Hvordan velge en webvert for ditt nye nettsted: En detaljert veiledning

Å velge den beste webverten for nettstedet ditt er avgjørende for å gi en uovertruffen brukeropplevelse og sikre at virksomheten din lykkes. Det vil gi pålitelighet, sikkerhet og ytelse for å glede de besøkende, multiplisere trafikken din og gi større inntekter.

Men hvis du gjør det feil, kan brukerne dine få problemer med å få tilgang til nettstedet ditt, og du kan ende opp med å miste dem. Nettstedet ditt kan bremse ned under lasting, nedetider kan oppstå, og unødvendige investeringer kan ødelegge virksomheten din. Det er et stort nei for enhver bedrift.

Derfor er det viktig å velge en god webvert.

Men det er så mange av dem rundt omkring, spør du kanskje. Og det er utfordrende å bestemme hva som vil være det beste for din bedrift.

I denne artikkelen hjelper jeg deg med å velge den beste vertsleverandøren etter å ha gjort deg kjent med noen grunnleggende konsepter og deretter gitt deg noen alternativer å velge mellom.

Så, la oss dykke inn!

Hva er en webvert?

En webvert er et selskap som konfigurerer, kjører og vedlikeholder servere som huser eller tildeler nettplass og ressurser til nettsteder som brukere på internett kan få tilgang til. Og denne typen tjenester kalles webhotell.

Når du kjøper en webhotelltjeneste fra en webvert, leier du serverplassen fra dem for å lagre alle dataene på nettstedet ditt, inkludert medieinnhold, bilder, CSS- og HTML-filer, kode og andre filer. Nettverter tilbyr også tilleggstjenester, tilkobling, maskinvare og programvare som kreves for å få et nettsted til å gå live og kjøre det sømløst. De kan til og med håndtere sikkerhet, oppdateringer, oppdateringer og annet vedlikehold for å sikre at et nettsted forblir online og tilbyr den beste brukeropplevelsen.

Webhotell inkluderer:

 • En virtuell eller fysisk server for å være vert for et nettsted
 • Serveranlegg eller samlokalisering for å gi en fysisk plass til serveren med internettforbindelse, elektrisitet, kjølesystemer, sikkerhet og andre viktige ressurser
 • En webserver som kjører på verten
 • Domain Name System (DNS) konfigurasjon for å navngi nettstedet og dirigere det til en vertsserver
 • Ressurser som plass til å lagre filer, nettstedkonfigurasjoner, database, e-posttilkobling, sikkerhetssystemer, programvare og påloggingsdetaljer for å opprette, endre og få tilgang til nettstedet.

Hva er de forskjellige typene webhotell?

De vanligste webhotelltypene er:

Delt hosting

I delt hosting vert et nettsted på en server som deles med mange andre nettsteder som kan variere fra en håndfull nettsteder til hundrevis. Nettstedene vil dele det samme bassenget med serverressurser, inkludert RAM, CPU, diskplass og samme mappe eller katalog for å lagre innhold og filer på nettstedet.

Nettstedets eiere eller brukere vil imidlertid ikke se eller få tilgang til hverandres filer eller private opplysninger. Det er fordi de ikke har rotservertilgang, så de har ikke lov til å utføre visse oppgaver som å endre hele serverkonfigurasjonen, installere programvare osv.

Delt hosting kan tilby noen grunnleggende funksjoner, for eksempel:

 • En nettstedbygger som WordPress
 • En database
 • Kontrollpanel
 • FTP og e-postkontoer
 • Sikkerhetsfunksjoner som SSL-sertifikater og DDoS-beskyttelse
 • Domenenavn for en begrenset periode

Hvem er det for: Delt hosting er best for bloggere eller bedrifter som nettopp har startet. De tilgjengelige funksjonene kan være tilstrekkelig for dem til å komme i gang og bygge sin tilstedeværelse, og de kan gradvis gå over til høyere planer. Det er også best for folk som leter etter rimelig hosting, da det kan starte fra bare $2 eller $5 i måneden og krever lite vedlikehold.

Tjenestekvaliteten vil imidlertid i stor grad avhenge av webhotellleverandøren. Delte vertstjenester gir vanligvis ikke gode resultater hvis trafikken til nettstedet ditt er høy. Og hvis du ønsker å få den beste avtalen, må du kanskje registrere deg for flerårige planer.

VPS hosting

Virtual Private Server (VPS) hosting er en vertstjeneste som kan være vert for forskjellige kontoer på bare én server (som delt hosting), men som gir dedikerte serverressurser for hver bruker (i motsetning til delt hosting).

