Lite, men allsidig alt-i-ett-vlogging, livslogging og actionkamera

Insta360 Go 2 har vært mitt beste filmkamera for familiebegivenheter. Den er så liten, diskret og enkel å bruke, med en-knapps rask opptak og enkle AI-redigeringsfunksjoner. Selv noen som ikke vil bruke timer på å komponere et raskt hendelsesminne, kan enkelt lage en overbevisende video.

Go 3 er den siste iterasjonen, og som forventet forbedrer den alt – fra oppløsning, lyd, funksjonssett og mer. Den legger også til en pen docking-holder som lar deg lade opp mens du er på farten, kontrollere og forhåndsvise Go 3 eksternt, og gjør den om til et allsidig actionkamera.

Men for de som krever den absolutt beste kvaliteten fra videoen sin og ikke trenger én enhet for å gjøre alt eller ta vare på det lille livsloggingskameraformatet, kan du være bedre tjent med noe mer tradisjonelt. Go 3 er knekt av alle bransjer, men mesteren av ingen – og til i underkant av $400, kan selve enheten være liten, men prisen er det ikke. Er det riktig for deg?

Insta360 Go 3

Det minste og mest allsidige alt-i-ett actionkameraet, vlogging og lifelogging-kameraet med en rekke monteringsmuligheter som passer enhver situasjon. Fra det magnetiske brystmonteringsanhenget til en justerbar hatteklips – eller fest den i den medfølgende «Action Pod» for et mer robust monteringssystem til ethvert standard actionkameratilbehør. Action Pod kan til og med fungere som en nyttig ekstern søker.

Den eneste ulempen er ytelsen med lite lys og maksimal 2,7K-oppløsning. Men hvis de ikke er et problem, kan Go 3 bli ditt nye favorittkamera.

Merke Insta360

Sensorstørrelse 1/2,3″

Videooppløsning 2,7K (2720 x 1536) @ 30fps

Bildeoppløsning 3,7 MP (16:9)

Batteri 310mAh (45 minutter) + 1270mAh (170 minutter) med Action Pod

Tilkobling Bluetooth

Størrelse 26 x 54 x 23 mm (Go 3); 64 x 48 x 30 mm (Action Pod)

Vekt 35g (Go 3); 95 g (Action Pod)

Vannmotstand 16 fot (Go 3); IPX4 (Action Pod)

Objektiv f2.2 11mm-ekvivalent

Lagring 32, 64 eller 128 GB

Fordeler

  • Tonnevis med monteringstilbehør i esken
  • Liten, diskret design er perfekt for familiebegivenheter
  • Enkel å bruke app for alle å lage overbevisende korte videoer
  • Desktop-applikasjon for den beste kvaliteten og integrasjon med profesjonelle arbeidsflyter
  • Action Pod-dekselet fungerer også som fjernkontrollsøker

Ulemper

  • Maksimal 2,7K oppløsning
  • Dårlig ytelse ved lite lys

Eskens innhold og tilbehør

Selv om det er valgfritt tilbehør tilgjengelig, inneholder den grunnleggende Go 3-pakken mer enn nok til å passe et bredt spekter av scenarier og monteringsalternativer. Den viktigste av dem er action cam-huset og fjernkontrollen, som Insta360 kaller «Action Pod».

Når Go 3 er dokket her, ser det veldig ut som et hvilket som helst annet actionkamera, om enn med en svingbar skjerm for enkel bruk når du vlogger. Denne multifunksjons Action Pod fungerer også som en ladeveske og fjernkontroll, slik at du kan kontrollere og forhåndsvise Go 3 selv når den ikke er dokket.

  11 beste IP-skannerverktøy for nettverksadministrasjon

Dette er overraskende nyttig hvis du prøver å gjøre noe annet enn standard hurtigopptak med én knapp, eller hvis du trenger en forhåndsvisning av kameraets synsvinkel.

Andre steder i esken finner du det klassiske anhengsfestet. Du bruker denne under t-skjorten, og Go 3 festes magnetisk, og gir deg et diskret minikamera som ser ut til å feste seg magisk til klærne dine.

Du finner også en vinkeljustering – en enkel gummiblokk som sitter mellom kameraet og anhengsfestet for å vinkle synsvinkelen opp eller ned etter behov.

Så har du et klipsfeste. Igjen, dette er magnetisk, så du bør ikke bruke det til scener med høy intensitet, men det fungerer utmerket med baseballcapser.

Til slutt er det et klebrig feste og dreiestativ. Dette todelte tilbehøret kan enten brukes til å feste Go 3 til en hvilken som helst flat overflate (for eksempel en frontrute for en kjøretime-lapse), eller du kan skru av dreiestativet og feste det til et standard stativ eller selfie-stick ( som den absurde tre meter uttrekkbare pinnen, et annet valgfritt Insta360-tilbehør).

