Opprett og administrer Windows-brukerkontoer eller tillatelser med et grunnleggende brukergrensesnitt

Windows er et kraftig OS og med stor kraft kommer det mange alternativer for å tilpasse operativsystemet ditt slik at det fungerer akkurat slik du trenger det. Den er laget for å dekke omtrent alle behov du måtte ha på din personlige eller delte familiedatamaskin. Det er vanskelig å forestille seg et operativsystem uten brukerkontoer, men for noen som ikke er så kjent med Windows-kontoadministrasjon, kan det være vanskelig å opprette og administrere disse kontoene. Quick User Manager er et kontoopprettings- og administrasjonsverktøy for Windows som gir deg et enkelt brukergrensesnitt for å administrere tillatelser for en brukerkonto. Du kan endre en kontos status til administrator eller nedgradere den til en enkel bruker- eller gjestekonto. I tillegg kan du hindre brukeren av en konto i å endre passord med administratorrettigheter, samt endre passordet for den, slette den eller skjule den fra velkomstskjermen.

  19 beste gratis filbehandler for Windows

Quick User Manager er et bærbart verktøy som fungerer på Windows 7 og nyere. Vi prøvde det på Windows 10, og selv om det så dårlig ut med tanke på brukergrensesnittet, fungerte det perfekt. Start appen, og den vil automatisk vise alle konfigurerte brukere på systemet ditt. Verktøyet brukes best fra administratorkontoen. Velg en konto fra venstre kolonne for å redigere den. Du kan endre dets passord, angi et passord for det hvis det ikke allerede er angitt, fjerne et passord, endre visningsbildet for en konto, eller til og med slette brukeren.

Klikk på «Opprett brukerkonto»-knappen helt nederst hvis du vil opprette en ny konto. Kontotypen, dvs. rettighetene den har, et passord og et bilde som følger med, er angitt her. Når du har opprettet kontoen, kan du velge den fra listen som vises i venstre kolonne og angi andre begrensninger for den eller redigere de du angir mens du opprettet den.

  Hvordan fikse IRQL IKKE MINDRE ELLER LIK (BSoD-feil) på Windows 10

Quick User Manager er flott for alle som ikke kan mye om å administrere kontoer, men som fortsatt ønsker å kunne administrere dem uten å måtte hoppe gjennom en million ringer.

Last ned Quick User Manager for Windows