Hvordan endre papirstørrelsen i Microsoft Word

Dokumenter kommer i forskjellige former og størrelser, som juridiske eller brosjyrer. I Word kan du endre papirstørrelsen slik at den passer til dokumenttypen du jobber med, eller endre standard papirstørrelse for alle nye dokumenter. Vi vil lede deg gjennom det!

Endre papirstørrelsen til et dokument

Når du er klar til å endre papirstørrelsen til en Word-fil, åpner du dokumentet og navigerer til «Sideoppsett»-gruppen i «Layout»-fanen. Her klikker du på «Størrelse».

  Synkroniser nettstedspesifikke notater på tvers av datamaskiner

Klikk

En rullegardinmeny vises der du ser en sjenerøs liste over papirstørrelser. Bare velg et alternativ fra denne listen for å endre papirstørrelsen for hele dokumentet.

Endre papirstørrelsen fra et bestemt punkt og utover

Det kan være tider når du trenger å bruke to forskjellige papirstørrelser i samme Word-dokument. Du kan enkelt oppnå dette med bare noen få trinn.

Først må du kontrollere at markøren er der du vil at den nye papirstørrelsen skal begynne. Hvis det tilfeldigvis er midt på en side, vil den ganske enkelt flyttes til en ny side etter at du har valgt den nye størrelsen.

  Rett opp feil 1500 En annen installasjon pågår

Gå deretter tilbake til «Sideoppsett»-gruppen i «Layout»-fanen og klikk på «Størrelse» igjen. Denne gangen, men i stedet for å velge et alternativ fra listen, klikker du på «Flere papirstørrelser» nederst på menyen.

Klikk

Her, i «Papir»-fanen i «Sideoppsett»-dialogboksen, velg størrelsen du ønsker under «Papirstørrelse».

Nederst i dialogboksen klikker du på rullegardinpilen ved siden av «Bruk på», klikker på «Dette peker fremover» og klikker deretter på «OK».

Klikk

Plasseringen der du hadde markøren vises nå på en ny side med den nye papirstørrelsen.

Endre standard papirstørrelse i Word

Words standard papirstørrelse er «Letter», som er 8,5 x 11 tommer. Hvis du bruker en annen størrelse oftere enn standard, kan du endre standardstørrelsen for alle nye dokumenter. På denne måten slipper du å endre papirstørrelsen for hvert nytt dokument du oppretter.

  Tving nettleseren din til å bruke Google.com og ignorer posisjonen din

For å gjøre dette, gå til Layout > Størrelse > Flere papirstørrelser. I «Sideoppsett»-dialogboksen klikker du på «Papir» og deretter på rullegardinpilen ved siden av «Papirstørrelse».

Velg papirstørrelsen du vil gjøre som standard for alle fremtidige dokumenter.

Klikk på «Sett som standard» nederst i dialogboksen.

Klikk

En melding vises som ber deg bekrefte endringen; klikk «Ja».

Klikk

Klikk «OK» for å lukke dialogboksen Sideoppsett. Neste gang du åpner Word, vil papirstørrelsen være den du nettopp valgte.