Porten til berømmelse og formue

TikTok har dukket opp som en global sensasjon blant anerkjente sosiale medieplattformer. Det har lykkes med å fange oppmerksomheten til millioner av brukere av sosiale medier ved å redefinere konseptet berømmelse og formue.

Denne dynamiske og visuelt forferdelige plattformen kommer med en skapermarkedsplass, som er en inngangsport for skapere og bedrifter til å trives via innholdsmarkedsføring for å oppnå økonomisk suksess.

Den innovative kortformede videostilen til TikTok har utviklet seg til et kulturelt fenomen. Skapere blir kjendiser gjennom dansekonkurranser, leppesynkroniseringsforestillinger, morsomme sketsjer og opplæringsprogrammer.

I tillegg, ved å gå inn på TikTok-skaperen Marketplace, får de en sjanse til å samarbeide og bli eksponert for merkevarer. Til syvende og sist får de rampelyset gjennom kreativitet og inntjening.

Denne artikkelen vil introdusere deg til TikTok-skapermarkedsplassen, dens mekanikk, fordeler, krav og prosesser for å bli med i den. Så la oss utforske denne veien til berømmelse og formue.

Hva er TikTok Creator Marketplace

TikTok Creator Marketplace er en dedikert plattform som skaper en kobling mellom innholdsskapere og merkevarer. Det er en bro som forbinder talentfulle innholdsskapere som produserer engasjerende, kortformet videoinnhold med bedrifter.

Bedrifter er faktisk interessert i å benytte seg av TikToks enorme og aktive brukerbase for å markedsføre og annonsere produktene deres. Denne markedsplassen forenkler prosessen med influencer-markedsføring og lar skapere tjene penger på innholdet sitt. Som et resultat kan bedrifter få tilgang til en publikumsbase som allerede er påvirket av vellykkede skapere.

Fordeler for innholdsskapere

For skapere åpner TikTok Creator Marketplace en døråpning av muligheter til å vise frem talentet sitt i samarbeid med merkevarer. Hvordan? Her er noen bemerkelsesverdige fordeler det gir for skapere:

 • Øk synlighet og vekst: En skapers synlighet kan økes betraktelig ved å samarbeide med merkevarer via Creator Marketplace. Det gjør innholdet deres allment kjent og resulterer ofte i en bølge av nye følgere. I tillegg kan arbeid med bedrifter gi forfattere innsiktsfulle kommentarer og observasjoner. Som et resultat kan innholdsskapere forbedre innholdsstrategiene sine og lage akkurat det folk vil ha.
 • Sjanser for inntektsgenerering: TikTok Creator Marketplace har skapt en mulighet for å tjene penger for innholdsprodusenter. Tilknyttede selskaper kan samarbeide med selskaper om sponsede innholdsinitiativer og få betalt for å fortelle følgerne sine om varer og tjenester. Som et resultat skaper det en vei for skapere til å vise frem kreativiteten sin med profitt.
 • Profesjonell fremgang: TikTok Creator Marketplace tilbyr innholdsskapere sjanser til å fremme sine profesjonelle karrierer. I innholdsutvikling fremmes profesjonalitet gjennom å jobbe med bedrifter og følge markedsføringskrav og tidsplaner. I tillegg gjør det skapere i stand til å utvide ferdighetene sine ved å eksperimentere med andre nisjer og innholdsformater.

Fordeler for bedrifter og merkevarer

I det digitale markedet i stadig utvikling er innovative metoder avgjørende for at bedrifter skal engasjere målgruppen sin. TikTok Creator Marketplace har introdusert en rekke fordeler som i stor grad kan påvirke markedsføringstiltak. Her er fordelene det gir for bedrifter:

