q Løs Windows krever en digitalt signert driverfeil - tipsbilk.net

Løs Windows krever en digitalt signert driverfeil

Løs «Windows krever en digitalt signert driver»-feil

Introduksjon

Å støte på «Windows krever en digitalt signert driver»-feilen kan være frustrerende, spesielt når du prøver å installere eller oppdatere en enhet. Denne feilen oppstår når Windows ikke gjenkjenner den digitale signaturen til enhetsdriveren du prøver å installere. En digital signatur er en elektronisk signatur som brukes for å bekrefte identiteten til en programvareutvikler og sikre at driveren er pålitelig og ikke har blitt tuklet med.

Det er flere grunner til at du kan få «Windows krever en digitalt signert driver»-feilen:

* Driveren du prøver å installere er ikke signert digitalt av enkjent utvikler.
* Den digitale signaturen til driveren er skadet eller ugyldig.
* Du har deaktivert driversigneringshåndhevelse i Windows.

  Slik kansellerer du en betaling på PayPal

I denne artikkelen vil vi utforske forskjellige måter å løse «Windows krever en digitalt signert driver»-feilen på. Vi vil også diskutere årsakene til feilen og hvordan du kan forhindre at den oppstår i fremtiden.

Årsaker til «Windows krever en digitalt signert driver»-feil

Som nevnt ovenfor, er det flere grunner til at du kan få «Windows krever en digitalt signert driver»-feilen. De vanligste årsakene inkluderer:

Usignert driver

Den mest sannsynlige årsaken til feilen er at driveren du prøver å installere ikke er signert digitalt av en anerkjent utvikler. Dette kan skje hvis du installerer en driver fra en tredjepartskilde eller hvis du bruker en eldre versjon av Windows som ikke støtter digital driversignering.

Skadet eller ugyldig digital signatur

Selv om driveren er signert digitalt, kan det hende at den digitale signaturen er skadet eller ugyldig. Dette kan skje hvis driverfilen har blitt endret eller hvis du har installert en driver fra en upålitelig kilde.

Deaktivert driversigneringshåndhevelse

Som standard krever Windows at alle installerte drivere skal være digitalt signert. Imidlertid er det mulig å deaktivere driversigneringshåndhevelse i Windows. Dette kan være nødvendig hvis du installerer en eldre driver som ikke er digitalt signert eller hvis du feilsøker et driverproblem.

  Dykk dypt inn i forskjellige faser av DevOps-livssyklusen

Hvordan løse «Windows krever en digitalt signert driver»-feil

Det finnes flere måter å løse «Windows krever en digitalt signert driver»-feilen på. De vanligste løsningene inkluderer:

Last ned driveren fra en pålitelig kilde

Den første løsningen er å laste ned driveren fra en pålitelig kilde. Dette betyr å laste ned driveren fra produsentens nettsted eller fra Microsoft Update-katalogen. Ved å laste ned driveren fra en pålitelig kilde, kan du være sikker på at driveren er digitalt signert av en anerkjent utvikler.

Prøv en annen driverversjon

Hvis du ikke finner en digitalt signert driver for din enhet, kan du prøve å bruke en annen driverversjon. Noen ganger kan eldre versjoner av drivere være digitalt signert, selv om nyere versjoner ikke er det. Du kan finne eldre versjoner av drivere ved å søke på nettet eller ved å kontakte enhetsprodusenten.

Deaktiver driversigneringshåndhevelse

Som en siste utvei kan du prøve å deaktivere driversigneringshåndhevelse i Windows. Dette vil tillate deg å installere ikke-signerte drivere, men det anbefales ikke å gjøre dette med mindre det er absolutt nødvendig. Deaktivering av driversigneringshåndhevelse kan gjøre datamaskinen din mer sårbar for skadelig programvare.

  Slik kjører du programvare uten å installere på PC – 2023

Forhindre «Windows krever en digitalt signert driver»-feil

Det er flere ting du kan gjøre for å forhindre at «Windows krever en digitalt signert driver»-feilen oppstår i fremtiden:

* Last alltid ned drivere fra pålitelige kilder.
* Hold Windows oppdatert. Microsoft oppdaterer regelmessig Windows med de nyeste sikkerhetsoppdateringene og -funksjonene, inkludert oppdateringer for driversigneringshåndhevelse.
* Ikke deaktiver driversigneringshåndhevelse med mindre det er absolutt nødvendig.

Konklusjon

«Windows krever en digitalt signert driver»-feilen kan være frustrerende, men den kan løses ved å følge trinnene som er skissert i denne artikkelen. Det er viktig å forstå årsakene til feilen og hvordan du kan forhindre at den oppstår i fremtiden. Ved å følge disse tipsene kan du holde datamaskinen din trygg og sikker.

Vanlige spørsmål

Hva er en digital signatur?

En digital signatur er en elektronisk signatur som brukes for å bekrefte identiteten til en programvareutvikler og sikre at driveren er pålitelig og ikke har blitt tuklet med.

Hvorfor krever Windows digitalt signerte drivere?

Windows krever digitalt signerte drivere for å beskytte seg selv og brukerne mot skadelig programvare. Ikke-signerte drivere kan inneholde skadelig kode som kan skade datamaskinen din.

Hvordan kan jeg deaktivere driversigneringshåndhevelse?

Du kan deaktivere driversigneringshåndhevelse ved å følge disse trinnene:

1. Start datamaskinen på nytt i Sikkermodus.
2. Åpne et ledetekstvindu som administrator.
3. Skriv inn følgende kommando og trykk Enter:


bcdedit.exe -set loadoptions DDISABLE_INTEGRITY_CHECKS

4. Start datamaskinen på nytt.

Er det trygt å deaktivere driversigneringshåndhevelse?

Å deaktivere driversigneringshåndhevelse anbefales ikke med mindre det er absolutt nødvendig. Å deaktivere driversigneringshåndhevelse kan gjøre datamaskinen din mer sårbar for skadelig programvare.