Insta360 Go 3: En allsidig følgesvenn for hverdagsøyeblikk
Insta360 Go 2 var for meg et fantastisk kamera for å fange minner fra familiens sammenkomster. Det utmerket seg med sin beskjedne størrelse, diskré design og lettvinte betjening, med rask opptaksfunksjon via en enkel knapp og AI-drevet redigering. Selv de som ikke ønsker å bruke timesvis på å sette sammen minner, kan uten vanskelighet produsere engasjerende videoer.
Go 3 er den nyeste versjonen, og som forventet, er det en forbedring på alle fronter – fra bildekvalitet, lyd, funksjoner og mye mer. En ny og elegant dokkingstasjon gir deg muligheten til å lade kameraet mens du er på farten, styre og forhåndsvise Go 3 eksternt, og forvandler det til et allsidig actionkamera.
Men for de som er opptatt av absolutt topp bildekvalitet og ikke trenger én enhet som dekker alle behov, eller verdsetter det lille formatet til et kamera for daglig vlogg, kan det være mer fornuftig å satse på noe mer tradisjonelt. Go 3 er allsidig, men er ikke den beste i noen kategori – og med en pris på nesten 400 dollar, er kanskje selve enheten liten, men det er ikke prislappen. Er dette det riktige valget for deg?
Insta360 Go 3
Dette er et usedvanlig lite og allsidig alt-i-ett-kamera som fungerer like godt som actionkamera, vloggkamera og kamera for daglig dokumentasjon. Det kommer med en rekke festemuligheter som passer ethvert scenario. Alt fra et magnetisk feste til brystet, en justerbar hattklips – eller fest den i den medfølgende «Action Pod» for et mer robust system til ethvert standard actionkamera-tilbehør. «Action Pod» fungerer også som en ekstern skjerm.
Det eneste minuset er ytelsen i dårlig lys og den maksimale oppløsningen på 2,7K. Men hvis dette ikke er en hindring for deg, kan Go 3 fort bli ditt nye favorittkamera.
Merke | Insta360 |
Sensorstørrelse | 1/2,3″ |
Videooppløsning | 2,7K (2720 x 1536) @ 30fps |
Bildeoppløsning | 3,7 MP (16:9) |
Batteri | 310mAh (45 minutter) + 1270mAh (170 minutter) med Action Pod |
Tilkobling | Bluetooth |
Størrelse | 26 x 54 x 23 mm (Go 3); 64 x 48 x 30 mm (Action Pod) |
Vekt | 35g (Go 3); 95 g (Action Pod) |
Vannmotstand | 16 fot (Go 3); IPX4 (Action Pod) |
Objektiv | f2.2 11mm-ekvivalent |
Lagring | 32, 64 eller 128 GB |
Fordeler
- Mye monteringsutstyr inkludert i pakken
- Lite og diskret, perfekt for familiearrangementer
- Brukervennlig app som gjør det enkelt for alle å skape overbevisende videoer
- Desktop-applikasjon for best mulig kvalitet og integrasjon med profesjonelle arbeidsflyter
- Action Pod-dekselet fungerer også som ekstern søker
Ulemper
- Maksimal oppløsning på 2,7K
- Dårlig ytelse i dårlig lys
Eskens innhold og tilbehør
Selv om det finnes valgfritt tilbehør, inneholder Go 3-pakken mer enn nok for et bredt spekter av situasjoner og festemuligheter. Den viktigste komponenten er huset og fjernkontrollen som Insta360 har kalt «Action Pod».
Når Go 3 er plassert i Action Pod, ser det ut som et vanlig actionkamera, dog med en svingbar skjerm som gjør den praktisk til vlogging. Denne multifunksjonelle «Action Pod» fungerer også som ladeetui og fjernkontroll, slik at du kan styre og forhåndsvise Go 3 selv når den ikke er dokket.
Dette er overraskende nyttig hvis du vil gjøre mer enn standard hurtigopptak, eller hvis du trenger å se kameraets synsvinkel.
I esken finner du også den klassiske anheng-festet. Du fester denne under t-skjorten, og Go 3 festes magnetisk, og gir deg et lite, diskret kamera som ser ut som om den er festet til klærne dine på magisk vis.
Du får også med en vinkeljustering – en enkel gummiblokk som plasseres mellom kameraet og anheng-festet for å vinkle synsvinkelen opp eller ned.
