No-Fluff Roadmap for å bli en etisk hacker [2023]

Det er ingen stopper for nettsikkerhetsangrep og nettkriminelle aktiviteter med den økende avhengigheten av nettskyen og nettjenester fra enkeltpersoner og organisasjoner.

Med den blomstrende digitaliseringen og store tjenester, e-handelsprodukter og finansielle transaksjoner på nettet, leter hackere alltid etter smutthull i sikkerheten og sårbarheter for å finne en mulighet til å bryte et selskaps nettverk og systemer og utføre ondsinnede aktiviteter.

Et hackingangrep skjer hver 39 sekunder og rundt 300 000 skadelig programvare opprettet hver dag – har økt viktigheten av nettsikkerhet og dyktige personer som kan bidra til å minimere cybersikkerhetsrisiko og sjansene for online brudd.

Det er her viktigheten av en etisk hacker skinner. Rollen til en etisk hacker er å sikre en organisasjons nettsikkerhet ved å finne og fikse sikkerhetshullene før hackere kan utnytte dem.

Hvis du er interessert i å bli en etisk hacker og ønsker å utforske og lære mer om dette feltet, er dette den perfekte artikkelen. I denne artikkelen vil vi se hva en etisk hacker gjør, nøkkelferdigheter som kreves og ansvar, karrieremuligheter og en trinn-for-trinn-guide for å bli en etisk hacker for å bygge en lukrativ karriere.

Forstå etisk hacking og hva gjør en etisk hacker?

Etisk hacking, også kjent som white-hat hacking, er der en etisk hacker bruker forskjellige hackingteknikker, verktøy og programmeringsferdigheter for å teste og forbedre et nettverks eller systems sikkerhet.

Rollen til en etisk hacker er å identifisere og adressere systemsårbarheter og svakheter en hacker kan utnytte for å få uautorisert tilgang til ondsinnede formål, som å utføre datainnbrudd og skade en organisasjons omdømme og merkevareimage.

Dermed hjelper en etisk hacker organisasjoner med å finne sikkerhetssårbarheter og fikse dem før de blir utnyttet av en hacker. Dette er en vinn-vinn-situasjon for begge parter – ettersom organisasjoner kan sikre den ytterste cybersikkerhet, og hackere får betalt for det samme.

Etiske hackere kan enten jobbe som interne sikkerhetseksperter, simulerte offensive cybersikkerhetsspesialister eller uavhengige kontraktører.

I motsetning til nettkriminelle eller ondsinnede hackere, jobber etiske hackere med selskaper og organisasjoner for å finne sårbarheter ved å bruke effektive programmeringsferdigheter og verktøy og tilby løsninger for å fikse dem før hackere oppdager dem.

Les også: Ethical Hacker Online Training Grounds

Er etisk hacking et lukrativt yrke?

Gitt de økende sikkerhetstruslene og viktigheten av å sikre sikkerhet og redusere risikoer – er etisk hacking et av de mest lukrative og mest etterspurte yrkene i dagens tidsalder.

Med gode ferdigheter og gode kvalifikasjoner kan du tjene en lønn på seks sifre og over som en etisk hacker. Faktisk, ifølge Glassdoor, er gjennomsnittslønnen til en etisk hacker $117 752 per årmed en ekstra lønn på $9 418 per år.

Lønnen din som etisk hacker bestemmes av flere faktorer som din kunnskap om cybersikkerhet, nettverk, programmering og mer, og også din generelle erfaring og sertifiseringer.

Selv om det kan føles utfordrende i begynnelsen når du starter din karriere som en etisk hacker på inngangsnivå, med konsekvent innsats, kvalitetserfaring og gode sertifiseringer, kan du vokse og bygge en lukrativ karriere for deg selv.

Hvilke ferdigheter må en etisk hacker ha?

