Moderniser IT-tjenestene dine med Freshservice ITSM og reduser kostnadene

IT Service Management (ITSM) er en avgjørende prosess som sikrer levering av maskinvare- og programvarerelaterte IT-tjenester til interne eller eksterne kunder. Freshservice gjør denne ITSM-prosessen effektiv og rimelig.

Bedriftens implementeringsstrategi for informasjonsteknologi (IT) avhenger i stor grad av hvordan du utfører, administrerer og leverer IT for forretningsbehov. Du må sørge for at de riktige menneskene, prosessene og teknologien er på plass for IT-implementering.

Dette kan føles overveldende, spesielt for små, mellomstore og oppstartsbedrifter. Derfor trenger du dedikert forretningsprogramvare for å hjelpe ITSM-lederen eller teamet med å håndtere prosjektene. Freshservice er en slik app du kan satse på.

Hva er ITSM?

ITSM er forretningsprosessen som overvåker leveringen av IT som en tjeneste til terminalforbrukeren. Forbrukeren kan være dine ansatte, bedriftskunder eller sluttbrukere. Prosessen skaper en blåkopi for å inkludere IT-maskinvare, programvare og hvordan en IT-representant må bistå kundene med IT-aktivering.

Å bestille en Wi-Fi-ruter for regnskapsavdelingen i en bedrift kan være det enkleste eksemplet på en ITSM-prosess. Avdelingsleder vil sende en forespørsel til innkjøpsteamet. Innkjøpsteamet vil videresende forespørselen til ITSM.

Nå vil ITSM-lederen undersøke ruterkonfigurasjonen, kjøpe den gjennom innkjøp og konfigurere den i kontoavdelingen slik at teamet kan bruke Wi-Fi.

Hvorfor trenger du ITSM for å administrere IT-tjenester?

Du må sette opp et ITSM-team hvis virksomheten er avhengig av IT mye. Finn nedenfor hvorfor du trenger ITSM:

 • Gjør IT-teamet effektivt og kostnadseffektivt ved å tilpasse det til forretningsmålene og beregningene
 • Ta utviklings- og IT-teamet til ett bord for DevOps-prosesser
 • La IT-teamet dele sin ekspertise med resten av virksomheten
 • Kontinuerlig forbedre IT-aktiveringsprosessen i virksomheten
 • Minimer kostnadene ved anskaffelse av IT-maskinvare og programvare
 • Gjør IT-innkjøp effektiv ved å anskaffe objektivt
 • Gjør IT-teamet ansvarlig for innkommende oppgaver via billetter og dokumentasjon
 • Forbedre IT-tjenesteteamet og gjøre det kundeorientert
 • Forhindre større hendelser som deaktiverer IT-systemer
 • IT-teknikerne blir smidige i å reagere på store hendelser

Brukstilfeller av ITSM

ITSM skaper et organisert og strømlinjeformet leveringssystem for IT-tjenester på tvers av virksomheten, enten for interne eller eksterne kunder. Finn de viktigste brukstilfellene nedenfor:

  Slik bruker du retningslinjer for å stille opp PowerPoint-objekter

Systematiske serviceforespørsler

ITSM hjelper din virksomhet med å lage et dokumentert billettsystem for IT-anskaffelser, reparasjoner, installasjoner osv. Dermed går ikke IT-tjenester tilretteleggingsteamet glipp av noen serviceforespørsler. Du kan også måle ytelsen til IT-teamet.

Opprette en IT-kunnskapsbase

IT-tjenesteadministrasjonsprosessen hjelper deg også med å utvikle og administrere en kunnskapsbase. IT-kundeservice og interne ansatteserviceteam kan bruke denne kunnskapsbasen til å hjelpe kunder og ansatte.

Administrere IT-maskinvare og -programvare

Som en IT-bedrift trenger du ikke bare å anskaffe IT-programvare og -maskinvare. Du må også sørge for at organisasjonen din bruker disse godt og får lønnsomme inntekter.

ITSM-teamet eller lederen vil sørge for riktig sporing av alle forretningsmaskiner og apper. Teamet vil også overvåke installasjon, oppgradering, feilsøking og brukssporing av slike immaterielle eller materielle forretningseiendeler.

Hvordan Freshservice kan hjelpe ITSM

ITSM er avgjørende for moderne virksomheter som bruker IT for å tjene penger. Men det betyr ikke at ITSM skal være en kostbar og tidkrevende prosess. Freshservice sikrer at ITSM-teamet eller -lederen din holder seg på toppen av hvert IT-prosjekt og kundeserviceforespørsel ved å bruke en enkel, men robust forretningsapp.

