Opprett snarveier i administratormodus uten UAC-meldinger i Windows 10

Forespørsler om brukertilgangskontroll (UAC) i Windows 10 kan være irriterende, spesielt når du ofte kjører et program som krever administratortillatelser. Heldigvis er det en måte å lage en snarvei som ikke ber deg om UAC.

Dette trikset fungerer ved å sette opp en planlagt oppgave for å kjøre målapplikasjonen i administratormodus for deg. Du kan deretter opprette en snarvei på skrivebordet som forteller at oppgaven skal kjøres, som vil omgå UAC-ledeteksten neste gang du klikker på snarveien.

Selv om du teknisk sett kan deaktivere UAC-forespørsler helt, er det en iboende dårlig idé ettersom det åpner datamaskinens sikkerhet for potensielle trusler og ondsinnet kode.

Fordi å kjøre Task Scheduler krever at du klikker gjennom en UAC-ledetekst som gir administratorrettigheter til å sette opp en oppgave, er ikke dette trikset egentlig et smutthull i sikkerheten.

Hvordan lage en planlagt oppgave

For å starte Oppgaveplanleggeren, klikk Start, skriv Oppgaveplanlegger i søkefeltet, og velg deretter Oppgaveplanlegger-ikonet i søkeresultatene.

Når Task Scheduler åpnes, klikker du på «Create Task» fra ruten på høyre side av vinduet.

Klikk

Gi oppgaven et enkelt navn – helst uten mellomrom – som er lett å huske, og merk av i boksen ved siden av «Kjør med høyeste rettigheter». Du kan til og med gi den en kort beskrivelse hvis du vil, men det er ikke nødvendig.

  Windows 10 Virtual Desktop-snarveier

Gi den et minneverdig navn og kryss av i boksen ved siden av

Som standard, hvis du setter opp denne oppgaven på en bærbar datamaskin, vil ikke Task Scheduler kjøre oppgaven med mindre datamaskinen er koblet til vekselstrøm. Hvis du ikke deaktiverer dette alternativet, når du klikker på snarveien, vil ikke oppgaven starte programmet og holde seg i en «kø»-tilstand før du kobler til vekselstrøm.

Klikk på «Betingelser»-kategorien og fjern avmerkingen i boksen ved siden av «Start oppgaven bare hvis datamaskinen er på strøm.»

Fjern merket i boksen ved siden av

Deretter bytter du til fanen «Handlinger» og klikker deretter på «Ny»-knappen for å opprette en ny handling for oppgaven.

Bytt til fanen Handlinger og klikk

Klikk nå på «Bla gjennom» for å søke etter programmet som skal kjøres når du starter oppgaven.

Klikk

Finn applikasjonen du vil starte og klikk «Åpne» etter å ha valgt den i filutforsker.

Finn applikasjonen du vil kjøre og klikk

Klikk «OK» for å lagre endringene.

Klikk

Klikk «OK» en gang til for å fullføre oppgaveopprettingsprosessen.

Klikk

Etter at du har opprettet oppgaven, er det alt du trenger å gjøre for denne delen. Hvis du vil forsikre deg om at oppgaven kjører som forventet, velger du «Task Scheduler Library», høyreklikker på oppgaven i listen, og klikker deretter på «Kjør» fra kontekstmenyen.

  Vil Windows 10 fungere på datamaskinen min?

Finn oppgaven, høyreklikk på den og klikk

Når alle systemene er borte, lukker du Oppgaveplanleggeren, og noterer deg navnet du brukte for oppgaven.

Hvordan lage snarveien for å starte oppgaven

Nå som du har gjort oppgaven som skal åpne applikasjonen, er det på tide å lage en snarvei som kjører oppgaven.

Høyreklikk et tomt sted på skrivebordet og velg deretter Ny > Snarvei fra hurtigmenyen.

I vinduet som vises, må vi skrive inn kommandoen som kjører den planlagte oppgaven, erstatte med oppgavenavnet vi brukte fra tidligere. Sørg for å beholde sitatene rundt navnet. Det skal se slik ut:

schtasks /run /tn ""

Klikk «Neste» etter at du har skrevet inn kommandoen.

Gi den nye snarveien et nyttig navn og klikk «Fullfør» for å lage den.

Gi snarveien et navn og klikk

Nå har skrivebordet et snarveiikon som kjører oppgaven som starter applikasjonen i administratormodus – uten en UAC-ledetekst – når du dobbeltklikker på den.

Moroa slutter imidlertid ikke her. Hvis du vil finpusse den litt mer, høyreklikker du snarveien og velger deretter «Egenskaper» fra hurtigmenyen.

  Se prishistorikk for apper for iOS, Android og Windows Phone

Fordi snarveien kjører en kommando for å starte oppgaven, åpnes kommandoprompt for en forekomst, kjører schtasks-kommandoen og lukkes før applikasjonen åpnes. Hvis du vil, kan du sette den til å minimere når du åpner snarveien, slik at ledeteksten ikke blinker på skjermen.

Klikk på rullegardinmenyen ved siden av «Kjør» og velg «Minimert» fra listen nedenfor.

Klikk deretter på «Endre ikon» for å tilpasse snarveiens ikon.

Hvis du mottar denne meldingen, ikke bekymre deg, bare klikk «OK» for å fortsette.

Klikk

Nå kan du enten bla gjennom de foreslåtte ikonene eller klikke på «Bla gjennom» og finne applikasjonen du åpner med oppgaven. Velg «Åpne» for å se ikonene.

Finn programfilen og klikk

Velg programmets ikon og klikk «OK» for å lagre endringene.

Velg et ikon fra listen og klikk

Velg «OK» en gang til for å lagre alle endringer og gå tilbake til skrivebordet.

Klikk

Nå har du en snarvei som ser fin ut – til og med som ligner applikasjonen du åpner – og som ikke har en irriterende UAC-forespørsel om å komme i veien for deg.

Det er alt som skal til. Gjenta denne prosessen for alle andre applikasjoner du regelmessig bruker for å omgå UAC-ledetekstene.