Reduser sikkerhetsrisikoer i programvareforsyningskjeden med disse 6 løsningene

Sikkerhetsløsninger for programvareforsyningskjeden bidrar til å redusere risikoer og beskytte systemene dine mot farlige angrep.

De siste årene har sikkerhet blitt avgjørende for bedrifter og enkeltpersoner, gitt det økende nivået av cyberangrep. Disse angrepene kan skje med enhver organisasjon, avdeling, system, IT-infrastruktur og programvareforsyningskjede.

Moderne programvareforsyningskjeder inkluderer eksisterende biblioteker, CI/CD-systemer, åpen kildekodelagre, versjonskontrollere, distribusjonssystemer, overvåkings- og testverktøy og så videre.

Det er så mange deler inkludert i å bygge en programvareløsning, og koden brukes til og med i flere prosjekter. Dette øker angrepsoverflaten for hackere som alltid er på utkikk etter sårbarheter i alle systemene du bruker.

Og når de finner det, vil de utnytte det og hacke systemene dine. Som et resultat kan det føre til datalekkasjer, skadelig programvare, løsepengeprogramvare og annet.

Dette er grunnen til at det er viktig for organisasjoner, utviklere og programvareleverandører å forbedre sikkerheten i programvareforsyningskjeden.

I denne artikkelen vil vi diskutere nøyaktig hvordan et programvareforsyningskjedeangrep ser ut, hvorfor du må sikre forsyningskjeden din, og de beste sikkerhetsløsningene for å redusere risiko.

La oss begynne!

Hva er programvareforsyningskjedesikkerhet?

En programvareforsyningskjede inkluderer alle systemene, prosessene, verktøyene og tingene (i utgangspunktet alt) som bidrar til å utvikle en applikasjon i dens programvareutviklingslivssyklus (SDLC).

Og sikkerhet for programvareforsyningskjeden betyr å sikre alle disse systemene, komponentene og praksisene. Det kan inkludere protokoller, grensesnitt, proprietær eller tredjeparts kode, eksterne verktøy, infrastruktursystemer, distribusjonssystemer, og listen fortsetter.

Kilde: Mirantis

Forsyningskjeden din er sårbar for angrep akkurat som andre systemer i organisasjonen din. I et forsyningskjedeangrep finner og utnytter hackeren sårbarheter i alle dine systemer og prosesser i forsyningskjeden og infiltrerer den. Det kan føre til datainnbrudd og andre sikkerhetsrisikoer.

Noen vanlige angrep på programvareforsyningskjeden er:

 • En brutt CI/CD-pipeline som involverer byggeservere, distribusjonsverktøy, testrammeverk, kodelagre, etc.
 • Skadelig kode i et åpen kildekodeverktøy. Dette kan skje ved å sende inn ondsinnede forpliktelser til koderepoen, for eksempel.
 • CI/CD feilkonfigurasjoner i distribusjons- og testprosesser

Noen kjente programvareforsyningskjedeangrep:

 • SolarWinds-hack: Hackere fant en sårbarhet i Orion-plattformen deres og kompromitterte 30k+ organisasjoner over hele verden.
 • CodeCov Breach: I april 2021 brøt angripere revisjonsverktøyet, CodeCov, og påvirket dets utbredte brukere.
 • Mimecast-angrep: Angripere fikk tilgang til et av deres digitale sertifikater for autentisering.

Hvorfor er sikkerhet for programvareforsyningskjede viktig?

I de ovennevnte eksemplene på angrep førte bare én sårbarhet i kode generelt til et omfattende brudd som påvirker enkeltpersoner og organisasjoner.

Når et utviklingsteam distribuerer programvare for kommersiell eller intern bruk, er produktets sikkerhet avgjørende, inkludert koden de ikke har skrevet og tredjepartsverktøyene de bruker. For hvis du stoler blindt på eksterne ressurser, kan de konvertere til trusler og angrep på grunn av sårbarheter i dem.

Til dette sørger programvareforsyningskjeden for at hele koden, verktøyene og ressursene dine er i sine beste sikkerhetsformer og er umanipulerte, oppdaterte og ikke har noen sårbarheter eller ondsinnet kode.

Og for å implementere dette, må du sjekke hver programvarekomponent på tvers av SDLC, inkludert din interne kode, åpen kildekode-distribusjoner, protokoller, grensesnitt, utviklingsverktøy, outsourcede tjenester og andre ting knyttet til programvarebyggingen.

