tipsbilk.net

Pene NFC-funksjoner, men langt overpriset

Viktige takeaways

  • Pitaka MagEZ Car Mount Pro 2 festes sikkert til ventilasjonsåpningen på dashbordet og lader iPhone trådløst med MagSafe-teknologi.
  • Det unike med bilfestet er de tre innebygde NFC-taggene som lar deg starte snarveishandlinger.
  • Til tross for de innovative funksjonene, er bilfestet overpriset og kan enkelt erstattes med Siri eller NFC-merker.

Pitaka MagEZ Car Mount Pro 2 passer sikkert til lufteventilen på dashbordet, griper telefonen din magnetisk, lader med opptil 18W, og har til og med tre innebygde NFC-brikker som du kan bytte mellom. Dessverre, mens det høres ut som det perfekte MagSafe-bilfestet, tar Pitaka en premie for et tilbehør med mange ulemper og en manglende strømadapter.

Pitaka MagEZ Car Mount Pro 2

MagEZ Car Mount Pro 2 fester seg godt til enhver ventil med en skralleklemme, og MagSafe-puten holder din iPhone festet og lader trådløst. En unik bryter lar deg bytte mellom tre innebygde NFC-tagger, slik at du kan starte snarveishandlingene dine. Dessverre er disse ikke nok til å rettferdiggjøre den høye prisen, og kan enkelt replikeres med enten Siri eller noen klissete NFC-koder.

Festemetode Skraldeventilklips

Telefonstørrelse Enhver Magsafe iPhone

Justerbar vinkel? Ja

Fordeler

  • Sikkert feste
  • MagSafe fungerer bra selv på humpete veier, og fortsetter å lade

Ulemper

  • Ingen carport USB-adapter inkludert
  • NFC-tagger er hardkodet med en URL, og trenger en tredjepartsapp for å slette dem
  • Altfor dyrt for det som tilbys

Hva er i boksen?

James Bruce / MakeUseOf

På innsiden finner du MagSafe-festet, separat svingbar kuleventilfeste, to gummikabelklemmer og en USB-C til C-kabel.

Legg merke til fraværet av en faktisk carport/sigarettenneradapter. Det antas bare at du har en USB-C-port et sted på dashbordet. Det gjør jeg ikke – og bilen min er ikke så gammel (en 2014 Mitsubishi Outland PHEV). Heldigvis hadde jeg en eldre lader som fulgte med mitt nå ødelagte dashcam, men likevel. Det faktum at verken en alternativ kabel for en USB-A-port eller en faktisk 12V bilportlader er inkludert i et bilfeste på $60 er forvirrende. Så det kan hende du må regne med ytterligere $10 for en USB-strømadapter for bil.

  Slik bruker du handlings- og deleutvidelser på iPhone og iPad

Montering av Pitaka MagEZ Car Mount Pro 2

James Bruce / MakeUseOf

MagEZ Car Mount Pro 2 har en sikker skralleklemme. Bare sett den inn i en rett luftventil, sørg for at den røde kroken kan gripe seg inn i et av ventilasjonsbladene, og vri deretter skralle for å stramme den.

James Bruce / MakeUseOf

Jeg hadde noen problemer med å få klipsen til å låse seg på, og endte opp med å måtte sette den opp ned, men den var sikker uansett. Dette ender i et kulehode, som EZMag-festet klikker på, og gir deg full frihet til å justere vinkelen.

James Bruce / MakeUseOf

Dette er den universelle versjonen av festet, men Pitaka selger også en Tesla Model 3/Y versjon fordi selvfølgelig en Tesla har unike lufteventiler.

NFC-handlinger

James Bruce / MakeUseOf

Den viktigste unike egenskapen til Pitaka MagEZ Car Mount Pro 2 i forhold til alle andre generiske MagSafe-bilfeste er inkluderingen av tre byttebare NFC-tagger. Hver kan tildeles en annen snarvei eller automatisering, men å bytte mellom hver kan være litt vrient hvis du har fete fingre, som jeg gjør.

James Bruce / MakeUseOf

Du må stikke neglen inn der og slå på den innsatte bryteren. Du kan med et blikk se hvilken som er angitt for øyeblikket, ettersom fargen vil endre seg; rød, hvit, deretter blå, henholdsvis til venstre, midten og høyre. Hver av dem er en unik tag som kan tilordnes en annen handling.

Som standard er hver NFC-tag programmert med en URL som peker mot Pitaka-nettstedet.

