[Resolved] Laptop-tastatur fungerer ikke: 9 enkle reparasjoner

La oss få det bærbare tastaturet til å fungere igjen!

Bærbare datamaskiner er kompakte maskiner som pakker så mye i de små rammene. Selv om det er mange fordeler med bærbare datamaskiner fremfor konvensjonelle stasjonære datamaskiner, har mine 10+ års erfaring med begge sett at den bærbare datamaskinen har problemer oftere.

Høyttalerne, hengslene, overoppheting, osv. Listen er lang, noe som indikerer at portabilitet har en kostnad.

Denne gangen fikser vi en bærbar PC med et ikke-reagerende tastatur. Det kan være mange årsaker bak det, inkludert utdaterte drivere, støv, skadelig programvare, maskinvarefeil osv.

Ytterligere avsnitt angir noen rettsmidler som bør løse det for godt.

La oss begynne med å koble fra alle andre eksterne tastaturer hvis du har noen.

Omstart

Det er en one-stop-løsning for mange programvarefeil. Bare start PC-en på nytt og se om tastaturet våkner.

Dette vil rydde opp RAM og lukker alle programvaretjenestene som kjører i bakgrunnen. Følgelig løser dette de fleste problemer på overflatenivå.

Strømtilbakestilling

Ta ut alle eksterne enheter (eksterne høyttalere, mus, USB-stasjoner osv.) og AC-adapteren, og trykk deretter på strømknappen i 30 sekunder. Den bærbare datamaskinen kan starte på nytt under denne prosedyren.

  Slik fjerner du kredittkort fra Apple ID

Dette vil tappe all gjenværende kraft og vil hardt tilbakestille alt. Strømtilbakestilling fungerte for mange Redditorsog det er en av de enkleste måtene å fikse dette irriterende problemet på.

Start den bærbare datamaskinen på nytt og se om tastaturet fungerer.

Eksternt tastatur

Dette hjelper deg å sjekke om det bærbare tastaturet er dødt eller om det er et tilkoblingsproblem.

Så koble den til et eksternt tastatur og se om det fungerer perfekt. Hvis ja, og hvis du føler deg komfortabel, prøv først å åpne bakdekselet og tilbakestille tastaturtilkoblingen.

Alternativt kan det neste alternativet være å henvende seg til firmastøtte eller en sertifisert tredjepartstekniker og få feilsøkingen av maskinvaren gjort.

Prøv imidlertid andre oppførte løsninger før du går til servicesenteret eller prøver maskinvarevedlikehold selv.

Avinstaller/installer driver på nytt

Åpne Enhetsbehandling fra oppgavelinjens søk. Eller åpne Windows Kjør ved å trykke ⊞ +R, og skriv devmgmt.msc.

Søk etter tastaturer, høyreklikk og velg Avinstaller enhet fra rullegardinmenyen. Deretter ignorerer du følgende advarsel og klikker på Avinstaller.

Start på nytt.

Juster språkinnstillinger

Dette er ikke for et tastatur som ikke reagerer. Prøv i stedet denne løsningen hvis du ser tilfeldige tegn som ikke samsvarer med tastetrykkene dine.

Gå inn på Innstillinger > Tid og språk > Språk.

Klikk på språket under Foretrukne språk og gå inn i Alternativer.

Rull ned til tastaturene og kontroller at innstillingene samsvarer med det valgte språket.

  Kognitiv databehandling forklart på 5 minutter eller mindre

Hvis ikke, kan du velge tastaturet og klikke Fjern. Alternativet Fjern vil imidlertid være nedtonet hvis det er det eneste tastaturet som er lagt til. Så legg til den riktige før du prøver å slette den andre.

Oppdater eller tilbakerull

Windows Update er beryktet for å forårsake og løse problemer. Etter samme trend rapporterte noen brukere å løse dette problemet ved å installere den siste Windows-oppdateringen.

Kilde: Reddit

På den annen side var det noen som lyktes ved å avinstallere og rulle tilbake til en tidligere Windows-versjon.

Uansett, prøv disse alternativene og se om tastaturet fungerer igjen.

Rengjør den

Hvis du ikke bruker en laptop tastaturdekselkan støvpartikler krype inn fra de små ventilene under knappene, og trenger en grundig opprydding.

Først kan du bruke en litt gjennomvåt mikrofiberklut til å rydde opp på toppen av tastene.

Men innsiden trenger en blåser eller en boks med trykkluft. I tillegg rapporterte noen få brukere suksess ved å åpne bakpanelet på den bærbare datamaskinen, koble til tastaturtilkoblingene igjen og rense skitten rundt det. Men hvis du ikke er godt kjent med dette, foreslår jeg at du går til en sertifisert tekniker.

Fabrikkinnstilling

Dette kan være et alvorlig tiltak, men er kjent for å utrydde flere problemer samtidig. Før du fortsetter, sørg for å ta en sikkerhetskopi av de nødvendige filene.

  Reparer zoomfiltre som ikke vises på PC

Basert på Windows-versjonen kan du følge prosedyren for tilbakestilling av fabrikken som gitt nedenfor:

➡️ Windows 10: Klikk Start > Innstillinger > Oppdatering og sikkerhet > Gjenoppretting > Tilbakestill denne PCen > Kom i gang.

➡️ Windows 11: Klikk Start > Innstillinger > System > Gjenoppretting, og klikk Tilbakestill PC.

I begge disse Windows-versjonene kan du velge å lagre dine personlige filer og tilbakestille media (nettsky eller lokalt). Jeg foreslår skymedier for den nyeste Windows-versjonen.

Dessuten anbefaler Microsoft å sette Gjenopprett forhåndsinstallerte apper (som fulgte med PC-en som standard) til Nei.

Dette er helt opp til deg; Dette vil avinstallere alle forhåndslastede applikasjoner. Uansett er det den beste måten å tilbakestille fabrikken på.

Windows feilsøking

Windows har flere feilsøkingsprogrammer. Så ideen er å kjøre tastaturfeilsøkeren, la den diagnostisere og foreslå en løsning.

➡️ Windows 10: Gå inn på Innstillinger > Oppdatering og sikkerhet > Feilsøking > Tilleggsfeilsøking.

➡️ Windows 11: Gå inn på Innstillinger > System > Feilsøking > Andre feilsøkere.

Det siste trinnet med disse Windows-versjonene er å kjøre den respektive tastaturfeilsøkeren og fortsette i henhold til resultatene.

Kan du skrive på nytt?

Hvis ikke, kan den eneste redningsmannen sende den tilbake til produsenten fordi det kan være et mer alvorlig problem, som et defekt hovedkort. Og det vil være utmerket hvis enheten er under garanti.

For fremtiden anbefaler jeg å kjøpe et tastaturdeksel for å holde det rent og ha et premium antivirus for jevn generell funksjon.

PS: Prøv disse trinnene hvis du møter en uskarp skjerm i Windows 10/11.