tipsbilk.net

Lær av de beste virale markedsføringskampanjene for å øke merkevarebevisstheten din

Vil du se tusenvis av seere for merkevaremarkedsføringsinnholdet ditt på kort tid uten å investere mye? Du kan utforske virale markedsføringskampanjer!

Et flott produkt av mange års markedsundersøkelser er viral markedsføring. Her bruker du ikke bare et markedsføringsteam for å skape merke- eller produktbevissthet. Du involverer hvem som helst, ikke nødvendigvis målgruppen din, til å gjøre markedsføring for deg.

Lurer du på hvorfor publikum skal markedsføre merkevaren din gratis? Les innholdet til slutten for å få svaret og hvordan det kan være til nytte for dine online markedsføringsplaner.

Hva er viral markedsføring?

Viral markedsføring er en metode der en merkevare, et produkt, en tjeneste eller en kjendisprofil er avhengig av muntlig markedsføring. I konvensjonell markedsføring, som TV- eller nettannonser, betaler du et medie for å spille av eller publisere markedsføringsmateriale som videoer, bilder, merkevaremeldinger osv.

Men i viral markedsføring publiserer du unikt og kreativt innhold fylt med moro, underholdning, satire eller sosiale aktiviteter. Her er de viktigste markedsføringsmediene sosiale medier, YouTube, markedsførings-e-poster, Google Ads og til og med TV-reklamer.

Kjernepublikummet ditt og de generelle internettbrukerne vil plukke opp dette fra flere medier. De ville dele innholdet med familie, venner, kolleger og andre kjente medarbeidere. Disse menneskene vil fortsette å dele, og til slutt har millioner av brukere innholdet eller markedsføringsbudskapet ditt.

En slik rask spredning av innhold er kjent som en viral sensasjon eller å gå viral. Når markedsføringssikkerheten din blir viral, kan du kalle det viral markedsføring.

For eksempel hadde Duolingo bare 50 000 følgere på sin TikTok-kanal. Men de lyktes med å bringe dette tallet til 2,9 millioner følgere gjennom viral markedsføring på TikTok, som rapportert i en IBL News-rapport.

Duolingo laget flere TikTok-videoer der den berømte Duolingo-grønne uglemaskoten viser stor besettelse for kjendissangeren og låtskriveren Dua Lipa i morsomme videoer. En slik video har 196,8 000 likerklikk, 2 907 kommentarer og 2 143 delinger.

Hvorfor er viral markedsføring viktig?

Viral markedsføring er viktig for bedrifter fordi det gir ekstraordinære antall klikk, visninger, delinger, videresendinger, likes, visninger og mer for ditt merkevaremarkedsføringsinnhold eller reklame.

Du må bruke tusenvis av dollar i PPC-kampanjer for å få noen hundre klikk. I virale markedsføringskampanjer får du tusenvis, om ikke millioner, gratis. Selvfølgelig vil det kreve enestående kreativitet, innholdside, trending-evne og måneder med prøving og feiling.

  Hvordan flytte bilder i Microsoft Word

Men resultatet vil fjerne stresset fra markedsførings- og innholdsskapingsteamets ansikt. Alle vil glede seg over å se at ikke bare målgruppen din, men ikke-relaterte internettbrukere også ser på innholdet ditt, liker det og videresender det til et par hundre andre brukere.

En viral markedsføringskampanje, hvis den gjøres riktig, er mer enn bare merkevaren din. Du kobler sammen millioner av nettbrukere i et innholdsnett der alle snakker om kreativiteten din og ideen din.

Fordelene med viral markedsføring

Sikrer enestående resultater

Å få markedsføringsinnhold eller meldinger til å gå viralt kan ta år. Men når teamet ditt lykkes, blir merkevaren din en sensasjon blant beboere i sosiale medier, Twitteratis, bloggere, memeprodusenter og så videre.

Resultatene er sikre, som inkluderer mange potensielle kunder, organiske konverteringer, tusenvis av nyhetsbrevabonnenter og mer.

Ekstremt lav kostnad

Du trenger bare en idé og godt illustrert innhold. Video er gullstandarden her. Publikum vil gjøre resten. Du trenger ikke å investere en eneste krone i å presse internettbrukere til å se innholdet ditt. Bare legg det ut på ditt sosiale mediehåndtak, YouTube, TikTok, Instagram, Facebook og hvor du kan.

Dens rekkevidde er utenfor Internett

Virale markedsføringskampanjer er så effektive at de når de som ikke har tilgang til internett. Entusiaster oppfatter slikt viralt innhold som et verktøy for underholdning.

De vil skrive ut kopier av innholdet hvis det er et slagord, meme eller kunstverk. Noen tar det til neste nivå og bruker videokringkastingssystemer for å vise innholdet til massene.

