Innebygd økonomi forklart på 5 minutter eller mindre

Hvis du ønsker å tilby raskere forbrukertjenester og samle inn betalinger raskt på din bedriftsbankkonto, må du utforske embedded finance (EmFi).

Butikkfronter for detaljhandel og forbrukerapparater selger ikke bare varer og tjenester. De leverer også neste generasjons shoppingopplevelse til kundene. I dag kan kunder kjøpe et produkt, få en kredittgrense for å kjøpe produktet, og forsikre det samtidig med et enkelt klikk. Det er kraften til EmFi. For å vite mer, fortsett å lese.

Hva er Embedded Finance?

Embedded Finance integrerer finansielle tjenester, produkter og teknologier med ikke-finansielle virksomheter. Det gjør det mulig for bedrifter å selge produkter eller tjenester raskt i sine fysiske butikker og nettbutikker ved å integrere betalinger, utlån, månedlige betalinger, lojalitetspoeng og så videre i en app eller nettbasert programvare.

I EmFi er ikke-finansvirksomheten bransjens ansikt utad. Ekte spillere er i backend. For eksempel, bak hvert innebygde finansprodukt er et økonomisk programvareutviklingsselskap som knytter seg til bankene og ikke-finansielle virksomheter.

Det mest kjente eksemplet på EmFi er kjøp nå, betal senere (BNPL), der forbrukere kan sjekke ut et produkt uten å betale kontanter. De ville bare oppgi SSN, lånekontonummer osv. Selgerens markedsplass vil raskt koble dataene til en embedded finance-tjenesteleverandør som vil sikre et lån fra en partnerbank.

Her skjer følgende:

 • Kjøperen får et produkt uten å betale nå; de betaler senere
 • Selger selger et produkt til en kvalifisert kjøper
 • Finansieringsinstitusjonen er i stand til å få en ny kunde
 • En finansiell programvareutvikler bygger inn alle disse aktivitetene i én programvare

EmFi kutter unødvendig papirarbeid og bankbesøk for detaljhandelstransaksjoner. Bedrifter kan også selge flere finansielle produkter til sine kunder og tjene provisjoner. For eksempel selger en bilforhandler bilforsikring sammen med en bil.

Typer innebygd økonomi

Nedenfor finner du de forskjellige typene innebygd økonomi du bør vite om:

#1. Innebygd banktjenester

En av de vanligste typene EmFi er innebygd bank. Startups og nettvirksomheter registrerer seg ofte for forretningsbank fra fintech-selskaper som Mercury Bank, Revolut, Wise, etc.

Disse fintech SaaS-leverandørene lager og distribuerer programvare der bedrifter kan åpne nye bankkontoer, sette inn inntekter, investere, ta lån og så videre. Fintech-selskapet tilbyr en digital plattform for alle disse transaksjonene. I backend er det en ekte bank som leverer bank- og finanstjenester.

  Slik legger du til og tilpasser widgets på iPad-startskjermen

#2. Merkede betalingskort

Dette er kreditt- eller debetkort støttet av banker, men merket for bedrifter. For eksempel kommer Apple Card med en Apple-logo på et titankort med navnet ditt på. Du får maksimal fordel når du kombinerer den med din iPhone og får også cashback og lojalitetspoeng i én lommebok. Apple lar deg kjøpe Apple-maskinvare på avbetaling når du bruker Apple et kort.

#3. Innebygd forsikring

For konvensjonell forsikring må du kjøpe et produkt og besøke et forsikringsselskap for å se om de vil forsikre produktet eller ikke. Men fintech endret måten forsikringsbransjen opererer på. I dag kan du nesten forsikre alt forutsatt at du kjøper produktet fra en anerkjent nett- eller offlinebutikk.

For eksempel, når du kjøper Pixel 7 fra Google Store, kan du velge Google Preferred Care som forsikring for Pixel 7-telefonen eller til og med få en utilsiktet beskyttelsesplan når du kjøper den på Amazon.

#4. Innebygd utlån

I innebygde utlån knytter nettbaserte og fysiske markedsplasser seg til enkelte banker og finansinstitusjoner for forbrukslån. Når en kunde henvender seg til forhandleren, kan de velge å få et lån godkjent av samarbeidsbanken. Dermed betaler ikke forbrukerne på forhånd, men lover å betale senere.

#5. Innebygde betalinger

I EmFi og fintech er innebygde betalinger et system der du kan lagre kredittkort-, debetkort- eller mobillommebokinformasjon på nettmarkedsplassen eller mobilappen til selgeren. Når du trenger å kjøpe noe, velger du bare betalingsmodus og betaler. Innebygde betalinger gir en praktisk kjøpsopplevelse der kundene ikke trenger å taste inn kortnumre manuelt.

Hvem distribuerer Embedded Finance?

Hvis du implementerer et effektivt innebygd økonomisystem, spiller det ingen rolle hvilken virksomhet du er i. Du kan distribuere EmFi-tjenester forutsatt at virksomheten din har den nødvendige digitale infrastrukturen og kundetilgang.