Vi fikk også tilsendt to valgfritt tilbehør for å teste med Go 3: et mini 2-i-1 stativ og hurtigfeste.

2-i-1-stativet er et godt alternativ hvis du ikke allerede har en selfie-stang eller mini-stativ siden det gjør jobben til begge. Grepet kan foldes ut for et grunnleggende ministativ, mens håndtaket strekker seg omtrent en fot for en grunnleggende selfiestang.

Quick-release action-festet gjør Go 3 Action Pod kompatibel med alt eksisterende GoPro-stil actiontilbehør, og har en hurtigutløserpinne for å feste Action Pod sikkert uten å måtte stramme opp en av de lange boltene hver gang. Bare sett inn pinnen og skyv 90 grader for å låse den.

Go 3-spesifikasjoner og oppgraderinger fra Go 2

Selve Go 3 måler bare 2,1 tommer høy og 1 tomme bred og 0,9 tommer tykk, og veier bare 35 g (1,2 oz). Det er ingen flyttbar lagring, verken på Go 3 eller Action Pod-dekselet, men den er tilgjengelig i 32, 64 og 128 GB versjoner fra $370 til $430. 64 GB-modellen gir mulighet for rundt 30 minutter med kontinuerlig opptak med maksimal oppløsning, så du vil gjerne laste ned opptak ofte til smarttelefonen eller den bærbare datamaskinen hvis du planlegger å bruke dette mye.

Den maksimale oppløsningen du kan fotografere med er [email protected], opp fra 1440p på Go 2. Det er fortsatt ikke 4k, men i rettferdighet er denne tingen bitteliten. Det er verdt å merke seg at maksimum bare er tilgjengelig for standard, ustabilisert opptak. For bedre stabilisering under actionbilder, bør du bruke Free Frame-opptaksmodus, som senker deg ned til [email protected]. Slow Motion-modus ved 120fps er også tilgjengelig, men dette begrenser deg ytterligere til 1080p, og er av en eller annen grunn låst til 9:16-forholdet når den plasseres inne i Action Pod.

I godt lys kan opptakene se fantastiske ut, med naturlige farger og skarpe detaljer. Den kan lett konkurrere med alt fra en avansert smarttelefon.

  Slik bruker du flere vinduer i en app på din iPad

Selv om du vil bruke Insta360 Studio-skrivebordsapplikasjonen for å behandle alle klipp for den absolutt beste kvaliteten. Smarttelefonappen er enkel å bruke, men kvaliteten på utdataene er begrenset, og det er best å ikke bruke den til noe annet enn TikTok eller Instagram.

I dårlig lys er ytelsen like dårlig som forventet; det er tross alt en liten sensor. Artefaktene blir tydelige, med en uklarhet rundt alt. Nedenfor er en ramme fra en video som ble tatt i skumringen mens du testet Xinfrared X2 termisk bildekamera:

I mellomtiden gjør den lille størrelsen det enkelt å montere Go 3 for å si et LEGO-tog, men den harde kunstige LED-belysningen ser ut til å sprenge den automatiske ISO-innstillingen til Go 3. Den er ikke i stand til å håndtere disse raske dynamiske lysendringene, og igjen ser vi effekten av mindre enn ideelle lysnivåer:

Batteriet er mye forbedret, med opptil 45 minutter direkte fra Go 3-batteriet (50 % mer enn Go 2). Og ved hjelp av opplading fra Action Pod kan du få opp 173 minutter totalt (når du fotograferer med 1080p30fps). Høyere oppløsning og raskere bildefrekvens vil resultere i lavere batterilevetid. Likevel, for den typen korte, flere klipp jeg har tatt på dette, har batterilevetiden aldri vært et problem.

Sammenlignet med Go 2, gir doble mikrofoner nå mye forbedret lyd (sjekk ut videoanmeldelsen for en prøve)—Insta360 hevder at den nå er «vlogg-klar», og jeg vil si det er rettferdig. Den er ikke så god som du ville fått fra en lapel-mikrofon, og jeg fant ut at den kan fange opp vind ganske dårlig, men generelt var lyden mye klarere enn den hadde noen rett til å være fra en så liten enhet.

Go 3 er også vanntett; på en måte. Selve minikameradelen er helt nedsenkbar til 5m. Action Pod er ikke – den er bare IPX4-vannbestandig. Så selv om lett regn eller gjørmesprut ikke vil gjøre noen skade, bør du definitivt ikke senke den ned når den settes inn i Action Pod. Du kan imidlertid bruke Action Pod til å fjernovervåke søkeren til Go 3 som er under vann.