Den har mange funksjoner for å støtte ITSM-prosessen din. Jeg skal forklare deg de om litt. Du må imidlertid ta en titt på følgende ITSM-kjerneaktiviteter som Freshservice løser umiddelbart:

 • Freshservice hjelper deg med å bygge en AI-drevet kunnskapsbase. Kunnskapsbasen oppdaterer seg selv ved hjelp av maskinlæring (ML) og kunstig intelligens. Dermed kan du fokusere på å gjøre det mulig for ITSM-agenter å få tilgang til kunnskapsbasen for å løse klientspørsmål raskt og nøyaktig.
 • Freshservice ITSM AI tildeler billetter automatisk til agentene. Agenter trenger ikke bruke tid på å gjennomgå oppgaver i henhold til deres ferdigheter. AI gjør det for dem.
 • Freshservice kan hjelpe deg med å lage en enkel og rimelig endringsadministrasjonsprosess for å oppgradere virksomhetens IT-maskinvare og programvare i henhold til markedsdynamikken.
 • Freshservice ITSM AI kan skille mellom en hendelse og en servicebillett uten menneskelig innblanding. Den skanner hele ITSM-tjenestedatabasen for å finne lignende billetter og lærer av dem. Dermed kan ITSM-teamet raskt finne ut om de svarer på en hendelse eller vanlig serviceforespørsel.
 • ITSM-verktøyet til Freshservice hjelper deg med å lage automatiserte svar på kundeforespørsler og tilordne kunder til aktive agenter når det er nødvendig.
  Fungerer Bitcoin/Crypto kraner? – Geekflare

Hva er Freshservice?

Freshservice er en IT helpdesk og webapp for IT-tjenesteadministrasjon som lar deg behandle IT-driftsbilletter raskere og rimeligere. Du kan lage et selvbetjeningssystem for IT-feilsøking, et billettsystem og en kunnskapsbase for ITSM-frontlinjeagenter.

Skyappen tilbyr også en mobilapplikasjon for Android- og iOS-enheter. Dermed kan IT-administratorer betjene forespørsler fra hvor som helst med en internettforbindelse.

Freshservice tilbyr også ITIL-klare programvaremoduler som hjelper IT-administratorer med å administrere IT-ressurser, problemer, hendelser, oppdateringer, endringsplanlegging og utgivelser.

ITAM-komponenten (ITAM) hjelper bedrifter med å utøve kontroll over IT-programvaren og -maskinvaren. Alle IT-ressurser kan merkes, legges til, fjernes, spores osv. for å sikre aktivabevissthet og synlighet.

I tillegg tilbyr ITSM-verktøyet en gamification-funksjon kalt «Arcade». Denne funksjonen gjør det mulig for IT-agenter i frontlinjen å løse IT-billetter som spill og å få resultatpoeng.

Funksjoner ved Freshservice

Det er mange funksjoner for IT helpdesk og serviceadministrasjon på Freshservice. Men følgende er de viktige og må-ha-funksjonene du må kjenne til:

Hendelseshåndtering

Dens automatiserte og AI-verktøy gjør det mulig for teknikere å umiddelbart finne ut årsakene til hendelsen. Appen gir også alle kunnskapsbasene og programvareverktøyene teknikerne kan trenge for å løse hendelser.

Forbrukersentrert tjeneste

Freshservice ITSM-programvare hjelper deg med å skape en verdikjede i kundebillettsystemet og gjøre fornøyde kunder. Kunder kan bruke selvbetjeningsportaler for mindre feil og problemer. For større problemer tildeler AI-verktøyet automatisk en støttetekniker som kan løse billetten raskere enn andre.

Kunnskapsforvaltning

Det skaper en robust kunnskapsbase for virksomheten din ved å integrere interne innholdsstyringssystemer, tredjepartsinnhold, offentlig innhold og så videre. Dessuten beskytter den på en intelligent måte den konfidensielle kunnskapsbasen fra de offentlige portalene for selvbetjening.

Problemhåndtering

Verktøyet kan isolere kundeproblemer og knytte dem til eksisterende eller tidligere hendelser. Den kan også utføre rotårsaksanalyser av problemer med Freshservices tidslinje for hendelser. Til slutt hjelper det å oppdage problemer raskere å minimere IT-nedetider i virksomheten.