Den er av to typer:

 • Administrert hosting er fordelaktig for brukere uten teknisk ekspertise fordi tjenesteleverandøren vil håndtere alt for å tilby en «administrert tjeneste.» De kjører og vedlikeholder serverne. Det er dyrere enn uadministrert hosting.
 • Uadministrert hosting krever at brukerne konfigurerer og vedlikeholder serveren som er tildelt dem for nettstedet deres. Du skal utføre sikkerhetsovervåking, installere programvare og oppgradere, utføre server backup osv. Det er flott for eiere og utviklere med teknisk ekspertise og er rimeligere.
  5 beste AMP-e-postverktøy for å engasjere seg med abonnentlisten din

Dette gir bedre ytelse enn delt hosting. Men kjør en bakgrunnssjekk på tjenesteleverandøren og se etter den beste for dine behov.

Hvem er det for? Velg VPS-hosting hvis du har en liten eller mellomstor bedrift og ønsker bedre kontroll over serveren din, tilbyr en utmerket brukeropplevelse og trenger en suveren ytelse for å møte trafikkkravene dine.

Dette er imidlertid mer kostbart enn delt hosting. Så det vil være bedre hvis du allerede er interessert i hosting-tjenester og ønsker å oppgradere for å møte kravene. Eller, hvis du har en virksomhet i vekst, kan du vurdere å bruke den.

Cloud Hosting

Skyhosting inkluderer forskjellige webservere for å være vert for nettsteder og gi dem overlegen oppetid og ytelse. Den tilbyr enestående tilgjengelighet fordi den kan distribuere nettfiler til forskjellige virtuelle servere som er kraftige og belastningsbalanserte for å håndtere høy trafikk sømløst.

I tillegg er det uanstrengt å bruke skyhosting, siden serveradministrasjonen er enkel å skalere opp og ned raskt. Du kan også enkelt spore beregningene dine, som CPU- og diskplassutnyttelse, dataoverføring og mer.

Cloud computing kommer med mange fordeler, som høy skalerbarhet i henhold til dine behov og utmerket sikkerhet. Hvis en server går under, kan andre kompensere for å sikre at du får uforstyrret ytelse, oppetid og pålitelighet. Nettstedet ditt vil også være tilgjengelig hele tiden for å muliggjøre overvåking og forhindre hackingforsøk. I tillegg tilbyr tjenesteleverandører automatisk sikkerhetskopiering og skysikkerhet for å unngå tap av data.

Ulempen med cloud computing er den høyere kostnaden enn delt hosting og VPS-hosting. Men i dag tilbyr mange rimelige nettskyvertstjenester. I tillegg er prissettingen til skyhosting nyskapende; du får bare betale for ressursene du bruker, i motsetning til månedlige eller årlige planer der folk betaler selv når de ikke bruker ressursene.

Bestem imidlertid behovene dine og hvor mye du vil bruke ressursen til å anslå utgiftene dine.

Hvem er det for: Skyhosting er best for mellomstore og store bedrifter med høy nettstedtrafikk som trenger utmerket ytelse, oppetid og sikkerhet med et rimelig budsjett for hånden.

Dedikert hosting

Dedikert serverhosting inkluderer en fysisk server som kun er vert for en enkelt klients nettsted(er). Det betyr at serverne er dedikert til kun å betjene sidene dine, uten at noen andre kan leie den serveren for siden deres eller dele ressursene dine. Det gir deg full kontroll over serveren din med root-tilgang, generelt, slik at du kan endre eller modifisere serverkonfigurasjoner i henhold til din bekvemmelighet. Det kan også administreres eller ikke administreres.

Fordelen med å bruke dedikert hosting er at du vil oppleve optimal ytelse, oppetid og sikkerhet for nettstedet ditt. Det vil gi dedikerte ressurser, programvare og verktøy slik at du kan kontrollere serveren din og bruke den til dine behov.

Ulempen med denne hostingen er kostnadene. Det er det dyreste, alt fra hundrevis av dollar i måneden.

Hvem er det til? Det er for bedrifter med et rimelig budsjett som krever kompromissløs sikkerhet, oppetid og ytelse for at deres nettsted med mye trafikk skal møte kundenes krav.

Andre typer webhotell er:

Hvorfor trenger du webhotell?

