Kan ikke koble Xbox 360-kontrolleren til PC? Her er hva du bør gjøre

Hvis du planlegger å spille spill på et Windows 10-system med en spillkontroller, er det en Xbox-kontroller du bør kjøpe for den. Den kobles enkelt til, og den støttes ut av esken. Xbox og Windows 10 er begge utviklet av Microsoft som gjør en Xbox 360-kontroller til den perfekte kontrolleren for spill på en PC.

Koble Xbox 360-kontrolleren til PC-en

Å koble en Xbox 360-kontroller til en PC er ganske enkelt. Både den kablede og den trådløse versjonen vil kunne koble til den.

Pare kontrolleren hvis det er en trådløs kontroller, og sørg for at kontrolleren er på.
Koble til kontrolleren og sørg for at lyset tennes, dvs. X-en på kontrolleren lyser.

Gi Windows 10 noen minutter til å konfigurere den nye enheten og sjekk om den fungerer. Du kan sjekke kontrollerinndata utenfor spill.

  Hvordan skrive N med Tilde på toppen (Ñ ñ): Full guide

Besøk Gamepad-tester.
Kontrolleren din skal oppdages automatisk.
Trykk på knappene eller en av kontrollpinnene og du skal se inndata på skjermen.

Hvis kontrolleren lyser, men ingen inngang oppdages under tester, er kontrolleren ikke satt opp riktig. Hvis kontrollerinngangen har blitt oppdaget, men den ikke fungerer i spill. Prøv rettelsene nedenfor.

1. Sjekk støtte for Xbox-kontroller

Ikke alle spill, uansett hvor mye du vil at de skal, vil støtte en kontroller. Spill som Among Us eller Inside spilles best med et tastatur. Sjekk om spillet du prøver å bruke kontrolleren i har støtte for en kontroller.

Du kan sjekke dette ved å gå til spillets innstillinger for kontroll/tastatur/mus. Hvis et spill eksplisitt sier at det er best å spille med et tastatur, er det best å ikke prøve å spille det med en kontroller.

2. Støtte for dampkontroller

Steam kan legge til kontrollerstøtte for alle spill. Normalt er den aktivert som standard når du kobler til en kontroller, men du må kanskje aktivere den manuelt.

  De beste notatappene for iPhone og iPad

Koble kontrolleren til systemet ditt.
Åpne Steam.
Gå til Steam>Innstillinger på menylinjen.
Gå til fanen Controller.
Klikk på Generelle kontrollerinnstillinger.
Aktiver støtte for Xbox-kontrollere.
Start Steam og systemet på nytt.

3. Installer Xbox-kontrollerdrivere manuelt

Drivere for Xbox er kanskje ikke installert riktig eller i det hele tatt. I dette tilfellet er det best å installere dem manuelt.

Koble kontrolleren til PC-en.
Åpne Enhetsbehandling.
Utvid Andre enheter.
Du vil se en «Ukjent enhet» oppført under den.
Høyreklikk på den og velg Oppdater enhetsprogramvare.
Velg Bla gjennom datamaskinen min for driverprogramvare.
Velg alternativet «La meg velge fra en liste…».
Rull ned og velg alternativet Xbox 360-periferiutstyr.
Velg den nyeste driveren som er tilgjengelig.
Installer den og godta eventuelle spørsmål du ser på skjermen.
Driveren vil bli installert, og du vil kunne bruke kontrolleren med spillene dine.

4. Bytt USB-port

En kablet Xbox-kontroller trenger strøm for å kjøre, akkurat som en trådløs kontroller. Den kablede kontrolleren får strøm via USB-porten den er koblet til.

Sørg for at USB-porten du kobler kontrolleren til er ladeporten. Det er normalt indikert med et torden eller lignende symbol. Hvis du ikke er sikker på hvilken det er, slår du av systemet eller setter det i dvale og kobler en telefon til porten. Hvis porten lader enheten selv når systemet er av, er det ladeporten. Alle andre USB-porter vil ikke lade en enhet før systemet er slått på.

  Ryzen 4000: Blir din neste gaming-laptop AMD i stedet for Intel?

5. Slå av spilllinjen

Windows 10-spilllinjen ble lagt til slik at brukere kunne ta opp og kringkaste spill ved å bruke innebygde verktøy i stedet for å installere tredjepartsapper som OBS. Dessverre er Game bar hit og savner. Noen ganger fungerer det og andre ganger skaper det problemer.

Trykk på Win+I-snarveien for å åpne Innstillinger-appen.
Gå til Gaming.
Velg fanen Spilllinje.
Slå av bryteren øverst.

Konklusjon

En Xbox-kontroller vil ikke forårsake problemer når den først er oppdaget. Å sette opp tilkoblingen er der du kan få problemer, men å installere driveren for den manuelt er en sikker løsning. Sørg for at maskinvaren, dvs. selve kontrolleren, ikke er skadet og at alle knappene fungerer. Hvis du kjører apper for å tilordne kontrolleren på nytt, avslutt dem alle.