I tillegg får du med en klips. Også denne er magnetisk, så den bør ikke brukes i scener med høy intensitet, men den fungerer utmerket på en baseballcap.
Til sist finner du et selvklebende feste og en dreieplate. Dette todelte tilbehøret kan enten brukes for å feste Go 3 til en hvilken som helst flat overflate (for eksempel en frontrute for en tidsforløp video), eller du kan skru av dreieplaten og feste den til et vanlig stativ eller selfie-stang (som den absurde tre meter lange uttrekkbare stangen, et annet valgfritt tilbehør fra Insta360).
Vi fikk også tilsendt to valgfrie tillegg for å teste med Go 3: et mini 2-i-1 stativ og hurtigfeste.
2-i-1-stativet er et godt alternativ hvis du ikke allerede har en selfiestang eller et ministativ, siden det fyller begge funksjoner. Grepet kan brettes ut for et grunnleggende ministativ, mens håndtaket kan strekkes ut omtrent 30 cm for en enkel selfiestang.
Hurtigfestet gjør at Action Pod til Go 3 er kompatibel med alt eksisterende GoPro-tilbehør, og har en hurtigutløser for å feste Action Pod uten å måtte stramme til bolter hver gang. Bare sett inn pinnen og skyv den 90 grader for å låse den.
Go 3-spesifikasjoner og oppgraderinger fra Go 2
Go 3 er bare 5,3 cm høy, 2,5 cm bred og 2,3 cm tykk, og veier bare 35 gram. Det er ingen flyttbar lagring, verken på Go 3 eller Action Pod-dekselet, men den er tilgjengelig i versjoner med 32, 64 og 128 GB, med priser fra 370 til 430 dollar. 64 GB-modellen gir mulighet for ca. 30 minutter med kontinuerlig opptak ved maksimal oppløsning, så du bør laste ned opptakene ofte til smarttelefonen eller datamaskinen hvis du planlegger å bruke den mye.
Maksimal oppløsning du kan filme med er [email protected], en oppgradering fra 1440p på Go 2. Det er fortsatt ikke 4K, men i rettferdighetens navn er denne enheten bitteliten. Det er verdt å merke seg at maksimal oppløsning bare er tilgjengelig for standard, ustabilisert opptak. For bedre stabilisering bør du bruke Free Frame-opptaksmodus, som begrenser deg til [email protected]. Slow Motion-modus med 120 fps er også tilgjengelig, men da begrenses du til 1080p og er av en eller annen grunn låst til 9:16-formatet når den er plassert i Action Pod.
I godt lys kan opptakene se fantastiske ut, med naturlige farger og skarpe detaljer. Den kan lett konkurrere med de beste smarttelefonene.
Du bør bruke Insta360 Studio-applikasjonen for å behandle alle klipp for å få best mulig kvalitet. Smarttelefonappen er brukervennlig, men kvaliteten er begrenset, og bør ikke brukes til mer enn TikTok eller Instagram.
Ytelsen i dårlig lys er som forventet; det er tross alt en liten sensor. Artefaktene blir tydelige, med uskarphet rundt alle detaljer. Nedenfor ser du en ramme fra en video som ble tatt i skumringen mens vi testet Xinfrared X2 termisk bildekamera:
Den lille størrelsen gjør det lett å montere Go 3 på for eksempel et LEGO-tog, men den sterke LED-belysningen ser ut til å overmanne den automatiske ISO-innstillingen. Den klarer ikke de raske endringene i lys, og igjen ser vi effekten av mindre enn ideelle lysforhold:
Batteriet er mye forbedret, med opptil 45 minutter direkte fra Go 3-batteriet (50 % mer enn Go 2). Med lading fra Action Pod kan du få opptil 173 minutter totalt (når du filmer i 1080p30fps). Høyere oppløsning og raskere bildefrekvens vil redusere batteritiden. Likevel, for de korte klippene jeg har tatt, har batteritiden aldri vært et problem.
Sammenlignet med Go 2 gir de doble mikrofonene mye bedre lyd. Insta360 hevder at den nå er «vlogg-klar», og det er jeg enig i. Lyden er ikke like god som fra en mikrofon med klips, og den plukker opp vind ganske lett, men generelt er lyden mye klarere enn man skulle forvente fra en så liten enhet.
