En alliert av markedsførere for å kickstarte nye strategier

Internet of Things (IoT) er kimen til teknologiske endringer i ulike markedsføringsmetoder.

Den jevne utbredelsen av intelligente enheter gir enorme muligheter i ulike sektorer og et nytt paradigme for kunderelasjoner og markedsføringsstyring.

Ulike bransjer i markedet bruker IoT for å forstå kundene sine, operere effektivt, levere bedre kundeservice, øke forretningsverdien og forbedre beslutningsevnen.

IoT har blitt en av de viktigste teknologiene i det 21. århundre. Nå kan du koble gjenstander som biler, kjøkkenapparater, babymonitorer, termostater osv. til internett ved å bruke innebygde enheter.

Som et resultat er sømløs kommunikasjon nå mulig mellom prosesser, mennesker og ting.

I denne artikkelen skal jeg forklare IoT, noen eksempler og hvordan IoT påvirker dagens markedsføring.

Her går vi!

Hva er IoT?

Internet of Things (IoT) definerer nettverket av mange fysiske objekter eller «ting» innebygd med programvare, sensorer og andre teknologier for å utveksle data med andre systemer og enheter over internett.

IoT er et system av sammenkoblede mekaniske og digitale maskiner, dataenheter, objekter osv. Det kan overføre informasjon over nettverket uten menneske-til-datamaskin eller menneske-til-menneske interaksjon.

Kevin Ashton skapte navnet «Internet of Things» i 1999. Han kalte det IoT siden det integrerer sammenkoblingen av «våre ting» med sammenkoblingen av «internettet».

Nå er milliarder av enheter koblet til internett over hele verden, og alle samler inn og deler data. IoT kombinerer digitale og fysiske univers, noe som gjør stoffet mer responsivt og innovativt.

Ideen om å legge til intelligens til grunnleggende objekter ble først diskutert på begynnelsen av 1980- og 1990-tallet. Siden teknologien ikke var særlig stor da, gikk fremgangen sakte. Brikkene var for store og overdimensjonerte, noe som gjorde dem vanskelige å installere i et hvilket som helst system eller enhet.

Dermed kom den første ideen om å gjøre brikken liten og billigere. Bruken av RFID-brikker og IPv6 bidrar til å forbedre trådløse nettverk og ta de nødvendige skritt mot IoT for å skalere. Sakte ble det en av de kraftigste teknologiene i verden.

Fordeler med IoT for bedrifter

Fordelene med IoT avhenger av virksomhetens smidighet og effektivitet. Tanken er å samle inn mer informasjon om produkter og interne systemer og gjøre endringer i henhold til kravene for å forbedre kundeopplevelsen.

Produsenter legger til sensorer til objektene eller komponentene til produktene for å overføre data. Dette hjelper bedrifter med å oppdage komponentfeilen og bytte den før den kan skade andre komponenter.

Bedrifter bruker data som sensorer genererer for å øke effektiviteten til systemet og forsyningskjeden. IoT lar bedrifter automatisere prosesser og forbedre tjenesteleveransen samtidig som de reduserer avfall og reduserer arbeidskostnadene

Noen av de vanlige fordelene er som følger:

 • Overordnede forretningsprosesser Overvåking
 • Forbedret kundeopplevelse
 • Sparer penger og tid
 • Forbedret ansattes produktivitet
 • Enkel integrering av forretningsmodeller og tilpasning av dem
 • Ta klarere forretningsbeslutninger
 • Høyere inntektsgenerering

Noen eksempler på IoT-markedsføring

En økning i bruken av smart teknologi betyr ikke bare å generere data, opplevelser og øyeblikk; det har også dype implikasjoner for ulike markedsførere. For å unngå forstyrrelser i virksomheten, må merkevarer følge nye teknologitrender som tingenes internett.

Smarte babymonitorer, smarte ringeklokkekameraer, smarte låser og smarte plugger øker etterspørselen blant mange brukere.

La oss se noen eksempler på IoT-markedsføring for å koble til produktkampanjer, geofencing, smarte etiketter, merkevarebygging og innholdsmarkedsføring.

IoT-baserte produktkampanjer

Bygg inn et eksisterende produkt med sensorer for IoT-tilkobling. Dette vil ta markedsføringen din til neste trinn, slik at kundene kan dele sine unike data eller innhold videresendt til systemene for meningsfull innsikt.

Bruken av programvare og maskinvare kommer blant de investeringstunge IoT-sakene, men resultatet er utvilsomt. For eksempel tilpasser drikkevareselskapet Diageo sine whiskyflasker til å bære kundeinnspilte videoer slik at de kan generere flere kunder fra kampanjen.

