iTunes-datamaskin ikke autorisert feil

Apple har mange uuttalte restriksjoner på plass for å holde brukerne trygge. Disse begrensningene er innenfor fornuftens område, dvs. de hindrer ikke hvordan en bruker bruker en enhet eller app, men vil slå inn når det er uvanlig aktivitet.

Fix Computer er ikke autorisert til å kjøre iTunes

Hvis du eier en iPhone og sikkerhetskopierer den på et Windows 10-system, er sjansen stor for at du bruker iTunes for å få jobben gjort. Andre iPhone-administrasjonsapper fra tredjeparter gir sjelden den samme sikkerhetskopien som iTunes gjør.

  Hvordan sjekke om Minecraft Realms er nede

iTunes er viktig for de fleste iPhone- eller iPad-brukere, men som alle Apple-produkter må du logge på med en Apple-ID for å bruke den.

Hvordan autorisere en datamaskin på iTunes

Hvis du prøver å logge på iTunes og ser feilen «Datamaskinen er ikke autorisert til å kjøre iTunes», er løsningen ganske enkel.

1. Sjekk Apple ID

Sørg for at du bruker riktig Apple-ID for å logge på iTunes. Ideelt sett bør du bruke samme Apple-ID for å logge på iTunes som du bruker på iPhone.

Følg disse trinnene for å sjekke Apple-ID-en du bruker på iPhone.

Åpne Innstillinger-appen på iPhone.
Trykk på profilen din øverst.
Se på e-postadressen under navnet ditt på Apple ID-skjermen.
Logg på med kontoen på iTunes.

  Slik viser du bilde EXIF-data

2. Fjern autoriserte datamaskiner

Apple lar en Apple-ID logge på iTunes på forskjellige systemer, men du kan bare logge på fem forskjellige systemer. Etter det, hvis du prøver å logge på iTunes installert på en sjette datamaskin, vil du se at datamaskinen ikke er autorisert til å kjøre iTunes-meldingen. Den eneste måten å bli kvitt det på er å fjerne en av de autoriserte datamaskinene.

Besøk Apple og logg på med Apple-ID-en du prøver å bruke i iTunes.
Rull ned til Enheter-delen.
Velg en enhet og klikk Fjern fra konto.
Logg på iTunes.

3. Avinstaller og installer iTunes på nytt

iTunes er generelt en stabil app, men det betyr ikke at den ikke kan få problemer nå og da. En oppdatering til appen eller til Windows 10 kan forårsake problemer med den. Prøv å avinstallere og installere iTunes på nytt.

  Slik setter du opp PlayStation VR på riktig måte

For å avinstallere skrivebordsversjonen av iTunes;

Åpne Kontrollpanel.
Gå til Programmer>Avinstaller et program.
Velg iTunes og klikk på Avinstaller øverst.
Start systemet på nytt.

For å avinstallere Microsoft Store-versjonen av iTunes;

Åpne Start-menyen.
Gå til applisten.
Høyreklikk på iTunes og velg alternativet Avinstaller.
Start systemet på nytt.

Installer iTunes på nytt og logg på med din Apple-ID.

Konklusjon

Feilen «Datamaskinen er ikke autorisert til å kjøre iTunes» er oftest forårsaket av for mange datamaskiner koblet til samme Apple-ID. Hold antallet autoriserte skrivebord på 5 eller under 5 for å unngå å se denne feilen. Hvis du har en enhet som er autorisert til å bruke Apple-ID-en din, men du ikke lenger bruker eller eier den, fjerner du den og frigjør et spor for systemet ditt.