Hvordan trekke ut rammer fra GIF-er på Linux

Har du et animert GIF-bilde du ønsker å trekke ut rammer fra på Linux-skrivebordet? Finner du ikke ut hvordan du gjør det? Vi kan hjelpe! Følg med i denne guiden når vi går over to enkle måter å trekke ut rammer fra GIF-er på Linux!

Metode 1 – GraphicsMagick

Den beste måten å trekke ut individuelle rammer fra et GIF-bilde på Linux er med GraphicsMagick-verktøyet. Den har en robust kommandolinje, og du kan bruke den til å dekompilere en hel GIF til individuelle PNG-rammefiler.

Dessverre er GraphicsMagick-verktøyet ikke forhåndsinstallert på veldig mange Linux-operativsystemer. Som et resultat må du få appen installert på datamaskinen din før du prøver å bruke den.

For å starte installasjonen av GraphicsMagick på din Linux-PC, åpne et terminalvindu. Åpne et terminalvindu på Linux-skrivebordet og trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet. Eller alternativt, søk etter «Terminal» i appmenyen og åpne den på den måten.

  Hvordan installere Sublime Merge på Linux

Når terminalvinduet er åpent, følger du installasjonsinstruksjonene som er skissert nedenfor som tilsvarer Linux-operativsystemet du bruker på PC-en.

Ubuntu

På Ubuntu kan du få GraphicsMagick-applikasjonen oppe og kjøre ved å bruke følgende apt install-kommando nedenfor i et terminalvindu.

sudo apt install graphicsmagick

Debian

Hvis du bruker Debian Linux, vil du kunne få GraphicsMagick-verktøyet til å fungere på systemet ditt med en enkelt apt-get install-kommando i terminalvinduet.

sudo apt-get install graphicsmagick

Arch Linux

Hvis du er en Arch Linux-bruker, vil du kunne installere GraphicsMagick-applikasjonen på systemet ditt gjennom «Ekstra»-programvarelageret ved å bruke pacman-kommandoen nedenfor.

sudo pacman -S graphicsmagick

Fedora

De som bruker Fedora Linux vil kunne få GraphicsMagick-applikasjonen opp og kjøre ved å bruke følgende dnf install-kommando nedenfor i et terminalvindu.

sudo dnf install graphicsmagick

OpenSUSE

OpenSUSE Linux har det nyeste GraphicsMagick-verktøyet i sine programvarelagre. For å få det til å fungere på systemet ditt, bruk følgende zypper installeringskommando nedenfor i et terminalvindu.

Generisk Linux

Hvis du bruker et Linux-operativsystem som ikke dekkes i denne veiledningen, kan du installere GraphicsMagick på datamaskinen din ved å søke etter «graphicsmagick» og installere det ved å bruke pakkebehandlingen. Alternativt kan du gå til den offisielle nettsiden og følg installasjonsveiledningen.

  Hvordan komprimere bilder i Linux som magi med E-mage

Trekker ut rammer med GraphicsMagick

For å trekke ut rammer fra en GIF ved å bruke GraphicsMagick, bruk kommandoen gm convert. Først må du imidlertid bruke CD-kommandoen for å flytte til katalogen du har GIF-bildet ditt i. I dette eksemplet er GIF-en i «Pictures.

cd ~/Pictures

Når du er i katalogen, starter du dekompileringen. Det burde ikke ta lang tid.

gm convert MY-GIF.gif -coalesce +adjoin GIF_Frame%3d.png

Når konverteringen er fullført, vil du se mange PNG-bilder med filnavnet «GIF_FRAME» etterfulgt av et tall. Se gjennom disse bildefilene for rammen du ønsker å beholde og slett resten.

Metode 2 – Gimp

Hvis kommandolinjen ikke er for deg, er en annen måte å trekke ut rammer fra et GIF-bilde ved å importere GIF-en til Gimp, utforske animasjonen som individuelle rammer og lagre rammen du ønsker.

For å komme i gang med å trekke ut rammer ut av GIF-bildefiler ved hjelp av Gimp, må du installere programmet. For å installere Gimp, følg vår installasjonsveiledning.

Trekk ut rammer med Gimp

Å trekke ut individuelle rammer fra en GIF-fil i Gimp er ganske enkelt. For å starte, åpne Linux-filbehandlingen og høyreklikk på GIF-en din med musen. Se deretter gjennom høyreklikkmenyen etter «Åpne med» og hold musepekeren over den.

  Hvordan spille Subnautica på Linux

Etter å ha svevet over «Åpne med», velg alternativet «Åpne med GNU Image Manipulation Program» og klikk på det. Ved å gjøre dette vil GIF-en din lastes inn i GIMP.

Når GIF-en er lastet inn i GIMP, se på lagene dine. Hver ramme i GIF-en er sitt eget lag. Herfra klikker du på øyeikonet for å skjule hver enkelt ramme slik at ingenting vises på lerretet.

Når alle bildene er skjult (ved å klikke på øyeikonet), gå gjennom lagene og finn den individuelle rammen du ønsker å trekke ut. Klikk deretter på øyeikonet for rammen du vil vise på lerretet for å være det eneste synlige laget.

Nå som din valgte ramme er den eneste som er synlig på lerretet, klikk på «Fil»-menyen for å avsløre alternativene. Klikk deretter på «Eksporter som»-knappen for å starte eksportprosessen.

I «Eksporter»-menyen lagrer du rammen som en PNG-fil eller JPG-fil. Sørg for å velge en kjent plassering på Linux-filsystemet for å lagre det. Ellers du juni glem når du legger inn bildefilen.