Løs «0xc0000005»-feil og få en problemfri dataopplevelse

Hvis du får feilen 0xc0000005 når du prøver å starte et program eller et spill, ikke bekymre deg.

Du er ikke alene! Mange Windows-brukere rapporterte nøyaktig det samme problemet, hovedsakelig da de forsøkte å kjøre et program eller oppdatere operativsystemet.

Feilkoden 0xc0000005 dukker opp av flere årsaker, inkludert utilstrekkelig RAM, forsøk på å få tilgang til utilsiktede eller skadede minneplasseringer, skadelig programvare og ødelagte filer.

I denne artikkelen vil vi opplyse deg om vanlige årsaker bak feilen og mulige reparasjoner for å reparere det samme.

Vanlige årsaker til feilen 0xc0000005

Tilgangsbrudd: Feilen oppstår sannsynligvis når programmet du vil kjøre prøver å få tilgang til filer eller mapper som ikke har tillatelse eller som det er utilsiktet tilgang til.

RAM: RAM er der datamaskinen din lagrer minnet til kjørende prosesser. Så feil eller utilstrekkelig RAM kan hindre deg i å få tilgang til filen, noe som resulterer i en 0xc0000005 feil.

Ødelagte filer: Systemet ditt kan ha ødelagte data som forårsaker 0xc0000005-feilen ved å forhindre at programmene får tilgang til de nødvendige ressursene for å kjøre som tiltenkt.

Inkompatibel programvare: Står du overfor feilkoden 0xc0000005 etter at du har installert den nye programvaren? Dette kan skyldes at programvaren du installerte ikke er laget for Windows OS eller trenger ekstra maskinvarekonfigurasjon for å fungere ordentlig.

Skadelig programvare: Skadelig programvare i systemet ditt kan forårsake 0xc0000005-feilen ved å endre filene eller programmene for å få tilgang til minneplasseringen som de ikke burde.

Driverproblemer: Drivere er små programvarebiter som lar operativsystemet ditt styre maskinvareenhetene dine om hva de skal gjøre. Så korrupte eller inkompatible drivere i systemet ditt kan forårsake tilgangsbrudd eller konflikter som fører til feilen 0xc0000005.

Jeg vet at det store spørsmålet ditt er hvordan du løser 0xc0000005-feilen. Det er ingen enkelt metode for å fikse feilen 0xc0000005, da årsaken til denne feilen i ditt tilfelle kan være forskjellig fra de andre.

Så uten ytterligere forsinkelser, bli med meg mens jeg viser deg den rette gjør-det-selv-feilsøkingen for å løse feilen 0xc0000005.

  Hvordan laste opp filer til Microsoft Teams

Installer applikasjonen eller programmet på nytt

Hvis applikasjonen du prøver å starte produserer feilen 0xc0000005, eller hvis du på en eller annen måte mistenker at programmet du prøver å få tilgang til forårsaker 0xc0000005-feilen, kan det hende at programvaren ikke er kompatibel med operativsystemet ditt eller feil i installasjonen. seg selv.

Derfor er den beste måten å fikse feilkoden 0xc0000005, i dette tilfellet, å slette og installere programmet på nytt.

Sjekk problemer med RAM

Når RAM er lavt eller ødelagt, gir Windows deg feilen 0xc0000005 hver gang du prøver å kjøre en prosess eller få tilgang til filer.

Dette kan skje på grunn av utilstrekkelig RAM i systemet ditt som ikke har nok plass til å ta opp en ny prosess, eller filene du vil bruke prøver å få tilgang til ødelagt minne.

Du kan kjøre en minnediagnosesjekk for å oppdage feil i RAM ved å følge trinnene nedenfor.

Åpne Windows Memory Diagnostic-appen ved å søke i Windows-søkefeltet.

Før du klikker på Start på nytt nå og se etter problemer (anbefalt), husk å lagre arbeidet ditt da denne metoden lukker alle oppgavene som kjører.

Nå starter systemet automatisk omstarten. Når det er gjort, skanner den RAM og viser resultatene til deg.

Hvis du får noen instruksjoner for å fikse minnefeilene, følg flyten hvis de er nyttige, men bytt ut RAM hvis du støter på noen alvorlige feil.

Skann etter skadelig programvare

Injiserte virus i systemet kan lede programmer til å få tilgang til minneplasseringer som de ikke burde, noe som resulterer i en 0xc0000005-feil.

Dessuten begrenser ikke skadelig programvare i systemet deg bare til 0xc0000005-feilen. Det kan forårsake virkelig alvorlige problemer hvis du ignorerer det.

Hvis det å kjøre et antivirus ikke hjelper deg med feilen 0xc0000005, kan det spare deg for mange andre potensielle risikoer.

Så du mister ingenting i en malware-sjekk. Det er alltid et vinn-vinn-spill.

Du kan enten bruke en antivirusprogramvare etter eget valg for å kjøre skanningen, eller bare følge trinnene nedenfor som bruker Windows innebygde verktøy for å oppdage virus.

Trinn 1: Søk etter Windows Security i Windows-søkefeltet.

Trinn 2: Velg Virus- og trusselbeskyttelse i det nye vinduet.

  7 Topp visuelle kundestøtteplattformer for bedre engasjement

Trinn 3: Bla etter skannealternativer og klikk på den.

Trinn 4: Velg Microsoft Defender Offline-skanning og start skanningen ved å klikke på skann nå-knappen.

Hvis sjekken finner skadelig programvare, klikker du på starthandlinger som du finner i resultatrapporten for å begynne å fjerne viruset fra enheten din.

