iOS Killer-funksjoner introdusert gjennom årene

For mange mennesker vil det å kjøpe en iPhone 6 være en beslutning om å oppgradere til en større skjerm og et bedre kamera osv. For de som ikke skal kjøpe en ny telefon, vil de oppgradere enhetene sine til iOS 8. Hver ny versjon av iOS har hatt rask og nesten umiddelbar adopsjon. Da iPhone først ble annonsert i 2007, hadde Apple som mål å selge én million enheter i løpet av et år. Med iPhone 6 og 6 Plus har det samme antallet blitt oppnådd på en uke. Vi er definitivt fortsatt forelsket i Apples fantastiske maskinvare, men iOS-oppgraderinger er ikke et spørsmål om fandom og blind dedikasjon til selskapet. De har alltid handlet om funksjoner; hva gir det nye operativsystemet deg som er verdt å oppgradere, og gjennom årene har Apple gitt oss fantastiske funksjoner i hver enkelt versjon av iOS for å gjøre det verdt oppgraderingen. Vi går tilbake til disse mordere funksjonene igjen for å se om iOS 8 har levert som sine forgjengere og hvilke funksjoner i den nyeste versjonen kommer til å presse oppgraderingene.

iOS 3

Da iOS 3 ble utgitt, hadde både Apples maskinvare og programvare satt en ny standard for smarttelefoner, og ingen hadde helt tatt dem. Det ville ta en stund før noen faktisk kom opp med fantastisk maskinvare og et anstendig pålitelig nok OS til å kjøre på det. Med iOS 3 og dens mange nye funksjoner var det to som skilte seg ut; Klipp ut, kopier, lim inn tekst og push-varsler.

Klipp ut, kopier, lim inn

Denne funksjonen var der iOS spilte innhenting av dårligere telefoner, inkludert enkle funksjonstelefoner som kjører Nokias Symbian OS. For mange høres det kanskje ikke ut som en stor sak og definitivt ingen grunn til å oppgradere, men denne ene funksjonen gjorde alt fra e-post til tekstmeldinger monumentalt enklere. Vanligvis kunne du ikke selge en telefon på en slik funksjon, men med Apples tilbud fungerte det ganske enkelt fordi enheten og operativsystemet var bra og denne funksjonen ble sårt savnet.

Push-varsler

Bortsett fra at iPhone er en flott enhet, brakte den også mobilapper slik vi kjenner dem i dag. Med brukere som utnyttet disse appene, ville alt som gjorde dem mer funksjonelle være en morder funksjon. Alt som lar brukere få mer ut av en app, betydde at de ville oppgradere for den.

Bedømmelse: iOS 3 ga den mye savnede kopier/lim-funksjonaliteten og forbedret app-interaksjon. Disse to funksjonene alene var gode nok til å oppgradere for. Ta hensyn til de andre forbedringene, og det er lett å se hvorfor alle var klare til å oppgradere som gale.

  Lag gjøremål fra en e-post og legg dem til i kalenderen din [iOS]

iOS 4

Multitasking

iPhone-brukere var (og er fortsatt) veldig forelsket i appene sine, og tillegget av Multitasking var enormt for iOS. iOS 4 debuterte med iPhone 4, en langt kraftigere enhet enn forgjengerne. De på iPhone 3GS som ikke oppgraderte telefonene sine, skulle fortsatt oppgradere OS for denne funksjonen alene. Apper var ikke bare lettere å få tilgang til; denne funksjonen gjorde alt bedre og var en av de få funksjonene som kan forbedre brukeropplevelsen for hele operativsystemet

Ansiktstid

Det er overraskende å merke seg at Facetime ble introdusert før iMessages. Skype var ennå ikke utgitt for iOS og Facetime-appen samt tjenesten var både gratis og utmerket for forretnings- og personlig bruk så lenge du hadde en WiFi-tilkobling.

