tipsbilk.net

iPhone 15 Pro vs. iPhone 14 Pro: Bør du oppgradere?

Apple avduket den etterlengtede iPhone 15-serien på sitt «Wonderlust»-arrangement i september 2023. Mens alle modellene fikk store forbedringer, har iPhone 15 Pro-modellene noen spennende nye tillegg. Så hvis du eier en iPhone 14 Pro, kan det være fristende å oppgradere til iPhone 15 Pro.

Det er imidlertid verdt å vurdere forskjellene mellom iPhone 15 Pro og forrige års iPhone 14 Pro før du bestemmer deg. Så la oss sammenligne de to modellene for å se om iPhone 15 Pro er en verdig oppgradering.

Design og visning

Bildekreditt: eple

På avstand er iPhone 15 Pro og iPhone 14 Pro slående like, og du vil ikke kunne skille dem fra hverandre med mindre du ser nøye etter. Dimensjonene deres varierer imidlertid litt på grunn av de tynnere rammene på den nyere modellen. Så her er de nøyaktige målene:

  • iPhone 15 Pro: 146,6 x 70,6 x 8,25 mm; 206 gram
  • iPhone 14 Pro: 147,5 x 71,5 x 7,85 mm; 187 gram

iPhone 15 Pro har et titanbånd med konturerte kanter i stedet for den eldre modellens rustfrie stålramme med skarpe kanter. Som et resultat er iPhone 15 Pro ikke bare mer holdbar, men også lettere med 19 gram. Apple har også endelig byttet ut Lightning-porten med USB-C, som forbedrer overføringshastigheten med opptil 20 ganger.

  Reparer Yahoo Mail sluttet å vise bilder

Skjermene på begge modellene forblir imidlertid de samme. Både iPhone 15 Pro og iPhone 14 Pro har en 6,1-tommers 120Hz OLED-skjerm med HDR-støtte og identisk oppløsning. I utendørs innstillinger forblir den maksimale lysstyrken uendret på 2000 nits. Videre deler de den samme Dynamic Island-utskjæringen, som ikke har mottatt noen oppdateringer.

Opptreden

Bildekreditt: Apple/YouTube

iPhone 15 Pro bruker en helt ny A17 Pro-brikke, som er basert på en 3nm-prosess, og på grunn av det vil det være en betydelig ytelsesforskjell mellom de to modellene.

Apple hevder at A17 Pros CPU er opptil 10 % raskere enn iPhone 14 Pros 4nm A16 Bionic-brikke. Og takket være en ny 6-kjerners GPU, har grafikkytelsen forbedret seg med omtrent 20 %.

Det er ikke alt, siden A17 Pro støtter maskinvareakselerert strålesporing, noe som gjør den i stand til å kjøre konsollkvalitetsspill som Assassin’s Creed Mirage, Death Stranding, Resident Evil Village og mer.

  6 ting du kan gjøre med ChatGPTs kodetolk

Bortsett fra tall, vil du sannsynligvis aldri legge merke til ytelsesforskjellen mellom disse to modellene under daglig bruk i den virkelige verden.

Kameraoppsett

Bildekreditt: eple

Mens den mer avanserte og dyrere iPhone 15 Pro Max fikk et helt nytt 5x periskop-teleobjektiv, deler iPhone 15 Pro det samme trippelkameraoppsettet som iPhone 14 Pro, som består av en 48 MP standardlinse, en 12 MP ultravid linse, og et 12 MP teleobjektiv. Begge modellene har også det samme 12 MP-selfie-kameraet foran med f/1.9 blenderåpning.

Apple introduserte imidlertid forbedringer innen databehandling med Smart HDR 5 og neste generasjons portretter, noe som betyr at den fortsatt skal kunne ta litt bedre bilder enn iPhone 14 Pro. Apple lar deg også ta 48 MP-bilder på iPhone 15 Pro ved å bruke HEIF-formatet, mens du er tvunget til å bruke ProRAW for 48 MP-bilder på iPhone 14 Pro.

Batteritid

Apple hevder at iPhone 15 Pro kan spille av videoer i opptil 23 timer på en enkelt lading, noe som teoretisk sett er det samme som iPhone 14 Pro. Så det er overraskende at den mer effektive 3nm A17 Pro-brikken ikke forbedrer batterilevetiden.

Og til tross for byttet til en USB-C-port, forblir ladehastigheten den samme på begge modellene. Du kan lade begge iPhones til 50 % på 30 minutter med en 20W strømadapter.

  Hvordan konfigurere Apache HTTP med SSL-sertifikat?

Oppbevaring og pris

iPhone 15 Pro starter på $999, akkurat som iPhone 14 Pro gjorde ved lanseringen. Selv om Apple nå har avviklet iPhone 14 Pro, kan du fortsatt kjøpe den fra tredjepartsleverandører med rabatt.

Når det gjelder lagringsalternativer, kommer begge modellene i 128 GB, 256 GB, 512 GB og 1 TB varianter. Dessverre økte ikke Apple basislagringen til iPhone 15 Pro til 256 GB slik den gjorde for større søsken.

Bør du oppgradere til iPhone 15 Pro?

Du vil bare legge merke til noen få forskjeller når du sammenligner iPhone 14 Pro og iPhone 15 Pro, de viktigste er konstruksjonen og ytelsen. Vi synes oppgradering til iPhone 15 Pro er verdt å vurdere hvis du eier en iPhone 13 Pro eller en eldre modell.

Hvis du ikke bryr deg om små detaljer, hvorfor kaste bort de hardt opptjente pengene dine når du kan fortsette å bruke iPhone uten problemer i ett år til?

x