Det er overraskende enkelt å tilordne disse handlingene ved å bruke den innebygde snarveisappen på iOS. Android tilbyr lignende funksjonalitet, selv om jeg ikke har testet den der.

  Fiks Hulu Error Code 406

Snarveier kan være kraftige verktøy, utføre en rekke urelaterte oppgaver, vente på brukerinndata og justere viktige systeminnstillinger; men de kan også være helt ubrukelige, avhengig av hvilken app du vil samhandle med. For eksempel hadde jeg håpet at jeg kunne programmere en NFC-tag for å åpne Spotify og begynne å spille min favoritt Lo-Fi-spilleliste. Jeg kom så langt som «åpne Spotify.» Verken Play eller Play en bestemt spilleliste støttes i Spotify.

Det er ikke helt klart hvem som har feil her, men gitt at det er en hel haug med apper som støttes av snarveier og automatisering, vil jeg tippe late Spotify-utviklere. Å åpne opp appen er bedre enn ingenting, antar jeg.

Jeg la også til en snarvei som ville åpne Maps og legge til en ny destinasjon for Hjem. Apples opprinnelige apper har mye bedre støtte, selvfølgelig.

Likevel, gitt de høye kostnadene og det faktum at den byttebare NFC er en av de få fremtredende funksjonene til Pitaka MagSafe Mount Pro 2, er det verdt å prøve å lage disse snarveiene eller automatiseringene før du kjøper dette. Og husk at du egentlig ikke trenger NFC uansett: en Siri-kommando er like funksjonell.

Dessverre, selv etter å ha lagt til en snarvei til hver NFC-tag, insisterte den fortsatt på å vise den åpne nettsiden når taggen ble trykket. Denne nettadressen er hardkodet inn i selve taggen, og er ikke nødvendig når du utløser en snarvei (som bare leser IDen).

Det er en måte å fikse dette på uten å rote til dine opprettede snarveier: last ned gratis NFC Tools-app. Du finner alternativet for å slette tag der under Annet. Gjør dette for hver tag som kan byttes, og URL-en som er kodet, vil bli fjernet. Det er et lite irritasjonsmoment, og det er ingen grunn til at dette skal programmeres inn, uansett. Pitaka-instruksjonene for å sette opp snarveier sier heller ikke hvordan URL-en skal fjernes, så jeg kan bare anta at de faktisk ikke testet disse med en iPhone. Etter det jeg kan fortelle, er dette ikke et problem på Android, som overskriver all eksisterende informasjon når du oppretter rutinen (Android-ekvivalenten til snarveier).

  10 beste apper for boligkjøp/husjakt for 2023

Bør du kjøpe Pitaka MagEZ Car Mount Pro 2?

James Bruce / MakeUseOf

Pitaka MagEZ Car Mount Pro 2 er overpriset. Jeg kunne nesten tilgi det hvis den inkluderte en passende bilportlader; men det gjør det ikke. Den bytte NFC-tag-funksjonaliteten er et smart unikt salgsargument, men rettferdiggjør absolutt ikke prisen, og kan enkelt erstattes av talekommandoer uansett.

Fra et kjernefunksjonalitetssynspunkt fester den seg godt til en luftventil, og iPhonen min satt glad magnetisk der og ladet med kraften til MagSafe, selv gjennom den gjennomsnittlige humpete Cornish-banen. Ingen problemer der. Men du finner konkurrerende MagSafe-bilfester som kan gjøre det til halve prisen.

Spørsmålet er da: vil du betale dobbelt så mye for noen NFC-brikker? Hvis du er desperat etter den funksjonaliteten (som kan være kul – hvis appen støtter det), så er her femti NFC-klistremerker for $13 – skriv ut dine egne pene etiketter og plaster bilen din med dem.

Som det er, er det liten grunn til å anbefale Pitaka MagEZ Car Mount Pro 2 fremfor noen av de rimeligere konkurrentene. Det er ikke et produkt med feil – det er bare ikke verdt det.

Pitaka MagEZ Car Mount Pro 2

MagEZ Car Mount Pro 2 fester seg godt til enhver ventil med en skralleklemme, og MagSafe-puten holder din iPhone festet og lader trådløst. En unik bryter lar deg bytte mellom tre innebygde NFC-tagger, slik at du kan starte snarveishandlingene dine. Dessverre er disse ikke nok til å rettferdiggjøre den høye prisen, og kan enkelt replikeres med enten Siri eller noen klissete NFC-koder.

x