Leter du etter litt moro? 7 måter ChatGPT kan underholde deg på

Enten du elsker å lese morsomme historier, løse gåter og spørrekonkurranser, eller bare vil ha noen vitser for å kile det morsomme beinet ditt, har ChatGPT alt.

ChatGPT kan hjelpe deg med akademikere, kontorarbeid og læring av nye ferdigheter. Det er imidlertid ikke bare begrenset til alle de kjedelige tingene. Det kan faktisk holde deg underholdt i timevis på mange måter.

ChatGPT kan generere originalt innhold ved å bruke hundrevis av GB med data den har trent på, det er mye bedre enn å bare gjøre et søk på Google.

Google kan kanskje tilby et nettsted for å fortelle deg vitser om politikk, men ChatGPT kan lage dusinvis av vitser på stedet om noe så enkelt som et strømuttak.

Hvis du er klar til å drepe litt tid med spesialgenerert morsomt innhold, fortsett å lese mens jeg lister opp noen interessante måter ChatGPT kan underholde deg på.

Generer vitser og komediehandlinger

ChatGPT kan generere vitser om nesten alt du kan tenke på så lenge det ikke bryter ChatGPT-reglene. Jeg ba den bokstavelig talt lage vitser om ting jeg kunne finne på rommet mitt, og det genererte 5-10 vitser for alt. Selvfølgelig er det subjektivt om vitsene er morsomme eller ikke, men 20-30 % av vitsene bør gi deg en latter.

Bare å be den om å «fortelle en vits» blir repeterende ganske raskt, så jeg vil anbefale deg å gi den et emne å lage vitser om.

Du kan for eksempel be den lage vitser om politikk, ekteskap, menn og til og med gjenstander som sjampo eller en vannflaske. For populære emner kan den stjele allerede kjente vitser (noen ganger redigerte), men som oftest er vitsene unike.

På samme måte kan du også be ChatGPT om å fungere som standup-komiker og generere en hel rutine om ethvert emne. Jeg personlig synes slike rutiner er mye morsommere enn one-liner-vitser da vitsene har samme mønster.

Du kan bruke forespørselen nedenfor for å generere en rutine på riktig måte.

I want you to act as a stand-up comedian. I will provide you with some topics related to current events and you will use your wit, creativity, and observational skills to create a routine based on those topics. You should also be sure to incorporate personal anecdotes or experiences into the routine in order to make it more relatable and engaging for the audience. My first request is 'I want an humorous take on politics.'

Tips for en bedre opplevelse

 • Bruk ordet «vitser» i stedet for «spøk» for alltid å få 5-10 vitser om et emne. Du kan også spesifisere det nøyaktige antallet vitser du trenger.
 • Gjør kvaliteten på vitser bedre ved å legge til ord som kreative, vittige, uventede og andre ord som kan endre fokus/tone i vitsene.
 • I stedet for bare objekter eller emner, kan du også fortelle et fullstendig scenario for å få enda mer interessante vitser. For eksempel, «fortell meg vitser om en mann som svømmer og spiser en sandwich»

Generer spørrekonkurranser og gåter

Hvis definisjonen av moro betyr å utfordre kunnskapen din for deg, har ChatGPT deg dekket. Det kan generere quizer og gåter basert på emnet du gir. For quiz genererer den en 5-spørsmåls flervalgsquiz med 4 alternativer hver. Svarene er gitt nederst, så ikke rull for fort for å unngå spoilere.

  Hva du skal gjøre hvis PC-en din ikke går i dvale

Du kan fortelle hvor mange spørsmål du vil ha i quizen og dens emne. Du kan til og med endre quiz-type til trivia eller sant/usant ganske enkelt ved å be den formatere den slik. En personlighetstest kan også interessere deg, den ligner på en quiz, men hjelper i stedet å lære mer om deg selv.

Gåter er også interessante og rimer vanligvis veldig bra også. Selv om du kanskje må be den om å gå for litt vanskelige, som standard, spør den veldig enkle uansett hvilket emne du oppgir. Hvis du har problemer med å gjette, kan du alltid be om hint.

Tips for en bedre opplevelse

 • Hvis du liker et spesifikt spørsmål i quizen og ønsker å lære mer om det, er det bare å spørre ChatGPT om å gi flere detaljer om det, og det vil fortelle alt.
 • Du kan be ChatGPT om ikke å fortelle svarene før du blir spurt.
 • For å gjøre ting mer interessant, be ChatGPT om å «spør meg en gåte med en historie». Med dette vil den lage en historie og for å avslutte historien må du løse en gåte.
 • Be ChatGPT om å lage en quiz med et poengsystem for å se hvor mye du scorer på quizen.

Spill ordspill og gåter

ChatGPT kan spille mange spill med deg ved å bruke tabeller, markdown-editoren eller utveksle meldinger. Du kan be den om å spille sudoku, kryssord, ordblanding, labyrintpuslespill og andre oppgaver som avhenger av tall.