Flere bedrifter vurderer digitale måter å drive sin virksomhet på, og å ha et nettsted for å tilby sine produkter eller tjenester er en av de beste måtene. Det vil hjelpe deg å øke din tilstedeværelse over hele verden og få flere potensielle kunder og inntekter.

Og for å lage et nettsted trenger du en webhotell av følgende grunner:

Datalagring

Enten du er en stor eller liten bedrift, har du viktige data som må lagres trygt slik at ingen andre kan få tak i dem. Ved å bruke en webhotelltjeneste kan du lagre alle nettsteddataene dine som innhold, bilder, filer, kode, CSS- og HTML-dokumenter og andre data trygt på en server.

Pålitelige servere

Nettverter er vert for tjenestene sine fra et sikkert anlegg med høyteknologisk infrastruktur for å redusere trusler og beskytte dem mot katastrofer eller nedetider. Derfor kan du stole på en nettvert for å drive nettstedet ditt som er tilgjengelig hele tiden for kundene dine.

Brukervennlighet

Nettverter gjør det enkelt for deg å komme i gang med nettstedet ditt. De tilbyr mange funksjoner for å bygge nettstedet ditt i henhold til din bekvemmelighet og bruke det. Du vil også få et jevnt kontrollpanel for å tilpasse innstillingene dine.

Ytelse og hastighet

Nettverter bruker den nyeste servermaskinvaren og programvaren av høy kvalitet for å sikre at du får best mulig ytelse og sikkerhet. Det vil gjøre det mulig for nettstedet ditt å kjøre med optimal hastighet og ytelse, og kunder kan raskt iverksette tiltak uten problemer.

6 tips for å velge en webvert

Det er mange webverter tilgjengelig med sine unike funksjoner og priser.

Men hvordan vet du hva som er best for deg?

Her er hva du bør vurdere når du velger en webvert.

#1. Forstå dine behov

Å velge en webvert avhenger i stor grad av dine behov. Så finn ut hvilke krav du har til hvorfor du trenger et nettsted. Du må også introspektere hvilken type nettside og webhotell som passer deg og hvor mye trafikk du forventer. Hvis du er en helt nybegynner, kan du gå med delt hosting og gradvis utforske andre typer webhotell.

  Slik legger du til og tilpasser widgets på iPad-startskjermen

Delt hosting er bra for deg hvis du er en blogger eller har en oppstart med et begrenset budsjett. På samme måte, hvis du er en mellomstor eller liten bedrift, kan du komme i gang med VPS-hosting for å se om planen din passer for trafikken til nettstedet ditt eller ikke. Og hvis du allerede er en etablert bedrift som forventer høy trafikk, kan du gå videre med dedikert hosting eller nettskyvert for å møte kravene dine.

Du må også tenke på din tekniske ekspertise. Du kan gå for uadministrert hosting hvis du har det, ellers en administrert tjeneste.

#2. Se etter funksjoner

En webhotellleverandør kan tilby mange funksjoner som hjelper deg med å utføre ulike oppgaver. Nå er spørsmålet, er de alle verdt for deg?

Er det noe som mangler?

Er noen funksjoner ikke nyttige for deg?

Finn svaret på disse spørsmålene og velg en tjeneste som tilbyr funksjoner som passer dine behov. For eksempel, hvis du er nybegynner, trenger du ikke alle funksjonene. Det grunnleggende vil være tilstrekkelig for deg, for eksempel:

 • Sikkerhetsfunksjoner som SSL-sertifikat, anti-malware programvare, etc.
 • En nettstedbygger som WordPress
 • Rettidig sikkerhetskopiering av data for å forhindre tap av data
 • Regelmessige oppgraderinger for å sikre at alle systemene dine er oppdatert
 • Tilstrekkelig diskplass til å lagre nettsteddata
 • Nok båndbredde til å behandle data i henhold til dine behov.

Anta at du mottar omtrent 1000 besøkende hver dag; 10 GB data i måneden kan være tilstrekkelig.

 • E-postkontoer for å sikre at dine kunder eller klienter mottar meldingen din fra en profesjonell adresse
 • Et jevnt kontrollpanel som er enkelt å bruke, for eksempel cPanel, Plesk, etc.
 • 1-klikks installasjonsprogram for programvare, plugins og utvidelser
 • FTP/SFTP-tilgang
 • Gratis domenenavn i ett år
 • Andre funksjoner som nyttige integrasjoner for betalingsbehandlere, SEO-verktøy, analyser og mer.

