q Operasjonen kunne ikke fullføres (feil 0x00000771) Skriverfeil - tipsbilk.net

Operasjonen kunne ikke fullføres (feil 0x00000771) Skriverfeil

Operasjonen kunne ikke fullføres (feil 0x00000771): Skriverfeil

Enheten din kjører på Windows-operativsystemet, og du prøver å utføre en operasjon, men du får feilmeldingen «Operasjonen kunne ikke fullføres (feil 0x00000771): Skriverfeil». Denne feilen oppstår vanligvis når det er et problem med skriverdriveren eller selve skriveren.

Årsaker til feilen «Operasjonen kunne ikke fullføres (feil 0x00000771)

Det er flere årsaker som kan føre til feil 0x00000771. Disse inkluderer:

* Utdaterte eller ødelagte skriverdrivere: Utdaterte eller ødelagte skriverdrivere kan forårsake denne feilen.
* Problemer med skriveren: Problemer med selve skriveren, for eksempel papirstopp eller blekkmangel, kan også føre til denne feilen.
* Skriverkabelproblemer: En løs eller skadet skriverkabel kan hindre kommunikasjon mellom datamaskinen og skriveren, noe som fører til denne feilen.
* Tredjepartsprogramvare: Noen tredjepartsprogramvare, for eksempel brannmurer eller antivirusprogrammer, kan forstyrre kommunikasjonen mellom datamaskinen og skriveren, noe som fører til denne feilen.
* Windows-oppdateringsproblemer: Noen Windows-oppdateringer kan introdusere feil som kan føre til feil 0x00000771.

Slik fikser du feilen «Operasjonen kunne ikke fullføres (feil 0x00000771)

Det er flere måter du kan prøve å fikse feil 0x00000771 på:

1. Start datamaskinen og skriveren på nytt

Noen ganger kan en enkel omstart av datamaskinen og skriveren løse denne feilen. Dette vil tømme midlertidige filer og tilbakestille skriverinnstillingene.

  Utmerkede Grab-and-Go ANC-ørepropper for daglig bruk

2. Kontroller skriverkabelen

Sørg for at skriverkabelen er riktig tilkoblet til datamaskinen og skriveren. Prøv å koble til igjen kabelen eller prøve en annen kabel hvis du har en.

3. Oppdater skriverdriverne

Utdaterte eller ødelagte skriverdrivere kan forårsake denne feilen. Oppdater skriverdriverne ved å gå til produsentens nettsted for skriveren.

4. Kjør feilsøkingsprogrammet for skrivere

Windows har et innebygd feilsøkingsprogram for skrivere som kan hjelpe deg med å diagnostisere og løse skriverproblemer. For å kjøre feilsøkingsprogrammet, gå til Innstillinger > Oppdatering og sikkerhet > Feilsøking > Skrivere og velg «Kjør feilsøking».

5. Sjekk skriverstatusen

Åpne skriveradministrasjonen ved å søke etter «Skrivere» i Windows-søkefeltet. Høyreklikk på skriveren din og velg «Egenskaper». I fanen «Generelt» kan du sjekke skriverstatusen og se om det er noen feilmeldinger.

6. Tilbakestill skriveren

Tilbakestilling av skriveren kan løse problemer forårsaket av feilkonfigurasjoner eller feil. Metode for tilbakestilling av skriveren varierer avhengig av skrivermodellen, så se brukerhåndboken for spesifikke instruksjoner.

7. Installer Windows-oppdateringer

Noen Windows-oppdateringer kan introdusere feil som kan føre til feil 0x00000771. Installer eventuelle tilgjengelige Windows-oppdateringer for å sikre at systemet ditt er oppdatert.

  Slik ringer du inn til et møte med Microsoft Teams Conference ID

8. Kontakt skriverprodusenten

Hvis du har prøvd alle de ovennevnte trinnene og fortsatt får feil 0x00000771, kan du kontakte skriverprodusenten for å få ytterligere feilsøkingshjelp.

Konklusjon

Feil 0x00000771 er en vanlig skriverfeil som kan forårsakes av ulike faktorer, inkludert utdaterte skriverdrivere, problemer med skriveren, skriverkabelproblemer, tredjepartsprogramvare og Windows-oppdateringsproblemer. Ved å følge trinnene beskrevet i denne artikkelen, kan du prøve å fikse feilen og gjenopprette normal skriverfunksjonalitet.

Vanlige spørsmål (FAQs)

1. Hva er årsakene til feilen «Operasjonen kunne ikke fullføres (feil 0x00000771)»?
Årsakene kan være utdaterte eller ødelagte skriverdrivere, problemer med skriveren, skriverkabelproblemer, tredjepartsprogramvare og Windows-oppdateringsproblemer.

2. Hvordan fikser jeg feilen «Operasjonen kunne ikke fullføres (feil 0x00000771)»?
Du kan prøve å starte datamaskinen og skriveren på nytt, kontrollere skriverkabelen, oppdatere skriverdriverne, kjøre feilsøkingsprogrammet for skrivere, sjekke skriverstatusen, tilbakestille skriveren, installere Windows-oppdateringer og kontakte skriverprodusenten for støtte.

3. Hva er noen tips for å forhindre feilen «Operasjonen kunne ikke fullføres (feil 0x00000771)»?
Hold skriverdriverne oppdatert, vedlikehold skriveren regelmessig, bruk en pålitelig skriverkabel, unngå å bruke tredjepartsprogramvare som kan forstyrre skriverfunksjonen, og installer Windows-oppdateringer regelmessig.

4. Kan jeg bruke en tredjepartsprogramvare for å fikse feilen «Operasjonen kunne ikke fullføres (feil 0x00000771)»?
Mens noen tredjepartsprogramvarer kan hjelpe med skriverfeilsøking, anbefales det å prøve de trinnene som er beskrevet i denne artikkelen før du bruker tredjepartsprogramvare.

  Hvordan livestreame vinter-OL hvor som helst i 2022

5. Er det mulig å gjenopprette tapte dokumenter som følge av feilen «Operasjonen kunne ikke fullføres (feil 0x00000771)»?
Hvis du ikke klarte å skrive ut et dokument på grunn av denne feilen, kan du prøve å gjenopprette det tapte dokumentet fra utskriftskøen eller ved å sjekke i mappen «Dokumenter» på datamaskinen din.

6. Hva er forskjellen mellom feilen «Operasjonen kunne ikke fullføres (feil 0x00000771)» og andre skriverfeil?
Feil 0x00000771 er spesifikk for problemer med kommunikasjon mellom datamaskinen og skriveren, mens andre skriverfeil kan skyldes ulike årsaker, som papirproblemer, blekkmangel eller maskinvarefeil.

7. Kan jeg skrive ut til en nettverksskriver hvis jeg får feilen «Operasjonen kunne ikke fullføres (feil 0x00000771)»?
Hvis du får denne feilen når du prøver å skrive ut til en nettverksskriver, kan det være problemer med nettverkstilkoblingen eller skriverinnstillingene. Kontroller nettverkstilkoblingen og konfigurer skriverinnstillingene på nytt.

8. Hva er noen vanlige feilkoder som er relatert til feilen «Operasjonen kunne ikke fullføres (feil 0x00000771)»?
Relaterte feilkoder inkluderer 0x0000007e, 0x0000011b og 0x000003e3.