En Skummel Virkelighet: Når Politiet Blir Ofre for Nettkriminalitet
Verden vi lever i kan ofte virke utrygg. Nyhetssendinger er fylt med rapporter om uro og kriminalitet, noe som kan skape en følelse av usikkerhet.
Heldigvis har vi rettshåndhevende myndigheter som jobber for å beskytte oss. Enten det er politiet, lensmenn, statspoliti eller FBI, vet vi at vi kan søke hjelp hos disse organene når lovbrudd skjer.
Men hva skjer når rettshåndhevelsesorganene selv blir rammet av kriminalitet? Hvem ringer de etter hjelp? Når politiet opplever nettkriminalitet, spesielt løsepengevirus, kan de kontakte MonsterCloud.
MonsterCloud tilbyr tjenester for å håndtere løsepengevirusangrep for rettshåndhevende myndigheter over hele landet. De har bistått politi- og lensmannskontorer som har blitt rammet av denne skadelige formen for nettkriminalitet. La oss se nærmere på hva som skjer når et rettshåndhevende organ blir utsatt for et løsepengeangrep, og se på noen eksempler der MonsterCloud har hjulpet.
Hva Innebærer et Løsepengeangrep?
Løsepengevirus er en særlig skadelig type nettkriminalitet der hackere tar kontroll over en datamaskin eller et nettverk og krever løsepenger for å frigjøre filene. Etter et løsepengeangrep mister du tilgangen til alle filene dine og mottar et krav om betaling for å få filene låst opp.
Dette kan lamme en virksomhet, forårsake nedetid, tap av data og i verste fall føre til tap av kontroll over sensitiv informasjon. Derfor er det avgjørende å kontakte et profesjonelt firma for fjerning av løsepengevirus i slike situasjoner. Det anbefales ikke for de fleste bedrifter å forsøke å betale løsepengene selv.
MonsterCloud behandler tusenvis av løsepengeangrep hvert år, og erfaringen viser flere problemer med å håndtere slike angrep på egenhånd. Løsepengevirusene er vanligvis svært sofistikerte og krever kompetanse som overgår de fleste interne IT-avdelinger. Selv om du betaler løsepengene, er det ingen garanti for at hackerne faktisk vil gi deg tilgang til systemene dine igjen. De kan også angripe på nytt når som helst.
Hvem Er Målgruppen for Løsepengeangrep?
Hackere som benytter seg av løsepengevirus, kan potensielt angripe alle datanettverk. Men de vet at de største pengene ligger i å angripe store organisasjoner. Et raskt søk på Google etter nylige løsepengeangrep vil gi deg en pekepinn på hvilke typer institusjoner som er mest utsatt. De med betydelige økonomiske ressurser, flere inngangspunkter og store mengder sensitiv data er de «beste» målene.
Dette er grunnen til at vi ser at store selskaper, byer og lokale myndigheter, skoler, sykehus og politimyndigheter ofte er de hyppigste målene. Disse organisasjonene har mye å tape og kan være motivert av flere grunner til å holde angrepene hemmelige, noe som øker sannsynligheten for at de vil forsøke å betale løsepengene raskt og diskret.
Hvorfor Er Politi Myndigheter Mål for Løsepengeangrep?
I løpet av de siste to-tre tiårene har mange politimyndigheter i landet gjort en innsats for å digitalisere seg. Mange avdelinger har satt i gang store kampanjer for å digitalisere sine papirbaserte filer, rapporter, skjemaer og lignende, for å la politiet utføre jobben sin raskere og mer effektivt.
Overgangen fra papirbasert til digitalt system har vært en stor fordel for politiet. Det har spart penger og gjort det mulig for politiet å være mer fleksible og effektive i felten. Det gir også muligheten for sanntidsinformasjonsdeling som bidrar til at politiet kan utføre jobben sin bedre.
Det store problemet er imidlertid at de verdifulle og sensitive dataene som politiet bruker og produserer, nå er lagret online. Dette betyr at kriminelle som tidligere aldri ville ha vært dumme nok til å gå inn på en politistasjon for å kreve løsepenger for arkivskapene, nå kan forsøke den digitale ekvivalenten.
Hvordan MonsterCloud Hjelper Politi Myndigheter
Når du leser de mange positive omtalene av MonsterCloud på nettet, vil du se at de samarbeider med bedrifter og organisasjoner i alle størrelser. Dette inkluderer alt fra store selskaper til små bedrifter og kommuner.
Mange institusjoner er forståelig nok nervøse for å publisere firma- eller bynavnet i omtalene, da de har investorer, aksjonærer og bekymrede innbyggere å tenke på. En gruppe som vanligvis ikke har noen problemer med å sette navnet sitt på omtalene av MonsterCloud, er politimyndigheter.
MonsterCloud har lenge samarbeidet med politimyndigheter, ofte til redusert pris eller gratis. Dette oppdraget om å støtte politiet i deres viktige arbeid springer ut fra MonsterClouds administrerende direktør Zohar Pinhasis egen tid i det israelske militæret, hans arbeid som ekspert på cybersikkerhet og hans langvarige samarbeid med politimyndigheter over hele verden for å bekjempe cyberterrorisme.
På MonsterClouds nettside kan du se attester fra en rekke politi- og lensmannskontorer som selskapet har hjulpet gjennom årene med å fjerne løsepengevirus og gjenopprette filene deres raskt og uten problemer.
Konklusjon
MonsterCloud vurderer, reparerer og bidrar til å forhindre fremtidige løsepengeangrep for politimyndigheter over hele landet. De utfører arbeidet raskt og grundig, og de gjør det av en følelse av plikt til å hjelpe dem som beskytter oss.
Selv om hver enkelt sak kan være unik, er det felles tema at det er et stort problem når politimyndighetene blir utsatt for et løsepengeangrep. Det kan sette politiet i fare i felten og det kan føre til at kriminelle ikke blir straffet for sine forbrytelser.
Når politiet kontakter MonsterCloud, trår selskapets dyktige eksperter innen cybersikkerhet til. De sørger for at politiet får gjenopprettet alle sine kritiske data, og de gjør det raskt. De vet at hvert minutt en politiavdeling er nede, øker faren for hele samfunnet de betjener.