Gir resultater på kort tid

Det er det eneste markedsføringsverktøyet som kan levere enestående resultater raskt hvis du får noen gode ideer til viralt innhold. Hvis merkevaren din sliter en stund, er den virale markedsføringskampanjen verdt et forsøk.

Genererer tonnevis av kundeemner

En stor del av publikum som deltar i å gjøre innholdet ditt til en viral sensasjon vil faktisk besøke nettstedet ditt. De ville prøve litt mer innhold som du publiserte eller sjekke produktene eller tjenestene du tilbyr. Det er det! Du har mange kundeemner å følge opp for hele året.

Skaper en ikke-invasiv oppfatning

I en viral kampanje er innhold kongen, ikke merkevaren din. Du vil undervurdere merkevaren din. Kanskje logoen eller navnet dukker opp i noen få rammer.

Du tvinger heller ikke brukeren til å konsumere innholdet. Brukerne gjør det for underholdning, moro eller for å støtte en sosial sak.

Merkevaren din skaper effektivt en ikke-invasiv oppfatning rundt det, og kundene liker virkelig en slik holdning.

Konverterer kundeemner til kunder automatisk

Noen høyentusiastbrukere vil kjøpe produktene eller tjenestene dine på forhånd. Slike handlinger gir dem en følelsesmessig følelse av at de nå er en del av trenden eller den sosiale saken.

Mer data for markedsanalyse

Du får terabyte med forbrukerdata når den digitale annonsen eller YouTube-videoen din blir viral. Datavitenskapsteamet ditt kan utnytte avanserte teknikker for å finne nye mønstre. Til syvende og sist vil du oppdage nye kundebaser, det nye omfanget for dine produkter/tjenester, og så videre.

  Salgsrørledningsadministrasjon er enkelt med Bigin [+ 3 Alternatives]

Øker merkevarens troverdighet

Du kan vise frem slike merkeengasjementer som troverdighet til dine investorer og aksjonærer. Det er et øyeblikk av stolthet når du kan si at merket du startet har blitt viralt og det nå ville være verdt milliarder.

Lag langsiktige forretningsforhold

En brøkdel av kundene vil holde kontakten med virksomheten din i mange år fremover, selv om det virale fenomenet har forsvunnet.

Eksempler på viral markedsføring

Zoom

Programvareselskapet Zoom for virtuelle konferanser kom med en morsom viral konkurranse i mars 2020 da den globale digitale arbeidsstyrken jobbet hjemmefra på grunn av covid-19-nedstengingen.

Konkurransen krevde at deltakerne skulle dele bilder eller videoer via Zoom virtuell bakgrunn på sosiale medier-håndtaket til kampanjen.

Mange nye brukere hadde meldt seg på de første dagene etter kampanjelanseringen bare for å delta i konkurransen.

eple

Apple kom opp med «Shot on iPhone»-kampanjen for å promotere iPhone X-smarttelefonen. Enheten brakte noen enestående kamerafunksjoner som svært få enheter tilbød under lanseringen.

Stolte Apple iPhone X-eiere begynte å dele kreative fotografier, portretter og selfies på den sosiale medieplattformen for kampanjen. Kampanjen ble snart viral og økte virkelig salg av enheter.

Dette globale merket annonserte også konkurransevinnerne på sin Newsroom-portal.

Dropbox

Dropbox kundehenvisningsprogram belønner både referenten og dommeren med gratis 500 MB til 1 GB ekstra skylagringsplass. Før programmet rapporterte merket bare 100 000 (per 2008) registrerte brukere. Men etter denne virale markedsføringskampanjen, på bare 15 måneder, registrerte Dropbox hele 4 millioner registrerte brukere.

Spotify

Spotify kjørte en rask markedsføringskampanje sammen med Facebook for å øke kundebasen for begge plattformene.

I denne virale markedsføringsordningen tillot Spotify brukerne å publisere en spilleliste med sanger i full lengde på Facebook-profilen deres. Deretter kan følgere og venner av brukeren lytte til disse sangene gratis med et enkelt klikk.

Ordningen gikk så viralt at Facebook og Spotify måtte utvide denne integrasjonen i 175 land fra og med 17.06.2021.

Twitter

Den ledende mikrobloggplattformen ble lansert kommersielt på en South by South West-konferanse (SXSW) i 2006. Twitter plasserte gigantiske skjermer rundt konferansestedet. Deretter oversvømmet kampanjedeltakere med Twitter-konto disse skjermene med mikroblogger om SXSW-konferansen.

Denne markedsføringsstrategien gikk viralt. Før denne begivenheten serverte Twitter opptil 20 000 tweets om dagen. Etter denne hendelsen tredoblet antall tweets til 60 000 om dagen, som rapportert av Harvard Business School.

Virale markedsføringsstrategier

#1. Skaler opp dine nettressurser

Hvis den virale innholdsmarkedsføringskampanjen blir vellykket, må du håndtere stor nettstedtrafikk, abonnenter på nyhetsbrev og potensielle kunder. For ikke å nevne, kunder vil strømme inn fra nye markeder. Oppgrader derfor nettstedet og appen din for å håndtere den ekstra belastningen.