For å skille deg ut i karrieren din som en etisk hacker, må du utvikle essensielle ferdighetssett. Her er toppferdighetene du må mestre for å bli en profesjonell, etisk hacker:

 • Grunnleggende Linux: Linux er et dominerende og mye brukt operativsystem som driver de fleste nettsteder og servere. Mange skyservere, som Azure og AWS, er distribuert på Linux OS; Derfor er det et pluss for en dyktig, etisk hacker å kjenne til det grunnleggende og grunnleggende om Linux. Du kan prøve sertifiseringer som Linux Essentials eller Red Hat-sertifisering for å lære og friske opp Linux-ferdighetene dine.
 • Tekniske ferdigheter: Å ha en robust forståelse av datanettverk og deres funksjon, inkludert forståelse av protokoller som Ethernet og TCP/IP, er avgjørende for en etisk hacker. Det er også avgjørende å gjøre deg kjent med typene nettverksmaskinvare, for eksempel svitsjer, rutere og brannmurer.
 • Programmeringsferdigheter: Selv om det ikke er nødvendig å vite hardcore-programmering, er det en fordel å være kjent med programmeringsgrunnlaget for alle populære språk, som C, C++, Python eller Java, spesielt for å vite hvordan datasystemer fungerer. Rollen til etisk hacking krever ofte tilpasset koding eller skripting for å lage sikker programvare eller analysere eller reversere ondsinnet kode. Derfor er det et pluss for en etisk hacker å kjenne grunnleggende programmeringsferdigheter.
 • Grunnleggende nettverk: Å forstå grunnleggende nettverk for nettsikkerhet og lære om protokollene, topologien og arkitekturen bidrar til å bygge effektive sikkerhetstiltak og strategier mot nettangrep og implementere hendelsesrespons og etterforskning.
 • Kommunikasjonsevner: Som en etisk hacker er det ikke nok å bare finne sårbarheter. Du må effektivt kommunisere omtrent det samme til seniorene dine, som inkluderer tydelig rapportering og å lage muntlige presentasjoner for å fikse sårbarhetene så tidlig som mulig.
  Hvordan utvikle en positiv bedriftskultur i organisasjonen din

Etisk hacking krever derfor både harde ferdigheter og myke ferdigheter og konsekvent læring for å holde deg oppdatert på de nyeste trendene, verktøyene og teknologiene – for å bygge et bunnsolid grunnlag og vokse i din karriere som etisk hacker.

Nøkkelansvar for en etisk hacker

Etiske hackere må gjennom formell opplæring, Certified Ethical Hacking (CEH v11) fra anerkjente opplæringsinstitutter for å utmerke seg i etisk hacking.

Enkeltpersoner læres flere ferdigheter og verktøy og gjøres oppmerksomme på det kritiske ansvaret de må ta seg av som etiske hackere.

Her er hovedansvarene til en etisk hacker:

 • Skann og hack organisasjonens nettverk og systemer for å se etter smutthull og sårbarheter.
 • Sjekk innstillinger og installasjoner for sikkerhetsoppdateringer for å unngå misbruk.
 • Bidra til å unngå inntrengningsdeteksjon og -forebyggende systemer.
 • Finn hull i trådløse krypteringer for å forhindre cyberangrep på nettservere og applikasjoner.
 • Håndtere risikoer som oppstår på grunn av tyveri av eiendeler i bærbare datamaskiner og svindel med systemer.
 • Signer taushetsplikt eller konfidensielle avtaler for å beskytte organisasjonens kritiske data og informasjon.

Forutsetninger for en etisk hacker

Før de velger og hopper videre til karrieren til en etisk hacker, lurer mange på hvilke ferdigheter eller kunnskaper som kreves, og om man trenger en grad for å bli en etisk hacker.

Selv om det ikke er en nødvendighet å ha en profesjonell grad i etisk hacking, er det definitivt en ekstra bonus – noe som gjør deg mer pålitelig, pålitelig og troverdig. Å bli en etisk hacker krever å oppnå kritiske ferdigheter, som nevnt ovenfor, og uten en formell grad, må man være svært erfaren, kunnskapsrik og dyktig for å få en god jobb som etisk hacker.

Et steg-for-steg veikart for å bli en etisk hacker

Følg dette trinnvise og detaljerte veikartet for etisk hacking for å bane veien for å bli en etisk hacker.

#1. Bli kjent med LINUX/UNIX

Som en etisk hacker er det svært viktig å bli kjent med operativsystemene LINUX og UNIX, siden LINUX er et av de mye brukte og populære operativsystemene for hacking.