 • Nå variert publikum: TikTok er en plattform full av et bredt spekter av aktive brukere som bedrifter kan utnytte for å markedsføre produktene sine. Dessuten kan bedrifter tilpasse markedsføringstaktikkene sine for å appellere til visse grupper av mennesker.
 • Ekte og tilgjengelig annonsering: Innholdsprodusenter på TikTok er kjent for sitt relevante og ekte materiale. Dermed kan bedrifter enkelt ta ideer og få kontakt med publikum for å øke engasjementet og merkevarens omdømme. Når innholdet er ekte og relevant, får det gode tilbakemeldinger fra kundene. Til syvende og sist styrker det båndet mellom selskapet og målmarkedet.
 • Datainformert markedsføring: Bruk av TikTok Creator Marketplace gir bedrifter tilgang til uvurderlige ytelsesmålinger og data. Så denne datadrevne tilnærmingen kan optimalisere markedsføringstaktikken for maksimal effekt og effektivitet.
 • Ved å analysere variabler som publikumsdemografi, engasjementsforhold og rekkevidde kan du finjustere bedrifter. Som et resultat produserer bedrifter superresultater ved å fremme ekspansjon og generell velstand.
 • Kostnadsvennlighet: TikTok Creator Marketplace er et rimelig alternativ sammenlignet med konvensjonelle former for annonsering. Det er mulig for bedrifter å få bred eksponering og interaksjon selv uten store markedsføringskostnader. Bedrifter kan nå nå sin målgruppe til en redusert kostnad per visning ved å samarbeide med skapere. Disse skaperne har allerede en lojal følgerbase, noe som gjør det til en svært kostnadseffektiv markedsføringsstrategi.
  Hvor du kan streame dine favorittjuletilbud

Nå som vi vet om betydningen av TikTok-skapermarkedsplassen, la oss lære hvordan det fungerer.

Hvordan fungerer TikTok Creator Marketplace?

Ved å registrere deg på Creator Marketplace kan du få tilgang til et verdensomspennende nettverk av TikTok-innholdsprodusenter. Uansett målmarked, er det en kreativ av de rundt 8 millioner aktive skaperne som vil være ideell for din bedrift.

Så la oss ta et glimt av hvordan TikTok Creator Marketplace fungerer:

#1. Oppretting av skaperprofil

Innholdskreditorer bruker skapermarkedsplassen ved å opprette profilen deres først. Den komplette profilen viser deres distinkte innholdsstiler, publikumsdemografi og mer nyttige beregninger. For å muliggjøre jevn integrasjon og synkronisering av disse dataene, bruker plattformen APIer.

Du kan få tilgang til Creator Marketplace-plattformen ved å bruke din TikTok Ads Manager regnskap. Hvis du ikke har en, kan du bare registrere deg ved å opprette en konto og skrive inn alle nødvendige detaljer, for eksempel navn, kontaktinformasjon og forretnings-e-post.

#2. Skaperutforskning

Denne plattformen bruker anbefalingsmotorer drevet av sofistikerte algoritmer. Som et resultat kan bedrifter koble seg sammen med relevante influencere basert på interaksjonsberegninger, målgruppeprofiler og forhåndsetablerte kampanjemål.

Etter å ha opprettet en konto, kan du utforske og se skapere basert på deres region, sjanger, antall visninger, følgere eller rekkevidde de har.

#3. Samarbeid

Plattformen bruker kryptografiske metoder for å gi sikker kommunikasjon og forhandlinger mellom markedsførere og innholdsprodusenter. Dermed stoler mennesker og bedrifter på miljøet for innholdsskaping og markedsføring.

Samarbeidsavtaler automatiseres og valideres ved bruk av smarte kontrakter, som garanterer at betingelsene følges. I henhold til beste praksis bør du koordinere alle videospesifikasjonene med selskapet, for eksempel spillested, antrekk, antall reshoots, betalingsinformasjon og mer

#4. Kampanjegjennomføring

Skapermarkedsplassen gjør det mulig for brukere å kortliste skaperne de ønsker å samarbeide med. Du kan også lage flere lister og grupper av skapere i henhold til dine preferanser. Etter å ha opprettet en kampanje, har du muligheten til å invitere komplette lister eller bare et utvalg av noen få skapere fra flere lister.

  Ingen kabel nødvendig: Slik streamer du NBA All-Star-spillet

#5. End-to-end-kampanjeprosedyre

Creator Marketplace forenkler hele kampanjeprosessen innenfor én enkelt plattform. Dermed kan bedrifter raskt finne passende skapere, engasjere skapere i stor skala og analysere og forbedre kampanjeytelsen.

Merk at dette er en fantastisk sjanse for bedrifter til å komme i kontakt med reklamer som har potensial og når millioner av mennesker med videoinnholdet sitt.

Krav til TikTok Creator Marketplace

TikTok Creator Marketplace setter ulike kvalifikasjonskrav som må oppfylles før du oppretter en profil. Disse kravene gjelder både for bedrifter og skapere.

La oss ta en titt på disse spesifikke kravene for å kvalifisere deg enten du vil representere merkevaren din eller er en skaper som ønsker å samhandle med plattformen.

