Kryptert Android Media Vault forkledd som en klokkeapp

Enten det handler om å beskytte sensitiv finansiell informasjon fra tyver eller skjule hemmelige journaler fra den snodige romkameraten din, krever det ikke noe toppmoderne utstyr eller en altfor dyr programvare for å holde de konfidensielle filene dine trygge mot nysgjerrige øyne. I dag kan du låse bort sensitive filer på smarttelefonen eller nettbrettet ved å bruke de mange sikkerhetsappene som er tilgjengelige for hver plattform. Et nytt, unikt tillegg til denne sjangeren på Android er TimeLock, en gratis app som lar deg skjule dine mobile mediefiler bak en forkledning. For alle andre som bruker Android-enheten din, ser TimeLock ut til å være en enkel klokkeapp, men gjemt bak den er et hvelv for bilder og videoer, beskyttet med 256-bits AES-kryptering av militær klasse. Den kommer også med alarmfunksjonalitet samt en «skrivebordsklokke»-dokkingmodus. La oss ta en nærmere titt.

  Nye funksjoner i Firefox 34 for skrivebord og Android

Hvis telefonen din ofte brukes av nysgjerrige venner eller søsken, er det en god idé å filtrere ut og skjule bilder og videoer som du ikke vil at de skal se. Selv om du ekskluderer dem fra Galleri-appen, kan du alltid få tilgang til dem fra lokal lagring, med mindre de er kryptert. Det er her TimeLock kommer inn.

Når den lanseres for første gang, leder TimeLock deg gjennom en introduksjonstur for å gjøre deg kjent med de forskjellige funksjonene. Når du er forbi det, må du spesifisere passordet som skal brukes til å kryptere og senere få tilgang til filene dine. Her er det interessante: den analoge klokken som følger er det du bruker til å stille inn og angi passordet. Bare flytt minutt- og timeviserne til ønskede posisjoner og trykk på den lille knappen i midten for å spesifisere en passordnøkkel.

  Foreldrekontroll-appen TimeAway lar deg administrere barnas enhet [Android]

Du blir deretter ført til appens innebygde mediehvelv. TimeLock holder filene dine organisert i henhold til datoene de ble importert til appen. Hvelvet vil være tomt i begynnelsen, selvfølgelig; du kan trykke på pluss-knappen øverst til høyre for å importere ønsket innhold. Hver fil som legges til i hvelvet, blir automatisk kryptert.

Du kan også trykke på «Kamera» for å ta et bilde umiddelbart og kryptere det med TimeLock. Når du er ferdig med å legge til filer, kan du raskt låse appen ved å riste enheten eller ganske enkelt lukke appen, hvoretter du må skrive inn passordet du anga tidligere for å få tilgang til filene i hvelvet.

  En ny versjon av appstarter under utvikling, kommer med API [Android]

Passordet kan endres når som helst fra appens Innstillinger-meny.

TimeLock er tilgjengelig gratis i Google Play Store. Du kan laste den ned til enheten din fra lenken nedenfor.

Installer TimeLock fra Play Store