Lag et slektstre med disse 8 beste verktøyene

Slektsforskning, studiet av familiens opprinnelse og historie, er ikke lenger et gitt begrep. I stedet er det en hevdet tradisjon som bør holdes i live og videreføres til neste generasjon.

Ved hjelp av slektsforskning kan du spore slekten din. Du kan utføre slektsforskning av mange grunner. Du kan lære om arvelige sykdommer som kan forekomme i familien.

Kanskje du har et spor av kongelig blod i deg. 👑 Du kan til og med bevise i retten at du er den juridiske arvingen til en omstridt eller forlatt eiendom. Den moderne generasjonen begynner å bli nysgjerrig på sine røtter. Den enorme etterspørselen etter hjemme-forfedre og DNA-testsett har bekreftet det. Nå kan du til og med lage et slektstre på nettet.

Hva er et slektstre?

La oss først se på konseptet med et slektstre. Et slektstre er et diagram som illustrerer generasjoner av familier. Et slektstre inkluderer navn, fødselsdatoer, bryllupsdatoer, dødsdatoer og bilder. Familietrær er en visuell representasjon av hvor nært knyttet du er til et familiemedlem.

For eksempel, hvorfor er du nærmere knyttet til broren din enn kusinen din? Du kan få mange slike svar ved å bruke en familietregenerator.

Hvem skal inkluderes og hvordan lage en?

Et grunnleggende slektsdiagram vil inkludere deg, dine foreldre, besteforeldre og oldeforeldre. Imidlertid vil et komplekst slektstrediagram bestå av dine søsken, tanter, kusiner, onkler, osv. Det finnes mange slektsforskningsprogramvare på internett med et godt grafisk grensesnitt og flere slektstremaler du kan velge mellom.

La oss se gjennom noen av de beste familietregeneratorene for å få en bedre ide om dem.

Lucidchart

Lucidchart er en familietremaker. Det brukes av millioner over hele verden og er et flott verktøy å bruke når du lager et slektstrediagram. Med slektstregeneratoren og tilpassbare maler kan du bedre visualisere dine aner. Du kan samarbeide med familiemedlemmer og jobbe med det samme slektstrediagrammet samtidig i Lucidchart.

Når slektstreet ditt er avsluttet, kan du dessuten presentere slektstreet ditt på en familiesamling. Lag eller tilpass slektstreet ditt ved å tilordne former til hvert familiemedlem. Videre kan du legge til eller endre tekst og informasjon som vises for hvert familiemedlem.

  Hvordan implementere SSL i Apache Tomcat?

Canva

Canva har en gratis slektstreprodusent som hjelper deg å vise frem historien din med et øyeblikk. Den har hundrevis av tilpassbare maler. Det er enkelt å lage et visuelt kart som dokumenterer dine aner med bare noen få klikk. Dessuten er det mer enn 20 profesjonelle typer grafer å velge mellom. Det er ikke komplisert programvare. Du kan bygge inn slektstreet ditt i presentasjoner så vel som rapporter.

I tillegg til det er de enkle dra-og-slipp-verktøyene laget med tanke på ikke-designeren. Du kan publisere, dele eller laste ned ditt høyoppløselige slektstre. Canva skaper moderne så vel som friske versjoner av det tradisjonelle familietredesignet.

Familieekko

Familieekko er en enkel stamtremaker. Med Family Echo kan du bygge et slektstre av dine aner. Inviter foreldrene og besteforeldrene dine til å samarbeide på nettet og fyll inn de manglende detaljene. Del bursdager samt kontaktinformasjon med søskenbarna og andre. Du kan også legge til bilder og hendelser. På toppen av det lar Family Echo deg til og med koble den til personlige blogger og nettsteder.

Videre kan du legge til eller endre alle disse detaljene senere. Du kan enkelt sammenligne jobb- og fritidsinteresser blant familiemedlemmer. Lag en brukervennlig oversikt over familien din og gi den videre til neste generasjon. Last ned en kopi av disse dataene til datamaskinen din for sikkerhetskopiering og arkivering. Dessuten kan du også importere fra FamilyScript- eller GEDCOM-format.

Kreativt

Kreativt er en annen stamtreprodusent som lar deg visualisere slektshistorien din bedre og effektivisere slektsforskning. Samle inn, lagre, visualiser og evaluer data for å få innsikt i familiehistorier. Du kan tegne komplekse familietrær på få minutter med dette verktøyet. Du kan enkelt spore slektstre og organisere genealogisk informasjon fra flere slektstremaler til profesjonelle diagramverktøy og kontroller.

