Reparer Plex en feil som oppstod under forsøk på å spille av video

Plex er en populær amerikansk plattform for videostreaming og mediespiller. Siden utgivelsen har Plex blitt brukt som arrangør for video, lyd og bilder for den personlige mediesamlingen. Med det brukervennlige grensesnittet lar den brukere finne medier å se på. Plex tilbyr både nettlesertilgang og app-tilgang, noe som gjør det til en plattform som kan brukes mens du er på farten. Blant alle disse fordelene ved å bruke Plex for underholdning, har det vist seg å forårsake noen problemer for brukere når de prøver å spille av en video på plattformen. Dagens guide er basert på Plex en feil oppstod under forsøk på å spille av video som skal hjelpe deg med forskjellige måter å fikse dette problemet på. Sammen med det vil vi også dekke noen punkter om hvorfor Plex ikke kan spille av mediefeil oppstår, og utforske forskjellige årsaker bak det. Så la oss begynne med vårt informative dokument om Plex og dens videoavspillingsfeil.

Reparer Plex en feil som oppstod under forsøk på å spille av video

Plex er en global mediastreaming-plattform som brukes av millioner av brukere. Mange av disse brukerne har hatt problemer med å spille av video. Det er et par årsaker som har blitt funnet for å utløse dette problemet. Å kjenne til disse årsakene vil hjelpe deg med å løse feilen bedre og mer effektivt. Så ta en titt på noen av de kjente utløsende årsakene til videofeil i Plex nedenfor:

  • Å bruke Plex krever tid og krefter. Som ny bruker kan du utelate noen viktige hensyn som kan få appen til å fungere eller videoer i den til å bufre.
  • En upålitelig nettverkstilkobling er en annen grunn til å forårsake problemer med Plex.
  • En utdatert versjon av Plex kan også forstyrre videoavspillingsfunksjonen.
  • Ustøttede MKV-filer kan også resultere i en feil under avspilling av videoer i Plex.

  • Utdaterte skjermdrivere for enheten din er et annet triggerpunkt for videoavspillingsfeil i Plex.

Nå som du er klar over de forskjellige årsakene som vanligvis ligger bak avspillingsmediefeil i Plex, er det på tide å løse dem med tilsvarende rettelser. Så la oss begynne med vår første metode nedenfor og sjekke om feilen kan løses:

Metode 1: Løs problemet med Internett-tilkobling

Hvis det oppstod en feil under forsøk på å spille av lydstrømmen på Plex for deg må du først sjekke og deretter løse problemer med Internett-tilkobling på enheten din. Plex media krever et godt internettnettverk og du må sørge for at internettsignalet ditt er på minst 5 Mbps for å streame videoer etter eget valg uten forstyrrelser. Derfor, når du støter på en svak internettforbindelse, kan du prøve å øke hastigheten ved hjelp av guiden vår om langsom Internett-tilkobling? 10 måter å få fart på Internett!

Metode 2: Start Plex-appen på nytt

Den neste metoden du kan prøve etter å ha løst internettproblemer, innebærer å starte Plex-appen på nytt. Denne metoden hjelper til med å oppdatere appen og løse mindre feil som appen kan støte på. Det er ganske enkelt å starte Plex på nytt:

1. Avslutt Plex ved å lukke appen på enheten din.

2. Vent nå i minst 5 minutter og start Plex igjen.

3. Spill av en video i Plex og sjekk om feilen er løst.

Metode 3: Spill av mindre video

En lydstrøm er for øyeblikket i bruk Plex-feil kan også oppstå på grunn av en spesifikk video. Du kan bekrefte denne grunnen ved å bytte til en annen video. Du kan også prøve å spille av mindre filer og sjekke om videoavspillingsfeilen vedvarer. Du kan ganske enkelt gå gjennom forskjellige typer medier på plattformen og prøve å kjøre en video for å løse problemet.

Metode 4: Slett gamle enheter

Deretter må du ta hensyn til andre enheter som kan være knyttet til Plex-kontoen din. Disse kan inkludere Plex Web, Plex Cloud, Plex for Roku, Plex for Android og andre. Når det gjelder så mange enheter, kan mediespilleren reagere og forstyrre videostrømming. Dette problemet er forårsaket på grunn av enheter som bruker de samme serverressursene som avbruddsforespørsler, minne og andre faktorer som fungerer samtidig. Derfor, for å løse Plex en feil som oppstod under forsøk på å spille av video, må du fjerne eller slette gamle kontoer knyttet til Plex:

1. Åpne Plex-kontoen din på enheten din og klikk på Innstillinger-ikonet øverst.

2. Velg nå Autoriserte enheter fra venstre panel og klikk på ALLE.

3. Velg det røde X-ikonet ved siden av bestemte enheter for å fjerne dem.

4. Bekreft sletting og start appen på nytt for å sjekke om problemet er løst.

Metode 5: Oppdater skjermdrivere

Som nevnt ovenfor i årsakene bak spill av videofeil på Plex, kan utdaterte skjermdrivere for enheten din være en fremtredende årsak. Derfor bør disse driverne oppdateres regelmessig for å unngå slike problemer. Du kan gå gjennom vår informative guide om 4 måter å oppdatere grafikkdrivere i Windows 10 for mer.