LINUX kommer med et intuitivt brukergrensesnitt, gir flere verktøy for hackere, og sikrer høyere sikkerhet for datasystemer. Noen populære Linux-distribusjoner inkluderer Ubuntu, Red Hat Linux, BackTrack Linux og mer, sammen med Kali Linux – spesielt tilpasset for hackingformål.

#2. Lær C-programmering

C-programmeringsspråket er et av de tidligste og mest primitive programmeringsspråkene av alle, som også danner en base for å lære LINUX/UNIX ettersom det er fullstendig skrevet i C.

For å bruke Linux OS og evaluere og dekonstruere koder på en enkel måte, gir mestring av C et overtak til etiske hackere. Samtidig kan du også lære andre topp programmeringsspråk, som Python, PHP, Javascript og SQL, for å bli en dyktig etisk hacker.

  8 beste online skjemabyggere for bedriften din

#3. Lær hvordan du forblir anonym

Å skjule din online identitet og ikke etterlate spor av bevis er en av de mest kritiske ferdighetene til en etisk hacker, som bidrar til å sikre at ingen kan spore ruten du følger for å trenge gjennom eller hacke ned et system.

Proxychains, Anonsurf og MacChanger er de beste verktøyene som kan hjelpe deg å sikre anonymitet og beskytte din online identitet.

Ellers kan black hat-hackere og nettkriminelle dra unødige fordeler hvis de oppdager prosessen du fulgte for å hacke et system – noe som resulterer i datainnbrudd, skadelig programvareinfeksjon og andre cybersikkerhetsrisikoer. Derfor er det av ytterste viktighet å sikre anonymitet.

#4. Mestre nettverkskonsepter

Å forstå og lære nettverkskonsepter og protokoller hjelper til med å utnytte sårbarheter som en etisk hacker og også navigere gjennom nettverksutfordringer, spesielt med dybdekunnskap om verktøy som Nmap, Burp Suite, Wireshark, Metasploit, etc.

Noen av de kritiske nettverkskonseptene du må lære inkluderer subnetting, TCP/IP-nettverk, Domain Name Service (DNS), servermeldingsblokkering, Bluetooth-nettverk, trådløse nettverk, nettverksmasker og CIDR, bilnettverk, SCADA-nettverk og enkel nettverksadministrasjonsprotokoll .

#5. Bla gjennom det skjulte nettet

Som en etisk hacker er tilgang til det skjulte og mørke nettet på internett, som vanligvis ikke er synlig i søkemotorer, avgjørende for å forhindre kriminelle aktiviteter og uautorisert tilgang.

Du kan bruke Tor, en anonymiserende nettleser, for å få tilgang til det mørke nettet, siden det mørke nettet krever spesiell autorisasjon eller programvare for å få tilgang til det. Selv om ikke alle aspekter av det mørke nettet eller alt som finnes i det er ulovlig, er det avgjørende for en etisk hacker å kjenne inn og ut av det og sikre hvordan du kan holde cyberkriminelle unna.

#6. Bruk kryptografi eller hemmelig skriving

Å lære kunsten å kryptering og dekryptering med kryptografi eller hemmelig skriving er en avgjørende ferdighet å mestre for en etisk hacker.

Organisasjoner og bedrifter krypterer mye verdifull og sensitiv data på nettverk ved hjelp av teknikker som autentisering og autorisasjon.

Å forstå disse sikkerhetskonseptene som konfidensialitet og dataintegritet og lære å identifisere datakryptering og gjennombrudd er en av de mest avgjørende læringene for en dyktig, etisk hacker.

#7. Dykk dypere inn i hackingkonsepter

Når du mestrer ferdighetene dine i de ovennevnte feltene og emnene, er det viktig å dykke dypt inn i etisk hacking og læringskonsepter som SQL-injeksjon, sårbarhetsvurdering og penetrasjonstesting.

Samtidig er det også avgjørende å holde deg oppdatert på de siste sikkerhetsverktøyene, nyhetene og trendene for å finne nye hackingteknikker og sikre ytterligere nettverks- og systemsikkerhet.

#8. Lær å utforske systemsårbarheter

Å lære ferdighetene med å skanne nettverk og identifisere smutthull og sårbarheter i nettverket er en ferdighet mange dyktige etiske hackere ønsker å mestre. I tillegg til å finne sårbarheter, står etiske hackere også fritt til å lage og teste ut sine egne sårbarheter for å hacke et system.