Insta360-appen

Insta360 er en av få produsenter som tilbyr både en omfattende desktop-applikasjon (Insta360 Studio) og en tilhørende smarttelefon-app, selv om de to er beregnet på ganske forskjellige brukstilfeller.

For de som har tenkt å utføre endelige redigeringer i et profesjonelt skrivebordsprogram, bør du bruke Studio-appen for å sende ut video av høyeste kvalitet. Den har et mindre sett med funksjoner sammenlignet med smarttelefonappen (ingen automatiske redigeringer eller maler), men lar deg ellers justere synsfeltet, utføre objektsporing og tidsforskyvning.

Insta360-smarttelefonappen tilbyr i mellomtiden et stort utvalg av ferdiglagde videomaler, skuddideer, veiledninger og en ny automatisk AI-redigeringsfunksjon. Dette tar ideen om en mal enda lenger, og betyr at du nå bare kan velge klippene du vil bruke, lengden på videoen og litt musikk. Insta360-appen vil se etter interessante biter, kutte i tid til musikk og bruke overgangene. Hvis du ikke liker den delen av klippet det er valgt, er det enkelt å velge et annet startpunkt.

  Ansible for nybegynnere – Ansible Grunnleggende og hvordan det fungerer

Du finner også en spesifikk opptaksmodus for Timelapses, samt en «Starlapse»-modus, som er Insta360s langeksponeringsversjon av en Timelapse.

Bør du kjøpe Insta360 Go 3, eller noe annet?

Hvis du ikke allerede har et actionkamera og du vil ha noe som også kan være et lite livlogging- eller vlogging-kamera, bare for hjemmebruk eller TikTok, så er dette ideelt. Det er enkelt å bruke takket være opptaksfunksjonen med én knapp, og enda enklere å redigere opptakene dine til en rask hendelse i takt med musikk. Når du så vil ta opp noe litt mer fartsfylt, gjør Action Pod din Go 3 til et standard actionkamera, komplett med kompatible monteringspunkter for alle standard tilbehør. Det er det mest allsidige kameraet jeg har brukt til nå.

Hvis du oppgraderer fra Go 2, er oppløsningsbumpen fin, det samme er den nye forhåndsvisningsskjermen. Go2 hadde en ladeveske og fjernkontroll, men ingen måte å forhåndsvise videoen uten å bruke appen. Det er ikke en nødvendig oppgradering på noen måte, men hvis du har råd til det og vil ha den oppløsningen, så er det absolutt en god oppgradering.

Hvis du derimot ikke er interessert i den lille størrelsen, livsloggingsmulighetene, og du bare vil ha et actionkamera, er det definitivt ikke det beste valget. Action Pod er en fin ekstra funksjon, men det er ikke hovedfokuset i denne, og du kan gjøre det mye bedre andre steder, med 4K-oppløsning.

For mer profesjonelle resultater og opptak av beste kvalitet – selv i lite lys – vurder Insta360 One-R med 1-tommers Leica Mod (vår anmeldelse). Fotografering med 4K-oppløsning eller høyere, og med en stor 1-tommers sensor, tilbyr One R et mer standard actionkameraformat, om enn på en modulær måte. Skjermen kan snus for å fungere som en vlogging-forhåndsvisning, og du kan kjøpe større batterimoduler, eller bytte ut objektivet med en 360-modul. Dette er det dyreste alternativet i Insta360-serien.

I mellomtiden, for de som heller vil bare slå rekord og finne ut av ting senere, tilbyr Insta360 X3 (vår anmeldelse) det enkleste og mest action-klare kameraet. Den fotograferer kontinuerlig i 360 grader, og fanger alle vinkler samtidig. Deretter kan du under redigering spore et motiv, endre vinkel eller utføre andre trolldomsarbeid som får det til å se ut som om du har din egen kameraoperatør. Den endelige utskriftskvaliteten er ikke fullt så god fordi du tar et stykke av hele bildet, men den er god nok for actionsekvenser med høy intensitet i godt lys.

Viktige takeaways

  • Insta360 Go 3 er et lite, diskret kamera med en mengde monteringstilbehør, noe som gjør det perfekt for familiebegivenheter og vlogging.
  • Kameraet har brukervennlige appfunksjoner som lar hvem som helst lage overbevisende korte videoer uten å bruke timer på redigering.
  • Selv om Go 3 er allsidig og tilbyr flotte funksjoner for størrelsen, er det kanskje ikke det beste alternativet for de som prioriterer video av høy kvalitet eller trenger en enhet utelukkende for actionbilder. I tillegg har den begrensninger i ytelse og oppløsning i lite lys.