Metode 6: Juster lydinnstillinger

Den neste metoden i en feil oppstod som at Plex ikke kunne spille av mediefeil mens du forsøkte å spille av lydstrømmen, innebærer å justere lydinnstillingene i Plex. Du kan bytte til DTS 5.1-lydspor hvis du tidligere hadde PCM 5.1. Du kan også prøve å bytte til AC3 for å løse feilen. Mens bytte til en annen lydinnstilling er et alternativ, har mange brukere også prøvd å deaktivere lydgjennomgang for å fikse problemet. Du kan også deaktivere lydgjennomgang i Plex ved å bruke trinnene nedenfor:

1. Start Plex-kontoen din og klikk på profilikonet i den.

2. Start nå Kontoinnstillinger og velg Player i AVANSERT-delen.

3. Til slutt åpner du Audio passthrough og velger Deaktivert i den.

Metode 7: Oppdater Plex-appen

For å fikse en lydstrøm som for øyeblikket er i bruk Plex-feil, må du oppdatere den utdaterte versjonen av Plex-appen på enheten din. Du kan enkelt oppdatere appen fra Microsoft Store på din Windows-PC ved å bruke trinnene nedenfor:

1. Trykk på Windows-tasten for å åpne Microsoft Store fra søkefeltet.

2. Åpne nå Bibliotek i Microsoft Store.

3. Klikk deretter på Få oppdateringer for å oppdatere Plex-appen.

4. Naviger til oppgavelinjen for å oppdatere Plex Media Server og høyreklikk på Plex Media Server-ikonet.

5. Til slutt klikker du på Se etter oppdateringer.

Metode 8: Deaktiver H264 maksimumsnivå

Du kan også løse Plex som ikke kan spille mediefeil ved å deaktivere H264-maksnivået i Plex. Du kan deaktivere denne funksjonen i Plex ved å bruke følgende trinn:

1. Klikk på profilikonet i Plex-kontoen din.

2. Åpne nå Kontoinnstillinger fra rullegardinmenyen.

3. Velg deretter AVANSERT i den.

4. Finn nå H264 Maximum Level for å deaktivere det.

Metode 9: Rediger transkoderinnstillinger

Prosessorkraft er nødvendig for å kjøre Plex-serveren effektivt. Denne prosessorkraften hjelper Plex med å omkode filer og streame videoer. Derfor kreves det høy CPU-kraft for å kjøre disse prosessene samtidig. For å løse Plex oppstod det en feil under forsøk på å spille av video, du må endre transkoderinnstillingene til appen. Du må endre standardinnstillingene for å matche CPU-ytelsen. Du kan gjøre dette ved å redusere kvaliteten på transkodede filer for å frigjøre CPU-plass. Se på trinnene nedenfor for å vite mer om hvordan du redigerer transkoderinnstillinger:

1. Start Innstillinger-menyen fra Plex-hjemmesiden din.

2. Velg nå Transcoder i den og endre gjeldende innstilling til en annen.

3. Du kan velge mellom kvaliteter inkludert Automatisk, Få CPUen min til å skade, Foretrekker koding av høyere kvalitet, og Foretrekk høyhastighetskoding.

Metode 10: Nedgrader server

Du kan også prøve å nedgradere serveren hvis det oppstod en feil under forsøk på å spille av lydstrømproblemet ikke har blitt løst før nå. Ved oppgradering av Plex-serveren kan det hende at noen filer mislykkes i å spille av. Derfor, for å fortsette å se videoer og medier på plattformen, kan du nedgradere medieserveren til forrige versjon.

Merk: Følgende trinn er for Windows OS-brukere.

1. Start Plex Media Server ved å navigere til %LOCALAPPDATA%Plex Media Server i dialogboksen Kjør (Windows+R).

2. Finn nå PMS-mappen og åpne den for å velge den forrige oppdaterte versjonen av Plex som du ønsker å installere.

Metode 11: Legg til AC3-kode til Plex

Den siste metoden for å hjelpe deg med å løse en lydstrøm er for øyeblikket i bruk Plex-feil innebærer å legge til AC3-kode til Plex. Det er mulig du spiller av et medieformat som ikke er tilgjengelig for direkte avspilling. Hvis et format ikke støttes, vil lyden omkodes til AC3 automatisk. Du vil støte på et problem hvis AC3-kodeken ikke genereres på riktig måte. Derfor må du legge til AC3-kodek til Plex for å løse dette problemet:

1. Last ned videofilen ved hjelp av nettleseren.

2. Legg til den nedlastede filen til Plex-biblioteket.

3. Spill nå av videofilen og den vil generere AC3-kodeken mens du spiller av mediespilleren.

Når du er ferdig, spill av videostrømmen på nytt, som du ikke kunne gjøre tidligere, og sjekk om problemet endelig er løst.

***

Vi håper at vår artikkel om Plex en feil oppstod under forsøk på å spille av video har hjulpet deg med å finne en passende metode for å løse problemet. I tilfelle andre problemer eller forslag, kan du kontakte oss ved å legge igjen kommentarer nedenfor.

  15 Python-prosjekter for nybegynnere å øve på og lære
x