Bedømmelse: En forbedret måte å bruke kraftige apper på, en ny raskere enhet som kan kjøre disse appene og gjøre multitasking enklere, og en innebygd videomeldingstjeneste var alle gode grunner til å oppgradere både enheten og iOS-versjonen. Legg til dette tilbudet de andre funksjonene som kom i iOS 4 over dets forskjellige iterasjoner, og du kan se at oppgradering aldri var et spørsmål.

iOS 5

Siri

Futuristisk? Kan være. Kul? Helt sikkert. Siri så kul ut da den ble annonsert, og det var alltid løftet om at ting skulle bli bedre. Eldre iPhones fikk ikke denne nye funksjonen, så det var mer en grunn til at enhetene ble oppgradert enn bare operativsystemet som ble oppgradert. Selv om det ikke var en flott funksjon, og det ville ta litt tid før den fungerte bra, skapte integreringen av Siri i seg selv nok hype til å bli ansett som en morderfunksjon.

iMessages

I likhet med Facetime var iMessages en stor sak. Det var lignende tjenester med en iOS-app allerede tilgjengelig i App Store, men noe fra Apple som kom forhåndsinstallert på hver enkelt iPhone betydde at bokstavelig talt alle med en iPhone brukte denne tjenesten. Teksting var helt annerledes nå med iMessages.

Notifikasjons senter

Som Push Notifications i iOS 3, Multitasking i iOS 4, var Notification Center i iOS 5 en annen fin måte å få varsler fra apper. Det gjorde appene langt mer nyttige og mye enklere å bruke. Det var også en fin måte å gå gjennom varsler fra flere apper og samle opp på de som ble savnet.

Bedømmelse: Tilsynelatende futuristisk Siri, iMessages utgitt i hælene på Facetimes suksess, og Notification Center som utvidet appbruken og gjorde det enklere og raskere å få tilgang, gjorde oppgraderingsbeslutningen til litt mer enn en enkel sak.

iOS 6

Apple Maps

Dette var kanskje den eneste iOS-versjonen som noen gang kom ut med en innebygd ulempe. Like mye som vi elsker våre iPhone- og Apple-produserte enheter, elsker vi Google Maps. Der det først var frykt for hvor godt appen ville fungere, ble det snart verre da tidlige rapporter siterte tilfeller av Apple Maps som mislyktes. Apple Maps var en stor ting når det gjaldt iOS 6, men det leverte ikke, og man kan anta at det bare var forsikringen om at Google ville lansere en Google Maps-app for iOS som bidro til å gjøre overgangen enklere.

  Tilpass iOS 7-varslingssenteret til din smak med BetterNC7

Facebook-integrasjon

Nå hadde sosiale medier blitt en stor faktor i hverdagen vår, og Apple tok kanskje det største skrittet for å integrere det ytterligere ved å legge til Facebook-integrasjon. Vi kan alle være enige om at dette ikke er en banebrytende funksjon, men brukerne elsket det fordi de elsket sosiale medier. Facebook hadde blitt mer enn et sted å holde tritt med venner, det hadde blitt en nettidentitet; folk spilte spill med Facebook-venner, de registrerte seg for apper ved å bruke Facebook-ID-en deres, og Apple brakte nettopp den integrasjonen til iOS-brukere.

Panorama bilder

Kameraet på iPhone har alltid vært en stor sak; bortsett fra den flotte bildekvaliteten fra den da tilgjengelige maskinvaren på iPhone, hadde det bidratt til å gjøre iPhone til en erstatning for pek-og-skyt-kameraer. Introduksjonen av denne funksjonen gjorde den kraftigere og ga brukerne en god grunn til å oppgradere OS og enheter.

Bedømmelse: Selv om denne delen av iOS kom med Apple Maps i stedet for Google Maps, hadde den to nye funksjoner som brukere ville elsket; integrasjon av sosiale medier og et kraftigere kamera. De var veldig personlige egenskaper og kombinert med alt annet iOS 6 tilbød, var beslutningen om å oppgradere enkel.

iOS 7

Nytt brukergrensesnitt

Det nye brukergrensesnittet skapte oppstyr da det først ble avslørt; noen kritiserte den for å være stygg og andre påpekte at den ville være en batteritømmer. Det var de som sa at det var fantastisk, men det var noe som fikk brukerne til å nøle. iOS 7s nye grensesnitt har etter hvert vokst på oss, men det var en kilde til bekymring blant alle som ikke var Apple-fanatiker.