I tillegg kan du bruke en omfattende, pålitelig og effektiv sikkerhetsløsning for programvareforsyningskjeden for å redusere problemer og beskytte hver programvarekomponent. Det gjør det ved å skanne programvaren for kjente utnyttelser og avhengigheter og implementere nettverksbeskyttelsesmekanismer.

  Bannerlord Server Hosting for jevn spilling

På denne måten hjelper disse verktøyene med å forhindre ikke-godkjente modifikasjoner og uautorisert tilgang for å avskrekke trusler og angrep.

La oss snakke om noen av de beste sikkerhetsverktøyene for programvareforsyningskjeden for å redusere angrep og beskytte programvareforsyningskjeden din.

Slim.ai

Slim.ai lar deg bygge containere med sikkerhet og hastighet for å beskytte programvareforsyningskjeden uten å skrive noen ny kode.

Det vil hjelpe deg å automatisk finne og fjerne sårbarheter i programvaresystemer fra containeriserte applikasjoner før de sendes til produksjonsfasen. Dette vil også sikre arbeidsbelastningene dine for programvareproduksjon.

Slim.ai vil styrke og optimere containerne dine samtidig som de administrerer dem effektivt. Du vil også få innsikt i innholdet i beholderne dine ved å grundig analysere pakkene, metadataene og lagene deres.

Du kan sømløst integrere Slim.ai i CI/CD-rørledningene dine og aktivere automatisering for å spare tid og krefter på å redusere sikkerhetsrisikoer uten manuelt arbeid.

Du kommer til å bruke Slim Starter Kits, som er maler du kan bruke til å lage appen din på et hvilket som helst språk eller rammeverk. Med containerintelligens kan du se bildekonstruksjon, pakkedetaljer og sårbarheter. Dette vil hjelpe deg å forstå din sikkerhetsstilling og skape bildevennlighet.

Docker Wasm

Wasm er et lett, raskt og nytt alternativ til Windows- eller Linux-beholdere du bruker i Docker. Docker + Wasm hjelper deg med å bygge, kjøre og dele moderne applikasjoner med større sikkerhet.

Det er mange fordeler ved å bruke Docker for å sikre programvareforsyningskjeden. Det vil gjøre programvareutviklingen din mer forutsigbar og effektiv ved å automatisere oppgavene og fjerne behovet for repeterende konfigurasjonsoppgaver. Hele livssyklusen for programvareutvikling vil bli raskere, enklere og mer bærbar.

Docker tilbyr en omfattende ende-til-ende-plattform som vil gi deg APIer, CLI-er og brukergrensesnitt med sikkerhet utviklet for å fungere ut av boksen på tvers av SDLC-en din, noe som gjør prosessen mer effektiv.

 • Docker-bilder er utmerket for å la deg effektivt lage applikasjonen din på Mac og Windows.
 • Bruk Docker Compose til å bygge programvare for flere beholdere.
 • Pakk programvare som containerbilder som er bærbare og kjører konsekvent i forskjellige miljøer, for eksempel AWS ECS, Google GKE, Aure ACI, Kubernetes og mer.
 • Integrer med forskjellige verktøy på tvers av programvareutviklingspipelinen, inkludert CicleCI, GitHub, VS Code, etc.
 • Tilpass bildetilgang for utviklere med rollebaserte tilgangskontroller (RBAC) og få dypere innsikt i aktivitetshistorikk ved å bruke Docker Hub Audit Logs.
 • Øk innovasjonen ved å øke samarbeidet med utviklere og teammedlemmer og publisere bildene dine enkelt til Docker Hub.
 • Implementer applikasjoner uavhengig på forskjellige beholdere og språk. Dette vil redusere mulige konflikter mellom biblioteker, rammer og språk.
 • Bruk Docker Compose CLI og dra nytte av enkelheten til å bygge applikasjoner raskere. Du kan starte dem raskt på skyen med Azure ACI eller AWS ECS eller gjøre det lokalt.

CycloneDX

CycloneDX er faktisk en moderne full-stack stykklistestandard som tilbyr avanserte muligheter for å sikre forsyningskjeder fra online risiko og angrep.