For eksempel, hvis du er en populær lokal restaurantoperatør og du har et par restauranter over hele byen, kan du starte med følgende EmFi-produkter:

 • Merkede betalingskort for din diner
 • Lojalitetspoeng for bruk av kortet ditt
 • Tilby forsikringstjenester for små ting som mobiltelefoner, bærbare datamaskiner, nettbrett, etc.

For øyeblikket er følgende virksomheter og enheter ledere innen EmFi-distribusjon:

 • Eventuelle online eller fysiske forhandlere
 • Bedrifter som utvikler programvare og mobilapper
 • Telekomselskaper
 • Online markedsplassaggregatorer
 • Digitale lommebøker
 • Originale utstyrsprodusenter

Slik bruker du Embedded Finance effektivt

Finn ressurser av høy kvalitet nedenfor for å lære avanserte teorier om EmFi:

Suksessformelen bak EmFi er hvor populær virksomheten din er. Derfor må du markedsføre merkevaren din ved å bruke nettsteder, sider på sosiale medier, grupper på sosiale meldingsplattformer og mer.

Sørg for at du dirigerer trafikken på sosiale medier til nettstedet ditt og e-handelsplattformene ved å gi passende dyplenker. Hvis du eier fysiske butikker, kan du markedsføre disse i markedsføringskampanjene dine på sosiale medier.

Bedriftsbetalinger på nett

Push for betalinger ved å bruke ulike betalingsgatewayer på nettet som også belønner deg med en lojalitetsbonus. For ikke å nevne, slike betalinger er øyeblikkelige og svært sikre sammenlignet med offline betalinger. Utsjekkingsopplevelse og bekvemmelighet er også høy med nettbetalinger.

  Ultimate guide til plattformens Killer-funksjoner

Rull ut merkede kort

Du kan tilby rabatter, cashback og lojalitetspoeng for å oppmuntre kundene dine til å registrere seg for et betalingskort fra bedriften din. Betalingskort kan være forhåndsbetalte eller etterskuddsbetalte. Forhåndsbetalt er fordelaktig for deg siden kundene vil sette inn et bulkbeløp for hele måneden. Dette er garantert inntekt for hele måneden.

Markedsfør finansielle produkter

Enten du selger dagligvarer, maskinvare eller nisjetjenester, kan du alltid markedsføre finansielle tjenester som tilbys av partnerbanker eller formuesforvaltningsbyråer. Legg også inn finansielle produkter som mobiltelefonforsikring, kryptovalutautveksling, aksjehandel, reiseforsikring, flyforsikring og mer i kassen din.

Hvordan kan Embedded Finance endre Fintech-industrien?

EmFi hjelper allerede fintech-industrien med å vokse raskt. Ifølge Vantage Market Research tjente fintech-industrien over 133 milliarder dollar i inntekter mellom 2017 og 2022. Analysefirmaet forventer at inntektene vil øke med opptil 556 milliarder dollar innen 2030. Samtidig økte EmFi-adopsjonen proporsjonalt. Finn nedenfor fintech-veiene som EmFi vil påvirke og transformere direkte:

Økende forbruksutgifter

Fintech gjør det mulig for långivere å godkjenne kortsiktige kredittlinjer elektronisk ved å verifisere kundelegitimasjon som SSN, kredittscore, etc., online. Dermed trenger ikke forbrukere å besøke långivers kontorer for å få en kredittgrense.

Fintech har imidlertid begrenset rekkevidde. Det kan knapt nå målgruppen. Her kan EmFi hjelpe långivere og fintech-utviklere. Forhandlere kan installere EmFi-systemer i sine online og offline betalingssystemer for å markedsføre forsikrings-, finans- og bankprodukter. Denne praksisen øker kundenes forbruk lettere enn andre markedsføringstaktikker.

Forbedrer betalingssikkerhet og bekvemmelighet

Apple Pay og Google Pay (Google Wallet) er de beste eksemplene på sikre betalinger på nettet med bekvemmelighet og forbruksbelønninger.

Med Apple Pay og Apple Card kan brukere av kompatible Apple-enheter betale online og offline. I frakoblede butikker kan de ganske enkelt bruke NFC eller et berørings-og-betal-system. Det er ikke nødvendig å ta ut kortet og sveipe.

Apple-kortholdere får en umiddelbar kredittgrense for Apple-produktkjøp i Apple Store og på Apple.com. Videre, ved å synkronisere kortet med din iPhone, kan du betale på nesten hvilken som helst online markedsplass. For ikke å nevne, kortet gir deg ubegrenset 3% cashback.

Det er lignende merkede kort tilgjengelig fra Delta Air Lines, Citi, Hilton Honors, Hotels.com, Amazon Prime Rewards, Costco Anywhere Visa, og så videre.

Banking as a Service (BaaS) av Fintech

Startups trenger en alt-i-ett-løsning som kan imøtekomme kapitalinnskudd, kundebetalingsinnskudd, ansattes betalinger, leverandørbetalinger og overskuddsinvesteringer. Siden startups opererer globalt, krever de også sømløs valuta i forskjellige valutaer.

