Slik bruker du Slimbook mobile Ryzen CPU-tuner på Ubuntu

Har du en mobil Ryzen CPU og bruker Ubuntu? Er du ute etter å få mer CPU-ytelse ut av det? Kanskje du vil justere den for å skru ned ytelsen? Med AMD Slimbook-kontrolleren kan du! Slik bruker du det på systemet ditt.

Vær oppmerksom på at dette er et CPU-justeringsverktøy. Du bør bare bruke denne typen verktøy for å finpusse Ryzen mobil-CPU hvis du vet hva du gjør. Ikke prøv dette programmet hvis du ikke er sikker på hva CPU-justering betyr.

AMD Slimbook-kontroller

AMD Slimbook Controller er en utmerket app for Ryzen mobile CPU-brukere. For øyeblikket støtter applikasjonen de fleste CPUer fra U-serien (15W), HS (35W) og HX (40W+ Ryzen 5000-serien). Denne appen kan hjelpe deg med å ta kontroll over CPU-en din på Linux på samme måte som Windows-brukere kan på operativsystemet.

Installer AMD Slimbook Controller på Ubuntu

Før vi kan gå gjennom hvordan du bruker denne applikasjonen til å finjustere og justere din mobile Ryzen CPU, må du installere appen først. For øyeblikket fungerer AMD Slimbook-applikasjonen på alle Ubuntu OS, så vel som operativsystemer basert på Ubuntu (som Elementary OS, Zorin OS, Peppermint, Linux Mint, etc.)

  Hvordan sette opp og bruke Siri på en iPhone

For å starte installasjonen av AMD Slimbook-kontrolleren på Ubuntu, må du åpne et terminalvindu på skrivebordet. For å åpne et terminalvindu på Ubuntu-skrivebordet, trykk Ctrl + Alt + T på tastaturet for å åpne en terminal. Eller søk etter «Terminal» i appmenyen for å starte den.

Når terminalvinduet er åpent, må du legge til den offisielle Slimbook AMD PPA til Ubuntu-systemet. Bruk add-apt-repository-kommandoen, legg til Slimbook AMD PPA til Ubuntu-systemet.

sudo add-apt-repository ppa:slimbook/slimbook

Etter å ha lagt til PPA til Ubuntu-systemet ditt, må du oppdatere Ubuntus programvarekilder. Nye PPA-er dukker ikke opp uten en oppdatering, så dette er et kritisk trinn i installasjonsprosessen.

sudo apt update

Etter oppdateringen kan du installere applikasjonen. Bruk apt install-kommandoen nedenfor, installer «slimbookamdcontroller»-pakken.

sudo apt install slimbookamdcontroller

Når du skriver inn installasjonskommandoen ovenfor, vil du se at Ubuntu ber deg om passordet ditt. Bruk tastaturet til å skrive inn brukernavnets passord. Etter å ha angitt et passord, vil Ubuntu samle alle pakkene som kreves for å installere Slimbook AMD Controller.

  Slik kobler du en PS4- eller Xbox-kontroller til iPhone eller iPad

Når Ubuntu er ferdig med å samle alle pakkene som skal installeres, vil den be deg om å trykke på Y-tasten for å fortsette. Gjør det for å installere appen på Ubuntu-systemet.

Installer via GUI

Hvis du ikke er en stor fan av terminalen, kan du installere AMD Slimbook-kontrolleren via appbutikken. Bare skriv inn kommandoene for å legge til PPA, åpne deretter Ubuntu Software, søk etter «AMD Slimbook Controller» og installer den på den måten.

Bruker Slimbook AMD-kontroller på Ubuntu

For å bruke Slimbook AMD-kontrolleren, start med å søke etter den i appmenyen. Når appmenyen er åpen, vil du se mange tilgjengelige alternativer. Finn alternativet «Aktiver app ved oppstart» inne i appen.

Å aktivere Slimbook AMD-kontrolleren ved oppstart er ideelt hvis du vil at ytelsesjusteringene alltid skal være på plass. Hvis du ikke aktiverer det ved oppstart, må du åpne det manuelt for å aktivere justeringene.

Etter å ha aktivert oppstartsalternativet, finn alternativet «Vis indikatorikon» og klikk på det. Når du velger dette alternativet, vil du ha et systemstatusfeltikon for Slimbook AMD-kontrolleren. Å aktivere dette er valgfritt, men det er en god idé hvis du vil endre CPU-ytelsen med et øyeblikk.

  Hvordan automatisk størrelse på bilder i PowerPoint

Når begge alternativene er aktivert, flytt ned til «ENDRE CPU-MODUS»-området. I dette området vil du se tre alternativer. Det første alternativet er «Lav ytelse», det andre er «Middels ytelse», og det tredje er «Høy ytelse.»

Velg «Lav» og klikk på «GODKJEN»-knappen hvis du ønsker å redusere ytelsen til Ryzen CPU. Du kan også velge alternativet «Lav ytelse» i indikatormenyen for å endre det.

Hvis du trenger middels ytelse på Ryzen CPU, finn alternativet «Medium» og velg det i AMD-kontrolleren. Klikk deretter på «Godta»-knappen for å bekrefte endringene. Eller finn «Middels ytelse» i indikatormenyen og velg den for å endre den på den måten.

Hvis du trenger høy ytelse på din Ryzen mobile CPU, kan du finne alternativet «Høy» i appen og klikke på det for å velge ytelsesalternativet. Dette alternativet er det høyytelsesalternativet, så husk det april redusere batterilevetiden på bekostning av økt ytelse. Hvis du i tillegg velger «Høy ytelse» i rullegardinmenyen, vil den også settes til høy modus.