  Hvordan fikse Samsung TV Wi-Fi-tilkoblingsproblemer

Geofencing

Smarttelefoner blir mer nyttige i IoT-markedsføring, gitt deres enorme popularitet og bruk blant kunder globalt.

Geofencing er en lokasjonsintelligens der en smartenhets innebygde GPS brukes til å lokalisere nærliggende virksomheter. Så, kombinert med geofencing, kan smarttelefoner hjelpe deg med å oppdage svært relevante og midt i trakten kunder i nærheten av bedriften eller butikken din.

For eksempel kan tingenes internett informere bedriften din når en kjøper er på radaren og sende passende meldinger om kuponger, tilbud og rabatter slik at kunder kan besøke butikken for å kjøpe produkter.

Eksempel: Burger King utfører geofencing IoT-teknikk for å oppnå større suksess. De lanserte en kampanje kalt «Whooper for a Penny». Dette betyr at enhver McDonald’s-kunde innenfor 600 fot vil motta et varsel på smarttelefonene sine og bli sendt til det nærliggende Burger King-utsalget.

Smarte produktetiketter

Eksisterende kunder er det beste utgangspunktet for den nye kampanjen. De holder seg nederst i trakten, viser interesse for forretningsverdiforslaget og er åpne for oppsalg eller krysssalg.

Dette er sannsynligvis det mest kostnadseffektive eksemplet på IoT siden maskinvaren ikke er nødvendig. Bedrifter kan bruke QR-etiketter direkte på produktene sine som kunder kan skanne ved hjelp av sine mobile enheter. Dette vil lede dem til relaterte produkter, produkttrivia, opplevelser i butikk, rabatter og mer.

For eksempel planlegger en restaurant å legge en skannbar QR-kode på bordet der kundene skanner koden for å kjenne dagens spesialrett, tilbud på drinker og mange flere fordeler. Noen virksomheter lar også kunder skanne QR-koden for å få sjansen til å spille et spill for å vinne spennende premier som kan løses inn i samme restaurant.

Merkevarebygging

I dagens tid har nesten alle en smarttelefon og en konto på sosiale medier. Merkevarebygging er igjen et kostnadseffektivt IoT-eksempel, men et veldig effektivt. Dette lar kundene kjenne merkevaren fra annonser i sosiale medier eller på enkelte nettsteder.

Selv om kundene legger ut et bilde på sine sosiale medier-kontoer, ser andre innlegget og vet om produktet. Samtidig lar merkevarebygging brukere delta i interessante aktiviteter, slik som matbloggere kan forbedre merkevaren din og salget mens de nyter maten din.

Markedsførere drar nytte av IoT-enheter for å forklare hva som gjør produktene deres spesielle og hvordan de skiller seg fra andre produkter. Det handler om å demonstrere egenskapene til produktene for å skille merkevaren din fra konkurrentene.

For eksempel samhandler en bedrift med kundene sine for å holde dem oppdatert om nye tilbud. For dette lanserer virksomheten en applikasjon som sender automatiserte og tilpassede tekstmeldinger angående tilbud og rabatter til sine eksisterende kunder.

Innholdsmarkedsføring

Mange tilnærminger kan brukes i markedsføring, men innholdsmarkedsføring er en av de mest populære metodene. Denne markedsføringsstilen fokuserer på å lage forbrukerinnhold av høy kvalitet via konsekvente opplastinger på nettsteder og sosiale mediekontoer.

Ved hjelp av innholdsmarkedsføring kan en bedrift bygge større kundetillit og lojalitet, noe som resulterer i en sterk kundebase. Dataene som samles inn gjennom interaksjonene hjelper markedsførere å forstå kundenes behov.

Bruk av data fra IoT-systemer kan hjelpe en bedrift med å skille seg ut i mengden siden den kan individualisere strategien og gi kundene en unik opplevelse. Dette fører til en ny type engasjement mellom et selskap og dets kunder. Dermed kan en bedrift forbedre salgstallet.

Videre er søkeoptimalisering og nøkkelord også viktig for å utvide innholdsmarkedsføring med IoT. På denne måten kan du begrense trakten din samtidig som du forbedrer potensielle salg.

Hvordan påvirker IoT markedsføringen?

IoT gjør en betydelig innvirkning i markedsføringsverdenen. Denne teknologien hjelper bedrifter med å gjøre sine tjenester og produkter mer attraktive for forbrukere ved å lytte til kundenes behov og svare på dem deretter.