Noen av de kritiske sårbarhetsidentifikasjonsverktøyene fra Kali Linux inkluderer Nessus Vulnerability Scanner, Nikto Vulnerability Scanner, Nmap Vulnerability Scanner, OpenVAS Vulnerability Scanner og Wapiti Vulnerability Scanner.

#9. Delta på fora og ekspertdiskusjoner

Selv om det å lære ferdighetene nevnt ovenfor og konsekvent praksis er viktig, er det å delta på diskusjoner og webinarer, bli med i hackingfora og samfunn, møte eksperthackere og bygge sterke relasjoner også en avgjørende del av karrieren til en etisk hacker.

Å skape og være en del av slike fellesskap og diskusjoner bidrar til å fremme og dele mer kunnskap og samarbeid. Du kan bli med i hackerfellesskap på flere sosiale plattformer, som Facebook, Discord, Telegram og mer.

Karrierestadier og muligheter for en etisk hacker

Som enhver annen jobbprofil, må en karriere innen etisk hacking bygges gradvis med kvalitetskompetanse og erfaring før du blir en ekspert etisk hacker.

Her er stadiene og karrieremulighetene du kan få i din karriere innen etisk hacking.

Trinn 1: Startstadiet

Etiske hackere starter vanligvis karrieren ved å ta en grad i informatikk eller søke om etiske hacking-kurs og sertifiseringer, som CompTIA.

Du må oppnå A+-sertifisering og klare to separate eksamener når du tar opp dette kurset for å forvente en gjennomsnittlig lønn på $44 000 per år i begynnelsen. Dessuten kreves det også at du får grunnleggende kunnskap om nettverk og applikasjoner med Network+ og CCNA-kvalifikasjoner.

Trinn 2: Nettverksstøtte

Når du først har fått grunnleggende kunnskap og kvalifikasjoner, er neste trinn i din karriere innen etisk hacking å jobbe med nettverksstøtte – hvor du forventes å påta deg oppgaver som nettverksoppdatering og overvåking, testing for sårbarheter og installering av sikkerhetsprogrammer.

  Administrer småbedriften din med disse 10 beste alt-i-ett-plattformene

Trinn 3: Nettverksingeniør

Etter å ha fått nok erfaring med nettverksstøtte, kan du begynne å søke på og sikre deg en kjent jobb som nettverksingeniør, hvor du vil være ansvarlig for planlegging og utforming av nettverk med en gjennomsnittslønn på $60 000-65 000.

Her vil din rolle være å undersøke nettverks- og systemsikkerheten og håndtere cybersikkerhetsrisikoer og brudd – og håndheve robuste sikkerhetstiltak. På dette stadiet må du få sikkerhetssertifiseringer som Security+, TICSA, CISSP, etc.

Trinn 4: Informasjonssikkerhet

Å jobbe med informasjonssikkerhet er en av de mest kritiske stadiene i karrieren til en etisk hacker, hvor du kan jobbe med en gjennomsnittslønn på $69 000.

Som informasjonssikkerhetsanalytiker vil du primært konsentrere deg om penetrasjonstesting for praktisk erfaring med sikkerhetsverktøy og programvare.

På dette stadiet må du også fokusere på å oppnå en Certified Ethical Hacker (CEH) sertifikat fra International Council of Electronic Commerce Consultants (EIC Council) for å markedsføre deg selv som en profesjonell, etisk hacker.

Hvordan er en etisk hacker forskjellig fra en penetrasjonstester?

Til et visst punkt deler etiske hackere og penetrasjonstestere et lignende mål – å sikre systemsikkerhet; Imidlertid er de spesifikke rollene til begge betydelig forskjellige.

Etiske hackere prøver å finne ut og forutse hackernes oppførsel for å avsløre systemsårbarheter for å fikse dem og smutthullene før de blir store problemer. Etiske hackere krever et bredt spekter av kunnskap og har også et mer omfattende spekter av interesser.

På den annen side fokuserer penetrasjonstestere på spesifikke metoder og systemer for å sikre nettverksoverholdelse og sikkerhet. Penetrasjonstesting er en teknikk som involverer brudd på et spesifikt informasjonssystem uten noen ondsinnet hensikt å fikse sikkerhetshull.

