Må jeg deaktivere antivirusprogramvare før jeg installerer Windows 11

Et antivirus er viktig på et Windows-system. Det finnes mange forskjellige antivirus-apper du kan velge mellom. De kjører på skrivebordet ditt som alle andre apper, men de har mye høyere lese-/skriverettigheter enn noen annen app. De er i utgangspunktet portvoktere til hva som kan og ikke kan kjøres på systemet ditt.

Deaktiver antivirusprogramvare før du installerer Windows 11

Hvis du installerer Windows 11 og lurer på om antivirusprogrammet ditt vil forårsake problemer, er den enkleste måten å finne ut av det ved å starte oppgraderingen. Ideelt sett, hvis antiviruset har problemer med oppgraderingen, vil det blokkere det når du prøver å starte det. Du kan godkjenne prosessen eller du kan deaktivere antiviruset før du oppgraderer.

  Windows Update-feil 0x80070422 (fullstendig veiledning)

I noen tilfeller kan imidlertid oppgraderingen starte og mislykkes på et senere trinn. Det kan mislykkes med bare en feilkode og ikke klart tegn på at antiviruset blokkerte den. Det er generelt vanskeligere å avgjøre om oppgraderingsprosessen blir avbrutt i midten. I dette tilfellet kan du prøve følgende.

Sjekk produktsiden og forumene til Anti-virus

Det er alltid best å gjøre dette før du starter oppgraderingsprosessen. Besøk produktsiden for antiviruset du bruker. Sjekk om det er noen oppdateringer om Windows 11. Et godt antivirus vil ha hvitelistet operativsystemet og dets filer. Hvis det er et problem eller en prosess som lar deg oppgradere til Windows 11 uten problemer mens antiviruset kjøres, bør produktsiden eller forumene fortelle deg det samme.

På det notatet, sjekk om andre brukere har problemer med å oppgradere til Windows 11 mens antiviruset kjører. Hvis de er det, er det best å deaktivere det mens oppgraderingen pågår.

  Hvordan fikse Windows Defender er deaktivert av gruppepolicy

Aktiver Windows Defender

Du kan deaktivere antiviruset midlertidig og aktivere Windows Defender i stedet. Det er mulig at Windows 11-oppgraderingsprosessen mener et system som ikke kjører Windows Defender er utrygt. Windows Defender vil ikke blokkere oppgraderingen og det er et rimelig godt antivirus. Deaktiver tredjeparts antivirus til fordel for Windows Defender. Når oppgraderingen er fullført, kan du gå tilbake til å bruke det foretrukne verktøyet.

Ren installering av Windows 11

Hvis du planlegger å reninstallere Windows 11, er antiviruset som er installert på systemet ditt i det gjeldende operativsystemet, uansett hvilket operativsystem det måtte være, uvesentlig. Antiviruset kjører ikke når du starter den rene installasjonen og kan derfor ikke avbryte installasjonsprosessen.

Antivirus vs diskbeskyttelse

Du bør vite at det er en forskjell mellom antivirus og diskbeskyttelse. Et antivirus er en app som kjører i et operativsystem som Windows 10. For at den skal fungere, må den ha sitt miljø, dvs. Windows 10 kjørende.

  Slik aktiverer du Windows 10 på nytt etter en maskinvareendring

Diskbeskyttelse er beskyttelse som brukes på en disk i form av kryptering. En disk, når den er kryptert eller passordbeskyttet, kan ikke nås med mindre passordet er oppgitt eller dekryptert. Diskbeskyttelse er ikke avhengig av at et OS er tilstede for å fungere. Du kan ha brukt diskbeskyttelsen gjennom et stasjonært operativsystem, men det vil fungere utenfor det også.

Hvis du oppgraderer til Windows 11, og den ikke kan få tilgang til eller skrive til en disk, kan det hende du har brukt en slags beskyttelse på den som du må fjerne først.

Konklusjon

Windows 11-oppgraderinger har så langt vært jevne. De forblir i lavt antall med mange brukere som velger å holde seg til Windows 10 som nå er betydelig mer stabil. Når det er sagt, bør antiviruset ditt fortsatt ikke gi deg problemer. Hvis installasjonen mislykkes, se etter logger og feil som kan fortelle deg hvorfor den mislyktes.