Men hvis rapporten er ren uten virus på enheten din, gå med følgende rettelse.

Slå av DEP

DEP er en sikkerhetsfunksjon som er innebygd rett inn i Windows. Ved å merke visse områder av datamaskinens minne som «ikke-kjørbare», sikrer verktøyet at ingen kode eller program kjører på bestemte minneplasseringer, og forhindrer skadelig programvare fra å få tilgang til disse stedene.

Noen programmer er imidlertid ikke kompatible med denne funksjonen aktivert på Windows, noe som fører til feilen 0xc0000005. Så slå av DEP for det spesifikke programmet og se om det fungerer.

Trinn 1: Hold inne Windows-knappen og trykk på r for å åpne dialogboksen Kjør.

Trinn 2: Skriv «sysdm.cpl» og klikk ok for å åpne Systemegenskaper.

Trinn 3: Bytt til Avansert-fanen og klikk på innstillingsknappen.

Trinn 4: Naviger til fanen Forebygging av datakjøring i den nye ledeteksten i ytelsesalternativer.

Trinn 5: Velg Slå på DEP for alle programmer og tjenester bortsett fra de jeg velger:

Du kan deaktivere DEP for spesifikke programmer ved å legge dem til som vist nedenfor.

Trinn 6: Klikk på Legg til-knappen og skriv inn det kjørbare filnavnet til programmet du ønsker å deaktivere DEP for.

Trinn 7: Klikk på Bruk og deretter OK for å lagre endringene.

Kjør SFC

Ødelagte, skadede eller manglende filer i systemet ditt kan forårsake feilen 0xc0000005. Å kjøre en SFC-sjekk oppdager de defekte og erstatter dem med de riktige versjonene.

Åpne ledeteksten i Kjør som administrator-modus. For å gjøre dette kan du enten klikke på Windows+r, skrive inn cmd i dialogboksen og trykke på Ctrl+Shift+Enter eller søke direkte etter ledetekst i Windows-søkelinjen og høyreklikke på den for å velge Kjør som administrator.

Velg Ja i tilfelle popup-vinduet ber deg om å tillate ledeteksten for å gjøre endringer på enheten din.

Skriv inn SFC/scannow i ledeteksten og trykk enter.

Start systemet på nytt og sjekk om feilen fortsatt vedvarer.

  10 Kraftig fraktprogramvare for voksende e-handelsbedrifter

Oppdater enhetsdrivere

Ødelagte, utdaterte eller inkompatible drivere på enheten din kan føre til feilen 0xc0000005. Så la oss fikse dem med denne metoden.

  • Åpne Enhetsbehandling ved å søke i søkefeltet i Windows.
  • Utvid Diskdrivere for å se en liste over tilgjengelige drivere i rullegardinmenyen.
  • Høyreklikk på hver av dem og velg Oppdater driver.

Gjør dette for alle driverne du mistenker kan forårsake denne feilen. Hvis du er usikker, prøv å oppdatere alle.

Hvis du synes det er tidkrevende, bruk en driveroppdateringsprogramvare for å gjøre dette for deg. Sjekk ut disse beste driveroppdateringene for å velge den rette.

Endre registerfiler

Sikkerhetskopier registerfilene dine før du prøver denne løsningen.

Trinn 1: Trykk Windows+r og skriv inn regedit til dialogboksen.

Trinn 2: Rett opp banen til HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindows NTCurrentVersionWindows

Trinn 3: Dobbeltklikk på LoadAppInit_DLLs og endre verdien fra 1 til 0.

Trinn 4: Klikk OK for å bruke endringene.

Systemgjenoppretting

Hvis du er usikker på den defekte programvaren du har installert, eller uriktige endringer du har gjort i innstillingene, er gjenoppretting av systemet en fin måte å overvinne feilen 0xc0000005, men husk at det bare fungerer hvis du har opprettet en systemgjenoppretting peker tidligere.

Trinn 1: Skriv inn systemgjenoppretting i Windows-søkefeltet og klikk på Opprett et gjenopprettingspunkt.

Trinn 2: Klikk på Systemgjenoppretting-knappen.

Trinn 3: Velg Anbefalt gjenoppretting og klikk på Neste og fullfør.

Beste praksis for å unngå feilen 0xc0000005

Hold programvaren oppdatert: Sørg for at alle applikasjoner, programmer, programvare og operativsystemer er oppdatert for å unngå feilen 0xc0000005.

Bruk antivirus: Virus og skadelig programvare i systemet ditt forårsaker mange feil, og 0xc0000005 kan være en av dem. Bruk derfor pålitelig antivirusprogramvare for å forhindre at 0xc0000005 oppstår.

Driveroppdateringer: Å ha utdaterte eller defekte drivere i systemet fører noen ganger til feilen 0xc0000005. Så oppdater dem med jevne mellomrom for å sikre feilfri databehandling.

Minnekontroller: Kontroller regelmessig RAM-minnet ditt for å være sikker på at minnet ditt fungerer og ikke er ødelagt. Du kan bruke Windows innebygde minnediagnoseverktøy for dette.

Innpakning

Jeg personlig anbefaler deg å prøve sfc scan og deaktivere DEP-metoder, siden de fungerte for meg da denne irriterende feilen plaget meg.

Jeg er sikker på at du kan slette feilen med de nevnte rettelsene. Du kan imidlertid prøve å rydde opp i de midlertidige filene hvis alle de ovennevnte metodene er ineffektive.

Du kan også lese noen beste måter å fikse Windows Error Code 0x80070057 og Error Code 0x800704cf på.