Razer BlackWidow V4 Pro: Rask og funksjonsrik

Etter å ha brukt Razer Huntsman V2 i flere år og blitt imponert av den, tok jeg sjansen på å teste ut Razers nyeste tastatur, Razer BlackWidow V4 Pro. Med alt jeg elsket med Huntsman V2 inkludert og den nye Razer Command-skiven og makrotastene, er det absolutt et skritt i riktig retning for alle som ønsker å få mer ut av spilloppsettet sitt.

Razer BlackWidow V4 Pro er designet for å pakke mer inn i tastaturet, og tilbyr flere programmerbare makroer enn noe annet tidligere Razer-tastatur som er utgitt.

Som en ivrig spiller, når det kommer til spillmaskinvare, er jeg overbevist om at mer er mer. Selv om jeg forstår at det er noen utrolige TKL-tastaturer der ute, spesielt for profesjonelle spillere, som noen som unngår pro-gaming, har jeg en tendens til å ha så mye pakket inn i tastaturet mitt som menneskelig mulig. Og Razer BlackWidow V4 Pro leverer det på best mulig måte.

Razer BlackWidow V4 Pro

$219.99 $229.99 Spar $10

Razer BlackWidow V4 Pro er et stilig spilltastatur fullpakket med funksjoner som er perfekte ikke bare for spill, men også for produktivitet og media også.

Merke Razer

Trådløs nr

Bakgrunnsbelysning Ja

Mediekontroller Ja

Talltastatur Ja

Brytertype Razer Green (Clicky), Razor Yellow (Silent)

Dimensjoner 46,6×15,25×4,39 tommer

Taster ABS

Håndleddsstøtte Avtakbar

USB-gjennomgang Ja

Pollingfrekvens 8000Hz

Fordeler

 • Forbedret RGB-belysning
 • Åtte programmerbare makrotaster (inkludert tre på siden)
 • Justerbar stigning
 • Komfortabel håndleddsstøtte
 • Ekstremt lav latenstid

Ulemper

 • ABS-taster (PBT er bedre)
 • Dyrt

Design og byggekvalitet

Razer BlackWidow V4 Pro er et tastatur i full størrelse fullpakket med nye funksjoner for både spill og arbeid. Men som et ganske stort spilltastatur, med en bredde på 18,4 tommer, tar det litt mer plass enn Razer BlackWidow V3 Pro på 17,5 tommer. Dette kan være et problem for alle med et mindre skrivebord.

Med 1,2 kg er den litt tyngre enn Razer BlackWidow V3 Pro, som veide 1,15 kg. Men med tanke på at det er et spilltastatur i full størrelse, bør dette ikke spille noen rolle, siden det ikke er ment å brukes på farten.

  11 beste GPS-flåtesporingsprogramvare for optimal drift

Den fysiske byggekvaliteten til Razer BlackWidow V4 Pro er lik det du forventer å se fra et avansert spilltastatur. Tastaturets chassis er laget av plast, mens toppplaten er laget av aluminium. Medietastene og volumskiven har blitt oppgradert fra ABS til aluminium, noe som ikke bare gjør dem mer holdbare, men de ser også bedre ut.

Den eneste ulempen med Razer BlackWidow V4 Pros design er ABS-plastnøklene, som ikke er like holdbare som PBT-taster. Den gode nyheten er at du kan kjøpe Razer PBT keycap oppgraderingssett og bytt ut ABS-nøkler med PBT-er av høyere kvalitet hvis det plager deg. Men til denne prisen ville jeg ha forventet at et spilltastatur av denne kvaliteten hadde kommet med PBT-taster, og ikke trenger å kjøpe dem separat.

Hvis du oppgraderer fra Razer BlackWidow V3 Pro, er en ting du vil legge merke til at håndleddsstøtten føles mye bedre på Razer BlackWidow V4 Pro. Det er fortsatt en magnetisk avtakbar håndleddsstøtte, men den føles mye lavere enn den gamle håndleddsstøtten, som gir en mye mer komfortabel holdning mens du skriver eller spiller spill.

En annen stor endring fra Razer BlackWidow V3 Pro er den kun kablede tilkoblingen, som er en fullstendig endring fra Razers vanlige konvensjoner, med alle tidligere pro-modeller som alltid er trådløse.

Programmerbare makroer, endelig

Mens Razer BlackWidow V3 Pro utvilsomt er et av de beste trådløse gaming-tastaturene som finnes, manglet den noen programmerbare makrotaster, noe som for hardcore-spillere kan være et stort problem. Heldigvis har Razer BlackWidow V4 Pro inkludert åtte nye programmerbare makroer, med fem av dem helt til venstre på tastaturet, og ytterligere tre under, på siden av tastaturet.

Alle de åtte makrotastene kan omprogrammeres ved hjelp av Razer Synapse, og tilbyr nye måter å forbedre spillingen på eller til og med øke produktiviteten din på. Du kan endre makrotastene for å utføre en av følgende handlinger:

 • Tastaturfunksjoner
 • Musefunksjoner
 • Inter-enhet
 • Bytt profil
 • Lysstyrke
 • Razer Hypershift
 • Start programmet
 • Multimedia
 • Windows-snarveier

Ikke bare kan du tilordne en av makrotastene på nytt, men du kan også bruke Razer Synapse til å endre funksjonen til en hvilken som helst tast på Razer BlackWidow V4 Pro.