Den støtter:

 • Hardware Bill of Materials (HBOM): Det er for lagervarekomponenter for ICS, IoT og andre tilkoblede og innebygde enheter.
 • Software Bill of Materials (SBOM): Det er for inventarprogramvaretjenester og komponenter og deres avhengigheter da.
 • Operations Bill of Materials (OBOM): Full-stack kjøretidsbeholdningskonfigurasjoner, miljøer og ytterligere avhengigheter.
 • Software-as-a-Service (SaaSBOM): Det er for inventarendepunkter, tjenester, klassifiseringer og dataflyter som driver skybaserte applikasjoner.
 • Vulnerability Exploitability eXchange (VEX): Det er for å formidle hvordan sårbare komponenter kan utnyttes i produkter.
 • Vulnerability Disclosure Reports (VDR): Det er for å kommunisere ukjente og kjente sårbarheter som påvirker tjenester og komponenter.
 • BOV: Det er å dele sårbare data mellom sårbare etterretningskilder og systemer.
  Trusseljakt forklart på 5 minutter eller mindre

OWASP Foundation støtter CycloneDX, mens CycloneDX Core Working Group administrerer det. Det støttes også av informasjonssikkerhetsfellesskapet fra hele verden.

Aqua

Aqua gir forsyningskjedesikkerhet for hele livssyklusen for programvare. Den kan beskytte alle koblingene dine i programvareforsyningskjeden for å minimere angrepsflater og opprettholde kodeintegritet.

Ved hjelp av Aqua kan du oppdage risikoer og sårbarheter i alle fasene av programvarens livssyklus ved å skanne bilder og kode. Det vil også tillate å finne avslørte hemmeligheter, IaC-feilkonfigurasjoner og skadelig programvare slik at ingen problemer kan gå til produksjonsfasen.

Du kan sikre dine prosesser og systemer gjennom hele forsyningskjeden for å utvikle og levere programvaren din til produksjon. Aqua vil hjelpe deg med å overvåke DevOps-verktøyets sikkerhetsstilling, og sørge for at sikkerhetskontrollene er på plass.

Funksjoner og fordeler:

 • Universell kodeskanning: Aqua kan skanne hele kildekoden din på bare noen få minutter og oppdage sårbarheter, smutthull i sikkerheten, lisensproblemer med åpen kildekode og mer. Ved å skanne koder med jevne mellomrom, vil du bli varslet om nye risikoer ved å endre koder. Du vil få kodeskanning av Aqua Trivy Premium og få konsistente utdata gjennom hele SDLC.
 • In-workflow-varsler: Skann kode og få varsler uansett hvor du jobber fra. Du kan motta varsler direkte i IDE når du koder, Source Code Management (SCM)-system som kommentarer til pull-forespørslene, skylageret og CI-pipelinen selv før programvareutgivelsen.
 • Avhengighetsovervåking med åpen kildekode: Aqua vil gradere hver av pakkene dine med åpen kildekode basert på deres popularitet, risiko, vedlikehold og kvalitet. Deretter varsler den utviklerne om de kritisk farlige pakkene når de introduseres. Dette vil gjøre deg i stand til å etablere og håndheve et organisasjonsomfattende kvalitetsnivå som du må oppfylle før du legger til ny kode i kodebasen.
 • Pipeline-sikkerhet: Få fullstendig synlighet på tvers av CI-pipelines og naviger gjennom tusenvis av programvareutgivelsesspor som fører til produksjonsmiljøet. Du kan enkelt implementere Static Pipeline Analysis for hver pipeline (som GitLab CI, Bitbucket Pipeline, Jenkins, GitHub Actions, CircleCI, etc.) og forstå hver instruksjon.
 • Neste generasjons SBOM: Ikke bli begrenset av grunnleggende SBOM-oppretting; gå i stedet utover og registrer hver handling og trinn fra utvikleren forplikter kode til den komplette byggeprosessen til genereringen av den endelige artefakten din. Kodesignering vil også hjelpe brukere med å bekrefte kodehistorikken din og forsikre seg om at den genererte koden er den samme som havner i utviklingsverktøykjeden din.
 • Administrere CI/CD-stilling: Aqua lar deg oppdage og løse kritiske feilkonfigurasjoner i DevOps-plattformen din (som Jenkins, GitHub, etc.) og implementere Zero-Trust-sikkerhet i den. Den kan håndheve policyen med minst privilegert tilgang for å hjelpe deg med å revidere privilegier i hele SDLC. Den kan også implementere Separation of Duties (SoD) for å redusere sikkerhetsrisikoen samtidig som den sikrer samsvar.
  Er Phasmophobia på Xbox One?