Samlet tjenestekatalog

Du kan enkelt implementere utvidbare og kraftige arbeidsflyter som garanterer rask tjenestelevering. Dette inkluderer alt så enkelt som passordgjenoppretting til så komplekst som nye tekniske stillinger eller lederansettelser og onboarding.

Endringsledelse

Når bedriften din trenger å endre driften, DevOps og andre avdelinger, kan du stole på Freshservice for rimelig og feilfri endringshåndtering. Verktøyet sikrer at ITSM-lederen din har nok verktøy og arbeidsflyter til å gjøre overgangen smidig.

  Hva er cyberutpressing og hvordan beskytte deg mot det?

Arbeidsbelastningshåndtering

Freshservices AI-arbeidsbelastningsanalyse og -administrasjon gjør at du kan utnytte arbeidsdagen til ITSM-teamet ditt på best mulig måte uten å slite ut arbeidsstyrken. Dens underliggende algoritme evaluerer kontinuerlig oppgavene til individuelle agenter, støttenivåer og ledere. Det balanserer arbeidsmengden slik at hele teamet holder seg energisk og glad.

Utgivelseshåndtering

Du kan enkelt planlegge ny maskinvare- og programvareutgivelser på Freshservice. Det dedikerte Release Management-verktøyet tilbyr funksjoner som kunngjøringer, byggedokumentasjon, opprettelse av en startdato for utgivelsen, angi en ny utgivelsesimplementeringsfrist og mer.

Fordeler med Freshservice

Nedenfor finner du fordelene ved å bruke Freshservice som organisasjonens ITSM-verktøy:

 • Freshservice eliminerer behovet for at ITSM-teamet ditt skal bli opptatt med mange apper og verktøy for å administrere IT-helpdesk- og tjenesteleveringsoppgaver. Dette alt-i-ett-verktøyet er alt du trenger for å administrere små ITSM-prosjekter på bedriftsnivå.
 • Alle abonnementene kommer med tilgangsfunksjonen for mobilapper. Dermed kan ITSM-ledere og -agenter gjøre arbeidet sitt hvor som helst.
 • Du kan lage ulike støtteportaler for ulike bransjer og kontrollere alle plattformene fra én applikasjon i backend.
 • Integrer med Microsoft 365-apper som Teams for bedrifter som jobber i et Microsoft 365-miljø.
 • Helt skybasert app. Du trenger ikke å installere noen apper på bedriftens arbeidsstasjoner.
 • Rimelig sammenlignet med Freshservice-alternativer.

Alternativer til Freshservice

Se på disse Freshservice-alternativene hvis du ønsker å vite om flere ITSM-verktøy før du får et:

#1. Jira Service Management

Jira Service Management gjør IT-serviceadministrasjon transparent, synlig og samarbeidsvillig. Du kan koble IT helpdesk-problemer med andre Jira-verktøy og tredjeparts bedriftsapper. Det er et alternativ å koble DevOps med ITSM for å kontinuerlig forbedre IT-tjenesteleveransen.

Verktøyet leveres med ulike tjenesteadministrasjonsmaler som bedriften din kan trenge. Dermed kan du ta appen i bruk og tjene penger fra den aller første daten uten å kaste bort tid på oppsett og læring.

#2. Salesforce

Salesforce Service Cloud er egnet for IT-bedrifter som på en eller annen måte håndterer eller trenger felt IT-service, kontaktsentre, selvbetjeningsplattformer for ansatte/kunder osv. Tjenesteadministrasjonsverktøyet kan koble sammen andre kontaktsenterverktøy og tjenester som trådløs telefoni, kablet telefoni , chat og e-post.

Dens bemerkelsesverdige IT helpdesk og serviceadministrasjonsverktøysett inkluderer saksbehandling, automatisering, veiledet arbeidsflyt, AI, fjernassistanse, etc.

Innpakning

Å velge et ITSM-verktøy for IT helpdesk og IT-tjenesteadministrasjon kan være overveldende med all tilgjengelig programvare. Men hvis du ønsker å prøve kompetent og potensiell ITSM-programvare, prøv definitivt Freshservice. Du kjenner allerede ulike funksjoner ovenfra. Du trenger bare å kickstarte et eksempel på et ITSM-prosjekt i denne appen gratis ved å bruke prøvetilbudet.

Du kan også utforske noen av de beste IT-helpdesk-løsningene for små og store bedrifter.