Jeg ba den også prøve bildeoppgaver, og den prøvde å hente bilder fra Imgur; Men ettersom dataene ble kuttet i 2021, var de hentede bildene ikke lenger tilgjengelige.

Noen av ordspillene du kan spille inkluderer bøddel, scrabble, ordassosiasjon, spøkelse og anagrammer. De fleste av disse spillene vil involvere utveksling av flere meldinger og ChatGPT vil holde oversikt over fremdriften.

Dessverre prøver ikke ChatGPT å slå deg i disse spillene, så det vil ikke fange deg når du gjør en feil (som i Ghost) eller gir deg begrensede forsøk (som i hangman). Du må instruere ChatGPT til å holde styr på poengsum eller gi begrensede liv for å faktisk spille disse spillene konkurransedyktig.

Noen ganger gjør den dessuten feil mens du spiller kompliserte spill som involverer utveksling av flere meldinger. Hvis det skjer, må du rette feilen og deretter fortsette.

Tips for en bedre opplevelse

 • Du kan be den om å øke antall ord, rader, kolonner eller bokstaver for å gjøre spillene vanskeligere.
 • Du kan begrense fokuset til ordoppgaver ved å be den bare velge ord fra en kategori. For eksempel, «Spill ordkryptering, men bruk bare navn på grønnsaker».
 • Når du sitter fast, kan du alltid be om hint og til og med spesifisere hvilket hint du trenger, som «fortell den første og siste bokstaven».

Les dikt

Hvis du er interessert i poesi og er lei av å lese klassikeren, kan ChatGPT generere tilpassede dikt basert på din interesse. Bare fortell det emnet, og det vil generere et dikt. Ærlig talt, det er mange spaker å trekke som kan påvirke resultatet, så mitt beste råd er å fortelle i detalj den nøyaktige typen og stilen på diktet du ønsker.

Du kan for eksempel be den skrive et langt og emosjonelt dikt om fred og holde versene korte mens du bruker enkel engelsk. ChatGPT vil notere alle disse forespørslene og skrive et dikt deretter.

  18 Hver hovedsjef i Elden Ring oppført i rekkefølge

Du kan også lage en hel scene for å hjelpe deg med å forstå ChatGPT følelsene til poeten før du skriver diktet. For eksempel, «Skriv et dikt om kjærlighet der poeten sitter nær et vindu mens det regner og håper å møte kjæresten sin snart».

Og, selvfølgelig, kan du generere alle typer populære poesistiler som haiku, sonetter, odes, villanelle, etc., og redigere dem for å legge til din egen stil.

Tips for en bedre opplevelse

 • Du kan skrive poesi på alle støttede språk, og ChatGPT vil bruke poesistilen til det gitte språket.
 • Du kan separat fortelle fokuset til hver strofe og det totale antallet strofer. For eksempel, I et kjærlighetsdikt snakk om å møtes i den første strofen, å bli forelsket i den andre, og å tenke på elskeren i den tredje strofen.
 • Du kan justere tonen i diktet, som å fortelle det for å gjøre det humoristisk, sint, vittig, angret osv.

Lær morsomme fakta om ting

Vi elsker alle morsomme fakta om ting, som er et morsomt faktum i seg selv (ikke @ meg). For å stille den tørsten, er ChatGPT i stand til å gi morsomme fakta om nesten alt. Du trenger bare å si «fortell meg morsomme fakta om (noe)», og det vil liste opp minst 10 morsomme fakta som standard.

Jeg bør nevne at noen av disse «morsomme» faktaene faktisk bare er fakta, for eksempel den første opprettelsesdatoen for noe eller navnet på personen som opprettet det. Imidlertid er minst 50% av disse fakta faktisk interessante. Jeg klarte også å få mye bedre resultater ved å si noe sånt som «Fortell meg morsomme fakta om (noe) og sørg for at de faktisk er interessante».

Du kan be ChatGPT om å generere så mange morsomme fakta du vil. Unngå imidlertid å lage veldig lange lister da det bare vil begynne å snakke om kjedelige fakta eller gjenta informasjon. Min erfaring er at en liste med 20 morsomme fakta vanligvis er bra for det meste.

Tips for en bedre opplevelse

 • Bortsett fra morsomme fakta om ting, kan du også få morsomme fakta av forskjellige typer. For eksempel «Fortell meg morsomme fakta om vekten av ting» eller lengden på ting.
 • Du kan be ChatGPT om å gi en detaljert forklaring eller en rask forklaring på fakta. Den vil fortelle de samme morsomme faktaene, men holde dem detaljerte eller bare en enkel beskrivelse.

Generer tilpassede essays og innlegg

Google gjør en god jobb med å vise innlegg om et spesifikt emne. Men hvis du vil ha håndplukket innhold fra alle innleggene på ett sted, bruk ChatGPT. ChatGPT kan generere en tilpasset artikkel basert på dine krav om ethvert emne du ønsker.