Ved hjelp av Creately kan du tegne automatisk. Du kan få fargetemaer som gjør det enkelt å visualisere komplekse familietrær. Det er enkelt å oppdatere dem umiddelbart. Det er et uendelig lerret som skalerer opp til 1000-vis av gjenstander i en enkelt visning. Du kan også bygge slektstrær i samarbeid. Eksporter slektstrær som PDF-er, SVG-er, PNG-er og JPEG-er for å lagre, skrive ut, publisere, presentere eller dele.

  Ikke sikker på hvem som leser e-postene dine? Prøv disse 11 e-postsporingsverktøyene

WikiTree

WikiTree er et sted hvor slektsforskere samarbeider. WikiTree drømmer om å bygge et verdensomspennende slektstre. Her har ikke medlemmene som mål å vedlikeholde enkelttrær. Bidra i stedet til ett samarbeidstre. WikiTrees mål er å opprettholde en profil for alle levende eller døde personer. De dupliserte profilene er kombinert, og all informasjon er integrert.

Derfor kobler den sammen separate familiegrener i prosessen. WikiTree støtter DNA-basert slektsforskning ved hjelp av DNA Ancestor Confirmation Aid (ACA). Treet deres inkluderer allerede over 30 millioner profiler redigert av 800 000 medlemmer over hele verden.

MacFamilyTree

MacFamilyTree er et genealogiverktøy for Mac, iOS og iPadOS. Den tilbyr et stort utvalg av alternativer for å sikre og visualisere din familiehistorie. Søk i det gratis FamilySearch-arkivet, som inneholder milliarder av slektsoppføringer, og fortsett forskningen mens du er på farten, ved å bruke MobileFamilyTree for iPhone, iPad og iPod touch.

MacFamilyTree tilbyr full assistanse og støtte på tvers av alle felt av slektsforskning, dvs. fra forskning og dataregistrering til evaluering. Du kan legge til medier som bilder så vel som videoer til slektstreet ditt. På toppen av det, lar MacFamilyTree deg dokumentere steder der viktige hendelser kan ha skjedd. Nyt hvordan MacFamilyTree gjør fakta, historie og tall til fascinerende oppdagelser.

Ætt

Ætt hjelper deg å forstå din slektshistorie. Legg til det du vet, som navn, foreldre, besteforeldre, datoer og steder, fordi hver detalj hjelper. Se etter et blad. Det er et hint om at de kan ha funnet noe om en stamfar i en av sine milliarder av poster. Tips gjør søket for deg slik at du kan utforske postene.

Dessuten kan du finne flotte detaljer om dine forfedre å legge til i slektstreet ditt. Forslagene kommer stadig i Ancestry ettersom de har 30 milliarder poster. Jo mer du utvider slektstreet ditt, jo flere hint vil dukke opp, og det gir etter hvert plass til en løkke av oppdagelser. Dette er fordi Ancestry legger til 2 millioner poster hver dag.

  Reparer en Ethernet-kabel som ikke er riktig tilkoblet

Famberry

Famberry er en slektstregenerator der du kan opprette slektstreet ditt privat eller samarbeide med familien din for å hjelpe deg med å koble familien din til slektshistorien. Lag og kurater søkbare familiefotoalbum. Dessuten kan du også holde kontakten med slektninger på ditt private familiesosiale nettverk. Du kan tilpasse kreasjonen din fullstendig med bildene dine.

Du kan velge et av de spesialdesignede temaene for å tilpasse slektstreet ditt og få det til å se unikt ut som din egen familie.

I tillegg er slektstreet ditt helt sikkert på Famberry. Bare du og din nære familie kan se treet ditt. Famberry gir en 100 % garanti for at informasjonen din ikke blir sporet av søkemotorer. De lover å beskytte dataene dine under overføring og på servere med kryptering.

Sammendrag 👨‍👩‍👧‍👦

En generator for slektstre er en utmerket måte å holde tritt med familiens aner. Den moderne generasjonen liker ikke å føre dagbok og skrive ned familiehistorie. Det er også en langsøkt idé at neste generasjon sannsynligvis vil finne den dagboken og oppdatere den. Nei, GenZ er en teknologikyndig generasjon. De elsker å lagre alt på internett.

Slektsforskningsprogramvaren lagrer og representerer visuelt familiehistorien for deg. Det er heller ingen overraskelse at ungdommene aktivt søker opprinnelsen sin nå ved hjelp av hjemme-forfedre eller DNA-sett. Det er i raseri med både masser og kjendiser. Derfor kan slektstremakere være et godt verktøy for alle som planlegger å lage et personlig tilpasset slektstre.

x