Hvordan vise en sekundær tidssone i Google Kalender

Takket være internett har det aldri vært enklere å holde kontakten med venner, familie og kolleger nær og fjern. Likevel kan det være litt av en utfordring å kommunisere med noen i en annen tidssone. Teller du noen gang på fingrene når du planlegger et møte eller en telefonsamtale?

Google Kalender tilbyr den perfekte løsningen for å gjøre det til en lek å ta igjen fjerne kolleger, venner eller kjære. Slik kan du vise en sekundær tidssone i kalenderen din.

Slik legger du til en sekundær tidssone i Google Kalender

Du kan gå utover planleggingen av uken i Google Kalender og bruke den til å sette opp avtaler og møter. Hvis du ofte planlegger møter med noen i en annen tidssone, vil visning av den tidssonen i kalenderen sikre at du planlegger alt deretter.

Slik kan du legge til en sekundær tidssone i Google-kalenderen din:

 • Klikk på tannhjulikonet øverst til høyre på skjermen.
 • Velg Innstillinger.
 • Gå til Språk og region i fanen Generelt.
 • Merk av for Vis en sekundær tidssone under Tidssone.
 • Den nedtonede fluemenyen vil fylles ut. Klikk på det og velg sonen du velger.
 • Legg til en etikett for å hjelpe deg å huske hvilken som er hvilken. Google vil automatisk lagre endringene dine.
 • Når du har lagt til en sekundær tidssone i kalenderen din, vil du legge merke til to tidssoner som vises på venstre side når du oppretter en hendelse. Din primære tidssone vil fortsatt være standard for alle kalenderhendelsene dine. Hvis du reiser frem og tilbake, kan du raskt bytte primær med sekundær ved å klikke på de to pilene ved siden av dem i Innstillinger-panelet.

  Slik planlegger du et arrangement i en annen tidssone med Google Kalender

  Du vil etter hvert bli mer vant til tidsforskjellen når du kommuniserer med noen i en annen tidssone. Men hvis du trenger å planlegge en avtale med noen utenfor din primære og sekundære tidssone, tilbyr Google Kalender en annen løsning for å forhindre planleggingsulykker.

  Slik planlegger du et møte i en annen tidssone:

 • Opprett en ny hendelse.
 • I hendelsesmenyen klikker du på Tidssone under datoen. Klikk på den igjen når Google gir deg flere alternativer.
 • Velg ønsket alternativ fra rullegardinmenyen og klikk OK.
 • Fortsett for å planlegge arrangementet, og trykk på Lagre.
 • Når du har lagret hendelsen, vil den vises i kalenderen din til riktig tid i tidssonen din. Hvis du for eksempel er i New York og planlegger et møte for kolleger i LA kl. 12.00 PST, vil det dukke opp i ditt møte kl. 15.00 EST.

  Hvis du planlegger i kalendervisning, vil du se hendelsen flytte rundt mens du justerer tiden. Det visuelle er nyttig hvis det er en tidssone du ikke jobber så mye med. Ikke glem å inkludere en detaljert møteagenda i Google Kalender-arrangementene dine, slik at andre vet hva du skal diskutere i møtet.

  Bridge tidssoner med Google Kalender

  En sekundær tidssone i Google Kalender hjelper deg med å planlegge arrangementer til riktig tid. I tillegg, hvis behovet for å administrere en hendelse utenfor disse oppstår, tilbyr Google en løsning som lar deg planlegge møter direkte i en annen tidssone – du trenger ikke å telle på fingrene eller overtenke det.