Penetrasjonstestere simulerer et angrep på et bestemt system og er spesielt interessert i nettverkspenetrasjon. Samtidig bruker etiske hackere flere teknikker og kan gjøre hva som helst for å få tilgang til et system.

Penetrasjonstestere krever bare tilgang til et bestemt informasjonssystem som de vil bruke til penntesting. På den annen side vil etiske hackere trenge tilgang til et bredere spekter av data- og informasjonssystemer i hele IT-infrastrukturen for å finne og fikse sikkerhetssårbarheter.

Mens penetrasjonstestere har spesifikke mål og målsystemer, har etiske hackere en mye bredere rolle, og krever mer tid, innsats, ferdigheter og kunnskap.

Online bøker og ressurser for etisk hacking

Jeg har vervet noen av de beste nettbøkene og ressursene for å kickstarte læringen din og reisen mot å bli en etisk hacker.

#1. Etisk hacking: en praktisk introduksjon til innbrudd

Denne praktiske guiden av Daniel G. Graham består av hacking av datasystemer fra eiendommen, fra å fange trafikk til å lage sleipe trojanere.

Det er en utmerket nybegynnerguide for å tilegne seg etiske hackingferdigheter for ambisiøse sikkerhetsforskere, penetrasjonstestere og skadevareanalytikere. I tillegg vil du også lære å bruke forskjellige penetrasjonstestingsverktøy og verktøy som hjelper deg med å skrive kode i Python.

#2. Grey Hat Hacking: The Ethical Hacker’s Handbook, sjette utgave

Denne omfattende håndboken for etisk hacking gir de nyeste og oppdaterte strategiene for å forhindre de siste og mest ondsinnede cybersikkerhetsangrepene.

Den består av handlingsrettede planleggings- og analysestrategier og praktiske trinn for å identifisere og bekjempe cybersikkerhetsangrep. I tillegg gir den også fullstendig dekning av IoT, malware-analyse og mobil- og skysikkerhet med penetrasjonstesting, løsepengevare og omvendt utviklingsteknikker.

Dermed er det en perfekt bok hvis du ønsker å dykke dypere inn i konseptet med hackers utspekulerte våpen, taktikker og ferdigheter og finne løsninger og testlaboratorier for å bekjempe cybersikkerhetsangrep.

#2. Etisk hacking: 3 i 1- Nybegynnerveiledning+ tips og triks+ avanserte og effektive tiltak for etisk hacking

Denne komplette nybegynnerveiledningen for etisk hacking gir et komplett veikart for å identifisere og bekjempe malware og sosiale ingeniørangrep og finne uventede datamaskinsårbarheter før hackere kan finne og utnytte dem til ondsinnede formål.

I tillegg omfatter den også en trinnvis detaljert prosess for å hacke inn i et Windows-operativsystem, og forfatteren, Elijah Lewis, gir effektive og handlingsrettede tips og triks en etisk hacker må bruke for å bli dyktig i jobbene sine.

Vanlige spørsmål

Hvilke verktøy må du bruke som etisk hacker?

Du kan bruke forskjellige verktøy som Wireshark, Kali Linux, Nmap, Burp Suite og Metasploit for nettapplikasjonssikkerhet og penetrasjonstesting.

Konklusjon

Etisk hacking er et lukrativt karrierealternativ i denne digitale tidsalderen, og organisasjoner og globale virksomheter verdsetter effektive og dyktige etiske hackere høyt for å styrke nettverks- og systemsikkerheten deres.

Så anta at du er en fan av nettsikkerhet som ønsker å bane veien for etisk hacking. I så fall håper vi denne artikkelen hjalp deg med å forstå hvor du kan begynne, hvor mye du kan tjene, hvilke ferdigheter du må utvikle, og hvordan du kan bli en utmerket profesjonell, etisk hacker på kort tid.

Mens det å markere seg som en ekspert etisk hacker vil være utfordrende i begynnelsen, vil det definitivt hjelpe deg å akselerere karrieren din ved å sikre at du øver på verktøyene, tar opp kursene og sertifiseringene og lærer deg kritiske nettverks- og programmeringsferdigheter nevnt i artikkelen.

Lykke til, og god hacking!

Deretter kan du sjekke ut etiske hacking-kurs for å bli en sikkerhetsekspert.