Krav til merkevarer:

 • Har en registrert virksomhet, merkevare eller selskap.
 • Overholdelse av fellesskapsstandarder og annonseringsregler på TikTok.
 • Overholdelse av spesielle krav eller begrensninger fastsatt av TikTok Creator Marketplace.
 • Definere markedsføringsmålene i klare termer for å få de tiltenkte resultatene.
 • Bestemme målgruppen
 • Beskriver hva slags skaper de planlegger å jobbe med.

Krav til skapere:

 • Å eie en personlig TikTok-konto.
 • Sikre at kontoen har minst 1000000 følgere på TikTok.
 • Å være minst 18 år gammel og myndig.
 • Viser vanlig og utmerket innholdsproduksjon på plattformen, som vist av minimum tre videoer lastet opp i løpet av de siste 28 dagene.
 • Få mer enn 100 000 likerklikk på videoer i løpet av de siste 28 dagene.
 • Lage unikt innhold opprettet opprinnelig av eieren.
 • Bor hvor som helst på listen over nasjoner under TikToks vilkår og betingelser.

Både invitasjoner og direkte tilgang er tilgjengelig for TikTok Creator Marketplace. Likevel må de tidligere angitte betingelsene oppfylles uavhengig av inngangsmetode.

Etter det går søknaden gjennom en nøye vurderingsprosedyre, og søkeren informeres umiddelbart. Hvis søknaden din blir avvist første gang, kan du søke på nytt etter en 30-dagers periode.

Hvordan bli med på TikTok Creator Marketplace

Når du har oppfylt kvalifiseringsbetingelsene, er det på tide å lage din egen TikTok Creator Marketplace-profil. Innholdsprodusenter og virksomheter kan vise sin identitet og potensial for samarbeid med andre ved å ha en godt optimalisert profil. Så la oss se hvordan det fungerer:

Som merkevare:

Følg disse trinnene Hvis du er en merkevare som ønsker å samarbeide med skapere i TikTok Creator Marketplace:

Trinn 1: Registrer deg

 • Besøk TikTok Creator Marketplace: Gå til offesiell nettside på TikTok Creator Marketplace og klikk Opprett konto.
 • Fullfør registrering: Fyll ut registreringsskjemaet og godta de kommersielle tjenestevilkårene som tilbys av TikTok. Sørg for at du har lest personvernreglene for bedrifter på TikTok. For å fortsette, klikk «Opprett konto.»
 • Trinn 2: Gi bedriftsinformasjon

 • Send inn spesifikke forretningsdetaljer: Gi viktig informasjon på neste side, inkludert området og tidssonen til bedriften din. Husk at bedriftens plassering ikke kan endres etterpå.
 • Skriv inn bedriftsinformasjon: Ta med flere bedriftsdetaljer, for eksempel:
  • Selskapsnavn
  • Type selskap
  • Detaljert kontaktinformasjon
  • Industri
 • Send inn informasjonen din: For å fullføre opprettelsen av TikTok Creator Marketplace-kontoen din, klikk på Send-knappen nederst på registreringsskjemaet.
 • Trinn 3: Bekreft bedriften din

 • Send inn dine bekreftelsesdetaljer: Det er nødvendig å bekrefte bedriftens identitet før du får tilgang til Creator Marketplace-tjenestene. Vennligst oppgi følgende bekreftelsesinformasjon:
  • Offisielt og juridisk (registrert) firmanavn
  • Bedrifts-ID (bedriftslisens eller skatteregistrering)
  • Kontaktnummeret til bedriften din.

 • Vent på bekreftelse: Verifiseringen tar vanligvis én til tre virkedager. En bekreftelses-e-post vil bli sendt til deg. Dessuten kan du bruke Creator Marketplace for å se fremdriften til søknaden din.
 • Bli bekreftet: Du kan få tilgang til og bruke alle funksjonene til TikTok Creator Marketplace når bedriften din har blitt validert.
 •   11 beste programvare for ressursstyring for små og mellomstore bedrifter

  Trinn 4: Tilpass TikTok Creator Marketplace-profilen din

 • Profilbilde og beskrivelse: Sett opp et profilbilde som perfekt representerer merkevarens effektivitet. Fremhev dessuten virksomheten din med en overbevisende beskrivelse som formidler merkevarens identitet
 • Koble sosiale mediekontoer: Etabler autentisitet ved å koble din TikTok Creator Marketplace-konto til bedriftens sosiale mediekontoer.
 • Trinn 5: Søk og kontakt med skapere

