hvis du vil være en Instagram-tilknyttet markedsfører, trenger du ikke å være en stor kjendis eller en influencer. Du trenger bare de riktige tilknyttede partnerne og forstå følgerne dine.

Videre har Instagrams nye funksjoner gjort shopping enkelt for shoppere. Du kan for eksempel legge ut kjøpbare innlegg, spore analyser, kjøpe klistremerker, betale med Instagram-kassen og handle fra artister. Influencers kan nå merke merkevarer i innleggene sine som en del av årets tilknyttede forretningsmodell.

I tillegg blir tilknyttet markedsføring på sosiale medier populært, spesielt på Instagram. I denne artikkelen vil vi sjekke hvordan Instagram affiliate marketing fungerer og hjelpe deg å tjene penger.

Hva er affiliate markedsføring?

Med enkle ord er affiliate markedsføring når du selger andres produkt og får en provisjon per salg. Som et resultat, i stedet for å selge direkte, vil du bare motta provisjoner.

En merkevare eller virksomhet lager et henvisningsmarkedsføringsprogram. Noen ganger når disse merkene ut til influencere for å markedsføre og selge produktene deres. Influencers (tilknyttede markedsførere) når ut til tilknyttede programmer av deres nisje og lager innhold rundt produktene for å markedsføre dem på nettet med en unik tilknyttet lenke.

  Beste tider å legge ut på Tiktok, Instagram, Twitter, Facebook, LinkedIn [2022]

Deretter tjener en influencer eller en skaper en provisjon hver gang en person kjøper produkter fra den unike lenken. Det er en VINN-VINN-situasjon for både merkevaren og tilknyttede markedsfører.

Videre har affiliate markedsføring vært i markedet i lang tid, men fra det siste tiåret. Sosiale medier har blitt et nytt knutepunkt for tilknyttede markedsførere for å markedsføre og selge produkter.

Grunner for å bruke Instagram for affiliate markedsføring

Du er kanskje klar over hvor kraftig sosiale medier er i dag. Nesten alle er på Instagram; hvis du bruker 4-5 timer per dag på å rulle feeden, kan du tjene penger på Instagram.

Du kan til og med gjøre et sidekjas på Instagram. Her er noen grunner til å starte affiliate markedsføring på Instagram.

Stor inntektskilde / passiv inntekt

Instagram har over 1 milliard brukere. Derfor gjør dette Instagram til en perfekt plattform for å markedsføre trendende merkevarer og produkter og genererer mer salg. Du kan gjøre Instagram affiliate marketing på heltid eller deltid.

Dessuten trenger mange store merkevarer og PR-byråer influencere for å markedsføre produktene sine på Instagram, noe som betyr at Instagram-tilknyttet markedsføring er etterspurt.

Få nye verdifulle forbindelser

Når du begynner å lage kvalitetsinnhold og etablere din tilstedeværelse på Instagram, vil du tiltrekke deg store personligheter og innflytelsesrike mennesker, noe som vil hjelpe deg å vokse mer på Instagram.

Det er for langsiktig

Instagram affiliate markedsføring er ikke begrenset; når du blir populær, kommer store merker til deg for å samarbeide på lang sikt.

Affiliate markedsføring er en lavrisikobedrift

Hvis du ønsker å markedsføre et tilknyttet produkt, trenger du ingen investering. Den eneste investeringen du trenger er tiden din til å lage kvalitetsinnhold. Dermed er det et trygt og lovende felt.

Hvordan gjøre affiliate marketing på Instagram

Trinn 1: Du trenger en skaperkonto: Først trenger du en skaperkonto på Instagram, som er spesialdesignet for innholdsskapere, influencere, etc.

Merk: I motsetning til Instagram-bedriftskontoer, på en skaperkonto, er individuelle produsenter målgruppen i stedet for bedrifter.

  Hvordan opprette en andre Instagram-konto

Opprett en konto som skaper ved å følge disse trinnene:-

 • Logg på Instagram-kontoen din.
 • Velg Innstillinger.
 • Naviger til Konto.
 • Trykk på Endre til en profesjonell konto og velg Skaper.
 • Velg kategorien som best beskriver din tilknyttede nisje.
 • Fyll inn kontaktinformasjonen din.
 • Trinn 2: Optimaliser kontoen din: Optimaliser profilen din for Instagram-skaperens konto; velg et relevant brukernavn, profilbilde og biografi som beskriver tilknyttede produkter. I tillegg kan du bruke online bilderedigeringsverktøy for å redigere innleggene dine.

  Trinn 3: Velg en nisje: Velg en nisje du er kjent med, slik at du kan tilby tilknyttede produkter og etablere deg som en pålitelig kilde til informasjon for bestemte produkter.