#3. Sjekk Server Oppetid

Serveroppetid er en svært avgjørende faktor for å tilby en sømløs brukeropplevelse. Hvis nettstedet ditt er utilgjengelig når en bruker vil ha tilgang til det, hva er nytten med det? Brukerne vil bli frustrerte, forlate nettstedet ditt og besøke et annet. Nedetider kan koste en bedrift en enorm sum penger i potensielle salg, kunder og inntekter, og du vil ikke at det skal skje med deg.

Når du velger en webvert, sjekk oppetidspoengsummen deres for å finne ut hvor stabil siden din vil være. Nettverter tilbyr generelt en oppetidsgaranti på 99,90 % og mer. Jo mer du får, jo bedre er det. Så spør alltid oppetiden deres, og hvis du kan få 99,99 % oppetid eller mer, er det ingenting som ligner det.

#4. Hvordan er ytelsen og hastigheten

Brukere elsker nettsteder som laster raskere og tilbyr utmerket ytelse når de surfer på produkter og tjenester, kjøper noe, betaler på nettet eller leser artikler. Alle disse prosessene må være jevne for å holde brukerne koblet til nettstedet ditt.

Derfor, når du velger en webvert, spør alltid hvilke teknologier de bruker for å sikre ytelsen og hastigheten til nettstedet ditt. Det ville hjelpe hvis du fikk den nyeste programvaren og maskinvaren som SSD-er, HTTP/2, caching, raske CDN-er, bildekomprimering og andre ytelsesoptimeringsteknikker. Du kan også sjekke serverresponsen deres ved å TTFB teste spesifikke verktøy som tipsbilk.net TTFB Test, KeyCDN, etc.

#5. Kundeservice

Ikke alle er flinke til det tekniske ved et nettsted, og du kan trenge hjelp fra kundestøtteteam når som helst. Og hvis ingen er der for å hjelpe deg, kan nettstedet ditt og virksomheten din lide når det gjelder sikkerhet, nedetider og kunder.

Sørg for at du får utmerket støtte når du trenger det. Sjekk hvor gode en webhotelltjenestes kundestøtte og tekniske støtteteam er. De må være tilgjengelige 24/7 til din disposisjon fordi problemer kan oppstå når som helst. Du kan også møte cyberangrep når som helst, og hvert sekund vil være avgjørende for deg.

Mens du velger webverten, sjekk alle metodene de tilbyr for kundestøtte. Du må få flere måter som telefonsamtaler, e-post og chat generelt for å sikre at du kan nå ut til dem på noen av disse måtene.

#6. Spør om priser

Prissetting er faktisk en av de mest kritiske faktorene du må tenke på før du velger en webhotellleverandør. Det er viktig, spesielt hvis du er nybegynner eller eier av en liten bedrift med et begrenset budsjett for hånden. Og selv om du er en etablert bedrift, må du sørge for at du investerer ressursene dine på de riktige stedene for å få tjenestene du trenger.

  Topp 5 beste Kodi-tillegg for trening og trening

Så sjekk alltid prisene til de beste webhotellleverandørene og typene hosting du ønsker. Du kan sammenligne prisene og de verdifulle funksjonene som ulike leverandører tilbyr for å ta din beste avgjørelse.

I tillegg, ikke glem å sjekke om det er noen skjulte kontrakter eller blokkeringer som kan hindre din fleksibilitet. Hvis du liker en vertstjeneste, kan du også se etter en gratis prøveversjon som er tilgjengelig. Hvis ja, gå for det først, og hvis du liker tjenesten, fortsett og kjøp planen.

Generelt er delt hosting det minst kostbare, med start på $2 i måneden for mange leverandører. På den annen side er dedikert hosting det dyreste som kan koste deg $100 eller mer i måneden. Så velg prisen basert på budsjettet ditt og funksjonene du trenger.

Topp webverter

Bluehost

Bluehost tilbyr ulike typer webhotelltjenester med imponerende funksjoner som GRATIS premium Cloudflare CDN, SSL-sertifikat, SEO-verktøy, 1-klikks WordPress-installasjon, gratis domenenavn og mer.

Enten du trenger en blogg, nettbutikk eller nettsted for å tilby tjenester, vil de tilby en vertsplan som passer til dine spesifikke behov. De tilbyr effektive og rimelige hostingplaner med en oppetidsgaranti på 99,99 %, unike funksjoner, konfigurasjoner og mye mer.

Bluehost hjelper til med å sikre nettstedet ditt mot DDoS-angrep, reduserer serverforsinkelse og sikrer din online tilstedeværelse via plugin-oppdateringer, sikkerhet, sikkerhetskopiering av data og mer. Du får høy nettsidehastighet med caching, CDN, iscenesettelsesmiljø, markedsføringsverktøy, hundrevis av temaer, etc.

