Microsofts AI Copilot til Microsoft 365-apper og Win 11 standardapper

Hei! 🙋Vi har følgende oppdateringer til deg i dag! 📣

Microsofts nye Copilot vil endre Office-dokumenter for alltid

Er du lei av å bruke timer på repeterende oppgaver på Microsoft-produkter? Nå kommer Microsoft 365 med en ny Copilot som skriver og redigerer, analyserer, produserer presentasjoner og administrerer innboksen og meldingene dine.

Copilot er en ny AI digital assistent laget med Microsoft Graphs og ChatGPT versjon 4. Du kan kommunisere med Word, Excel, PowerPoint, Outlook og Teams ved hjelp av Microsoft 365 Copilot, som kan strømlinjeforme og fremskynde prosessen.

Ved å velge Copilot-ikonet fra appens båndmeny kan du aktivere det. Du vil se et sidefelt der du kan skrive inn ønsket handling. Den siste generasjonen av Microsoft Office 365 kombinerer dataene dine i Microsoft 365-apper med kraften til betydelige språkmodeller for å øke kreativiteten, produktiviteten og teamarbeidet på jobben.

Microsoft Copilot ser ut til å radikalt endre hvordan vi bruker Microsoft-produkter, og skriver om ordavsnitt med ti ideer for nytt innhold du kan bla gjennom og fritt justere. I stedet kan du få Copilot til å lage komplette dokumenter for deg.

  12 beste åpen kildekode-hjemautomatiseringsverktøy for ditt drømmesmarthus

Dynamics 365 Copilot hjelper bedrifter med å utstyre sine ansatte med AI-løsninger designet for salg, service, markedsføring, drift og forsyningskjederoller. Takket være disse AI-ferdighetene kan alle bruke mer tid på de mest givende aspektene ved yrkene sine og mindre tid på kjedelige.

Ved å bruke den nyeste utviklingen innen generativ AI, setter Dynamics 365 Copilot CRM og ERP til å fungere for forretningsbrukere, akselererer innovasjon og forbedrer forretningsresultater ved å automatisere tidkrevende prosesser som manuell datainntasting, innholdsoppretting og notattaking.

Microsoft integrerer ChatGPT i Office på flere måter enn én, og den tilbyr mer enn bare et chatbot-grensesnitt. Ved å bruke den kan brukere styre Office-programmer som Excel og PowerPoint uten å fordype seg i deres evner.

Ved å la Copilot lage en pivottabell, kan du bruke den til å bedre forstå radene og kolonnene med data i Excel. Lag en graf eller begge deler. I stedet for å grave gjennom PowerPoint-funksjoner, spør Copilot i PowerPoint om du vil at alle titlene skal være blå i presentasjonen. Du trenger ikke å bruke det lille tastaturet på skjermen; du kan komponere hele Word-dokumenter fra telefonen.

  Slik setter du Ethernet eller Wi-Fi som standard på en Mac

Selv Outlook gjør det enklere å lage e-poster ved å gi korte eller lange meldingsutkast med toneendrende valg. Outlook kan generere utkast, raskt oppsummere alle e-postene dine og generelt gjøre det enklere å prioritere innboksen din.

Windows 11 kommer til å gjøre det enklere å endre standardapper

Microsoft endret hvordan standardprogrammer er satt i Windows 11. I likhet med Windows 10 vises en melding første gang du starter en ny nettleser og klikker på en nettlenke. Men det er den eneste muligheten til å bytte nettleser raskt. Hvis «bruk alltid denne appen» ikke er valgt, vil standardinnstillingen alltid brukes.

Det er veldig enkelt å kjøre ønsket nettleser fra denne ledeteksten og aldri se dette standardvalget igjen når du klikker på nettlenker hvis du ikke klarer å veksle mellom «bruk alltid denne appen». Sammenlignet med Windows 10 er det svært komplisert å bytte standard hvis du trenger å spesifisere standardnettleseren din ved den første lanseringen.

For å overvinne det. Microsoft sa formelt at de ville «bekrefte vår langvarige strategi for å gi brukere kommandoen over deres Windows PC-opplevelse og oppmuntre utviklere til å dra nytte av vår åpne plattform» for å bekjempe det.

  10 apper/plattformer for turplanlegging for å lage reiseruter for din neste ferie

Kunder kan nå få tilgang til menyen for å endre standardapplikasjonene sine ved å bruke en ny «innstillings dyplenke URI», og utviklere kan bruke en ny «felles støttet tilnærming» for å la forbrukere velge den appen som standard. Som et resultat bør du kunne spare litt tid.

Også, ifølge Microsoft, vil brukere ha flere valg over hvilke apper som er festet til skrivebordet, startmenyen og oppgavelinjen. Microsoft uttalte at de ønsker å sikre at brukerpreferansene blir respektert og iverksetter tiltak for å stoppe uautoriserte endringer. Når utviklerne har tilpasset seg den nye måten å gjøre ting på, hevder virksomheten at den vil forfølge dette videre senere i år.

Microsoft vil sette standarden høyt ved å omfavne disse egenskapene så snart de tilbys i Edge. Begge funksjonene vil bli utgitt i løpet av de kommende månedene, og begynner med Windows Insider Dev Channel. Det er ukjent når en offentlig utgivelse vil skje, men det vil trolig bli senere.

For flere oppdateringer, sjekk ut vår siste teknologikategori.