q Samsung blåser opp alt med McAfee – til og med smarte TV-er - tipsbilk.net

Samsung blåser opp alt med McAfee – til og med smarte TV-er

Samsung har et langvarig forhold til McAfee. Og selv om det er ille nok at den samler dette nesten ubrukelige søppelet på datamaskinene sine, «utvider» det dette partnerskapet til S10 og alle 2019 Smart TV-er.

Selvfølgelig er dette ikke første gang vi har sett Samsung kaste McAfee på Galaxy-smarttelefoner, siden den sendte S8 med antivirusappen installert også. Så brakte Samsung den senere til tidligere Galaxy-enheter med en oppdatering, som ærlig talt bare er ekkelt.

Gjør ingen feil her: McAfee betaler Samsung en haug med penger for å gjøre dette, noe som er ganske vanlig praksis for alle PC-produsenter. Det lar McAfee utvide sin tilstedeværelse, spesielt for mindre kunnskapsrike brukere som ærlig talt ikke vet at antivirusapper på Android er nesten ubrukelige. Akkurat som med medfølgende antivirusprogramvare på datamaskiner, trenger du det rett og slett ikke. (For Windows-maskiner gjør Microsofts Windows Defender en god jobb, og den er integrert).

  Slik sletter du kontakter på iPhone

Men det er her ting virkelig begynner å gå ut av hånden: fra og med 2019 vil Samsung inkludere McAfee på sine smarte TV-er. Rett fra PR:

McAfee forlenget kontrakten sin for å ha McAfee Security for TV-teknologi forhåndsinstallert på alle Samsung Smart TV-er produsert i 2019. Sammen med å være markedsleder i Smart TV-kategorien over hele verden, er Samsung også det første selskapet som forhåndsinstallerer sikkerhet på disse enhetene , som understreker forpliktelsen til å bygge sikkerhet inn fra starten. McAfee Security for TV skanner appene som kjører på Samsung smart-TVer for å identifisere og fjerne skadelig programvare.

  Slik legger du til venner i Spotify

Samsung er «det første selskapet som forhåndsinstallerer sikkerhet på disse enhetene» av god grunn: du trenger det ikke. For det første kjører Samsungs smarte TV-er sitt eget Tizen OS (som er basert på Linux) som skadelig programvare er praktisk talt ikke-eksisterende. Så rett ut av porten er det iboende et ikke-problem.

For det andre gjelder samme regel for smart-TVer som gjelder for Android, som i bunn og grunn er å være smart med hva du installerer. Hvis du ikke vet hva det er, så ikke installer det. Hvis det ikke er fra TV-ens offisielle butikk, ikke installer det. Ikke sidelast tilfeldige ting. Bare bruk sunn fornuft.

Mens det er dokumenterte saker av Android-baserte smart-TV-er som blir infisert med løsepengevare, installering av apper fra uoffisielle butikker eller nettsteder er nesten alltid synderen. Så hvis du ikke gjør det, bør du ha det bra. Og igjen, Samsung TV-er kjører ikke Android – de kjører Tizen.

  Slik fikser du at GIMP Eraser ikke fungerer

Ikke få det vridd her, vi antyder ikke at smart-TV-er engang er eksternt «sikre» – disse alltid tilkoblede enhetene kommer utvilsomt til å bli større mål for angripere etter hvert som tiden går og produsentene historisk sett ikke har gjort det meste. for å holde dem trygge. Enkelte modeller er fortsatt sårbare for angrep mellom mennesker (som vil kreve at en angriper er på samme Wi-Fi-nettverk), men det er ikke noe et antivirus kommer til å forhindre i utgangspunktet.

Men seriøst, et antivirus på en TV? Gi meg en pause. ?

Businesswire