  Trinn 4: Velg dine tilknyttede partnere: Det neste trinnet ditt er å finne merker som betaler provisjon på kjøp. Etter det kan du markedsføre disse produktene på din Instagram-skaperkonto.

  Du kan også opprette unike lenker, spore provisjoner og motta utbetalinger fra ett dashbord ved å bruke ShareASale, Rakuten, Awin og CJ Affiliate-plattformene. Det kan imidlertid være forskjeller i provisjonssatser mellom flere programmer innenfor samme nettverk.

  Videre, hvis du har vært en lojal kunde av det merket i lang tid, kan du kontakte merket direkte og markedsføre produktet deres mens du tjener provisjoner.

  Trinn 5: Øk din Instagram-innflytelse: Når du har satt opp alt for å gjøre affiliate marketing på Instagram, bør du informere følgerne dine om merkevaren og produktene ved å koble til dem og lage kvalitetsinnhold. Her er noen tips for å bli en vellykket influencer på Instagram.

 • Fokuser på publikum; kjenn publikum og se etter interaktive og engasjerende innholdsideer. I tillegg kan du hente inspirasjon fra andre skapere og influencere på sosiale medier. Du kan også finne en mentor og grupper som kan veilede deg.
 • Sørg for at du legger ut forskjellig innhold, inkludert videoer, historier, hjul, IGTV, live, tagger og mer.
 • Vær konsekvent: Hvis du er konsekvent med Instagram-innleggene dine, vil følgerne dine huske deg.
 • Koble til publikum oftere.
 • Trinn 6: Spor ytelsen din: Etter å ha satt opp tilknyttede program, er det også viktig å spore og overvåke ytelsen din. Hold i tillegg et øye med hvordan følgerne dine reagerer på innlegget ditt. Ta dessuten inspirasjon fra internett for å styrke din affiliate markedsføring.

    Kan du lage Instagram uten Facebook?

  Instagram-tilknyttede markedsføringstips

  Utvid Instagram-kontoen din

  For å vokse på Instagram som en affiliate markedsfører (eller en influencer), må du forstå hvordan algoritmen fungerer, den beste tiden å legge ut, hvordan du legger ut osv.

  Merk tilknyttede produkter

  Merk tilknyttede produkter med merkevarer i Instagram-feeden din for å øke salg.

  Instagram-biografien din bør inneholde tilknyttede lenker

  Dette betyr at Instagram ikke lar deg legge ut linker i bildeteksten. Bruk apper som linktree i biografien din for å legge til tilknyttede lenker og henvise brukere til å kjøpe derfra.

  Lag en rabattkode Story highlight

  Husk å nevne rabattkupongkoden i historien mens du legger ut en historie med eventuell ny rabatt, slik at du enkelt kan bruke den.

  Del kjøpernes tilbakemelding i historien din

  For å bygge tillit og troverdighet, be kjøperne om å gi tilbakemelding, spille inn en liten video som unboxing, eller bruke produktet. Du kan dele denne tilbakemeldingen på en Instagram-historierulle.

  Sett ditt personlige preg

  Instagram affiliate marketing er kjent, så mange mennesker gjør det. Men du kan få feeden til å skille seg ut ved å sette ditt personlige preg. Kort sagt, gjør én ting til ditt varemerke (det kan være en logo eller rekvisitt)

  Lag kjøpbare historier og fest dem

  Du kan anbefale produkter på Instagramen din ved å merke dem i historiene dine.

  Vanlige spørsmål: Affiliate Marketing på Instagram

  Hvor mange følgere trenger du for Instagram-tilknyttet markedsføring?

  Affiliate markedsføring krever ikke et spesifikt antall følgere, men 5 000 til 15 000 følgere er tilstrekkelig for å bli en affiliate markedsfører. I tillegg må du sørge for at engasjementsgraden din skal være minst 100 likes per innlegg.

  Hvilke nisjer gjør det bra på Instagram?

  De populære Instagram-nisjene der du kan lage innhold og markedsføre tilknyttede produkter er
  Mote, skjønnhet, livsstil, dyr (kjæledyr), håndverk og gjør-det-selv og spillnisjer.

  Kan jeg legge ut tilknyttede linker på Instagram?

  Ja, du kan dele tilknyttede lenker på Instagram. Men det bør være på profilens biografi, eller du kan nevne det i historiene dine.

  Konklusjon

  Instagram affiliate marketing er enkelt hvis du har de riktige strategiene. Uansett om du er nybegynner eller middels i det. Du trenger bare å lage kvalitetsinnhold og hjelpe følgerne dine med spørsmålene deres. På toppen av det, når du knytter markedsføring til favorittmerkevarene dine, begynner du å glede deg over prosessen.

  Så, hva venter du på?

  Kom i gang med Instagram-tilknyttet markedsføring, lær av eksperter, ta kontakt med influencere og bli rikere.

  x