#2. Målgruppen må forholde seg til merkevaren din

Du må lage viralt innhold for en målgruppe. Deretter kan disse første målgruppegruppene videresende innholdet ditt til ikke-relaterte og relaterte brukere i massiv skala.

Hvis du ikke har et innledende mål, kan det hende at innholdet ikke ser de forventede delingene og videresendingene som kreves for å gå viralt.

  Hvordan sette opp et smart kjøkken

#3. Gi et tydelig markedsføringsbudskap

Sørg for at innholdsspråket er passende for alle brukerseksjoner. Bruk et lokalt språk hvis du er en liten bedrift. Middels og store organisasjoner kan bruke engelsk, fransk, spansk, tysk og så videre.

#4. Hold din merkevaretilstedeværelse minimal

Husk at målet ditt er å engasjere og provosere seeren til å handle. Hold derfor merkevaren din på et minimalt nivå. Ellers kan det visuelle virke mer kommersielt enn morsomt.

#5. Legg ut innhold på riktig medium

Del innholdet gjennom ulike medier slik at ingen av målgruppen går glipp av innholdet. Fordi disse målgruppene er din vanlige trafikk, og de vil spille en nøkkelrolle i å gjøre innholdet viralt.

#6. Fokuser på publikums følelser

Du må undersøke målgruppens følelser. Deretter målretter du følelsene deres mot innholdsemnet siden denne typen videoer og bilder lett blir virale.

Hvordan fungerer viral markedsføring?

Den primære drivkraften for at virale markedsføringskampanjer skal lykkes er muntlig markedsføring. Det må være et betydelig antall brukere som er klare til å akseptere innholdet ditt og nyte det. Slik vil en standardkampanje utvikle seg:

  • Innholds-, markedsførings- og produktteamet brainstormet for å finne en innholdside, gjerne en kort video.
  • Det kan også være quizer, utfordringer osv., men relatert til merkevaren din.
  • Lag innholdet og test det internt for å sikre at det ikke vil skape sinne i nettbrukersamfunnet.
  • Publiser videoen eller annet innhold du bestemmer deg for gjennom sosiale medier, fora, videodelingsplattformer, nyhetsportaler, pressemeldingsaggregatorer, meldingsapper og mer.
  • La oss vurdere at innholdet vil gå viralt.
  • I så fall vil noen få brukere se det fra de primære vertsnettstedene.
  • Disse brukerne vil dele innholdet med flere personer.
  • Det er en kjedereaksjon av innholdsdeling.
  • I løpet av noen få timer vil du se millioner av visninger, likes, delinger osv.

Viral markedsføring: bonusideer

Prøv å løse et problem

Når du brainstormer innhold for viral markedsføring, prøv å svare på spørsmål som brukerne stiller. Svaret eller løsningen på problemet bør være informativt, lærerikt, underholdende og lett å forstå for alle samfunnsklasser.

Bruk kontroverser med grenser

Mange markedsføringsteam bruker kontroverser med suksess. Men en gang kan det slå tilbake. Så, begrens bruken av kontroversielle emner.

Hold deg unna falske nyheter

Å legge ut falske nyheter for å gå viralt er veldig billig og uetisk. Du kan gjøre mer skade enn nytte.

Undersøk omfattende sosiale medieplattformer for populære emner, bilder, videoer og artikler. Bruk deretter kreativiteten din for å lage noe unikt som underholder alle.

Prøv nisjepublikum

Du kan også prøve en bestemt målgruppe for å komme i gang med din første virale markedsføringskampanje.

Hvis du har å gjøre med SaaS-produkter, lag morsomt innhold rundt programvareutvikling, feilsøking osv. Du kan definitivt engasjere deg med hele utviklerfellesskapet.

Si nei til seriøse sosiale emner

Fra Pepsi Ad Live for Now Moments Anthem

Under den svært sensitive sosiale bevegelsen Black Lives Matter publiserte Pepsi «Bli med i samtalen»-annonsen. Selv om annonsen forsøkte å forkynne forståelse og enhet, tok aktivisten det den andre veien. Snart måtte Pepsi tilbakekalle annonsen.

Hold deg derfor unna seriøse og svært emosjonelle emner som ikke kan være innhold for moro eller underholdning.

Innpakning

Nå vet du hva virale markedsføringskampanjer er og hvordan de fungerer. Du har også oppdaget noen strategier og beste tips for ditt neste virale markedsføringsprosjekt.

For ikke å nevne artikkelen presenterte også noen fenomenale eksempler på viral markedsføringskampanjer som ville forbli i nettbrukernes sinn i mange år fremover.

Du kan også være interessert i feltmarkedsføring for økt salg og lønnsomhet.

x