I tillegg vil du få tilpasningsmuligheter, chattevinduer, sikre betalingsgatewayer og mer. Du kan også spore brukerkommentarer, besøksanalyse og andre aktiviteter som skjer på nettstedet fra Bluehost-dashbordet. Utviklere og webdesignere kan også administrere alt med cPanel.

Start hosting for $2,95/måned og få et GRATIS domene i ett år og en 1-klikks WordPress-installasjon.

SiteGround

SiteGround er laget for enkel nettstedsadministrasjon. Du vil få sikker og rask hosting for små eller mellomstore bedrifter og administrere WordPress-nettsteder med større frihet. Den tilbyr førsteklasses funksjoner, støtte og et valg av nettstedbygger for å lansere nettstedet ditt. Hvis du allerede har et nettsted, kan du enkelt migrere det med WordPress-migrering eller få hjelp fra en ekspert.

SiteGround tilbyr avansert caching, oppdateringer, sikkerhetsplugins, unike optimerere, ekspertstøtte, etc., i hver plan. Du vil også få avanserte verktøy for å samarbeide på nettsteder, administrere kundene dine effektivt og overføre eierskap.

SiteGroud tilbyr en teknisk overlegen og kraftig vertstjeneste på Google Cloud med høy hastighet, redundans gjennom SSD-er og det raskeste nettverket. Den utnytter den nyeste teknologien for å gi de beste egenbygde løsningene. Fullt administrert tjeneste hjelper deg med å fokusere på virksomheten din, og overlater resten til de automatiserte funksjonene.

Start nettstedet ditt i dag for $3,99/måned og få ubegrenset trafikk, GRATIS CDN, e-post, daglig sikkerhetskopiering, ubegrensede databaser og mer.

DreamHost

DreamHost tilbyr avanserte funksjoner og verktøy for å lage et sikkert, raskt og alltid oppe nettsted elsket av både søkemotorer og besøkende. Det lar utviklere, nettbaserte bedrifter, bloggere, webdesignere og andre lage vakre nettsteder.

DreamHosts tilpassede kontrollpanel er enkel å bruke for å fjerne det harde arbeidet med å administrere hostingen din. Den tilbyr en rask WordPress-vertstjeneste, designet for ytelse og forhåndskonfigurert for godt vedlikehold. I tillegg kommer VPS-hostingen med fleksibilitet ved bruk av Ubuntu, Nginx, IPv6, Node.js, HTTP/2, ultraraske SSD-er og mer. Du vil også få 100 % oppetidsgaranti og raske webservere for å kjøre applikasjoner med dedikert hosting.

DreamHost bruker en gratis WHOIS-personvern- og anti-spam-policy og tilbyr sikkerhetsfunksjoner, inkludert Let’s Encrypt, multifaktorautentisering og automatisk aktivert SFTP. Den tilbyr også åpen kildekode-løsninger for å hjelpe organisasjoner med å gjøre raske endringer enkelt.

Du vil få et GRATIS domene i ett år, ubegrenset båndbredde, ubegrenset trafikk, rask SSD-lagring, forhåndsinstallert WordPress og mer i planen din fra $2,95/måned.

A2 Hosting

Øk konverteringsfrekvensen og SEO med A2-hosting som gir ubegrenset overføring, SSD-plass, hastighet, enkel sidemigrering, gratis sikkerhetskopiering og SSL-sertifikat og 99,9 % oppetid. A2 Hosting tilbyr raskere lastehastighet for å muliggjøre lavere fluktfrekvens, høyere konverteringsfrekvens og bedre SEO-rangeringer.

A2 Hosting tilbyr delt webhotell, WordPress-hosting, VPS-webhotell, dedikert hosting, forhandlerhosting, domener og mer. I tillegg hjelper A2 SiteBuilder deg med å bygge et nytt nettsted raskt og installere et CMS-system, for eksempel WordPress.

Prisen starter fra $2,99/måned med 100 GB SSD-lagring og en pengene-tilbake-garanti.

Konklusjon

Jeg håper denne informasjonen hjelper deg å velge riktig nettvert for bedriftens behov og budsjett. Mens du velger en webhotelltjeneste, sørg for at du får utmerket oppetid, ytelse, sikkerhet, pålitelighet og nyttige funksjoner for å lage nettstedet ditt og drive virksomheten din godt.

x