 • Bruk skaperfilteret: Bruk skaperfilterverktøyet på TikTok Creator Marketplace-appen. Etterfulgt av, bruk parametere som region, publikumsdemografi og innholdssjangre for å fokusere søket etter mulige skapere.
 • Vurder skaperprofilene: Utforsk skaperprofilene for å lære mer om dem. Undersøk demografien til følgerne deres for å sikre at de er i tråd med det tiltenkte markedet. Undersøk dessuten innholdet de publiserer for å sikre at det gjenspeiler målene og verdiene til virksomheten din.
 • Etabler kontakt: Bruk chat-funksjonen på TikTok Creator Marketplace for å komme direkte i kontakt med bestemte skapere. I tillegg erklærer du at du er interessert i å samarbeide og gi kampanjeinformasjon.
 • Trinn 6: Samarbeid og overvåk

 • Forhandle samarbeidsvilkår: Snakk med de utvalgte skaperne om kampanjens detaljer, betaling, leveranser og andre relevante forhold. Sørg dessuten for at forventningene blir forstått av alle sider.
 • Oppretthold samarbeidet: Hold deg engasjert gjennom hele samarbeidsprosessen og følg fremdriften for innholdsskaping. Gi deretter tilbakemelding og kritikk med råd etter behov. Du kan sikre effektiv kommunikasjon ved hjelp av plattformen.
 • Spor ytelse: Når kampanjen har startet, hold et nøye øye med resultatene. Du bør begynne med å undersøke beregninger knyttet til engasjement, rekkevidde og konvertering. Dessuten kan du vurdere kampanjens effektivitet via TikTok-analyseverktøy for å oppnå suksess i forretningsmålet ditt.
 • Instruksjonene ovenfor vil hjelpe deg med å opprette en merkevareprofil på TikTok Creator Marketplace. Dessuten åpner det muligheter for samarbeid med influencermarkedsføring.

  Som skaper:

  For å bli med på TikTok Creator Marketplace som skaper, kan du følge trinnene nedenfor:

  • Få tilgang til TikTok Creator Marketplace: Logg Inn til TikTok ved å skrive inn påloggingsinformasjonen din. Men hvis du ikke har en, lag en for å få tilgang

  • Bekreft og oppdater profilinformasjon: Bekreft at brukernavnet og visningsnavnet ditt, sammen med annen profilinformasjon, er korrekte og oppdaterte.
  • Angi profilbildet ditt: Last opp et førsteklasses profilbilde som nøyaktig formidler din unike identitet, nisje og ekspertise som skaper.
  • Skriv en engasjerende introduksjon: Gi en overbevisende introduksjon i bioområdet for å trekke inn merkevarer og andre partnere.
  • Vis frem dine interesser og ferdigheter: For å etterlate et varig inntrykk, fremhev dine spesielle ferdigheter, kunnskaper og interesser.

  • Vis engasjerende videoer: Velg og vis frem videoer på profilen din som gjenspeiler din kreative og historiefortellingsevne for å få mer engasjement.
  • Lett tilgjengelig kontaktinformasjon: Sørg for at kontaktinformasjonen din vises tydelig på profilen din, slik at selskaper enkelt kan komme i kontakt med deg.
  • Analyser kampanjer: Se gjennom og bruk kampanjer som samsvarer med ditt interesseområde og merkevare.
  • Samarbeid og forhandle: Hvis du blir valgt av en merkevare, kommuniser og engasjer deg for å etablere samarbeidsvilkår som betalinger, leveranser og kampanjemål.
  • Lag og spor ytelse: Produser eksepsjonelt innhold og spor effektiviteten for å evaluere kampanjens effekt. I tillegg får du all nødvendig informasjon for dine fremtidige samarbeid.

  Siste ord

  Det er det! TikTok Creator Marketplace har blitt avduket for deg. Det er utvilsomt en flott plattform der merkevaren møter skapere over hele verden og omvendt.

  Den brukervennlige layouten og overfloden av innsiktsfulle data gjør det til en verdifull ressurs for både merkevarer og skapere. Det er virkelig en døråpning til berømmelse og formue for merker og skapere å øke sin innvirkning gjennom meningsfylt samarbeid.

  Du kan også utforske de beste TikTok Influencer-søkeverktøyene for å øke merkevarens rekkevidde.