Dessuten kan du etablere og opprettholde tillit ved å lage SBOM-er signert digitalt og bruke integritetsporter for å verifisere artefakter på tvers av CI/CD-rørledningen. Det vil bidra til at bare koden din går til produksjonsfasen og ikke noe annet med den.

ReversingLabs

Få avansert programvareforsyningskjedesikkerhet (SSCS) for dine CI/CD-arbeidsflyter, utgivelsespakker og containere fra ReversingLabs, som gjør at DevSecOps-teamet ditt kan distribuere applikasjonen med bedre selvtillit.

Verktøyet med lar deg raskt analysere større utgivelsespakker, åpen kildekode-biblioteker, tredjepartsprogramvare og beholdere for trusler. Du kan også oppdage, utbedre og prioritere høyrisikotrusler som er skjult i programvareavhengighetslag.

Aqua tilbyr tilpassede godkjenningspolicyer slik at du trygt kan bekrefte programvarens sikkerhetskvalitet før du slipper den til produksjon. Dette verktøyet tar seg av sikkerheten i hele SDLC-en din fra kildekodekontroll til administrasjon av programvarekomponentavhengigheter, CI/CD-prosessen og utgivelsesbilder.

Dermed kan du enkelt oppdage og fikse CI/CD-arbeidsflytrisikoer, kompromisser, ondsinnede åpen kildekode-pakker, hemmelige eksponeringer og andre typer trusler på hvert punkt i organisasjonens programvareutviklingslivssyklus.

Videre kan du gå utover og beskytte kundene dine mot uønsket tukling som kan injisere uautoriserte atferdsendringer, bakdører og skadelig programvare i programvaren.

Du vil få utføre problemfrie integrasjoner på alle stadier av leveringspipelinen. Disse integrasjonene vil hjelpe deg med å løse høyrisikotrusler raskere og på et tidlig stadium. ReversingLabs er en flott investering, ikke bare for utviklingsteam, men også for SOC-team.

Snyk

Øk sikkerheten i programvareforsyningskjeden med Synk, som kan hjelpe deg med å beskytte programvarens kritiske komponenter, for eksempel containerbilder, åpen kildekode-biblioteker, utviklerverktøy og skyinfrastruktur.

Snyk vil hjelpe deg med å forstå og administrere sikkerheten i forsyningskjeden ved å spore avhengigheter, sikre sikker design og fikse sårbarheter. Det sørger for at du designer programvare med sikkerhet i tankene, helt fra begynnelsen.

Ved å bruke Snyk kan du spore populariteten, vedlikeholdet og sikkerheten til 1M+ åpen kildekode-pakker i forskjellige økosystemer.

Du kan skanne programvaren din for å generere en materialliste for å identifisere komponentene som brukes og samspillet mellom dem. Snyk vil hjelpe deg med å fikse flere sikkerhetsrelaterte problemer på kortere tid.

 • Snyk Vulnerability Database og Synk Advisor er to av verktøyene som gir nyttig og oppdatert informasjon om kritiske problemer og måtene å forhindre dem på, slik at håndtering av sikkerhetstrusler blir enklere før prosjektet i det hele tatt begynner.
 • Snyks revisjonstjenester, Snyk Container og Snyk Open Source, er verktøy for å analysere prosjekter og lage SBOM med en liste over kjente sårbarheter, åpen kildekode-pakker og fikseringsråd.
 • Snyk lar deg integrere med flere verktøy, arbeidsflyter og rørledninger for å aktivere sikkerhet i programvareforsyningskjeden din. Integrasjoner inkluderer PHP, Java, JS, Python, AWS, GCP, RedHat, Jenkins, Docker, Kubernetes, GitHub, GitLab, Slack og mange flere.

Videre er Snyk støttet av ledende sikkerhetsintelligenssystemer i bransjen, og tilbyr deg verktøy for å sikre dine åpen kildekode-avhengigheter, tilpasset kode, skyinfrastruktur og containere fra bare én enkelt plattform.

Konklusjon

Nettrisikoen utvides, og utgjør trusler mot bedrifter, eiendeler og mennesker. Så hvis du er en programvareutvikler eller en virksomhet som driver med programvareutvikling, må du forbedre sikkerheten i programvareforsyningskjeden ved å utnytte metoder og verktøy som ovenfor. Disse verktøyene vil bidra til å sikre hele programvareforsyningskjeden din ved å redusere trusler effektivt.

Du kan også utforske DevSecOps-verktøyene.