Lurer du på hvor mye lagringsplass har PS5? [+4 Best External Drive]

Kan du ikke spille spill jevnt på PS5-konsollen din? Klarer du ikke å laste ned de nye og spille? Sjekk lagringsproblemet og gå for eksterne stasjoner som vil øke konsollens ytelse.

PS5 lagringskapasitet

PS5 har en intern solid-state-stasjon (SSD) som primær lagringsmiddel. PS5s grunnmodell tilbyr 825 gigabyte (GB) lagringsplass. Denne SSD-enhetens raske tilgang til spilldata og lastetider resulterer i en raskere spillopplevelse.

Selv om den integrerte SSD-en har en kapasitet på 825 GB, har PS5 bare 667,2 GB lagringsplass tilgjengelig. Dette er fordi ting som operativsystemet, fastvaren og oppgraderinger opptar litt plass. Dermed representerer 158 GB faktisk en del av PS5-konsollens utilgjengelige lagringsplass.

Ved å velge Innstillinger > Lagring > Konsolllagring kan du se den brukbare PS5-lagringen. Velg Spill og apper for å sjekke hvor mye plass hvert spill bruker.

Selv om 667 GB er en moderat mengde lagringsplass, kan neste generasjons spill med økende installasjonsstørrelser raskt fylle den. Som du kanskje allerede er klar over, trenger visse spill dusinvis eller til og med hundrevis av GB.

Lagring av tidligere versjoner

KonsollPS5PS4PS3PS2PS1PSPSLagringskapasitetOpptil 825 GB SSD500GB/1TB12GB/500 GB8MB1MB/5MB8MB/64MBCPUAMD Zen 2, 8 kjerner @ 3,5 GHzAMD Jaguar, 8 kjerner @ 1,6 GHz PSCell 5-bit bredbåndsmotor @ 1,6 GHz 6-bit bredbåndsmotor 6-2 bånd R2 9. 4 MHz RISC MIPS R3000A (32-bit) – 33 MHz20-333 MHz MIPS R4000GPUAMD RDNA 2, 10,3 TFLOPSAMD Radeon, 1,84 TFLOPSNvidia/SCEI RSX – 550 MHz Graphics Synthesizer – 147 MHzR800A (32-bits) – 33 MHz-6GBDRAM-6GBDRAM + 33 MHz-6GBDRam GDDR5256MB XDR RAM, 256MB GDDR3 VRAM32MB RD RAM2MB RAM32MB RAM Utvidbar lagringNVMe SSD-sporNoNoNoNoNoMemory Stick Duo-sporEkstern lagringUSB HDD-støtteUSB HDD-støtteUSB HDD-støtteNoNoNoNoOptical Drive4K UHD Blu-Ray DriveBlu-Ray/DVDBlu-ray/DVD-utgang/CDDROMD-video med HD-HDMI-CD,MIKD,4K,4K. AV Multi OutAV Multi outS-Video, SCART (RGB)AVAudioTempest 3D Audio TechDolby Digital 5.1Dolby Digital 5.15.1, Surround Sound 16-bit, 24-kanals ADPCMS stereohøyttalere

Behov for tilstrekkelig lagringsplass på PS5

Å ha nok lagringsplass på PS5 er avgjørende for spilling. Men hvorfor er det slik?

La oss si at du liker å spille videospill og har et flott bibliotek. Lagringskapasiteten på konsollen din er opptatt i ulik grad av hvert spill du eier.

Siden PS5 er et moderne spillkraftsenter, gir den førsteklasses grafikk og oppslukende opplevelser, men det betyr også at spillene er mer betydningsfulle.

Hvis PS5-en din har nok lagringsplass, kan du lagre flere spill samtidig. Fordelen med dette er at du kan bytte mellom spill uten å måtte fjerne og installere dem på nytt hver gang du ønsker å spille et annet spill.

