Opplever du problemer med Paint.net-installasjonen? (LØST)

Paint.net er go-to-appen for en funksjonsrik, men gratis bilderedigerer. Hvis du liker Paint-appen på Windows 10, men virkelig ønsker at den hadde litt mer enn de grunnleggende redigerings- og maleverktøyene, er Paint.net appen du vanligvis vil installere for å erstatte den.

Paint.net, selv om det er gratis, er i aktiv utvikling. Du kan installere den som en desktop-app eller som en Microsoft Store-app, men hvis du får den fra Microsoft Store, må du kjøpe den.

Paint.net nedlastingsproblemer

Hvis du vil bruke Paint.net gratis, har du ikke noe annet valg enn å bruke skrivebordsversjonen av appen. Denne stasjonære versjonen er like enkel å installere som enhver annen stasjonær app. Du vil laste ned filen som en ZIP-fil og må pakke den ut. Inne i den utpakkede mappen finner du en EXE-fil. Kjør den og den vil installere Paint.net.

  En uttømmende liste over Minecraft-malmer og hvor du finner dem

Fresh Paint.net Installasjon

Hvis Paint.net EXE-filen ikke klarer å installere appen, prøv reparasjonene nedenfor.

1. Kjør EXE som administrator

Å installere en app på Windows 10 krever vanligvis administratorrettigheter. Hvis du prøver å installere en app for en enkelt bruker, eller for hele systemet, bør administratorrettighetene fortsatt brukes.

Høyreklikk Paint.net EXE-filen.
Velg Kjør som administrator fra hurtigmenyen.
Autentiser med admin brukernavn og passord.
Kjør gjennom installasjonstrinnene og Paint.net vil bli installert.

2. Installer .NET Framework fra Microsoft

Paint.net krever at .NET-rammeverket fungerer. Hvis du ikke har installert .NET-rammeverket på systemet ditt, vil Paint.net installere det for deg under sin egen installasjonsprosess. Installasjonen går ikke alltid problemfritt, og hvis Paint.net ikke vil installere, bør du prøve å installere .NET-rammeverket manuelt.

  Hvilke iPhones har portrettmodus?

Last ned .NET-rammeverket fra Microsoft.
Kjør EXE-filen med administratorrettigheter.
Installer .NET-rammeverket.
Når den er installert, kjør Paint.net EXE-filen.

3. Bruk Express-installasjonsinnstillingene

Hvis du velger «Egendefinert» på installasjonsskjermen og endrer hvor Paint.net er installert, bytt til Express-installasjon i stedet. Installer den til standardkatalogen som Paint.net velger.

4. Installer ventende oppdateringer

Hvis du har ventende Windows 10-oppdateringer som må installeres, eller som krever at du starter systemet på nytt, start det på nytt nå. Installer alle ventende oppdateringer. Start systemet på nytt selv om en oppdatering ikke krever det, og prøv deretter å installere Paint.net.

  Capsa er et omfattende nettverksanalyseverktøy for LAN og WLAN

Konklusjon

Paint.net klarer vanligvis ikke å installere når det er et problem med .NET-rammeverket installert på systemet ditt. Hvis den allerede er installert, bør du også prøve å fjerne og installere den på nytt. Sørg for at du bruker den nyeste versjonen av .NET-rammeverket og den nyeste versjonen av Paint.net.