De fem makrotastene helt til venstre er deaktivert som standard, så du må kjøre Razer Synapse og programmere dem før de vil fungere. I tillegg til å kunne tilordne makroknapper på nytt i Razer Synapse, kan du også legge til og fjerne kommandohjulmoduser.

  Slik kansellerer du Costco-medlemskap

Etter å ha brukt Razer Synapse i årevis, synes jeg det er utrolig intuitivt for både nybegynnere og avanserte brukere. Programvaren er lagt ut på en enkel måte, noe som gjør det enkelt å endre innstillinger i løpet av sekunder.

RGB-lys i massevis

Når de fleste tenker på et spilloppsett, tenker de mest sannsynlig på stilige RGB-er; stasjonære datamaskiner og tilbehør full av fargerik belysning. Takket være den ekstra belysningen rundt tastaturet føles Razer BlackWidow V4 Pro mye lysere og mer fargerik enn forgjengeren.

Den avtakbare håndleddsstøtten har også RGB-belysning som går gjennom den nå, noe som gir deg komplett RGB over tastaturet fra alle vinkler. Som med alle Razer RGB-tastaturer, er det tonnevis av fargealternativer og effekter å velge mellom i Razer Synapse, eller du kan til og med endre fargen på hver tast individuelt.

I tillegg til å angi standardfarger eller effekter, kan du også endre fargene basert på hvilket spill du spiller. Å koble spill til individuelle profiler vil få de valgte fargene til å slå inn så snart du starter spillet som er knyttet til den profilen.

Takket være Chroma Workshop kan du til og med laste ned tonnevis av spillprofiler, som dynamisk endrer belysningen din for å matche spillhandlingen. De fleste av disse profilene tilbyr kule effekter, som å blinke rødt når du er nær ved å dø, eller å endre fargene på nøklene dine når en evne er klar til å brukes.

Opptreden

Razer BlackWidow V4 Pro kommer med et utvalg brytere; Razer grønne brytere, eller gule. Hvis du leter etter den raskeste skriveopplevelsen, er det bedre å velge de grønne bryterne, men hvis du planlegger å bruke tastaturet på kontoret, vil du kanskje vurdere de lineære Razer gule bryterne.

Knivgule brytere føles kanskje ikke like raske og flytende å skrive med, men de tilbyr en roligere skriveopplevelse, noe som vil spare deg for timer med å måtte be unnskyld til kollegene dine for støynivået på skrivemaskinen hvis du hadde valgt de grønne bryterne.

  8 beste PC Benchmark-programvare i 2022

Med to skråningsinnstillinger, ikke inkludert å legge tastaturet flatt, føles Razer BlackWidow V4 Pro behagelig å bruke, selv når du skriver eller spiller spill i lengre perioder, og den avtakbare håndleddsstøtten er myk og komfortabel, noe som gjør den til et ergonomisk vennlig tastatur.

Tastaturet har som standard en pollingfrekvens på 1000 Hz, som er ganske standard på tvers av spilltastaturer, men du kan endre pollingen i trinnvis trinn, så lavt som 125Hz og helt opp til hele 8000Hz. Selv om det er verdt å merke seg at høyere avstemningsfrekvenser kan påvirke FPS, spesielt når du spiller CPU-intensive spill.

Hvis du har byttet til Razer BlackWidow V4 Pro fra et tastatur som ikke har makroer, kan skriving være litt av en læringskurve. Personlig har jeg en tendens til å trykke, mens jeg sjelden trenger å se på tastaturet. Men siden jeg oppgraderte til Razer BlackWidow V4 Pro, har jeg funnet ut at jeg ved flere anledninger har hvilt for langt til venstre, noe som har resultert i at jeg trykker på makrotaster i stedet for CTRL eller Shift. Men jeg fant også ut at jeg ble fort vant til dette, når jeg husket at disse tastene ikke lenger er de lengste tastene til venstre.

Er Razer BlackWidow V4 Pro verdt å bruke over $200 på?

Razer BlackWidow V4 Pro er en dyr investering, med en prislapp på over $200, kan det være vanskelig for noen mennesker å rettferdiggjøre å bruke så mye på et spilltastatur. Men selv om det finnes billigere alternativer der ute, for eksempel Corsair K100, ser, føles og fungerer Razer BlackWidow V4 Pro som et førsteklasses spilltastatur.

Ikke bare er Razer BlackWidow V4 Pro ekstremt enkel å remap, takket være den imponerende Razer Synapse-programvaren, men den ser også mye mer premium ut enn andre flaggskipspilltastaturer. Den myke håndleddsstøtten tilbyr RGB-belysning fra nesten alle vinkler, mens det nye kommandohjulet tilbyr imponerende nye funksjoner som er unike for dette tastaturet.

Hvis du ikke bryr deg om programmerbare makroer eller kommandohjulet, kan det hende at Razer BlackWidow V4 Pro ikke er verdt det for deg, med mindre du vil ha et tastatur som ser like premium ut som det er dyrt. Men hvis du leter etter et spilltastatur med makroer, er Razer BlackWidow V4 Pro en av de beste pengene du kan kjøpe.