Det er som å ha en pose full av klær. Du kan velge hvilke klær du vil ha på deg og kan bytte så mange ganger du finner nødvendig. Å ha ekstra lagring vil aldri få deg til å gå glipp av favorittspillene dine.

I tillegg tilbyr noen spill nye nivåer eller funksjoner, oppdateringer og tilleggsinnhold. Du trenger ekstra lagringsplass for at disse oppdateringene skal finne sted. Uten nok lagringsplass kan du dessuten få problemer med å laste ned disse oppdateringene og gå glipp av de siste rettelsene og forbedringene.

Du kan dra nytte av hvor enkelt det er å ha en samling spill for hånden ved å ha nok lagringsplass på PS5.

I tillegg kan du også unngå å gå glipp av noen spennende eventyr, det sparer deg for tid, og det holder spillopplevelsen oppdatert. Derfor er det viktig å holde PS5-lagringen oppdatert og fri for unødvendige gjenstander.

Viktigheten av å holde PS5-lagringen din sunn

For å sikre forsinkelsesfrie og tilfredsstillende spillopplevelser, er det viktig å opprettholde lagringen på PS5. Det forbedrer konsollens generelle ytelse og forlenger også levetiden når lagringen din er i god form.

  • PS5s lagringssystem må fungere riktig for at spill og programmer skal fungere raskt. Du kan også forkorte lastetidene, minimere ventetiden og unngå krasj mens du spiller ved å opprettholde et organisert og optimalisert lagringssystem. Tenk deg hvor irriterende det ville vært hvis en kamp eller et løp i favorittspillet ditt plutselig frøs midt i det! Du kan også forhindre ubehagelige avbrudd og nyte uavbrutt spilløkter ved å beholde sunn lagring.
  • Spill kan samle ekstra filer og fragmenterte data i lagringen når du installerer og sletter dem. Konsollen din kan også bli tregere, og delene kan bli overarbeidet. Du kan videre holde PS5-en i drift uten potensielle maskinvareproblemer eller forringelse av ytelsen over tid ved å rutinemessig tømme lagringsplassen.
  • Regelmessige systemoppgraderinger er nødvendige for å øke effektiviteten og sikkerheten, og de nyeste spillene har ofte store filstørrelser. Avgjørelser om hvilke spill som skal beholdes og hvilke som skal forkastes kan være utfordrende hvis lagringsplassen din er pakket og nesten fullført. Ved rutinemessig å administrere lagringen din kan du også gi plass til oppgraderinger og nye utgivelser uten å gi opp favoritttitlene dine.
  • Et funksjonelt oppbevaringssystem tilbyr bekvemmelighet og en følelse av renslighet. Takket være dette kan du raskt finne og få tilgang til spillene dine, noe som forenkler bytte mellom spill. I tillegg hjelper det også med å opprettholde en oversikt over spillsamlingen din for å forhindre utilsiktet sletting av registrert fremgang eller viktig informasjon.

Selv etter å ha vedlikeholdt konsollen på riktig måte, kan du fortsatt gå tom for lagringsplass. Du trenger ikke bekymre deg for det, for her er løsningen. I slike situasjoner kan du alltid se opp til noen av de beste eksterne stasjonene som er oppført her. Les videre.

Fantom Driver VENOM8

Vil du øke lagringen på PS5-en din? Fantom Drives VENOM8 2TB SSD NVMe Gen 4 M.2 2280 er en gamechanger! Ved å utvide lagringen på PS5-en din kan du dra nytte av raskere lastetider og flytende spillopplevelser. Tenk deg å ha tilgang til alle favorittmediene og spillene dine uten å bekymre deg for å gå tom for lagringsplass.

Superrask NVMe Gen 4-teknologi, som oversettes til lynraske dataoverføringshastigheter, er en funksjon i Fantom Drives VENOM8.

I tillegg tilbyr 2TB-lagringen nok plass til alle nedlastingene dine, spillene og til og med de omfattende spilloppdateringene. Denne SSD-en er også enkel å installere. Du trenger bare å sette den inn i PS5s M.2 2280-spor for å komme i gang.

