Windows

Reparer feilkode 0x8078012D i Windows 10

Mange brukere kommer over en sikkerhetskopifeil på Windows-datamaskinen; denne feilen vises som feilkode 0x8078012D. Windows 10 system image backup feil er en vanlig feil og oppstår når en bruker prøver å lage en backup for Windows oppdateringer. Denne feilen utløses av ulike faktorer, for eksempel innstillinger for Windows backup-tjenester eller systemfilfeil. Sikkerhetskopieringsfeilkode 0x8078012D kan løses ved å rense og reparere de ødelagte filene og fikse den problematiske programvaren. Denne veiledningen vil diskutere årsakene og metodene for sikkerhetskopieringsfeil i Windows.

Slik fikser du sikkerhetskopifeilkode 0x8078012D i Windows 10

Det kan være flere årsaker til feilkode 0x8078012D-problemet Windows 10 datamaskiner. Noen av de mulige årsakene er listet opp nedenfor.

  • Korrupte systemfiler er en av de vanlige årsakene til denne feilen
  • Korrupte diskdrivere kan også forårsake sikkerhetskopieringsfeil med Windows
  • Feilaktige innstillinger i Windows backup-tjenester er også ansvarlige for denne feilen
  • Systemfeil som feil og andre feil er også noen ganger ansvarlige for feilen
  • Noen ganger er problemet forårsaket av en tredjeparts sikkerhetspakke.

Følgende veiledning vil utforske metoder for å løse feilkode 0x8078012D for Windows 10.

  Hvordan endre og tilpasse et tema på Windows 11

Metode 1: Utfør Clean Boot

Du kan få denne feilen på Windows-datamaskinen på grunn av ulike bakgrunnsprogrammer og andre systemfeil, disse feilene kan løses ved å utføre en ren oppstart av PC-en. Sjekk ut hvordan du utfører ren oppstart i Windows 10-veiledningen for å trygt utføre en ren oppstart på datamaskinen.

Metode 2: Kjør chkdsk Command

Feilkode 0x8078012D kan også være forårsaket av ødelagte diskdrivere på datamaskinen din; disse driverfeilene kan også fikses ved å skanne og reparere diskdrivere ved å bruke innebygde skanninger på Windows 10. Sjekk Diskskanning eller CHKDSK Scan er et verktøy på Windows som søker etter ødelagte systemdrivere og prøver å fikse og reparere driverne. Sjekk ut hvordan du sjekker disk for feil ved å bruke chkdsk-veiledningen for å skanne etter diskdrivere for Windows 10-datamaskiner.

Metode 3: Reparer systemfiler

Ødelagte systemfiler er en av hovedårsakene til at denne feilkoden 0x8078012D oppstår på Windows 10-datamaskiner. Disse ødelagte filene kan også forårsake andre alvorlige problemer med systemet ditt. Du kan prøve å løse problemene forårsaket av slike filer ved å kjøre en innebygd systemskanning. SFC-skanningen er et verktøy utviklet av Microsoft; dette verktøyet skanner etter eventuelle ødelagte systemfiler og prøver å reparere og gjenopprette dem. Sjekk ut hvordan du reparerer systemfiler på Windows 10-veiledningen for å utføre skanninger for å fikse sikkerhetskopieringsfeil for Windows 10-systembilde ved å reparere systemfilene. Hvis problemet ikke er løst ved å utføre skanninger for å reparere systemfiler, gå videre til neste trinn for å fikse sikkerhetskopieringsfeil.

  Rett opp Excel stdole32.tlb-feil i Windows 10

Metode 4: Deaktiver tredjeparts antivirus midlertidig (hvis aktuelt)

Hvis du bruker et tredjeparts antivirus for å beskytte datamaskinen mot skadelig programvare og andre trusler; da kan problemet være forårsaket av disse programmene. Når en tredjeparts antivirusprogramvare mottar en falsk positiv for en mulig trussel, kan den blokkere programmet. Dette kan også forårsake feil med sikkerhetskopiering av Windows-oppdateringer. Du kan løse dette problemet ved å deaktivere tredjeparts antivirus. Sjekk ut hvordan du deaktiverer antivirus midlertidig på Windows 10-veiledningen for å følge instruksjonene for å trygt deaktivere antiviruset på din Windows 10-datamaskin.

Metode 5: Avinstaller tredjeparts antivirus (anbefales ikke)

Hvis deaktivering av antiviruset ikke løser sikkerhetskopieringsfeilen for Windows 10 systembilde, kan du også vurdere å avinstallere det fullstendig. Du kan sjekke ut de 5 måtene å fullstendig avinstallere Avast Antivirus i Windows 10 for å avinstallere antiviruset fra datamaskinen din for å fikse feilkode 0x8078012D-problemet.

Hvis fjerning av antiviruset ikke løser problemet, gå videre til neste metode for å løse feilkode 0x8078012D i Windows 10.

Metode 6: Aktiver Windows Backup Services

Hvis Windows Backup Services er deaktivert på datamaskinen. Du vil ikke kunne lage sikkerhetskopier av Windows-oppdateringer på datamaskinen din. For å løse dette problemet bør du vurdere å aktivere Windows Backup Services på datamaskinen.

  Hvordan fikse Windows Defender er deaktivert av gruppepolicy

1. Trykk Windows + R-tastene samtidig for å åpne dialogboksen Kjør.

2. Her skriver du services.msc og trykker på Enter-tasten for å åpne Services-vinduet.

3. Finn og høyreklikk på Windows Update, og klikk deretter på Egenskaper.

4. Naviger til kategorien Generelt og velg rullegardinmenyen Oppstartstype.

5. Sett oppstartstypen som Automatisk og klikk på Start-knappen for å starte tjenesten.

6. Klikk på Bruk og deretter OK for å lagre endringene.

Ofte stilte spørsmål (FAQs)

Q1. Hvorfor får jeg feil når jeg sikkerhetskopierer Windows-oppdateringer?

Ans. Når Windows-sikkerhetskopieringstjenester er deaktivert på datamaskinen din, kan du få feilmeldinger når du forsøker å lage en sikkerhetskopi for Windows.

Q2. Kan Windows-oppdatering skade datamaskinen min?

Ans. Vanligvis skader ikke Windows-oppdateringer datamaskinen din, de er rutineoppdateringer som datamaskinen krever for å fjerne feil og feil.

Q3. Hvordan fikser jeg Windows-oppdateringsfeil?

Ans. Du kan bruke flere metoder for å løse Windows-oppdateringsfeil, for eksempel å avinstallere eller deaktivere antivirus, eller skanne datamaskinen for ødelagte systemfiler.

***

Vi håper denne veiledningen var nyttig for deg og at du klarte å fikse feilkode 0x8078012D Windows-oppdateringssikkerhetskopieringsproblem. Fortell oss hvilken metode som fungerte best for deg. Hvis du har forslag eller spørsmål, vennligst gi oss beskjed i kommentarfeltet.

x