Nå med et bedre sidefelt, forbedret bilde-i-bilde og mer

Navigering gjennom nettleserfunksjonene dine må være så strømlinjeformet som mulig, og det er noe den siste Firefox-oppdateringen bringer. Når du åpner Mozilla Firefox-nettleseren og lar den oppdatere til versjon 116, vil du legge merke til flere forbedringer av livskvaliteten.

Mozilla har sluppet Firefox 116

Mozilla utgitt Firefox 116 1. august 2023, noe som gjør den til den første Firefox-versjonen som ikke støtter Windows 7 og Windows 8 eller Apple macOS 10.12, 10.13 og 10.14.

Den mest merkbare forbedringen er brakt til sidefelts tilgjengelighet og administrasjon. Denne siste oppdateringen har imidlertid også andre fine funksjoner, som enklere overføringer mellom operativsystemet og nettleseren og tilleggsfunksjoner til bilde-i-bilde-modus.

  Er Conversation Designer-sertifiseringen riktig for deg?

Før oppdatering 116 kunne brukere få tilgang til sidefeltet via tastaturkommandoer, og dermed få tilgang til panelene Bokmerker, Historikk og Synkroniserte faner. Det var imidlertid ganske vanskelig å navigere mellom paneler og endre sidefeltplassering, spesielt for de som foretrakk hurtigtaster.

Det er grunnen til at den siste oppdateringen introduserer sidefeltbryteren. Sidefeltet lar nå brukere åpne sidefeltet ved å bruke Shift+Tab, navigere gjennom menyene og panelene ved hjelp av piltastene, og få tilgang til et bestemt panel eller meny med Enter. Per nå støtter alle sidefelt denne funksjonen fullt ut.

Den siste Firefox-oppdateringen vil forbedre ytelsen på Raspberry Pi-enheter

Før patch 116 hadde Mozilla problemer med videodekoding på Raspberry Pi 4-enheter, noe som forårsaket massiv CPU-bruk. Enkelt sagt, visning av HD-videoer eller videoer med høy bildefrekvens på Raspberry-enheter resulterer vanligvis i hakking, etterslep og hoppet over bilder.

  Hvordan blokkere nummer fra å ringe og sende tekstmeldinger på T-Mobile

Raspberry Pi 4 støtter maskinvareakselerert videodekoding og -koding. Dette krever i sin tur en Linux-kjerne API kalt V4L2-M2M (Video4Linux Memory-to-Memory), som Firefox manglet.

Dette fikk Firefox-utviklere til å fokusere på å introdusere støtte for V4L2-M2M til Firefoxs ARM-bygg. I følge Firefox sine egne feilrapporterhar disse endringene endelig blitt mulig med patch 116.

Flere forbedringer og endringer i Firefox 116

Firefox introduserte forbedret Picture-in-Picture tilbake i patch 113, slik at brukere kan spole tilbake videoer og sjekke videovarighet. Med oppdatering 116 kommer Firefoxs bilde-i-bilde-modus også med en volumglidebryter.

Et annet flott tillegg som kan øke produktiviteten betraktelig er muligheten til å kopiere hvilken som helst fil fra operativsystemet og lime den inn i Firefox.

  11 beste matlagingsspill for å slippe løs Gordon Ramsey i deg

Til slutt, en bemerkelsesverdig endring som mange brukere har bedt om, handler om å gjenåpne lukkede faner. Med patch 116 vil trykk på Ctrl+Shift+T på Windows og Linux eller Command+Shift+T på Mac nå åpne den siste lukkede fanen eller vinduet i den rekkefølgen de ble lukket.

Hvis det ikke er noen kvalifiserte faner eller vinduer å åpne, vil Firefox ganske enkelt gjenopprette den siste økten du lukket.

Firefox 116 kommer med mye nødvendige endringer, forbedringer og nye funksjoner

Alle endringene nevnt ovenfor tjener til mer eller mindre å forbedre arbeidsflyten til alle som bruker Firefox og bør bli aktive så snart du oppdaterer nettleseren din.

Enten du prøver å raskt navigere gjennom bokmerkene i sidefeltet eller justere volumet til en bilde-i-bilde-video uten å bytte fane, har patch 116 justeringer og endringer som kommer alle til gode.

Gitt Firefoxs nylige fokusskifte på hastighet og produktivitet, mener vi at det er mer enn nok grunn til å gjøre Firefox til din standardnettleser.