Erfarne ledere, markedsførere og eiere bruker denne teknologien til å overføre riktig markedsføringsstrategi til rett tid på smarte enheter. Dette vil bidra til å få mer kundedata som er verdifulle for å kjenne forbrukeratferd og forventninger, noe som resulterer i forretningssuksess.

  Hvorfor godtar ikke Uber debetkortet mitt?

La oss forstå virkningen av IoT på forskjellige områder.

Kundeopplevelse og engasjement

IoT åpner for lønnsomme muligheter for å engasjere kunder kontinuerlig i sanntid og bygge produktverdi gjennom hele selskapets levetid. Tilkoblede IoT-enheter gir bedrifter innsyn i bruken, slik at de kan oppdage og løse problemer raskere, fange data og øke inntektene.

Tenk på tilkoblede biler, nærhetsmarkedsføring og hjemmeautomatisering; IoT endrer hvordan du driver forretninger og endrer hvordan kundene oppfører seg og forventer, takket være trådløs tilkobling og nettverk.

For å drive bedre kundeopplevelse og engasjement lar IoT virksomheten din fokusere på fire områder:

 • Relevante tilbud på det aktuelle tidspunktet
 • Tilfredsstillende butikkopplevelser
 • Sømløs og rask problemløsning
 • Tilbyr mer overbevisende valg for å øke kundelojalitet

Dermed transformerer IoT forholdet mellom selskaper og kunder, og utvikler raskt ideer om hva som er mulig i dag.

Personalisering

Den økte konkurransen blant selskaper har tvunget bedrifter til å bruke flere taktikker for å komme på toppen. En av disse taktikkene er personalisering. Hver bedrift prøver å tilby forbedrede tjenester til kundene. IoT kan hjelpe bedrifter med å møte kundenes behov for mer personlig tilpassede tjenester.

Siden flere og flere selskaper dykker inn i IoT-verdenen, vil den som effektivt kan tilpasse seg være på toppen av suksessen. Nå, i denne IoT-personaliseringsverden, er bedrifter og kunder mer sammenkoblet.

Markedsundersøkelser

Som diskutert ovenfor, er IoT viktig for forbrukere og bedrifter i alle bransjer. Så dataene er en gullgruve for markedsundersøkelser. Big data har daglige implikasjoner for firmaer, markedsforskere og forbrukere. Dataapplikasjonen spiller en svært avgjørende rolle i markedsundersøkelser for databehandling og analyse.

Markedsundersøkelser blir mer digital i dag. Derfor hjelper IoT markedsforskere med å holde seg oppdatert på forbrukeratferd og -vaner. Dessuten er IoT mer pålitelig, verdifull og nøyaktig for markedsforskere.

Hyper-tilkoblet

I den hyperkoblede verdenen kobler IoT sammen informasjon, ting og mennesker på en måte som fundamentalt endrer samfunnet og virksomheten samtidig. IoT har blitt en forstyrrende kraft på tvers av bransjer, en viktig driver for all digital transformasjon, og en muliggjører for hyperkoblede virksomheter.

Bedrifter jobber i partnerskap med kundene sine for å gjenskape digitale løsninger som lar dem bli hyperkoblet. Ved å kombinere kraften til tingenes internett med nettverksløsninger, AI og teknologier, kan mange bransjer levere en 360-graders oversikt over virksomhetsstyring og ytelse.

Transaksjon med høy hastighet

Kunder som leter etter en rask offline-opplevelse kan benytte seg av transaksjonsalternativer med høy hastighet ved hjelp av IoT.

Husk at rask service tiltrekker seg raske kunder. Siden mange raske transaksjoner krever mer kundeinformasjon, vil markedsførere dra nytte av å samle verdifull data. Og du vet at informasjon er som penger i disse dager.

Så transaksjoner med høy hastighet er nye muligheter for bedrifter til å samle inn mer informasjon om kunder. Disse transaksjonene gjør det også mulig for virksomheter å forstå kundeadferd og deres vanlige prosedyre. På denne måten kan en bedrift forme sin merkevare som svar på kundenes behov.

Kjøpereise

Kundenes kjøpsreise må være en jevn tur. Derfor må bedrifter ta seg av dette.

IoT-systemer kan hjelpe en kjøper med å bestille produkter basert på deres valg og preferanser. De kan enkelt justere noen IoT-innstillinger i henhold til deres preferanser og flytte resten med automatisering.

I tillegg varsler IoT-systemer kundene om produktstatus, enten det er utsolgt eller tilbake på lager. Du kan til og med gi nødvendig informasjon tidlig når produktet er utsolgt, slik at når det er tilgjengelig, kjøper IoT-systemet det automatisk for kunden.