Go 3 er også vanntett; på en måte. Selve minikameradelen er vanntett ned til 5 meter. Action Pod er ikke det – den er bare IPX4-vannbestandig. Lett regn eller sølesprut skal ikke gjøre skade, men du bør ikke dyppe den i vann når den er i Action Pod. Du kan imidlertid bruke Action Pod til å fjernovervåke Go 3 under vann.
Insta360-appen
Insta360 er en av få produsenter som tilbyr både en omfattende desktop-applikasjon (Insta360 Studio) og en tilhørende smarttelefonapp, selv om de to er ment for ulike bruksområder.
For de som vil redigere video i et profesjonelt program, bør du bruke Studio-appen for å eksportere video av høyeste kvalitet. Den har færre funksjoner sammenlignet med smarttelefonappen (ingen automatiske redigeringer eller maler), men lar deg justere synsfeltet, utføre motivsporing og tidsforskyvning.
Insta360-appen for smarttelefoner tilbyr et stort utvalg av ferdiglagde videomaler, inspill, veiledninger og en ny automatisk AI-redigeringsfunksjon. AI-redigeringen tar mal-konseptet enda lenger, og lar deg velge klippene du vil bruke, videolengde og musikk. Insta360-appen finner de mest interessante delene, klipper i takt med musikken og bruker overganger. Hvis du ikke liker en valgt del av et klipp, kan du lett velge et annet startpunkt.
Du finner også en egen modus for tidsforløp og en «Starlapse»-modus, som er Insta360s langtidseksponering versjon av tidsforløp.
Bør du kjøpe Insta360 Go 3, eller noe annet?
Hvis du ikke har et actionkamera, og du vil ha et lite kamera som også kan brukes til daglig dokumentasjon eller vlogging, enten hjemme eller til TikTok, så er dette et ideelt valg. Den er enkel i bruk med ett-trykks opptak, og enda lettere å redigere opptakene til korte videoer i takt med musikken. Når du skal filme noe litt mer fartsfylt, gjør Action Pod Go 3 om til et standard actionkamera, med kompatible monteringspunkter for alt standard tilbehør. Det er det mest allsidige kameraet jeg har brukt til nå.
Hvis du oppgraderer fra Go 2, er oppløsningshoppet fint, og det samme er den nye skjermen. Go 2 hadde et ladeetui og fjernkontroll, men ingen måte å forhåndsvise videoen uten å bruke appen. Det er ikke en nødvendig oppgradering, men hvis du har råd og vil ha den høyere oppløsningen, er det absolutt en god oppgradering.
Men hvis du ikke er interessert i den lille størrelsen, mulighetene for daglig dokumentasjon og bare vil ha et actionkamera, er det definitivt ikke det beste valget. Action Pod er en fin funksjon, men det er ikke hovedfokuset, og du kan finne mye bedre alternativer med 4K-oppløsning.
For mer profesjonelle resultater og opptak av beste kvalitet – selv i dårlig lys – bør du vurdere Insta360 One-R med 1-tommers Leica Mod. Med 4K-oppløsning eller høyere og en stor 1-tommers sensor, er One R et mer standard actionkamera, men på en modulær måte. Skjermen kan snus for vlogging, og du kan kjøpe større batterimoduler, eller bytte ut objektivet med en 360-modul. Dette er det dyreste alternativet i Insta360-serien.
For de som bare vil slå på opptak og se hva som skjer etterpå, er Insta360 X3 det enkleste og mest actionklare kameraet. Det filmer i 360 grader og fanger alle vinkler samtidig. Etterpå kan du under redigering spore et motiv, endre vinkel eller gjøre andre magiske ting som får det til å se ut som om du har din egen kameraoperatør. Den endelige bildekvaliteten er ikke like god fordi du klipper en del av et større bilde, men det er bra nok for actionsekvenser i godt lys.
Viktige punkter
- Insta360 Go 3 er et lite og diskret kamera med mye tilbehør, noe som gjør det perfekt for familiebegivenheter og vlogging.
- Kameraet har brukervennlige appfunksjoner som lar alle lage engasjerende videoer uten å bruke timesvis på redigering.
- Selv om Go 3 er allsidig med gode funksjoner for sin størrelse, er det kanskje ikke det beste alternativet for de som prioriterer høy videokvalitet eller trenger et dedikert actionkamera. Den har også begrensninger i ytelse og oppløsning ved dårlige lysforhold.