Hvordan avle hester i Minecraft

Hester er en av mange nøytrale eller passive mobber i Minecraft. På samme måte som andre mobber av denne typen kan brukes til å samle ressurser eller gi mat til en spiller, tjener hester sitt eget unike formål hvis en spiller er i stand til å temme dem. Når den er temmet, kan en hest rides, og du kan gi den rustning for å holde den trygg når du kjemper mot mobber.

Avle hester i Minecraft

Hester forekommer naturlig i Minecraft og de kommer i forskjellige varianter. Akkurat som høner, katter, ulver, kyr, skilpadder, etc, kan hester avles. Avlshester følger samme prinsipp som andre mobber. Det eneste trikset er å vite hva hesten skal mate.

For å avle hester i Minecraft, må du mate dem med ett av følgende;

Gylne epler eller
Gylne gulrøtter

Mellom epler og gulrøtter er epler mye lettere å få tak i.

Skaff epler i Minecraft

For å få tak i epler i Minecraft, kan du se etter dem i kister som finnes i landsbyer, templer, minesjakter. Du kan også mine dem.

Finn et eiketre (de er ekstremt vanlige)
Knekk bladene på treet.
Fortsett å knekke dem, og de vil miste et eple til slutt.
Se etter store eiketrær og du vil normalt få ett eple av det om ikke mer.

Få gulrøtter i Minecraft

Gulrøtter kan finnes i gårder i landsbyer eller i kister i templer, minesjakter, landsbyer, osv. De finnes oftest i landsbygårder, men ikke alle landsbygårder har gulrøtter.

En gulrot kan være vanskelig å finne, men når du først har funnet en, kan du plante og dyrke mer. I motsetning til epler er én gulrot nok til at du kan lage din egen kilde til dem.

Få gull i Minecraft

Uansett om du velger å mate en hest med et gyllent eple eller en gyllen gulrot, kommer du til å trenge gull. Gull er en malm som oppstår under jorden.

For å utvinne gull trenger du en jernhakke. Gull kan bli funnet på nivå 2-29. Les guiden vår om Minecraft-malm for mer informasjon.

Lag gyllen gulrot/eple

Å lage et gyllent eple eller en gulrot krever;

Et eple eller gulrot
Åtte gullblokker

For å lage en gylden gulrot eller eple;

Åpne håndarbeidsbordet.
Plasser eplet eller gulroten (avhengig av hva du bruker) i den midterste cellen, dvs. den andre cellen i den andre raden.
Plasser gullblokker i alle gjenværende celler.
Samle det gylne eplet eller gulroten.

Avle hester i Minecraft

Du bør ha minst ti gylne epler eller gulrøtter klare. Du kan bruke en blanding av begge. Det er ingen regel som sier at du bare kan mate en hest med epler eller bare gi den gulrøtter. Bland om du vil eller må.

Sørg for at du har minst to temmede hester.
Ta det gylne eplet/gulroten i hånden.
Bruk stedselementet/brukshandlingen på hesten mens du holder gulroten/eplet.
Gjenta til du ser hjerter komme fra hesten.
Gjenta for den andre hesten.
Hvis alt går bra, får du føll.

Konklusjon

Det vanskeligste med å avle hester er å finne gullet til eplene/gulrøttene. Hvis du ikke vet hvordan du skal temme en hest, må du i utgangspunktet «stige opp» på den og fortsette å gjøre det til den slutter å sparke deg av. Det er omtrent det. Det kan kreve ganske mange forsøk med visse typer hester mens andre er mye lettere å temme.