Airdrop

Muligheten til å overføre filer mellom iOS og OS X var noe som enkelt kunne gjøres forutsatt at du hadde den riktige tredjepartsappen installert. Det var ikke et nytt konsept, og det var absolutt ikke uhørt, men det faktum at det ikke kom til å være avhengig av en tredjepartsapp og at det kunne fungere med et bredt spekter av Mac-er.

iOS-integrasjon med OS X

iOS 7 var det første trinnet i å integrere iOS med OS X. Mye bekymring, men de som har holdt seg til iOS og OS X over de mange gjentakelsene, vet at Apple er flinke til å lage lukkede miljøer som fungerer utmerket til tross for hva kritikerne sier.

Kontroll senter

Ja, Android hadde noe akkurat som dette. Det var en kilde til misunnelse for iOS-brukere som ikke hadde jailbroken enheten sin, så Apple gjorde den logiske tingen og ga den til dem gratis, implementert OS bredt

Touch ID

Så slitne som vi alle var av å konstant måtte oppdatere apper manuelt, ønsket vi også at vi kunne låse opp enhetene våre raskere. Apple leverte en løsning som ville fungere som bakteppet for noe mye større for en fremtidig utgivelse.

  Moju lar deg lage og dele Gif-lignende animerte bilder [iOS]

Bedømmelse: En enhetlig stasjonær og mobil, raskere tilgang til Wi-Fi- og Bluetooth-svitsjer, og muligheten til å bruke blitsen som en lommelykt, gjorde automatisk enhetene mye mer nyttige med bare en enkel OS-oppgradering. Det eneste negative med denne oppgraderingen var for iPhone 4-brukere som så at enhetene deres ble tregere, og Apple måtte til slutt utstede en løsning for det.

iOS 8

Widgets

Spør en Android-bruker om de kan leve uten widgets, og de vil tro at du er fra en annen planet. Til dags dato likte ikke iOS-brukere widgets; de som ville ha noe eksternt ekstra, måtte jailbreake enheten sin. Med iOS 8 støttes nå widgets på iOS, og det betyr mer funksjonalitet.

Hjemmesett

Dette er ikke akkurat for sluttbrukere, men det gir oss definitivt en god grunn til å oppgradere; det er et løfte om enhetsintegrasjon. Apple har en flott mobilplattform som folk elsker å utvikle maskinvare og apper for. Det er en av de største fordelene ved å eie en iPhone, og det er derfor Home Kit er en så stor sak. Det betyr at enheten i hånden din kommer til å være så mye mer enn en smarttelefon.

Kontinuitet

Vi detaljerte Continuity for OS X tidligere da Yosemite ble kunngjort, men det krever iOS 8 på iPhone for å fungere. Hvis du noen gang ønsket at telefonen skulle spille fint med skrivebordet ditt, er dette hvordan du får det gjort. Nytten av denne funksjonen er selvfølgelig knyttet til OS X, så med mindre du bruker en Mac, vil det ikke være en overbevisende grunn/funksjon for deg å oppgradere til iOS 8 for.

Helse

Dette er en app for de nyere telefonene, men hvis enheten din støtter den nye Health-appen vil det være verdt oppgraderingen. Frem til nå har produsenter gitt ut sine egne apper for å følge med helsesporingsenhetene deres, men med Health-appen trenger de bare å integrere den med selve appen. Tenk på flere enheter og én app med et omfattende dashbord.

Bedømmelse: De fleste av morderfunksjonene i iOS 8 er tilgjengelige på iPhone 5 og nyere. iPhone 4 får den korteste enden av pinnen og som iOS 7 brakte iPhone 4 til et tregt tempo, det samme sies for iPhone 4S-brukere som har oppgradert til iOS 8. Det er derfor du vil vurdere resten av iOS 8s tilbud en av dem er helseappen. Igjen, du trenger en nyere enhet for å dra nytte av denne appen, og det er rimelig å si at iOS 8 er ment for nyere enheter. Apple faser faktisk ut de eldre, så hvis enheten din er ny nok til å støtte de gode tingene, er en oppgradering en god idé. Hvis enheten din ikke støtter de mer bemerkelsesverdige funksjonene enn valget er ikke mellom om du vil oppgradere operativsystemet eller ikke, men om du skal kjøpe en nyere enhet eller ikke.