Ettersom ChatGPT lærer av kunnskap som allerede er tilgjengelig, gir den i utgangspunktet den nøyaktige informasjonen du trenger ved å kombinere informasjon fra forskjellige kilder som individuelle innlegg kan gå glipp av.

Dette betyr at du kan be den generere noe sånt som «skriv en artikkel om hvordan du går ned i vekt, men sørg for at du fokuserer på kosthold og ikke anbefaler keto eller trening. Tonen skal være vittig med mange vitser”.

Et slikt innlegg vil være perfekt for noen som ikke kunne få keto-dietten til å fungere og de ikke liker trening og ønsker å gå ned i vekt med kun diettkontroll. Et humoristisk svar med slike krav ville være vanskelig å finne i et enkelt innlegg på Google.

Selvfølgelig vil det genererte innholdet mangle den nyeste informasjonen ettersom ChatGPT-data ble kuttet i 2021, men det burde fungere bra for emner som ikke endres for ofte. Du kan bruke forespørselen nedenfor for å få en detaljert forklaring av ethvert emne:

I want you to act as an essay writer. You will need to research a given topic, formulate a thesis statement, and create a persuasive piece of work that is both informative and engaging. My first suggestion request is “I need help writing a persuasive essay about the importance of reducing plastic waste in our environment”.

Tips for en bedre opplevelse

 • Du kan fortelle den nøyaktige lengden på oppskriften etter behov. Enten bare si kort/langt eller fortell nøyaktige ord som minimum 1000 ord.
 • Formatering er viktig basert på emnet. Du kan la ChatGPT formatere det ved å be det skrive det som et nyhetsinnlegg, e-bok, essay, blogginnlegg osv., eller fortelle det nøyaktig format som «det skal inneholde intro og konklusjon sammen med overskrifter og underoverskrifter «.
  Hvordan stoppe folk fra å stjele pakkene dine

Ha en samtale med ChatGPT

Selv om vi hovedsakelig bruker ChatGPT for å få informasjon, er det til syvende og sist en chatbot som kan ha samtaler med naturlig språk. Hvis du kjeder deg og ikke har noen å snakke med, er det bare å begynne å snakke med ChatGPT, og det vil ha en en-til-en-samtale. Du kan snakke om hvordan du har det, hvordan var dagen din, hva du tenker, og stort sett alt du vil snakke om.

Dessverre vil den alltid prøve å være positiv og oppføre seg som en PA som ikke vil miste jobben. Så det kan bli litt urealistisk når du snakker mye. Imidlertid er det flott til å øke moralen og finne det positive i vanskelige situasjoner.

Hvis du vil ha en avslappende samtale og ikke vil skrive alt, kan en ChatGPT Chrome-utvidelse som Talk-to-ChatGPT hjelpe. Den lar deg bruke tale-til-tekst og omvendt for å ha en verbal samtale med ChatGPT.

Jeg personlig liker å ha debatter med det om kontroversielle emner når jeg ikke ønsker å forholde meg til en tastaturkriger på Reddit som går «akchually ☝️🤓» på nesten hver samtale. ChatGPT er veldig flinke til å følge med på slike samtaler, da den husker alle tidligere samtaler.

Tips for en bedre opplevelse

 • Hvis du ønsker å ha en samtale om et tema, kan du be den om å opptre som en fagperson på feltet for å gjøre samtalen ekte. For eksempel, «oppfør deg som en sertifisert tannlege, og ikke nevne at du er en AI».
 • Du kan si at den alltid skal gi et motpunkt i stedet for å være enig med deg i å ha en heftig debatt og lære den andre siden av ting.
 • Hvis du ikke vil at ChatGPT skal hjelpe deg med alt, bare fortell at du vil ha en uformell prat og ikke vil ha hjelp med noe.

Bonus 🎁

Det høres kanskje ikke morsomt ut for alle, men jeg personlig elsker å forstå komplekse emner i enkle ord for å få tiden til å gå. Det tar ikke mye tid og jeg kan i det minste starte en samtale om et bredt spekter av emner. Du kan bare gi et komplekst emne (som programmering) og be ChatGPT om å «lære meg som om jeg er 5». Det vil fortelle deg hva det i utgangspunktet betyr i bare 2-3 avsnitt.

Du kan også gi den en lang komplisert oppskrift og be den «oppsummere det for meg som om jeg er 5». Det vil lage en rask oppsummering som vil være mye lettere å forstå.

Innpakning

Ovenfor har jeg dekket noen vanlige morsomme ting som alle burde finne interessant. ChatGPT kan imidlertid tilby mye mer hvis du bare forteller det hva du liker å gjøre for moro skyld. For eksempel, hvis det å lære en ny ferdighet eller starte en ny hobby er det du synes er gøy, kan ChatGPT hjelpe deg, for eksempel å lære koding, matlaging, hagearbeid, matematikk, etc.

Hvis du synes ChatGPT er litt restriktiv, kan du også prøve noen andre chatbots.