Dagens avanserte fintech-bedrifter som Novo, Relay, Wise, Revolut, LendingClub, NorthOne, etc., tilbyr akkurat det startupene trenger. Dette er BaaS-tjenesteleverandører autorisert av innebygde finansielle tjenester.

Hvis det ikke fantes EmFi, ville startups måtte investere mer tid i fysisk bankvirksomhet, og kaste bort tid og penger.

  Høyfrekvent handel (HFT) forklart på 5 minutter eller mindre

Fordeler med Embedded Finance

Det er mangefasetterte fordeler med EmFi-konseptet, og disse er som nedenfor:

 • Kunder kan enkelt kjøpe produkter og tjenester
 • Forbrukere kan også investere i finansielle instrumenter av høy kvalitet uten å besøke banker eller formuesforvalterfirmaer
 • Forhandlere kan øke produktsalget sitt ved å tilby kortsiktige usikrede lån
 • Enhver virksomhet kan diversifisere sine inntektstjenende kilder ved å selge ekstra finansielle produkter
 • Fintech-startups og programvareutviklingsselskaper kan tjene inntekter for å reinvestere i EmFi-teknologiutvikling
 • Myndigheter og finansregulatorer kan enkelt skape en kontantfri digital økonomi

Utfordringer ved Embedded Finance

Den primære utfordringen for veksten av EmFi er kundeapati til nettbetalinger. Likevel foretrekker en stor del av forbrukerne å betale med valutasedler. De er heller ikke kjent med det integrerte finansieringssystemet og foretrekker ekte banker og gjerdebyråer fremfor virtuelle banktjenester. Noen andre bemerkelsesverdige utfordringer er:

 • Ulike finansielle forskrifter pålagt av regjeringer og sentralbanker
 • Mange banker har ikke API-tilgang til systemene sine, noe som gjør det mulig for fintech-startups å selge EmFi-produkter og -tjenester.
 • Datasikkerhet for forbrukere, forhandlere og banker

Future Scope eller Embedded Finance

Forutsatt at feilfri datasikkerhet og datakryptering er på plass, vil EmFi gjøre bank og finansiering mer tilgjengelig. Banker og finansbyråer vil måtte bruke mindre på markedsføring og produktpromotering.

For eksempel tilbyr Amazon allerede forskjellige shoppingkort fra forskjellige banker. Når brukere velger slike betalingskort, øker det faktisk kundebasen til de underliggende bankene.

I følge Juniper Research kan inntektene fra innebygde finansielle tjenester nå 183 milliarder dollar innen 2027 på det globale markedet. Derfor er det store økonomiske muligheter for ikke-finansielle virksomheter, programvareutviklere, teknologistartups, långivere og banker.

Innebygde læringsressurser for finans

#1. Fintech: Kjøp nå, betal senere (BNPL) | Udemy

Er du en fintech-mobilapputvikler eller eier av en online markedsplass som ønsker å øke inntektene? Du må lære hvordan BNPL-systemet fungerer ved å melde deg på dette Udemy-kurset.

Kjøp nå, betal senere er et av de mest populære usikrede og kortsiktige lånesystemene blant forbrukere. Kurset vil belyse BNPL-konsepter som følgende:

 • BNPL og dets markedsomfang
 • BNPL forretningsmodell og forbrukeratferd
 • Offline og online transaksjoner med BNPL

#2. Forstå FinTech | Udemy

Hvis du ønsker å lære EmFi, må du kjenne det grunnleggende innen finansiell teknologi ved å fullføre denne raske og selvgående læringsmodulen om FinTech Basics. Udemy laget kursinnholdet på en måte som alle kunne forstå. Du vil lære fintech-konsepter som følgende:

 • Fintech og finansiell stabilitet
 • FinTechs økosystemer
 • FinTechs omfang

#3. Fintech: Embedded Finance, Payments, BaaS og API Banking | Udemy

EmFi er avhengig av avanserte bank- og finansteknologier som API-banking, elektronisk dokumentverifisering, programvareintegrasjon og mye mer. Du kan lære alle disse ved å registrere deg for dette Embedded Finance-kurset på Udemy. Hovedkursinnholdet er som skissert her:

 • Bank som en tjeneste
 • API-bank
 • Innebygde betalinger

#4. Embedded Finance: Når betalinger blir en opplevelse

Læringsreisen din til EmFi vil være ufullstendig hvis du ikke lærer fortid, nåtid og fremtid fra denne Embedded Finance-boken.

Boken diskuterer hvordan teknologigiganter som Google og Amazon har blitt de ledende foretakene til å implementere EmFi i sine butikkfronter. Den diskuterer også andre eksempler fra startups og nisjeforhandlere som gjør det bra i EmFi fintech.

Konklusjon

Innebygd finansiell teknologi og tjenester er det neste store for detaljhandelen og BFSI-industrien. Ved å kjenne til de tekniske konseptene til EmFi kan du diversifisere inntektskildene dine for detaljhandelen, øke kundebasen din eller sikre deg en godt betalt jobb i BFSI-sektoren. Velg de ovennevnte online-sertifiseringene og læringsressursene for å tilegne deg en funksjonell kunnskap om EmFi.

Neste opp, hvordan IoT transformerer detaljhandelen.