End-to-end opplevelsesoptimalisering

IoT-data gjør det mulig for merkevarer å samle mye data om produktene deres. Dataene som inneholder reell bruk av produktet kan sende data tilbake til merkevaren og kundene angående produktets ytelse.

  Slik legger du inn podcaster i PowerPoint

Dette vil hjelpe merker med å forutsi problemer og anbefalinger basert på tilbakemeldingene. Merkevarer kan også bruke disse dataene til å varsle kunder om produktfunksjonalitet og varsle dem ved nødvendig vedlikehold. Dette fører til bedre kundeservice og tilfredshet.

Sosiale medier

Den vanlige effekten IoT-systemer har på sosiale medier er ansporende og enorm. IoT kan tilby mange fordeler, for eksempel sporing av kunders atferd i sanntid, bedre bevissthet om situasjonen og mer.

Bedrifter som er avhengige av dyp innsikt kan bruke sosiale medier for å levere de forventede tjenestene. Smarttelefoner har blitt en avgjørende del av alles liv og er mest brukt blant dingser. Det har satt en kampplass for alle IoT-dingser.

Her er noen av virkningene av IoT på sosiale medier:

 • Det lar bedrifter endre måten de leverer tjenestene sine på.
 • Bedrifter kan bygge et bedre omdømme blant sitt publikum.
 • Det gjør det mulig for bedrifter å opprettholde personvernet.

SEO

IoT endrer måten folk søker etter noe på nettet. Smartklokker, intelligente biler, tilkoblede hjem, stemmeassistenter og bærbare enheter er de beste eksemplene på gjeldende beste praksis for SEO. For å forberede deg på en IoT-drevet fremtid, må du følge noen strategier, for eksempel:

 • Prioriter talesøk
 • Utvikle seg med SERP
 • Se IoT-baserte søkemedier
 • Fokuser på personalisering
 • Syntetiser offline og online data

Jobbmuligheter

Ingen tvil om at alle sektorer drar nytte av IoT-teknologi. Med utvikling av teknologi endrer arbeidskulturer seg, og det samme gjør arbeidsmarkedene over hele verden. Men for å sikre effektivitet og fremgang i den kommende tiden, må ansatte og organisasjoner omfavne den tilgjengelige IoT-teknologien.

IoT tilbyr ansatte et tryggere miljø, høy produktivitet og en bedre arbeidsopplevelse. På den annen side kan organisasjoner være vitne til økt salg. Mer etterspørsel etter produkter og tjenester betyr bedre timepriser også for arbeidere.

Automasjon

Produsenter automatiserer vedlikeholdsdiagnostikk og rapportering ved å kombinere løsningen med IoT og automatisering. Det vil bidra til å gi informasjon om alle aspekter av prosessen for å øke effektiviteten og redusere ulykker. IoT-systemer lar bedrifter drive sikkerhetssystemene sine.

Produktintegrasjon

IoT krever i stor grad en mer smidig og disiplinert tilnærming til produktintegrasjon. Det er fordi:

 • Forbrukerne blir mer teknologikyndige
 • IoT oppmuntrer til innovasjon
 • Bedre analyse av produktet
 • Reduserte utviklingskostnader og tid
 • Oppmuntrer til samarbeid

Prediktiv annonsering

Du vil få mange annonseringsmuligheter når du kan koble smarte enheter til internett. IoT-systemer kan også hjelpe bedriftene dine med å bruke et hvilket som helst objekt som en kanal for å engasjere kunder.

Produktutvikling

Internet of Things inkluderer rask og sikker tilkobling, sofistikert informasjonsadministrasjon og kraftig enhetsadministrasjon. Dermed hjelper det deg med å bygge smartere IoT-aktiverte produkter.

Datafangst

Bedrifter kan samle inn data fra alle kilder gjennom enten innebygde eller eksterne sensorer. Data som statusdata, plasseringsdata, automatiseringsdata og handlingsdata hjelper flere bransjer med å vokse virksomheten og øke salget.

Konklusjon

IoT gir utallige muligheter til bedrifter og hjelper dem med å generere mer inntekter og salg. Ved hjelp av IoT kan bransjer raskt ta i bruk nye strategier for markedsføring.

IoT henvender seg til ulike bransjer og virksomheter som involverer internettannonsering, innholdsmarkedsføring, produktutvikling, sosiale medier, viral markedsføring og mer. Det bidrar også til å forbedre kommunikasjonen mellom markedsførere og kunder, forbedrer merkevaregjenkjenningen og gir større kundetilfredshet.

Med tanke på den utbredte bruken, vil IoT sannsynligvis holde seg i årevis.

Du kan bruke disse IoT-læringsressursene hvis du er ny i IoT-sfæren.

x