DDR4 DRAM Cache og 3D NAND TLC-teknologier er begge til stede i VENOM8. Derfor er Fantom Drives VENOM8 2TB SSD NVMe Gen 4 M.2 2280 den ideelle følgesvennen hvis du er klar til å fremme PS5-spillet ditt. Forbered deg på raskere lastetider, mer lagringsplass og ubegrenset spillmoro.

WD BLACK 1TB SSD

Nå som PS5-konsoller har offisiell lisensiering for lagringsutvidelse, er WD_BLACK 1TB SN850P NVMe M.2 SSD tilgjengelig. Ved å øke lagringskapasiteten til PS5-en din får du ekstra plass til å lagre dine foretrukne spill, DLC-er og mediefiler.

Du kan legge til tilstrekkelig PS5-lagring til konsollen din med alternativer fra 1 TB til 4 TB for å lagre flere av favorittspillene dine.

Denne SSD-en yter ikke bare eksepsjonelt bra, men den er også bygget for å optimalisere spillopplevelsen din. WD BLACK SN850P er designet for å opprettholde langvarige spilløkter, slik at du ikke trenger å bekymre deg for overoppheting eller ytelsesproblemer.

Du trenger ikke å flytte eller avinstallere spill fra konsollen din ved å spille direkte fra stasjonen. Så denne SSD-en er viktig hvis du vil oppgradere PS5-en din og raskt øke lagringsplassen.

Seagate Game Drive SSD

Denne interne solid-state-stasjonen, Seagate Game Drive M.2 SSD, har enorme 2 TB lagringsplass og gir lynrask ytelse sammen med god plass til alle favorittspillene dine, nedlastbart innhold og mer. Det raske grensesnittet sikrer videre konsollens enkle integrering og sømløse kompatibilitet.

Den er absolutt optimalisert for PS5 og gjør spillopplevelsen din jevn. Den er laget for å møte dine spillbehov, gir pålitelig ytelse og beskytter sensitive data. I tillegg sikrer det raske grensesnittet en sømløs tilkobling og enkel integrasjon med konsollen.

Med Seagate Game Drive M.2 SSD for PS5 kan du forbedre spillopplevelsen din. Den tilbyr også rikelig med lagringsplass, superraske hastigheter og en sømløs spillopplevelse, noe som gjør den til den perfekte følgesvennen for enhver hengiven spiller.

WD BLACK 2TB SSD

Denne slanke maskinvaren, WD_BLACK 2TB SN850X NVMe Internal Gaming SSD, har en enorm lagringskapasitet på 2TB. Enda bedre er det at SSD-en har en innebygd kjøleribbe. Som et resultat vil kjøreturen din fungere på sitt beste og vare lengst, selv under lange spilløkter.

WD BLACK SN850Xs sømløse integrasjon med PlayStation 5 gjør installasjonen enda mer tilgjengelig. Derfor er denne SSD-en veien å gå hvis du vil oppgradere kapasiteten og hastigheten til PlayStation 5-spillene dine.

Konklusjon

PS5s lagringsplass må holdes i rimelig stand for å sikre optimal ytelse og hyggelig spilling. Regelmessig fjerning av ubrukte filer, administrering av spillinstallasjoner og flytting av data til eksterne lagringsenheter vil bidra til å bevare effektiviteten og frigjøre plass.

Videre kan øke lagringskapasiteten og gi fleksibilitet for lagring av mer omfattende spillbiblioteker oppnås ved å bruke eksterne enheter som SSD-er. Når du velger et eksternt lagringsvalg, er det avgjørende å vurdere kompatibilitets- og ytelsesbehovene. En feilfri spillopplevelse på PS5 kan oppnås ved å følge disse retningslinjene og være forsiktig med lagringsadministrasjon.

Sjekk ut de beste m.2 NVMe SSD-ene og eksterne SSD-ene.